sunnuntai 19. elokuuta 2012

Smurffikeittiö

Keittiöremppa aloitetettiin tasan kaksi viikkoa sitten. Jotain kuvia silloisesta tilanteesta näkee täällä.
Tällä hetkellä keittiö näyttää tältä.


Kaikki kaapit ovat paikoillaan. Samoin koneet mikroa lukuunottamatta. Tiskikoneen peittolevy ei ole vielä kiinni ja sokkeli puuttuu. Liesituulettimen tuuletinosa ei ole vielä kiinni, kuvassa vasta se kiinnitysputki, mutta ei se lopputulos tule siitä paljoa muuttumaan.
Valkoinen putki mikä valkoinen putki ;)

"Winter pine" keittiön työtaso ostettiin Bauhausista. Jossain vaiheessa ainoalta oikealta tuntunut valkoinen ohut komposiittitaso oli lopulta liian ohut (esim liesi vaati korkeampaa) ja aivan liian kallis henkiseen hintatasoon. Ei tuntunut hyvältä maksaa yhdestä työtasosta enemmän kuin koko muusta keittiöstä (ilman koneita) yhteensä. Tuota työtasoa ja Lapetekin liesituuletinta lukuunottamatta kaikki onkin Ikeasta. Jääkaappikysymystä edelleen pohditaan, nyt on taas uudet suunnitelmat. Välitilakysymys on myös vieläkin ratkaisematta. Oikeanpuoleinen seinä odottaa mustaa maalia.


Hieman hankala tätä on hahmottaa kun siniset suojamuovit ovat edelleen paikoillaan ja pysyvätkin ainakin siihen asti kunnes saadaan seinä maalattua. Voi olla että sen poisto odottaa sitä hetkeä kunhan joskus muutetaan itse sisään... Katossa on nyt pelkät kirjavat lastulevyt ja lattiassa alkuperäinen graniitti. Ruokatilan seinät on jo osin riisuttu mäntypaneelista. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Saa nähdä missä vaiheessa päästään ottamaan lopulliset jälkeen-kuvat :) Jokatapauksessa tila on jo nyt niiiiiin paljon avarampi ja valoisampi kuin ennen, vaikkakin edelleen hieman hassunvärinen ;)

(kännykkäkuvia)

18 kommenttia:

 1. Minäkin sain vihdoin sekunnin aikaa istua koneella ja kommentoida. Kaikki jutut on luettu, mutta sattuneesta syystä kommentointiin ei ole ollut aikaa.

  Ihana smurffiväritys;) Ehkä sitä lopullista jälkeen -kuvaa täytyy vielä odottaa, mutta hyvällä mallilla näyttää olevan. Itsekin jo Ikean ohjelmalla tein suuntaa antavan laskelman, kuinka paljon pitäisi keittiöön laittaa rahaa...jospa sitä ensi kesänä saisi suunnitelmat toteutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo aika smurffi ;D Tekis mieli kyllä luopua sinisestä samantien, mutta ei siinä ole mitään järkeä kun sitten pitäis kuitenkin taas suojata. Ah, keittiökuume iski nyt sit tosissaan sullekin :)

   Poista
 2. Siitähän tuli hyvä! Tuo tason väri on tosi kiva. Mikron paikka vaihtui sittenkin? Se onkin sitten varsinaista juhlaa päästä repimään noita muoveja pois... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mä tykkään että on just niin hyvä kuin tuohon tilaan on mahdollista tehdä :) Juu, mikro meni tuohon reunaan kun mies ja sähkäri oli laittaneet pistokkeen paikan siihen. Eipä tarvinnut enää arpoa ;) Eikä siinä nyt ollut enää niin väliäkään noiden kaappien leveyksien, kanssa kun se 40cm leveä kaappi saatiin venytettyä 50cm, joten ei nuo erot hypi silmille. Hah, ai niin, sitä sinistä muovia löytyy jostain kulman alta varmaan vielä 10 vuoden päästäkin.

   Poista
 3. Kyllä tuosta jo käsityksen saa, ahkeria olette olleet! Muutos noihin "ennen"-kuviin on melkoinen :D Mielenkiintoista seurata, että miten ratkaisette jääkaappipulman, nimittäin pohjapiirrosta tiiraillassa tajusin, että ette kyllä ole kaiken kaikkiaan keittiön(kään) suunnittelussa olleet ihan helpon tehtävän edessä. Ruokalutilan taisitte ajatella edelleen tuohon erkkeriin? Tsemppiä, kyllä se siitä selvästi valmistuu!

  -Silla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos näistäkin saa jotain jo irti. Ja onhan se muutos melkoinen, oli ovet siniset tai ei :) Jääkaappia mallaillaan siis siihen missä pohjapiirroksessa on takkavaraus, mutta meillä on edelleen kolme vaihtoehtoa miten se toteutetaan. Ykkössija vaihtuu aina säännöllisesti ;) Ruokatila jää erkkeriin, ruokapöytä ei oikein muualle mahdu mitenkään. Ja erkkerin seinät on kolmeen suuntaan ikkunaa, joten niille seinille ei voisi mitään korkeaa laittaa ellei muuraisi ikkunoita umpeen. Ei tän suunnittelu tosiaan helppoa ole ollut, mutta tyytyväisiä ollaan kun tähän lopulta päädyttiin. Kiitos!

   Poista
  2. Mun anoppilassa on hyödynnetty laatikko- ja laskutilana melko matalien ikkunoiden edusta ja mielestäni se siellä toimii oikein kivasti. Mutta toki teidän tapauksessa tuo on ruokailutilana tosi arvokasta tilaa, kun aika hankala ainakaan pitkää pöytää olisi muuallekaan sijoittaa. Jos ei sitten halua ostaa uutta, neliönmallista 8h pöytää, jonka voisi laittaa keskemmälle lattiaa ;)
   - Silla

   Poista
  3. Meillä oli ensimmäisissä suunnitelmissa mukana ajatus että tehtäisiin ruokatilan ikkunoiden eteen laatikosto ja niistä jatkumaan ikäänkuin integroitu pöytä :) Ei se periaatteessa ole vieläkään hylätty jos tuntuu että tarvitaan lisää säilytystilaa, mutta sen näkee sitten vasta kun on kannettu omat kamamme taloon sisään ja näkee mitkä välttämättömät (!) jää kaapeista ulos. Mieluiten jätettäis tila niin avaraksi kuin mahdollista ja pöytä juuri sellaiseksi kuin tekee mieli siihen pistää ;)

   Poista
 4. Waude!! Tykkään!! :)

  Onko työtaso laminaatti vai puuta? Tosi kivalle näyttää joka tapauksessa. Mua pikkasen harmittaa että meidän tasot on laminaattia, mutta ulkonäöllisesti ne oli meille parhaat, mitä Topilta löytyi.

  Lapetekilta löytyi sitten sopiva tötterö, onko tuo siis valkoinen? Ja mikrokin näemmä löysi itsensä yleisön äänestämälle paikalle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =)

   Työtaso on laminaattia, mutta siis olevinaan kuin valkovahattua tms puuta. Todettiin se käytännöllisimmäksi tähän elämänvaiheeseen ja kun löytyi todella mieluisa pinta niin se sinetöi päätöksen. Oli sen verran edullistakin, että sen surutta vaihtaa jos joskus alkaa tympimään. Mutta nyt kyllä tykätään kovasti.

   Lapetekin valkoinen tötterö, kyllä. Ei oo huippariin, mutta niille tehdään sitten omat kytkimensä. Nyt meni ulkonäkö kaiken muun edelle, tuo oli vaan niin ainut vaihtoehto sen jälkeen kun se kuvassa nähtiin että mikään muu ei käynyt :) Mies jumppasi hormistoa uusiksi ja yläkerran seinäkin meni purkuun - kahden päivän työ, mutta siellä se nyt roikkuu! Mikro tosiaan tuli tuohon multa mitään kysymättä kun mies ja sähkäri veti pistokkeen siihen. Mut hyvä se on noin nyt kun se nelikymppinen kaappikin saatiin viiskymppiseksi niin ei noita erikohtaan osuvia saumojakaan helpolla huomaa. Parempi ;)

   Poista
  2. No samaa ajattelin, että sitten jos menee huonoksi/ei nappaa enää, niin vaihtoon vaan. Mutta samoin mäkin tykkään siitä ulkonäöllisesti tositosi paljon, eli ei varmasti lähiaikoina. :)

   Poista
  3. Meistä tuntui että jos pistäis reilusti päälle pari tonnia tasoon, niin sitähän ei sitten vaihdettaisi ikinä vaikka kuinka alkais jo ällöttämään ;DD

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja kivasti ootte edistyneet! Ei varmaan kannatakaan ottaa tarroja ovista pois ennen kuin kaikki rempattava on rempattu -kaikennäköistä pölyä ym. varmaan tulee vielä! Oliko teillä joku aikataulu, milloin meinaatte muuttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Pölyä on tosiaan vielä tiedossa vaikka kuinka paljon kun pitäis tuosta vierestä alkaa sitä tiiliseinääkin vielä jossain vaiheessa ainakin testimielessä hiomaan nyppymaalista tasaiseksi... Meidän muuttoaikataulua ei olla vielä tarkemmin mietitty. Alkuperäinen ehto on että keittiö, vessa ja kylpyhuone on oltava valmiina ennenkuin muutetaan. Keittiö onkin jo sähkärin jälkeen käyttökuntoinen. Vessa luultavasti valmistuu viimeistään ensi viikon aikana. Kylppäriä ei sitten olla aloitettukaan. Viimeistään helmi-maaliskuun vaihteessa kun nykyisessä asunnossa tulee kaksi vuotta täyteen!

   Poista
 6. Kyllä kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Tuosta kuvasta näkee jo selkeästi, miten valoisuus ja ilmavuus on lisääntynyt keittiössä. Todella selkeä muutos ja ehdottomasti parempaan suuntaan! Hyvä te! Odotan mielenkiinnolla jääkaappi- ja välitilaratkaisuja. Ja tuo musta seinä oli aika mielenkiintoinen veto. Antaa varmaan lisää särmää huoneelle. Tuleeko liitutaulumaalia, jotta voi kirjoitella päivän ruokalistaa tai muistettavia asioita? Tai magneettimaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Kiva kun olet samaa mieltä :)
   Liitutaulumaalia siihen on kaavailtu. Mutta vaikka se ajatus alkaisi epäilyttämään niin kyllä siitä silti varmasti joko musta tai todella tumman harmaa tulee. Nimenomaan sitä särmää tuomaan kun muu osa keittiötä on niin valkoista :)

   Poista
 7. Jollain tavalla tykkään todella paljon tuosta vaaleansinisestä väristä.
  Tulee mieleen sellainen vanha 50-luvun keittiö, jossain ihanassa mummonmökissä.
  Se ei kuitenkaan tainnut ihan olla se tyyli jota nyt haettiin :D

  Tuleeko teillä kaapin päälle minkäänlaista sokkelia?
  Meillä oli oikeastaan pakko laittaa, kun muuten olisi jäänyt todella rumat putket näkymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei turkoosikaan huono ole. Jos se on sellainen hempeä ja tosiaan 50-lukulainen. Mehän mietittiin puolitosissamme että yläkaapit olisi voineet olla turkoosia lasia. Mutta tää on kyllä aika räikeä luonnossa. Anoppi ei ollut tajunnut että noissa on kalvot päällä. Oli tosi hissukseen koko keittiön kommentoinnin kanssa. Pari päivää sitten saatiin tämä selville ja sitten uskalsi sanoa että tuo on ihan kamala ;D

   Tulee sokkeli. Sama juttu, pakko laittaa että saa rojut piiloon :)

   Poista