lauantai 14. heinäkuuta 2012

Tampereen asuntomessuilla, osa 1

Oikein antoisa asuntomessupäivä on nyt takana. Reilu viisi tuntia me siellä lompsittiin ja vain kolme  kohdetta jäi katsomatta. Olosuhteet olivat suorastaan täydelliset. Sade pysyi poissa, ainoastaan klo kahden aikaan vähän ripsautteli mutta ei häiritsevästi. Oli lämmintä, mutta ei liian kuumaa. Ihmisiä riitti, mutta ei kunnon ruuhkiksi asti. Esittelijät eivät vielä olleet leipääntyneet juttuihinsa vaan vastailivat aidon iloisesti ja ystävällisesti mihin vain kysymyksiin. (Espoon asuntomessuilla käytiin viimeistä edellisenä päivänä ja tuntui että kaikki odottivat että messut olisivat jo ohi ja suunnilleen juoksivat karkuun jos yritti kysymyksen kera lähestyä.) Oli kiva nähdä luonnossa paikoilleen laitettuna sisustusratkaisuja ja esineitä joita on aiemmin katsellut vain lehdissä, blogeissa ja kaupoissa.


Ajo-opasteet messuparkkiin olisivat voineet olla vähän selkeämmät Helsingistä päin tullessa. Saatiin tehdä yksi ylimääräinen kierros, mutta päästiin lopulta perille. Parkkipaikalta oli melko pitkä kävely asuntomessualueelle vieville busseille. Varsinkin takaisin tullessa matkaa olisi mielellään lyhentänyt. Jos menee paikalle myöhemmin päivällä niin matka lyhenee kun pääsee taaempiin parkkiriveihin. Bussit kulkivat tiuhaan tahtiin molempiin suuntiin eikä kummassakaan päässä tarvinnut odotella juuri lainkaan. Messuhalli oli Tampereella sijoitettu meidän mielestä paremmin kuin koskaan ennen. Sen läpi kuljettiin sekä sisään tullessa että pois lähtiessä. Monilla asuntomessuilla meillä on jäänyt koko halli tutkimatta, kun se on ollut jossain näyttelyalueen laitamilla eikä voimat ole enää päivän päätteeksi sinne asti riittäneet. Meille hallista tarttui mukaan harmaita Kupu palovaroittimia, 3kpl/50eur. 


Vaikka nyt oli ensimmäisen kerran oikea tarve näille messuille, niin kyllä se niin on että se määrä asuntoja mitä jaksaa täydellä intensiteetillä tutkia on hyvinkin rajallinen. Kaikkein paras olisi jos asuntomesssuille voisi mennä 3-4 päivänä ja käydä aina 10 kohdetta kerrallaan. Silloin tulisi kaikki yksityiskohdat varmasti huomioitua. Kun noita mun ottamia kuvia selaa, niin huomaa että alussa on kuvattu vaikka mitä nurkkia, rappusten alusia ja katonrajoja, lopussa hyvä jos on yksi kuva per asunto ;D Tosin on siihen kuvien jakaantumiseen toinenkin syy. Koska joka asuntomessukäynnillä on tapahtunut sama väsähdys loppua kohden aloitettiin kierros meitä lehden perusteella eniten kiinnostavista kohteista eli taloista Lantti ja Korko sekä niiden naapureista Louhi ja Villa Ilo. Ja kyllä tuolla tienpätkällä kaikkein kiinnostavimmat jutut nähtiinkin. Tai kiinnostavia juttuja oli toki muuallakin, mutta vähemmän per talo.

Louhen terassilta löytyi uima-allas sekä Masters-tuolit. Harmi kun niitä ei päässyt testaamaan!

Osalle rakentajista oli tullut tosi kiire, kaikki kohteet eivät olleet ihan viimeisteltyjä. Muutamassa paikassa tuoksui maali tai silikoni, siellä oli varmaan ennen klo kymmentä tehty kuumeisesti vielä mitä ehtii. Ja joillakin on yötyöt varmasti vielä messujen aikana edessä.

Kuvia on paljon, joten niitä on pakko jaotella eri postauksiin. Aloitan ulkokuvista, joita ei montaa tullut otettua. Suorastaan unohdettiin tarkastella niitä pihoja... Näistä kasvatussäkeistä tykkäsin nyt yhtä paljon luonnossakin kuin aiemmin lehtien sivuilla.


Toivoin näkeväni vaaleanharmaan komposiittiterassin ja sellainen osui kohdalle. Oliko se sitten kiva vai vähän outo jäi vielä harkinta-asteelle. Samalla pihalla (Mustikka) oli myös lasitettu pergola jollaista ollaan meille mietitty (eri värisenä tosin). Näitä olikin parissa muussakin kohteessa.


Kenkävalintaani oli tyytyväinen. Varpailla sai helposti testattua erilaisia lattiamateriaaleja... ;D


Passiivikivitalo Idealin rappaus oli mielenkiintoisen näköinen. 


Näitä sähkökeskuksia toivoisin näkeväni myös omalla asuinalueellani!Tämmöistä tällä erää. Seuraavaksi sisätiloihin.

4 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki noi flipflopit. Olin ajatellut laittaa tennarit kun niitten kanssa ehkä mukavampi kävellä koko päivä, mutta niitten kanssa ei tosiaan helposti tunnustella lattiamateriaalien tuntua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin niin tyytyväinen flip flopeista, jatkossakin pakolliset asuntomessukengät jos joillekin messuilla vielä menee! Harmi kun missään ei ollut (tietenkään) lattialämmitystä päällä, niin olisi saanut kokeilla miltä se betonilattia tuntuu lämmitettynä. Nyt se oli musta suorastaan vihlovan kylmä.

      Poista