sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Tampereen asuntomessuilla: portaat

Portaat olivat meidän erityistarkastelun kohteina. Muistatte varmaan tämän porraspulman!

Etukäteen jo lehdestä ihastellut Zeta Designin portaat Villa Ilossa olivat i-h-a-n-a-t. Ilmavat, valoisat, linjakkaat, kauniit. Näihin oli messujen ajaksi laitettu valkoiset suojat askelmiin. Alakertaan menevissä portaissa näkyy laatta jolla kaikki portaat tullaan myöhemmin päällystämään. Mallikuvissa (esim firman omilla sivuilla) askelmat näkyvät pelkän rungon kanssa ilman mitään pinnoitetta jolloin ne ovat mustat/tummanharmaat. Mä tykkäisin ehkä siitä eniten, tietenkin jollain kunnon materiaalilla, mutta siis värinsä puolesta. Portaat on mahdollista teettää lähes millä vaan värillä tai materiaalilla mitä osaa pyytää. Ikkunanpesuainetta saisi sitten varmaan lapsiperheessä kulumaan litrakaupalla...
Villa Vuorela. Näyttää ehkä liian basiciltä edellisen jälkeen.


Louhi jatkoi betoniteemalla.
Tykkäsin rappusten alla olevasta seinän pintakäsittelystä.


Tämä nyt ei liity portaisiin, mutta kun tämänkin yli kävellään niin näytän tässä yhteydessä. Louhessa päämakuuhuoneeseen vei lasinen silta! Alapuolella aulatila.


Lisää betonia. Mutteritalon portaat oli maalattu turkooseiksi.
Se mitä jalalla betonia jossain kokeilin niin se oli ihan järkyttävän kylmää. Lattiassa on tietenkin asuessa lattialämmitys, mutta entäs portaat? Meillä betoni saa kyllä jäädä autotallin lattiaan.


Ledit askelmien alla. Talo Tervakukka.


Meillä on ehkä se tilanne että rappusten alaosa on pakko pitää kiinteänä. Pohdittiin ennen messuja miltä mahtaisi näyttää jos alaosa on kiinteää mutta yläosa avoin. Hyvin näyttää toimivan. Näissä vielä alaosa betonia ja yläaskelmat puuta. Musta väri on kyllä ihan armoton paljastamaan kaiken pölyn ja hiekan... Casa Forte.Ehkä tummanharmaa olisi askelmissakin pölyn suhteen armollisempi. Villa Pärssinen.

9 kommenttia:

 1. Noi ekat portaat on ihanat! Niitä mekin ollaan lehdestä ihasteltu. Mutta toi lasi on tosiaan lapsiperheen painajainen. Tuttavaperheellä on yläkerran kaide lasia, ja kaikki jäljet näkyy välittömästi ja stressikerroin lisääntyy juhlien lähestyessä. Kaunis ja ilmava se silti on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan mielettömän kauniit! Ainakin näin suorana, en sitten tiedä miten toimisivat välitasolla vaikka sekin on kuulemma mahdollista tehdä. Ja tuota lasiasiaa joutuu kyllä nyt vähän pohdiskelemaan...

   Poista
 2. Hienoja portaita! Ylimmät ovat uudenlaiset, tai itse en ainakaan ole ennen nähnyt. Toisena olevat ovat tosi kauniit ja linjakkaat, jopa ehkä enemmän miellyttävät silmääni kuin ekat. Viimeiset ovat myös tosi kauniit.

  Betoniset miellyttävät tällä hetkellä silmää, mutta itsekin olen huomannut joskus kiviportaissa sen kylmyyden. Kiinnostavaa nähdä, onko betoni tullut jäädäkseen, vai meneekö pois muodista - nimimerkillä oman kodin lattialaataksi valittu "Betotech".... ;)

  Mun mielestä lasikaide on ok lapsiperheessäkin, jos vaan on sopiva käsijohde vaikkapa seinän puolella. Ja toisaalta se kaikkein tahmatassuin vaihe on lopulta aika lyhyt. :)

  Ja hui tuo lasisilta, on se näyttävä, mutta mua huippaisi liikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle myös tuo zeta-malli on ihan uusi ja miellyttääkin tosi paljon. En vaan teidä toimisiko se meillä kun raput olisivat kahdessa tasossa ja siten siis paljon lyhyemmät. Nuo messuilla olleet portaat oli tosi hienot tuon pituutensa vuoksi. Pitää vähän kysellä jos saisi jotain havainnekuvaa :)

   Me mietittiin messuilla että betonihan on siitä kätevä, että vaikka se olisi vain muoti-ilmiö, niin sehän on sitten aikanaan helppo päällystää millä vaan ;) Mutta kyllä sen luulisi nyt aika kauan kestävän, teidän valinta on varmasti hyvä!

   Kiva kuulla positiivinen ajatus lasikaiteesta! Tottahan se on että, ei nää ikuisesti tahmaa kaikkea minkä näkevät. Mutta ehkä ne mustat korkeakiiltorappuset jätetään siitä pois, sit vois olla vähän liikaa stressikerrointa kaiken pyyhkimisessä ;D

   En mäkään tuota lasisiltaa itselle haluaisi. Joutuisin varmaan joka ilta hyppäämään sen yli!

   Poista
  2. Niin, toi zeta on lopulta sivusta katsottuna aika voimakas muotoilultaan ja vaatii kyllä jotain tilaltakin. Havainnekuvat auttaa aina hahmottamaan!

   Näköjään olin muuten kirjoittanut väärin sen laattamme, eli Betontech Grey on meille tulossa 10 x 10 laattana. Isompaa ei saatu laittaa, valitettavasti. Kai tuollainen harmaa, kivimäinen laatta on kuitenkin suhteellisen iätön.

   Minkä tyyppistä harmaata laattaa etsitte? Itse tein niistä suht kattavan kierroksen loppukeväästä, kun tilaamaamme laattaa ei yllättäen saanutkaan ja ihan kaikkia ei ole esitelty blogissa. Siis meinaan, että jos voisin auttaa. :)

   Poista
  3. Kävinkin nyt uudestaan kurkkimassa tuon teidän laatan ja se näyttää kuvassa tosi hyvältä! Me on mietitty jotain tummempaa, melkein mustaa. Mies haluaisi isot laatat, mutta Tampereen hotellikokemuksen perusteella mua arveluttaa että isot sileät laatat on aina liian liukkaat... Jotenkin se yhden laatan perusteella arpominen on vaikeaa, siksi olisikin ollut kiva jos messuilla olisi nähnyt valmiita lattioita erikokoisilla ja kuvioisilla laatoilla meidän väritoiveissa. Ei se auta kuin kiertää taas noita liikkeitä ja kantaa mallipaloja kotiin :)

   Poista
  4. Kiitos, se oli mun mielestä tosi onnistunut löytö! Ja tietty livenä vielä hienompi. :) Silloin kun etsiskelin, löysin Kaakelikeskuksesta yhden tosi laadukkaan näköisen laatan, joka on melkein musta, mutta aika eläväinen. Enpä nyt tietty muista sen nimeä, mutta se on tuossa postauksessa tuo alimmainen laatta:

   http://kotiolotila.blogspot.fi/2012/05/kylpparilaattoja-kiellon-paalle.html

   Jos olisi tummempi lattia ollut hakusessa, niin tuo olisi ollut tosi hyvä vaihtoehto.

   En tiedä, mitä tarkoitat sileällä, mutta me valittiin edelliseen kotiin, uudisrivariin, kosteiden tilojen lattioihin sellaiset tosi kauniit mattalaatat, jotka oli aika sileät ja kauttaaltaan samansävyiset. Liukkaat eivät olleet, mutta aivan hirveät puhtaana pitoa ajatellen! Kun niihin putosi vesipisaroita (mitä nyt tapahtuu koko ajan), niin siitä vedestä tuli sellaisia tahran näköisiä läiskiä, jotka tekivät lattian epäsiistin näköiseksi. Eikä niitä saanut edes helpolla "puhtaiksi". Sellaisia siis suosittelen välttämään, portaiden lasikaide on ihan pala kakkua noihin verrattuna... ;D

   Poista
  5. Pitää käydä Kaakelikeskuksessa katsomassa mitä löytyis! Katsottiin siellä aiemmin vain seinälaattoja ja niistä ei löytynyt mieleisiä, mutta lattiat tais sillä kerralla jäädä aika vähälle huomiolle.

   Nuo teidän aiemmat laatat kuulostaa just sellaisilta mitä oli hotellissakin http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2012/06/tampereella-hotellissa.html
   Kun oltiin oltu siellä yksien käsienpesujen ajan näkyi jo tuo tahraongelma. Ihan älytöntä kylpyhuoneen laattojen kanssa, kun mitäs muuta siellä käsiteltäisiin kuin vettä!? Ne oli lisäksi vielä ihan hullun liukkaat kun kävi suihkussa. Lapset ei meinanneet pysyä pystyssä yhtään ja itsekin piti ihan keskittyä.

   Poista
  6. Joo, tosiaan, kävin kurkkaamassa, samasta hommasta kyse! Meillä tosin oli aika nahkea se pinta niissä, eli liukkaus ei ollut sentään ongelma. Mutta on tosiaan aika suuri puute laatan ominaisuudessa tuo vesitahriintuminen!

   Meidän laattahan löytyi Laattasatamasta ja siellä on kans hyvät valikoimat. Tuli vaan tuosta melkein mustasta mieleen tuo Kaakelikeskuksen lattaa. Laattasatamassa en tummia harmaita katsellutkaan. (Meidänkin laatasta on eri väriversioita, muuten)

   Poista