tiistai 24. heinäkuuta 2012

Ikkunoita ja tilannekatsaus

Jos aiemmassa postauksessa oli nättejä kuvia niin nyt ei ole.

Pääsin tänään yllättäin itsekin remonttirintamalle taas mukaan kun mummo tuli katsomaan lapsia. Mies onkin saanut siellä jo paljon aikaan pikkuvessan & makuuhuoneen kanssa vaikka on siellä vielä paljon tehtävääkin. 

Vanhat lastulevyt on nyt poistettu, tummuneet lasivillat välistä vaihdettu uusiin, laitettu kipsilevyt pääosin paikoilleen, seinävessan teline on kiinnitettynä seinään, sähkö-yms johdoille on vedetty uudet reitit ja rakennettu kotelot myöhempää säätömahdollisuutta varten, vanha vaatekaappi on purettu ja uutta varten tehty uusi isompi syvennys ja tänään jopa vessan ovi vaihtoi paikkaa (muutamalla sentillä). 

Seuraavaksi voi kiinnittää pari puuttuvaa kipsilevyä, paklata saumat, tasoittaa seinät, laittaa vesieristeen lattiaan ja madaltaa kattoa muutamalla sentillä ledejä varten. Sitten voikin asentaa ledit, laatoittaa, laittaa kalusteet paikoilleen ja nauttia uudesta vessasta. Makkari toki vielä erikseen omine juttuineen. Ja tämä kaikki tämän viikon aikana miehen ansiotyön ohella niin että ensi viikolla kun loma alkaa päästään keittiön kimppuun. Hmm, saa nähdä kuin meidän käy...

Mua vieläkin vähän huvittaa se alkuperäinen ajatus että vähän maalataan niitä seinäkaakeleita ja laatoitetaan lattiaan uudet laatat vanhojen päälle. No nyt on selvää, että minkään huoneen kanssa ei päästä noin helpolla, vaan seinät uusitaan kaikkialla, joten työtä riittää. Mut onpahan nyt tiedossa, niin ei tule enää yllätyksenä :)

******

Itse jatkoin ikkunanpokien maalausta. Pikkuikkuna on lopultakin valmis, olen tosi huonosti päässyt tuonne mitään tekemään. Kolme kerrosta maalia ja hionta ennen jokaista maalausta. Kyllä se vie aikaa vaikka kuinka on pieni ikkuna. Tai tänään kyllä totesin kun pääsin isomman ikkunan kimppuun että se sujuu paljon nopeammin. Ei ole kulmat koko ajan vastassa ja toki muutenkin löytyi jo idea tuohon tekemiseen. Nyt mä jopa nautin koko hommasta, lopputulos on niin ihanan valoisa vanhaan verrattuna.

Vasemmalla pikkuikkuna kolmen maalikerroksen kanssa, oikealla iso ikkuna hionnan jälkeen.Ei näistä kuvista paljon tolkkua ota, mutta näkeehän sen (kai) jo näistäkin miten paljon pelkästään yksikin maalikerros tuo muutosta!?


Note to self: kanna sitä järkkäriä mukana kun sellainen on, äläkä manaile näiden kännykkäkuvien kanssa jälkikäteen...

******

Ruokatauko pidettiin Ikean lihapullien äärellä. Käytiin myös katsomassa taas keittiövaihtoehdot ja kyllä se on nyt niinkuin asuntomessuilla vähän fiilisteltiin, että ei se musta taso ole sittenkään meidän juttu. Taso on nyt päätetty, samoin yläkaapit. Alakaapin ovien kanssa vielä vähän arvotaan: mattavalkoinen, mattamusta vai korkeakiiltovalkoinen... On tässä vielä jokunen yö aikaa miettiä.


Hyvästä kuntoilusta tämä remppailu käy. Ensin fillarilla reipasta vauhtia Vantaalta Helsinkiin, sitten sitä hiontaa ja maalausta ja hiontaa ja maalausta (= ylös, alas jakkaralta pois pomppimista ja rappusten ravaamista alakerrasta yläkertaan) ja sitten taas fillarilla kotiin. 9-17. Lisää tätä taas torstaina :)

6 kommenttia:

 1. Mä olen All White -gal, mustakin on kaunis, mutta jostain syystä valkoinen on nyt valloittanut. Aikaisemmin en MISTÄÄN HINNASTA olisi ostanut mitään valkoista. Hupsista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli joskus se aika kun valkoista en halunnut ollenkaan. Nyt menee päinvastoin. Niin ne maut muuttuu =)

   Poista
 2. No kyllä teilläkin siellä työnsarkaa tuntuu riittävän! Ihana kuulla, että joku toinenkin raapii päätään keittiön suhteen :) Mä pyörittelen ihan samoja juttuja mielessäni ja ihmettelen, miten ikimaailmassa saan tehtyä päätöksen! Mies on hyväkynyt sekä valkoisen että mustavalkoisen keittiön ja veikkaan, että hälle kelpaa melkein mikä vaan, kunhan eukko nyt sais vaan tehtyä päätöksen ja kunhan keittiöstä ei tule vaaleanpunaista ;D Ihana muuten tuo vaaleanpunainen välitila tuossa kakkoskuvassa...ja muutenkin aika herkku värimaailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei voi sanoa että olis tekemisen puutetta ilmassa ;) Mä en tiedä kumpi meistä tekee lopulta sen päätöksen että valkoista vai mustaa alaoviin. Kun molemmat miellyttää molempia. Voi voi, onneksi teilläkin samat pähkäilyt :) Hih, näytäpä tuo kuva että tämmöiseen päädyin ja kerro mitä oli mies mieltä pinkistä seinästä!!

   Poista
 3. Paljonhan siellä on jo tapahtunut, pitkä lista ainakin on :) Ikkunoiden tai niiden pokien maalaaminen saa kyllä ihmeitä aikaan. Iso homma mutta kannattava sellainen.

  Miten siihen keittiöön tulee luonnon valoa? Auttasko se tai helpottaisiko se alakaappien valintaa. Korkeakiiltoinen valkoinen ja valkoinen tuo valoisuutta ja avaruutta enemmän kuin musta. Vaikka musta onkin nyt munkin silmään tosi tyylikäs. Minkä värinen tasosta tulee? Noista kahdesta kuvasta kyllä munkin suosikki on ehdottomasti se eka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tapahtunut. Jotenkin vaan noita seinän sisään jääviä juttuja ei samalla tavalla arvota kuin niitä mitkä sitten ratkaisee sen ulkonäön... Vaikka ilman hyviä seiniä on aika turha yrittää saada minkäänlaista siistiä pintaa aikaiseksi! Mä oon vaan niin malttamaton että haluisin päästä jo siihen sipistely asteelle ;D

   Valo tulee vähän vinosta keittiötä kohti. Sieltä ruokatilan puolelta. Katopa se pohjapiirros tuosta yläpalkista. Ainahan sitä hoetaan, ja itsekin olen sitä mieltä, että valkoinen tuo avaruutta, mutta se mitä nyt olen osittain mustia keittiöitä nähnyt niin nekään ei yllättävästi ole olleet tukkoisia. Siis jos kaikki muu niiden ympärillä on valkoista. Tuollaista tasoa on nyt haaveiltu kuin tuossa ekassa kuvassa.

   Poista