torstai 19. heinäkuuta 2012

Nojatuolit

Mä taidan jäädä vähän jumittamaan samaan aiheeseen kun vauhtiin pääsen... ;D
Nyt kun on keittiön tuolit istuttu niin voi siirtyä miettimään olohuoneeseen sopivia tuoleja. Meidän nykyiset nahkanojatuolit ovat uuteen asuntoon ihan liian isot (josko ovat sitä tässä nykyisessäkin) joten jotain uutta joutuu taas keksimään vaikka näissäkään ei olla kuin alle 2 vuotta istuttu ja ne ovat ihan mielettömän mukavat. Ulkonäöllisesti tällä hetkellä eniten kiinnostavat nämä: 

Arne Jacobsenin Egg olisi tietysti ihan huikea, mutta ei taida budjetti antaa siihen myöten vielä tässä vaiheessa. Eikä sitä muutenkaan liian pieneen tilaan voi ahtaa.


Jacobsenin Swan olisi myös kaunis, pieni ja siro.


Norjalainen Spinnaker on minusta aika hauskan näköinen ja mukavan oloinen. Mutta voi olla että kuitenkin halutaan käsinojallinen malli.


Asuntomessuilla oli Villa Ilossa esillä Pohjanmaan kalusteen Deko-tuoli. Kuvasta poiketen se oli vitivalkoista nahkaa ja pyöreällä kromatulla jalalla (voi että harmittaa kun en tajunnut ottaa siitä kuvaa). Tykästyttiin siihen molemmat ja messuhallissa se tuntui myös hyvältä istua! Plussaa kotimaisuudesta sekä muokattavuudesta. Näitä myy Masku.


Ikean Tirup-tuolia olen kuvissa katsellut jo pidempään "sillä silmällä" mutta koeistua sitä ei olla vielä kertaakaan muistettu.


Uusia saa ehdottaa, haettu tyyli näissä taitaa tulla aika selkeästi esille :)

21 kommenttia:

 1. Tuo spinnaker on tosi kiva. Me mietittiin ihan samaa, mutta se oli muistaakseni aika kallis ja siksi se jäi. Hankittiin sitten se iso musta K-tuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinnakerilta löytyy tosiaan hintaa. Niinkuin noilta kaikilta ekoilta. K-tuolikin olisi mun mielestä kiva, mutta mies ei tykkää siinä istua.

   Poista
 2. Wau, mun suosikki on ehdottomasti toi ikean tuoli ja olinkin ihan huuli pyöreenä tässä että ikeastakin saa tollaisia desing tuolin näköisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin hieno? Ei yhtään häviä noille ekoille :) Se on munkin suosikki, jos vaan voisi olla varma että se ei tuki sitä meidän olohuonetta. Pitää mittailla tarkasti!

   Poista
 3. Toi Spinnaker on aikas ihanan näköinen! Mä oon haaveillut kahdesta Tirup tuolista meiän olkkariin, mutta toistaiseks on jäänyt. Meillä on olkkarissa jo 3-4 hengen divaanisohva ja 2 hengen sohva, joten istumatilasta ei oo ollut pulaa. Silti noi olis kivat, kun meillä on edelleen niin hurjasti tilaa täällä olkkarissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spinnaker olis tosi hieno! Tosin en oo varma että onko niissä aina se purjekuvio toisella puolella..? Meissä ei ole mitään merihenkistä.
   Ohhoh, teidän olohuone onkin sitten jotain ihan muuta kuin meillä. Me saadaan ehkä yks sohva ja 2 tuolia, jos mallit valitaan tosi tarkkaan :)

   Poista
  2. Jep, meillä on megaolkkari. Varmaan lähemmäs 30 neliötä.. :D

   Poista
 4. Meillä on BoConceptin Imola tuoli ja on todella mukava ja minusta kaunis (meillä siis valkoinen ja nahkaa) =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun sanoit, tuo unohtuikin mun listasta! Istuttiin se maanantaina ja se oli ihana! Nyt kun googlettelin kuvaa niin siinä näyttää olevan kahta erilaista jalkaa. Samanlainen kuin noissa mun listan neljässä ylimmässä tai sitten sellainen "häkkyrä". Kumpi teillä on? Molemmat on kivan näköisiä mutta tuntuu että tuo "häkkyrä"-malli vie enemmän tilaa. Onko se vain harhaa..?

   Poista
  2. Meillä on se häkkyrä ja ei se kyllä vie enempää tilaa kun on saman levyinen kun itse tuoli ja todella ilmava =) tykkään siitä enempi kun antaa ilmavamman alaosan tuoliin joka on itsessään melko "raskas" =) toivottavasti ymmärsit höpötyksestä jotain =)

   Poista
  3. Niin mä vähän arvelin että se olis tuolin levyinen vaikka kuvissa se näyttää jotenkin venyvän paljon pidemmälle. Se on kyllä hieno!!

   Poista
 5. Hih, vähän naurattaa kun pyörittelet niin samoja juttuja mielessäs kuin mitä täälläkin mietitään.:)
  Tuo Egg ja Spinnaker on ihania, mutta tosiaan hintavia. Tirup on se mitä minä olen käynyt jo kahdesti koeistumassa, ja haaveilen meillekin. Siinä on mun mielestä kiva istua, ja siinä on kuulema lasten mielestä HURJAN kiva istua, mikä on helppo uskoa:D
  Ja lapsiperheenä olemme ajatellut tuolia myös siitä materiaalinäkökulmasta ja helppohoitoisuudesta, ja siltäkin kannalta tirup nahkatuolina on varsin varteenotettava.
  Käykäähän koeistumassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa miten osuu yhteen :)
   Kyllä se tirup on nyt jo lopultakin pakko muistaa istua. Ainahan me siellä Ikeassa juostaan, joten tuskin siihen enää kovin kauaa menee! En kyllä yhtään epäile että lapset ei tykkäis pyörivästä tuolista... =D

   Poista
 6. Hei, toi Pohjanmaan kalusteen Deko-tuoli on huippuhyvä istua ja kauniskin vielä. Mun pisteet sille ;) Istahin siihen messuilla ja tykästyin! Aika pienikokoinen ja ilmava, mutta silti pehmeä ja mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin tosi hyvä istua!? Ihan uskomaton mun mielestä, kun ei se oikein näytä siltä että olisi erityisen hyvä. Se oli kyllä kiva. Harmi kun sitä ei nyt voinut tilata kun olis messuilta saanut -30%... Ja sit kun tietää että mihin hintaan se olis saanut, niin on tosi vaikea maksaa mitään muutaa... :-/

   Poista
  2. Ois ollu hyvä ale, todella! Mut jos nyt myytte ne vanhat niin sittenhän ne teille mahtuu jo nyt ;) Varmasti saatte soittelemalla sen messualennuksen!?

   Poista
  3. Kyllä ne siellä väittivät että sitä ei saa mistään myymälästä, ihan vaan siellä messualueella. Mut ainahan ne mielellään myy, luulis. Me ei vaan vieläkään tiedetä meneekö sinne hyvin 1 vai 2 tuolia... Tois kyllä avaruutta tännekin :)

   Poista
 7. Egg oli pitkään mun ykkössuosikki, mutta nykyään pidän ehkä jo enemmän Swanista. Taitaa liittyä siihen kyllästymisefektiin, jota oli jossain vaiheessa juttua.

  Ihan hirveesti tykkään Dieselin Cloudscape-tuolista (http://www.diesel.com/furniture/cloudscape ), joka multa löytyykin. Tosi ihana on myös Ligne Rosetin Calin (http://www.skanno.fi/product/calin-2/ ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin se kyllästyminen vaivaa noiden klassikoidenkin kohdalla.

   Tuo Dieselin tuoli onkin aivan mielettömän ihana! Mä vaan pahoin pelkään että (meidän) lasten kanssa se olisi ihan mahdoton pitää puhtaana. Nahka on paljon helpompi... Harmi.
   Tuo toinen on ehkä vähän liian tyynymäinen mun makuun. Tai ainakin meidän olohuoneeseen.
   Taas tosi hyviä vinkkejä, kiitos :)

   Poista
 8. Vastavierailulla, kiva blogi... Perehdyn ajan kanssa paremmin :)

  Liputtaisin Jacobsenin Swania, 2 sellaista nahkaista olisin minäkin halunnut vaan tuli budjetti vastaan... Kurkkaappa http://koti-kullankallis.blogspot.fi/2011/11/nojatuolia-etsimassa.html

  Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pistäydyit, tervetuloa uudestaan :)

   Aah, sulla onkin olleet samankaltaiset pohdinnat! Swan olisi ihana, mutta mä vähän luulen että meidänkään budjetti ei sitä haavetta auta toteuttamaan. Tuo Conformin Gyro olikin mulle uusi, pitää siihen tutustua paremmin. Kiitti vinkistä!

   Poista