torstai 23. elokuuta 2012

Muutamia syysostoksia

Pääsin eilen pitkästä aikaa muuallekin kuin ruoka-tai rautakauppaan. En ihan yksin kumminkaan vaan otin mukaan 3v tyttären. Ostettiin heti alkuun mansikkapirtelö ja sen avulla parituntinen shoppausreissu sujui oikein mallikkaasti - paremmin kuin osasin toivoakaan ;)

Ensimmäiseksi Iittala shopista World design capital Helsinki 2012 muumimuki. Olen sitä ihaillut julkaisusta asti, ja nyt sen lopulta ostin kun niitä vielä on, ettei käy niinkuin Marimekon Stockalle suunnitteleman juhlalautasen kanssa. Kun siihen lopulta heräsin niin eihän niitä enää mistään saanut :(( Mukin seuraksi myös pari saman aiheen lusikkaa. Ihania minusta. "Kuka lohduttaisi Nyytiä" oli se ainut Muumi-kirja jota lapsena luin  joten sillä on erityinen paikka muistoissa. Muumi-mukeista meillä onkin nyt sitten kaikki mitä haluan, eli tämä Hurraa! sekä mustavalkoinen Seikkailu. Nyt sitten mietityttää että pitäisiköhän hakea vielä toinenkin varuilta...


Meillä ei asu muumifaneja, mutta silti toinenkin muumijuttu. Ainoat kivat kansiot mitä löysin, kun juuri nyt ei oikein askartelu irtoa että olisin tuunannut omat tähän hätään. Nämä siis lapsille mukaan päiväkotiin, jossa ne täytetään valokuvilla, lasten piirustuksilla ja muilla muistoilla.


Clas Ohlsonilta näitä washi-teippejä joita onkin jo monessa blogissa esitelty. Ovatkin tosi edullisia kivojen kuosien lisäksi. Mustista jäi tankoon roikkumaan vielä yksi rasia. Punaisia otin nyt ilman suoraa käyttötarkoitusta ihan varoilta, ettei taas ala jälkeenpäin kaduttamaan. Aina niille käyttöä keksii, vaikka sitten joulupaketteihin.


Meillä on ollut pientä vääntöä tyttären kanssa vaatevalinnoista ja tyyliä onkin joutunut muuttamaan melkoisesti. 3v on sitä mieltä että musta on paras väri ja pinkkiä varsinkaan ei pue päälle. Haluaisi rokkipaidan, joka on yhtäkuin jonkun bändin kuva etumuksessa. Sitä on nyt haeskeltu mutta eihän sellaista etsimällä eteen tulee - siis sellaista jossa olisi kuitenkin jotain tyttömäistä äidin makuun... Mä en vaan osaa pukea omalle lapselle pelkkää mustaa, vaikka se toisille sopiikin. Nyt löydettiin Lindexiltä pari kompromissia.

Tähän tunikaan ihastuin minä, mutta sain sen puhuttua myös tytön suosikiksi kun hihat ovat mustat ;D


Tätä traktoripaitaa olin ostamassa pikkuveljelle, mutta kun sisko sen näki hän halusi sen itselleen. Jotenkin se pyyntö tuli niin sydämestä "äiti minä haluaisin tuon takto(r)i-paidan niin kovasti, se voi olla minun rokkipaita". Kivahan se onkin, ja jääpä sitten aikanaan myös veikan käyttöön :)


Itselleni heräteostona samasta paikasta ihana keltainen sadetakki! Ainut kappale ja juuri omaa kokoa. Olipahan ihana kun sen sain tänä aamuna kaatosateeseen pukea, en muuten kastunut! Harmi vaan kun tämä hiekkalaatikkoarki on juuri jäämässä taakse, mutta eikös sen ole ollut tapana sataa aina viikonloppuisin...

15 kommenttia:

  1. Ihana E, kun on löytänyt oman tyylinsä <3 Se voi olla että rokkipaidan kanssa on äitillä sulattelemista, mutta onhan toi traktorikin hieno :) Mä oon ajatellut että mitä vaan muuta meijän pojille, kunhan ei gootiksi aleta, mutta kaippa sellainenkin olis hyväksyttävä jos eteen sattuis ;)

    Meillä on kans toi sama muumimuki, sain sen omalta isältäni joka aina ostelee meille siskoille noita mukeja. En oo vaan raaskinut vielä paketista pois ottaa ;)

    Hienot kansiot löysit lapsille. Me saatiin Artun kansio päiväkodilta nyt syksyllä kun ilmoitettiin ettei Arttu enää jatkakaan siellä, ja voi mä aloin niin kyynelehtiä kun päiväkodin pihassa avasin sen ja katsoin mitä kaikkea ihanaa sen sisällä oli <3 Artun itse tekemä lumiukko, jolla oli porkkananenä vähän sinnepäin, samoin kädet oli väärinpäin, mutta mulle just täydellinen <3 Ja kaikkea muuta ihanaa, huokailin vaan kimmollekin että vooooi kato miten ihana, miten se on voinut osata tehdä tämmöisen, kato nyt tätäkin, mieti kun se on omin pikku kätösin tätä siellä väkertänyt...oli ne niiin ihania :) Pian täyttyy kansiot teilläkin :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ja ihanaa. Onhan se hienoa että on mielipide siitä mitä pukee päälleen, mut ei ihan joka aamu tarttis olla eri mieltä ;D Mua pelottaa jo nyt että tästä tulee gootti kun niin siitä mustasta tykkää, mut sittenhän se on. Voipihan sanoa että värivalinta on ollut varma hyvin pienestä asti, heh.

      Ei tää muki missään pakkauksessa ollut - onks ne myynyt niitä jossain erikoispaketeissakin? :-/

      Tuo kansioajatus on musta jo valmiiksi aivan ihana! Tosi kiva että tuollaisia siellä päiväkodissa viitsivät ja jaksavat tehdä, on ne niin tärkeitä asioita!

      Poista
  2. Aina meidän netti lopettaa toimintansa, kun yritän kommentoida.

    Piti siis tuohon sun sadetakkiostokseen sanoa, että juuri tänään haaveilin uudesta sadetakista. Tuli lapsia päiväkotiin rattaissa työntäessä mieleen, ettei tuolla ihan sateenvarjo riitä ja jokin kivemman näköinen takki voisi olla, jos sillä joutuu töihin asti menemään:)

    Ja muutkin ostokset näyttävät kivoilta! Itsekin olisin löytänyt Lindexiltä N:lle ties mitä, mutta koot olivat jo loppuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuolle takille tosiaan varmaan käyttöä löytyy. Tuskin nää sateet Suomesta loppuu ;) Tosi kivoja juttuja oli kyllä nyt Lindexillä, ihan yllätyin kun en hetkeen ollut käynyt.

      Poista
  3. Tosi kivoja ostoksia! Kisuli paita on mainio, Lindex ei kyllä koskaan petä! Meilläkin on muumimukeja mutta osa niistä on aika tylsän tavallisia. Tuo muumimuki on todella ihana, tykkään itse siitä että mukissa on "pinta" tai "kuosi" eikä vaan muumi hahmoja yksivärisessä taustassa. Toinen mihin olen kovasti ihastunut on Rörstrandin Eemeli ja Peppi mukit. Jännä että Muumi brändi on niin monipuolinen, löytyy todella ihania kuoseja ja tuotteita kuten nämä Lindexin Muumi tunikat mutta myös tosi tylsiä ja hailakan oloisia Muumi tuotteita.

    Kiva idea tuo päiväkoti kansio. Onkohan yleinenkin tapa? Miten teillä on päiväkoti arki alkanut sujua? Kyselen kun se on kohta meillä myös edessä ja tätä mammaa jännittää tosi paljon miten alkaa sujumaan :-0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lindexiltä tosiaan on monet vaatteet meillekin löytyneet. Tai siis nimenomaan lapsille. Itselle en muista milloin olisin viimeksi ostanut jos ei nyt tätä sadetakkia lasketa. Kivoja kuoseja ja värejä! Muumeja löytyy kyllä laidasta laitaan. Monesti mietityttää että pitäiskö niiden olla sen brändinsä kanssa vähän vielä tarkempia...

      Munkin mielestä tuo päiväkotikansio on aivan ihana! Kyllä niitä kuuluu siellä täällä olevan, mutta en sitten tiedä onko kaikissa päiväkodeissa? Meillä alkaa päiväkotiarki vasta tulevana maanantaina, jaiks :((( Nyt ollaan käyty vasta pari kertaa tutustumassa. Jos sua lapsitarinat kiinnostaa enemmän ja haluat sen mun "lapsiblogin" lukijaksi niin laita sähköpostia jossa kerrot vähän teistä. Kirjoittelen siellä lapsista nimillään ja kuvien kera. Päiväkotiasiaakin juuri viimeksi kunnon vuodatuksen verran.

      Poista
    2. Juuh, minäkään en yleensä osta itelle Lindex vaatteita. Paitsi joo, tänä kesänä kivan vatunvärisen kesä mekkosen. Mutta yleensä ei ihan eniten puhuttele eikä ole niin laadukkaitakaan. Mutta lasten vaatteet taas on tosi kestäviä, secondhandiksikin asti kestävät.

      Muumi brändin eka tuote taisi olla vaipat. Meillä käytetään joskus muumi vaippoja vaikkei ne ihan parhaiten istukkaan meidän poitsulle. Sympaattisia ovat kuitenkin.

      Laitoin sähköpostia tuohon villa haikaranpesä osoitteeseen :-)

      Poista
    3. Vaihdahan lintu haikarasta harakkaan niin tulee paremmin perille! :)

      Poista
  4. Ne muumimifanit asuukin sitten meillä :) Meillä on tosin kaappi täynnä muumimukeja, joten nyt en tod. mene ja osta myös:)
    Kävin eilen hennesillä, ja siellä oli yksi kiva minirodinin-tyylinen mekko (ei kyllä niin "rok")ja tuli heti teijän pinsessa mieleen. Mun ehkä täytyy se meille ainakin hommata, mustien sukkisten kanssa oiva. (Ei löytyny nettisivuilta...)

    No jos et tuota takkia tarttekkaan niin tiiät osoitteen mihin sen voi jälleenmyydä...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on kyllä muumifaneja :) Toisiin ne uppoaa heti vauvasta alkaen, meillä ei sitten juuri lainkaan. Tosin V kyllä osoittaa nyt alkavia merkkejä. Leikki yksi päivä pitkät pätkät muumitalolla ja päiväkodissa valitsi omaksi potta&naulakkomerkikseen Nuuskamuikkusen :)

      Ihana mekko kyllä teidän pinsessalle, oli tosi söpö! Tää yks tarttis jotain rokkimiehiä siihen heilumaan...

      Jees, kaupittelen jos tuntuu että ei vapailla sada tarpeeksi ;DD

      Poista
  5. Toi muumimuki on todella tyylikäs.
    Meillä muumimukeja on vaan kahta erilaista (rakkaus ja seikkailu).
    Molempia taitaa olla neljä kappaletta tai ehkä kuusi.

    Minäkin tahtoisin tuollaisia söpöjä teippejä.
    Täytyisi päästä Joensuuhun, mutta ei nyt kehtaa ajaa ihan kahtasataa kilometrejä pelkkien teippien takia :D Keksin kyllä helposti paljon muutakin hankittavaa.

    Sellainen angry birds paita menisi varmasti hyvin rokkipaidasta ;)
    Ne oli tarjouksessa ainakin vielä vähän aikaa sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin pitäytyä näissä kahdessa muumimukimallissa. Se rakkaus on kyllä myös ihana, juuri se mun kolmas suosikki. Vieläkin mietin että pitäiskö näitä kahta hankkia jokunen lisää, vai riittääkö tämä muumeista. Kunhan eivät vaan hajoaisi...

      Hih, ei ehkä teipin takia Joensuuhun. Taitais tulla postarit täältä edullisemmaksi kuin teiltä bensat ees-taas ;)

      Pitää käydä kattomassa jos paitoja olis täälläkin. Suosikki se olisi ihan varmasti! En siis ole ihan varma jaksanko itse katsoa sitä päivästä toiseen...

      Poista
  6. Hieno sadetakki! Muistanko ihan väärin, että sulla on siihen aika hyvin mätsäävät kumpparitkin jo valmiina..? Itse en ole saanut hankituksi vielä(kään) kumpaakaan - jokohan tänä syksynä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä iloinen löytö :) Kumpparit on limenvihreät. Aika värikkäänä kuljen, mutta eikös se sovi sateeseen. Ostat sitten kun osuu ne juuri oikeat kohdalle! Täältä saa lainaan jos päätät sitä ennen mennä saderetkelle ;)

      Poista