maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pihalla

Sisäkuvien lisäksi napsin lauantaina myös muutamia ulkokuvia. Pihallakin on paljon korjattavaa kuten uudet terassit molemmin puolin taloa ja polkujakin haluan erityyppiseksi mutta itse piha-alue on jo melkoisen mukava. Anopin kasvitietous on eläkkeelle jääneenä puutarhurina huipussaan ja onkin kiva päästä sitä hyödyntämään :) Tänä kesänä hän istutti sinne toiveestani mutta nimipäiväyllätyksiksi pionit sekä minulle että miehelle ja yhden jättipionin kaikille yhteisenä. Minulle keltainen pionihybridi Claire de Lune, miehelle punainen Kiinanpioni Kansas ja yhteisenä valtavakukkainen puupioni Rockii (en ole varma minkä värisenä). Nämä on valittu sillä periaatteella että kukkivat hieman eri aikoihin. Lisääkin on luvattu kunhan vaan saan valittua mieluisia Pionien Koti sivustolta. Jotain niitä perinteisiä vaaleanpunaisia tai valkoisia palloja mä varmaankin haluan.

Koska kukinta on jo ohi, niin tämä kuva Pionien koti sivuilta.

Pääsisäänkäynti taloon on aika hyvin naamioitu.


Kaikkein ihanin asia tuolla pihalla on isohko kirsikkapuu ♥ Voitte kuvitella millainen tämä on keväällä täydessä kukassa!


Puu on n.12 vuotta vanha ja nyt taitaa olla tuottoisin kesä ikinä, vaikka ennenkin kirsikoita on ihan hyvin tullut.


Kirsikoiden väri on vaaleampi ja kirkkaampi kuin ulkomaisissa torilla myytävissä, mutta nämä ovat suurimmaksi osaksi jo kypsiä. Kirpeähköjä, mutta maukkaita.


Toinen ihastuksen aihe on tämä - kyllä, meillä on kohta ihan oma viiniköynnös joka tuotti esim viime kesänä pari ämpärillistä satoa! Nyt ne ovat vielä ihan raakoja, palaan varmasti aiheeseen syksymmällä :)


Poika ei suostunut syömään meidän remppapäivän eväitä. Iltaa kohti nälkä oli semmoinen että viinimarjat jotka ennen on syljeskelty saman tien pois alkoivat maistua. Nyt viinimarjan himo onkin melkoinen ja tänään leikkipuiston pihassa poika istui pitkät ajat viinimarjapuskassa ja sieltä kuului vain tyytyväinen "namnamnam".


Olen joskus puistoillessa nenäliinat kotiin unohdettuani niistänyt räkänokkia milloin milläkin pensaan lehdellä. Nyt kun meille taas iski nuha, niin poika osasi itsekin nenänsä oma-aloitteisesti niistää viinimarjan lehteen :)


Mistä nuo kotilotkin joka paikkaan ehtivät?


Omia suosikkikuvia. Ehkä mä vielä joku päivä opin muistamaan kaikkien puutarhasta löytyvien kasvien nimetkin...
Luumupuun mä vielä tuonne haluaisin, ja vadelmapensaan sekä pensasmustikoita (nykyiseltä pihalta lasten omat pensaat). Yrttitarhakin tulee varmasti. Vähän sellaista pientä, mutta perusta on kunnossa, onneksi.

11 kommenttia:

 1. Kiva, että kaikki uudessa kodissa ei ole uusimisen tarpeessa. Ihana piha! Näyttää todella vihreältä ja rehevältä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni se on, mutta kiva siinä mittakaavassa. Vielä kun vähän muokataan, niin ei me isommpaa tarvitakaan :)

   Poista
 2. ihana kirsikkapuu! En oo ikinä nähnyt suomessa puuta jossa kasvaa kirsikoita, en edes tiennyt et se on mahdollista mut nytpä tiedän :) ihana piha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä täällä etelässä saa näköjään kasvamaan :) En mäkään ennen olis uskonut!

   Poista
 3. Pionit on ihania, meilläkin on jo yksi pioni laitettu pihaan. Siitä on hyvä aloittaa :) Ja vau kirsikkapuu, minäkään en täällä "pohjoosessa" edes hoksaa että kirsikkapuusta voi tulla Suomessa ihan marjojakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit on niin kauniita! Saa nähdä millaiset pionirivistöt meidän pihoissa lopulta on ;)
   En mäkään ennen edes ajatellut että Suomessa voisi kasvattaa kirsikkaa tai luumua tms. Ja tuo viinirypäle mua vasta kummastuttaakin. On kyllä tosi ihanaa että nuo tuolla pihassa kasvaa.

   Poista
 4. Runsaan näköinen pihakasvusto! Ja kauniita kuvia olet ottanut. Onko teillä muuttoaikataulua vielä tiedossa ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on runsas, vaikka sitä onkin viime vuosina karsittu melko rajuin otteen. Ennen siellä ei ollut nurtsia ollenkaan. Ei me olla vielä päätetty milloin muutetaan. Ensin pitää saada vessa, kylppäri ja keittiö kuntoon, ei sinne muuten voi lasten kanssa mennä. Helmikuun lopussa tulee tässä asunnossa kaksi vuotta täyteen, joten silloin ihan viimeistään.

   Poista
  2. Onhan siinä aika paljon tekemistä kyllä ja olet oikeassa tuossa, että ei varmasti kannatakaan muuttaa lasten kanssa jos on just nuo paikat laittamatta. Onhan se ihanaa, että voi kuitenkin ihan omaan tahtiin tehdä remppaa :)

   Poista
 5. Ihana piha! Joka kesä kaipaan omakotitaloasumista, enemmän ja enemmän. Kahtena (vai kolmena..?) edellisenä talvena olen ollut tyytyväinen, että asumme kerrostalossa, jossa huoltoyhtiö hoitaa lumenajon.

  Meillä oli mummolassa TOSI iso kirsikkapuualue. Muistan kuinka lapsena serkkujen kanssa söimme kas

  *huokaus* Minä istuttaisin pihalleni ainakin mustaviinimarjoja, vadelmia ja sellaisen luumupuun, josta saa niitä ihanan pieniä ja makeita luumuja - lajikkeesta ei mitään tietoa.. Nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se omakotitaloasumisen, ja pihan viehätys taitaa kasvaa iän myötä. Näin se kävi mullakin. Ensin olin ihan tyytyväinen kerrostalossa ja sitten iski pihakaipuu. Rivari ei sitä pystynyt täytttämään.

   Se on ihana miten täällä etelässä kasvaa kirsikat ja muutkin "ulkomaiden" kasvit. En mä ennen osannut kuvitellakaan.

   Aika samanlaiset haaveet siis meillä kasvien suhteen :) Mä luulen että se pieni luumu mitä minäkin havittelen voisi olla kriikuna? Mustaviinimarjapensaat tuolta löytyy mutta ovat tosi vähämarjaisia. Voi olla että ne joutuu vielä vaihtamaan.

   Ei se auta kuin teidänkin lähteä pihan etsintään ;)

   Poista