maanantai 2. heinäkuuta 2012

Masters

Kun se Eamesin DSW-tuoli alkoi ajatuksena ahdistamaan liiallisen esiintymisensä vuoksi, katse on hakeutunut muihin suuntiin. Mitään ihan täydellistä (lue: varmaa) ei ole vielä löytynyt, mutta tämä Kartellin Masters olis jo tosi hieno.


Suunnittelija Phillippe Starckilla on ollut mielessään kolme design klassikkoa tätä suunnitellessaan:
Arne Jacobsenin Series 7
Eero Saarisen Tulppaani
Charles Eamesin Eiffel


Kevyen ja linjakkaan näköinen. Sopisi oikean värisenä paikkaan kuin paikkaan.Mutta onko siinä mukava istua? Pitänee käydä peffansa siihen jossain asettelemassa.


On se kaunis. Vielä kun saisi miehenkin innostumaan.
Tosin on noita muitakin vaihtoehtoja. Pitäisi varmaan listata nekin niin voi sitten tosi paikan tullen "helposti" valita.

Sitä mä vaan ihmettelen, että tätä tuolia kutsutaan "kaikkien tuolien äidiksi"? Eikö sen pitäisi olla lapsi tai jälkeläinen kun piirteet tulee aiemmilta "sukupolvilta"... No joo, nää on taas näitä muna vai kana juttuja ;D

17 kommenttia:

 1. Muoto miellytti minuakin ja tykkäsin istua siinä. Miestä en saanut innostumaan - muoto kelpasi mutta ei pitänyt sitä mukavana istua. Meille päätyivät siis Hayn Hee Dining Chair. On tykätty todellakin ja ovat kestäneet lastenkin kulutusta toistaiseksi moitteetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, voi siis olla että meilläkään ei lämpenemistä tapahdu. Miehelle on aina tärkeintä mukavuus ulkonäön edellä... Hyvä juttu sinänsä, mut ei ihan aina ;D

   Kiitti vinkistä! Noitakin olen nähnyt kuvissa mutta jostain syystä sivuuttanut. Ne on kyllä todellakin ilmavan ja kevyen näköiset! Pitää käydä nekin istumassa. Toisen kokemus aina helpottaa ostopäätöksiä! Katselin itse viikonloppuna Hayn about a chairia, joka olisi musta myöskin ihana, mutta ei kuppimaisuutensa vuoksi varmaankaan käy meidän tulevan ruokatilan ahtaututeen (sama ongelma varmaankin myös tän Mastersin kanssa). Tuohon Heehen pääsisi myös hyvin sivusta pujahtamaan jos on tiukka tilanne :)

   Poista
 2. Myös mua miellyttää tuolin ulkonäkö, mutta istumiskokemuksia ei löydy.
  Pidän myös niistä DSW tuoleista, vaikka aika useassa paikassa niitä on näkynytkin. Tai siis minä olen törmännyt niiihin vain erilaisissa lehdissä - kenelläkään tuttavallani ei ole.

  Meillä on keittiössä ihan vaan Ikean Henriksdal tuolit :D

  Jos jonkin designtuolin kotiin niin haluaisin varmaanin Rar-keinutuolin tai barcelonan. En kuitenkaan ihan ruokatilaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *varmaankin.


   (en taas osannut kirjoittaa)

   Poista
  2. Kyllä mäkin edelleen siitä DSW:stä pidän, se on ihan älyttömän kaunis. Jotenkin silti vaan jollain tapaa kyllästyy ihanaankin kun sitä näkee liikaa joka paikassa. Siis lehdissä ja blogeissa ja sisustusohjelmissa, ei niitä meidänkään tutuilla ole.

   Henriksdalit on meilläkin nyt ;) Tosi mukavat, mutta uuteen kaipaan kevyempää ilmettä joka paikkaan että siitä saisi mahdollisimman tilavan tuntuisen vaikka neliöitä ei kauheasti ole.

   Rar-keinutuoli on myös mun toiveissa jos sen vaan saa johonkin sopimaan hyvin. Sehän korvais sitten sen DSW "puutteen" ;D Tosin ihan yhtä paljon sitäkin kaikkialla nykyisin näkyy... Barcelona onkin kaunis. Mahtaako se olla mukava nojatuolina? Pitäisi sekin istua niin tietäisi. Nojatuolitkin on hakusessa, pitääkin niistäkin tehdä joku kerta postaus kunhan tutkin tarkemmin vaihtoehtoja!

   Poista
 3. Noi Mastersit on tosi kivat. Koeistuin sellaisen pikaisesti joku aika sitten. Ainakin nopealla istumisella se tuntu mun mielestä ihan hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se on käydä istumassa niin tietää. Kiva kuulla että sulla on positiivinen kokemus :)

   Poista
 4. Tosi kauniit tuolit! Ottasin heti, mutta tiedän että meillä ei kyllä lämpenemistä tapahdu. Miehet on niin hankalia, vaikeuttaa monia juttuja ;D

  Mä oon muutes istunu siinä barcelonassa ja ihana on, tosi ilmava ja pieneen tilaan oivallinen...:) Hinta vaan ei oikein houkuta. Ja Hay:n hee tuoleja oon mäkin ihastellu, tosi kauniita on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, aina muka pitäis olla vaan niin mukavaa. Tai sit just ne (merkityksettömät) pikkujutut häiritsee ;)

   Uhhuh, kävin vasta nyt kattoo Barcelonan hinnan ja onpas tosiaan aika suolainen. Ei tartte siitä haaveilla, mut hieno se on. Kunhan toteutetaan se kauppakierros, niin lisätään listaan myös tuolien tarkastelu ja niissä istuminen!

   Poista
 5. Mastersit on tosi kivat ja haaveena oli saada niitä pari mustana uuden kodin terassille, mutta sinne onkin tulossa jotain muuta. Jos en pääse Masters-haaveestani yli, täytynee kotiuttaa yksi sellainen sisätiloihin sitten :) Pikaisella koeistumisella vaikutti ihan hyvältä istuttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin hyvä istumiskokemus, kiva kuulla! Noissa on kyllä tosi hyvää myös se että sopivat tosiaan sekä sisälle että ulos. Ja ilme sopii moneen paikkaan. Haaveilu jatkuu täälläkin :)

   Poista
 6. Miellyttääkö Kartellin Ghost? Vois olla aika veikeä, jos laittaisi vaikka kaikki tuolit eri väriä? :) Ovat kuitenkin läpinäkyviä, joten tilan tuntua varmasti jäisi. Ja valikoimassa taitaa olla mallit sekä käsinojilla että ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista saisi tosiaan kivan värisikermän =) Musta ja valkoinen taitaa olla läpinäkymättömiä? Tykkään, mutta varsinkin käsinojallinen tuo mulle mieleen rokokoon, eikä se istu tuleviin suunnitelmiin. Ilman käsinojia se pitää kyllä käydä istumassa. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 7. Kyllä on Masters hyvä istua, testattu on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kyllä sellaista on nyt mentävä kokeilemaan! Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 8. Olen myös suunnitellut ostavani sen rar-keinutuolin, ei niitä kenelläkään ole kotona näkynyt, lehdissä kyllä, mutta taitaa olla suurimmalla osalla jotkut ikeat sitten himassa vaikka lehtiä luettaisiinkin...

  Minä ostan ja istun kyllä ihan missä tuolissa tahansa vaikka se ei jotakuta miellytä. Menen sitten vaikka kellariin istumaan tuoleineni jos miestä ei miellytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun silmissä jotkut esineet kuluvat vaikka niitä ei kellään tutulla olisikaan jos niitä näkyy liikaa lehdissä ja blogeissa. Esim DSW oli kesällä niin pinnalla että jostain sisustuslehdestä laskin kuinka kuudesta esittelykodista viidessä näkyi DSW:t. Kyllä siinä oma ostointo katoaa - noiden tuolien kohdalla. Jotkut esineet taas kestävät sen paremmin. DSW ja RAR ovat minusta edelleen todella kauniita kuvissa, koska siellä niiden muovisuus ei tule esiin. Koeistunta kierroksen jälkeen tultiin hyvin vahvasti siihen tulokseen, että muoviset huonekalut eivät ole meitä varten vaikka niiden ulkonäkö kuinka puhuttelisi.

   Se on hienoa jos teillä on tuollainen ekstratila jonne voit kerätä tavaraa jota ei aina voi esillä pitää. Meillä sellaista ei ole ja tykätään tehdä miehen kanssa huonekaluvalinnat yhdessä kun yhteinen koti on kyseessä.

   Poista