sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tampereen asuntomessuilla: kylpyhuoneet, saunat & vessat

Meillä oli toiveissa että nähtäisiin asuntomessuilla joku täydellinen mustavalkoinen tai harmaavalkoinen kylpyhuone (kuten näköjään jollain muullakin tämän aamun Hesarissa) mutta sellaista ei tullut eteen. Värimaailma oli suurimmassa osassa vähän ruskeaan ja beigeen taittava, sellaista meille ei kyllä tule. Ei siis löytynyt täydellisiä laattoja, mutta ihan kivoja tai muuten mielenkiintoisia yksityiskohtia tuli noistakin tiloista poimittua.

Betonia oli monessa paikassa lattioissa ja rappusissa mutta kaikkein eniten sitä oli käytetty Louhessa (27). Siellä koko kylpyhuone oli lattiasta seiniin harmaata betonia. 


Betonia olivat myös saunan lauteet.


Saman talon yläkerran kylpyhuone oli meistä hieman, hmm, erikoinen. Harmi kun en sitä kuvaan saanut mahtumaan, mutta siinä oli siis vierekkäiset kopit suihkulle ja vessalle, etualalla käsienpesuallas. Oma mies ei ollut ainoa joka totesi spontaanisti että "ihan kuin koulussa".


Seinävessoja oli käytetty paljon, suurimmassa osassa kohteita. Sellainenhan meillekin on ainakin yläkerran pikkuvessaan tulossa. Tutkittiinkin erilaisia upotushyllysysteemejä pöntön yläpuolelle, mutta aika vähän mitään mielenkiintoista löytyi.
1. Talo Korko, kohde 28
2. HausKaks, kohde 10
3&4. Mutteri, kohde 13Tämä kuva valottui vähän hassusti, kynttilöiden takana on samaa laattaa kuin seinäkin.
Metallisia kulmalistoja oli nähtävissä aika paljon. Rusko, kohde 23.


Samasta Rusko-talosta myös tämä naulakko.


Täällä oli ihan tavallinen pönttö mutta mielenkiintoinen seinä!
Ruusuvuori, kohde 19.


Meillä oli joskus lapsuudenkodin kylpyhuoneessa juuri tämän lattian väriset seinäkaakelit. Aika monta vuotta niitä katseltiin ennen remonttia, jokainen niistä liikaa. Kyllä tuo lattia tässä ihan hauskalta näyttää, mutta ei meille. Mutteri, kohde 13.


Saman talon mosaiikkiseinät vessoissa olivat hienoja!
Mutteri, kohde 13


Tämä beigehtävä tuntui olevan kaikkein tyypillisin lattian väri. Tai sitten se vaan tarttui aina omaan silmään (tylsyydessään). Villa Ilo, kohde 26.


Täysin saumaton "pikkukivi"seinä oli tosi jännä.
Jämerä-Onni, kohde 16.


Kaikki suosikkinsa voi laittaa myös samaan tilaan... 
Hailuoto 156, kohde 11.


Mä niiiiin haluaisin päästä kokeilemaan tällaista suihkua! Mitähän valehtelisin tuon suuttimen kooksi - ehkä 60cmx60cm..? Ja se oli ainut suihku. Seinässä välkehtivät kristallit. Villa Ilo, kohde 26.


Suihkun taakse upotettu seinähylly.
Encore, kohde 18.


Saunoissa oli paljon valkoisia kiukaita. Sellaisen minäkin haluaisin jos vain löytyy tarpeeksi pieni ja hieno.
Kattolamput olivat aika kivat pallot. Talo Korko, kohde 28.


Saunalasituksia oli paljon. Joku tällainen puoliseinä meilläkin on ollut mielessä. Mutta ei ehkä turkoosein seinin... ;) Villa Hesse, kohde 14.


Valkoista laattaa ollaan mietitty saunan seinään ja tämä vain vahvisti ajatusta.
Villa Ilo, kohde 26.


Nämä puusäleiset Tunto-riippulauteet kiehtoivat. Olisi ollut kiva päästä istumaan.
Skaala, kohde 17.


Mitäs olette mieltä tästä jakkaramallista? Kuutiot ovat siis "lauteita".
HausKaks, kohde 10


Vaihtelua. 
Ruislaine, kohde 22.


En nyt jaksanut kaivella tuotetietoja, mutta jos on jotain tiettyä mikä erityisesti kiinnostaa, voin yrittää tuosta esitepinkasta tutkia jos vastauksen löytäisin?

Vielä on 1-2 kuvapläjäystä luvassa, jaksatteko enää? :)

11 kommenttia:

 1. No höh...Aika tylsiltä tosiaan vaikuttaa noi kylpärit. Mutta saunoissa on kivoja ratkaisuja, noi lasitetut seinät ja valkoiset laatat tuntuu itestäkin kivalta ratkaisulta. Raikkaalta. Eikös jossakin tyylivarkaissa- jaksossa ollut sauna mihin tuli valkoiset seinät?

  VastaaPoista
 2. Saunatkin oli pääasiassa ihan niitä tavallisia, ja yllättävän pieniä kun ottaa huomioon asuntojen neliömäärät! Juu, Tyylivarkaista nuo laattaseinät saunassa ekan kerran bongattiin :) Siellä siihen vaan ei tullut puista selkänojaa, mun mielestä ne on ehdottomat.

  VastaaPoista
 3. Yllättävää, ettei harmaavalkoista kylppäriä löytynyt!

  Munkin mielestä valkoinen laatta saunassa on hieno, en ole myöskään muualla nähnyt kuin Tyylivarkaissa ja nyt. Olisin voinut harkita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se oli tosi yllättävää! Tai oli siellä jotain, mutta ei niissä ollut mitään mielenkiintoista. Ja se harmaus tuli pariin siitä betonista.

   Tuo laattajuttu taitaa nyt olla sitten tulossa. Tai voisi ainakin levitä mun mielestä laajemmallekin, on se sen verran kivan näköinen :)

   Poista
 4. Tuo hana-naulakko on huippu! Yhdellä ainoalla yksityiskohdalla hurjasti ilmettä ilman että se olisi mitenkään päällekäyvä.

  Ja tuo suihkun taakse seinään upotettu hylly tuntuu äkkiseltään tosi kätevältä, mutta lilluukohan siinä sitten tosiasiassa aina joku limalillinki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei siihen paljon vaadita :)

   Hmm, se voi olla että tuo hylly olis just sellaisen valkoisen töhnän peitossa koko ajan...

   Poista
 5. Meillä on harmaa valkoinen kylppäri ja voinpi kertoa että pitkään ja hartaasti metsästin lattialaattaa meille harmaana! Oli melkein mahdoton tehtävä =) Onnea etsintään! Ihania kuvia ja todellakin jaksaa lukea lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä miten sen oikean laatan löytäminen on niin vaikeaa. Etukäteen ajattelin että harmaata ja mustaahan on vaikka kuinka paljon ja kaikki kivoja. Vaan ei. Kiitos tsempeistä, kai se oikea joku päivä osuu eteen meillekin =)
   Kiva kuulla että messupostit kiinnosti!

   Poista
  2. Tampereen Laattakeskuksesta löytyi meille laatat joita etsimme kauan! Upea mallisto ja älyttömän iso... Kun olis ollut enemmän budjetissa varaa, olisin löytänyt vaikka mitä ihanaa. Liike on mielestäni yksityinen, eli ei ihan perus ketjutuotteia

   Kiitos mukavasta blogista :)

   Kiki :)

   Poista
  3. Nettisivut vaikuttivat lupaavilta! Harmi kun on tosiaan vain Tampereella, meidän on sinne tosi vaikea päästä. Mutta jos ei ala täältä löytymään, niin pitää tehdä joku pieni mukava viikonloppumatka :) Kiitos vinkistä ja kiva jos viihdyt!!

   Poista
 6. Could you tell me where the stone sauna heater is from please?

  VastaaPoista