lauantai 7. heinäkuuta 2012

Asuntomessut lähestyy

Voi että miten mä odotan tänä vuonna asuntomessuja!!
Juuri sain käsiini uusimman Dekon = virallinen messuluettelo, eikä sen selaaminen yhtään ainakaan vähentänyt kuumetta!

Ollaan miehen kanssa kierretty asuntomessuja ahkerasti. 
Meidän ihan ensimmäinen yhteinen retkikohde, ekat tai toiset treffit katsantokannasta riippuen, oli Tuusulan asuntomessut 2000 ;D
Miehelle ne olivat ensimmäiset, itse olin aiemmin käynyt Joensuun messuilla 1995.
Sittemmin on nähty myös
Kotka 2002
Laukaa 2003
Espoo 2006
Hämeenlinna 2007
Vaasa 2008
Kuopio 2010

Nyt on ensimmäinen kerta kun ihan oikeasti tarvitaan konkreettisia ideoita rakentamiseen.

Odotan innolla erilaisia keittiöratkaisuja. Ainakin tämä asuntomessusivuilta löytyvä mallikuva lupaa hyvää.


Vaakasuuntaiset yläkaapit avoimella mikrokololla! Tätähän on harkittu, joten on tosi kiva nähdä se toteutettuna.
Jos nyt heinäkuun puolella sinne päästään, niin vielä ehditään tehdä uudet suunnitelmat omaamme ;)

Messuilla on erityinen keittiöteemaviikko 23.-29.7. jolloin asunnoissa panostetaan vielä tavallista enemmän keittiöiden esittelyyn ja tarjotaan apua keittiön suunnitteluun. Muutenkin koko messujen alateema on juurikin keittiöt (pääteemana moderni puutarhakaupunki)

Jos teillä on uusin Deko-lehti saatavilla niin kurkatkaapas messuesitteen sivua 17, messukohde 6 eli Vuoreksen Eemeli. Keittiön pohjahan on identtinen meille tulevaan ja se yhtyy lähes samalla tavalla ruokatilaan ja olohuoneeseen! Ei muuten näytä pahalta avohyllyt siinä nurkkauksessa..? 

Kylpyhuone-, WC- ja saunaratkaisut kiinnostavat myös kovasti.
Erilaiset lasiseinäsysteemit saunaan, lauteet ja laattamateriaalit ovat erityisessä tarkkailussa.


Lasina esitteli tällaisen ratkaisun jo Valkeakosken asuntomessuilla 2009. Kuva Lasinan sivuilta.

Lattiamateriaaleja katson myös tarkasti.
Arvon nyt päivittäin kahden vaihtoehdon välillä: valkoinen laminaatti vai harmaa laminaatti. Ja missä sävyssä tarkalleen. Sauva vai lankku. Vaikeeta on. Molemmissa on puolensa. Harmaata olen vähemmän nähnyt luonnossa, joten niitä erityisesti toivon messuilla olevan. Kuvien perusteella vaaleaa on tarjolla.

Pergon sivuilla voi leikkiä mallihuoneiden avulla erilaisten lattioiden kanssa

Tässä esimerkiksi Natural white ash tai Silver oak


Ihan mahdoton sitä päätöstä on kuvan perusteella tehdä. Pitäisi nähdä luonnossa. 
Ja sitten tietysti kantaa vielä mallipalat kotiin omiin valoihin.

Yllämainittujen lisäksi kiinnostaa tietenkin myös sisustus ihan yleisesti, tapetit, lastenhuoneet ja pihat. Lehden perusteella sisustus on suurimmassa osassa kohteita juurikin mun mieleen ja jo kuvista sain monta uutta hyvää ideaa. Hyvissä voimissa saa messupäivänä olla että jaksaa kaikkeen keskittyä. 
Me on kaikki messut kierretty aina ihan hurjassa helteessä, saa nähdä miten tänä vuonna käy. Ja milloin sinne päästään. Tällä kertaa oma meno on lastenhoitajista kiinni. Kuopiossa silloin 1v tytär kulki selässä kantorepussa, mutta noita kahta huliviliä ei sinne voi kyllä mukaan kuvitella jos jotain aikoo nähdäkin.

Tiedättekö muuten onko avajaispäivä 13.7. ihan normaalisti avoinna kaikille, vai onko siellä silloin liikaa jotain kutsuvierashäppeningiä?

p.s. Käytiin juuri äsken ostamassa pikkuvessaan uusi pönttö. Suunnitelmat meni taas lennossa ihan uusiksi miehen rakentaessa seiniä. Mut homma siis edistyy taas =)

8 kommenttia:

 1. Mäkin odotan innolla, eli menossa ollaan! Ja tuota dekoa luetaan ahkerasti täällä molemmat:) Ei siis olla aiemmin käyty mutta nyt noi kohteet on kyllä varsin mielenkiintoisia ja monta suosikkia on jo etukäteen missä täytyy ehottomasti käydä! Erityisesti odotan näkeväni ja tuntevani paljon lehdissä olevan betonilattian, että onko se oikeasti mukava ja lämmin eikä kylmä ja kalsea mikä tulee ekana mieleen. Maalattu betonilattia kiinnostaa ja kohteista mieluisin on Talon korko ja Lantti-talo...ainakin sisustuksellisesti. Ja kaikissa on paljon ihania ideoita ja juttuja!

  En siis meinaa jaksaa odottaa tuonne pääsyä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinköhän noista Dekoista jää muuta kuin riekaleet jäljelle ennen messuja..? ;D Mäkään en kyennyt odottamaan mitään kierrätysversiota, vaan iskin kynteni kiinni salamana kun sen kaupassa näin!

   Jollain noista aikaisemmista messuista, mun mielestä Vaasassa, mutta mies muistelee jotain muuta, oli esittelyssä betonipintaa laajoina aloina parissa kohteessa. Silloin siitä jäi meille molemmille vaan sellainen fiilis että talot on jääneet kesken =D Jotain maalia tai muuta pinnoitetta niihin olis kaivannut. Mutta nyt kun betonia on nähnyt vähän siellä sun täällä sisustuskuvissa ja ohjelmissa niin on kyllä mielenkiintoista nähdä mitä mieltä siitä nyt on!

   Piti kurkata lehdestä että mitäs nuo Korko ja Lantti olikaan ja isot koirankorvat niille sivuille jo johdattikin ;D Kiinnostaa! Pääsis jo :)

   Poista
 2. Mä myös odotan jo messuille pääsyä! Ennen ei olla käyty, mutta nyt sattui niin sopivaan saumaan nuo tämän kesän messut ja vielä mukavan matkankin päähän, että todellakin meinaan mennä! Pintamatskuja ja kalustesuunnitelmia kun ei vielä olla lyöty lukkoon, olen avoinna messuideoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ennenkin asuntomessuista tykännyt (kuten varmaan oli helppo arvata), mutta nyt tän remppaprojektin kanssa olen enemmän kuin malttamaton sinne pääsemään. Osuu todellakin hyvään saumaan ja messujen ilme on kuvien perusteella vielä ihan just eikä melkein. Kamera saa naksuttaa kaikki vinkit talteen :)

   Poista
 3. Mäkin odotan asuntomessuja ja erityisesti betonilattioiden näkemistä. Niitä on ymmärtääkseni kolmessa kohteessa. Ja tosiaan toivon, ettei satu mikään kauhea hellepäivä kun sinne mennään. Mulla alkaa muutenkin olla tän raskausmahani kanssa aika tukala olo ja kuumat kelit ei sitä tosiaan paranna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monessa kohteessa tosiaan näyttäis betonilattioita olevan. Sitäkin pitää toivoa ettei osu kauhea ihmispaljous ja ryysis niihin kiinnostavimpiin kohteisiin omana vierailupäivinä niin lattioista ja muista yksityiskohdista näkisikin jotain ilman tunkemista. Sä voit aina puhkua ja puhista teatraalisesti jos vaikka saisit vähän lisätilaa ;D

   Poista
  2. Hyvä idea toi puhkuminen teatraalisesti. :D

   Poista
  3. Kyllä mun mielestä siitä mahasta kannattaa ottaa kaikki hupi irti minkä voi ;)

   Poista