sunnuntai 5. elokuuta 2012

Liesituuletinkokemuksia? Pikaista apua kaivataan...

Nyt on mietinnässä liesituulettimet. Ja päätös pitäisi tehdä oikeasti aika tosi pian. Siitä riippuu mm. kuinka paljon keittiön kattoa avataan... Seinät on jo nurin! =) Nyt tarvitsisin kokemuksia erityisesti aktiivihiilisuodatinkuvuista, onko jollakin lukijalla sellaista tai vaikka jollain tutulla jonka kanssa olet aiheesta puhunut?

Meillähän on tuolla uudessa talossa huippuimuri. Samaan yhteyteen on siis ympätty liesituulettimen lisäksi kylpyhuoneet. Näitä huippuimuri liesituulettimia on oikeasti markkinoilla tosi vähän ja niitä on aika hankala löytää jos haluaa mitään yhtään erilaisempaa. Tämä on se perusmalli, josta hyvin samantapainen versio talossa jo onkin valmiina.

Technowind, Netrauta

Savo tarjoaa tällaisia. Nuo tasaiset olisivat periaattessa varmaan meille aika hyviä, kun siinä saa tarvittaessa vähän lisää hyllytilaa joillekin kivoille esineille.
Savolta löytyy myös tällainen johon jossakin keittiökaupassa ihastuttiin. Tässä on aika jännä juttu se, että nyt huomasin sen Savon esitteessä huippuimurilistassa, kun meille kahdesta eri liikkeestä on selvitetty että tätä ei saa kytkettyä huippuimuriin ollenkaan... Toisesta jopa soitettiin Savon asentajalle ja varmistettiin. No, tästä mustasta linjasta ollaan nyt ehkä jokatapauksessa luovuttu, joten ei sen niin väliä.


Tällaisista tötteröistä olen myös alkanut tykkäämään aika paljon. Tämä kyseinen on Mosat, kuva NetRauta. Ei mitään hajua saako tätä huippuimuriin, en vielä ehtinyt selvittää. Tiedättekö suoraan jotain tötterömallia huippuimureihin?


Nuo ylläolevat on ihan kivoja, tai sieltä löytyisi varmasti se yksi joka voitaisiin ihan tyytyväisenä ostaa. MUTTA, sitten on nämä Elicat...

Bubble

Grace

Star (kyllä, tämäkin on liesituuletin!)

Sinfonia

OM

Chrome
Nämä vaan ovat niin kauniita! Mutta ymmärtääkseni kaikki aktiivihiilisuodattimella. Sellainenkin voidaan ottaa, jos siihen huippuimuriin vaan hankitaan sitten erillinen ohjauspaneeli. MUTTA, yksi keittiökauppias oli aika ehdoton sanoissaan, kun tyrmäsi nämä aktiivihiilikuvut ihan täysin. Eivät hänen mukaansa sovi lainkaan talouteen jossa oikeasti tehdään ruokaa, vaan ovat lähinnä vaan koristeita. Onko näin? Eikö niistä ole mitään käytännön hyötyä käryjen poistossa? Koska jos niin on, niin sitten nämä hylätään kokonaan ja aletaan pohtimaan mikä noista tavallisista olisi vähiten tavallinen ja eniten oma. 

Löytyikö teille suosikkia?

Olisin tosi kiitollinen mitä useammat pystyvät lusikkansa tähän soppaan sotkemaan ja näkemyksensä sekä tietämyksensä jakavat :)

17 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Sori, sähläsin... :/

  Noita on siis oikeesti niin vähän mitkä saa siihen huippuimuriin. Tuttu tuska!

  Mulla on myös käsitys että nuo aktiivihiilisuodattimet ei olis niin hyviä tai suositeltavia jos vaan on muuhunkin mahollisuudet... Aktiivihiilisuodatin vissiin kierrättää sen käryn takas huoneistoon eikä puhalla suoraan ulos niinkun hormiin liitettävä tekee?

  Mun suosikki noista kaikista löytyy noista ekoista vaihtoehdoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se käryn kierto ei kyllä kuulosta houkuttelevalta :((

   Suosikki löytyi, mut et halua paljastaa?

   Poista
  2. No se valkoinen :) Ajaton ja simppeli...

   Poista
  3. Oikein siis arvasin :) Se on kyllä munkin suosikki noista reunallisista. Lasireunasta tykkään myös, mutta se taitaa useimmiten olla kromisessa/teräksisessä varressa kiinni. Jos löytyis valkoisena niin sekin olisi vaihtoehto.

   Poista
 3. Aktiivihiilisuodatin munkin mielestä on siis sellainen kaikkein tehottomin liesituuletin.

  Käytännön kannalta en myöskään ottaisi tuollaista "lasireunallista" (vai onko muovia?), koska se menee tosi helposti sotkuisen näköiseksi.

  Ja sitten ulkonäöllisesti, pakko sanoa, että en hirvesti tykkää noista ihan jälkimmäisistä (Elicat). Jotenkin liian erikoisia, uskon myös, että voivat olla "ohi" aika pian. Toisaalta olen sitä mieltä, että jos jotain oikein rakastaa, niin se kannattaa ottaa. Mutta minuun eivät muotoilultaan iske lähtökohtaisesti. :)

  Tykkään eniten "tötteröistä" - ylläri kun itselle tulossa kattoon sellainen - tai sitten tuosta neljännestä vaihtoehdosta, on mun silmään ajaton ja tyylikäs. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika selkeä teilaus sille aktiivihiilisuodattimelle tulee. Eli ei sitä meille, se on sit tällä selvä :)

   Meillä oli edellisessä asunnossa lasinen lippa, eikä se musta ollut hankala. Tulipahan pyyhittyä ahkeraan ja tuli varmasti puhdasta. Lasia nuo on.

   Aika jännä ettei kukaan (tähän asti kommentoineista) tykkää noiden Elicoiden muotoilusta. Mun mielestä ne on kauniita ja sopisivat hyvin aukinaista seinää vasten - siis ei seinää ollenkaan kuten nyt on ehkä suunniteltu. Mutta jos tekniikka ei toimi, niin ei se ulkonäkö sitä silloin ratkaise. Mä tykkäisin tuosta Elican tötteröstä, se on mun suosikki noista. Vähän jotain lisäekstraa perustuubiin :) Joka kyllä sellaisenaankin on kiva!

   Teidän tötterö ei vissiin ole huippuimuriin?

   Poista
  2. Meillä on juurikin Lapetekin tötterö ja keittiömyyjämme kyseli, halutaanko huippuimurilla vai ei, joten olettaisin, että kumpaakin on saatavilla. :)

   Aukinainen seinä, eli ei seinää ollenkaan ;D Tarkoittaako siis kenties saarekemallia? ;)

   Joo ne "extrat" ei nyt jotenkin tässä liesituuletinasiassa oo meikäläistä varten... Mutta kuten sanottu, itse tiedät parhaiten, mikä on eniten teitä varten!!

   Poista
  3. Hei hieno juttu, kuulostaa lupaavalta! Pitää tosiaan tutustua noihin Lapetekin valikoimiin tarkemmin! Mies innostui siitä.

   Hih, sanoinpas aika hassusti =D Siis olisko se sitten puolikas seinä..? Eli ei yläosaa. En ole varma vielä, sitä nyt pähkitään ja pohditaan. Sitten menisi monet sähkövedotkin uusiksi ja tää meidän aikataulu on tässä kohtaa valitettavasti sellainen että ei ehkä ihan kaikkeen anna myöten... Se toisi kivasti avaruutta ja valoakin, mutta olisiko se sitten muuten outo tai epäkäytännöllinen..? Jokatapauksessa siihen seinälle ei ole hyllyjä tulossa, joten sinänsä joutaisi siis pois.

   Poista
  4. :D No seinäratkaisu kuulostaa kovasti ns. "seinäkkeeltä", meilläkin on sellainen, eli 130 korkea seinä ja siinä sitten alakaapistot ja meillä myöskin liesi ja liesituuletin sijaitsee juuri siinä kohtaa keittiötä. Meillä seinäke erottaa keittiösaarekkeen olohuoneesta ja ruokailutilasta, niin ei kaikki keittiön sotkut näy sinne suuntiin. :) Käypä kurkkaamassa keittiö-tunnisteella mun blogista, jos selviäis, puhutaanko samasta asiasta. :)

   Se miksi jäin nyt tätä pohtimaan on, että seinämalliset ja saarekemalliset liesituulettimet ovat ihan kokonaan erikseen! Voi tietty olla, että joku malli sopii kumpaan tahansa, mutta pääosin ne ovat eri tuotteita.

   Poista
  5. Niin mä tiiän että ne on eriasioita ja siksipä tätä pikaista apua tarvitsinkin. Se kun ratkaisee meillä loppupeleissä sekä seinän että katon kohtalon... :)

   Poista
  6. Ahaa, niin tietysti... Sit vaan miettimään, että haluatteko seinän kiinni vai ei... Ei ihan pieni päätös!

   Poista
  7. No niin, eikä yhtääm stressaa kun päätös pitäisi tehdä huomiseen tai ylihuomiseen mennessä, kääks!

   Poista
 4. Vaikka vaihtoehtoja huippuimuriin on vähemmän, niin silti antaisin ääneni huippuimurimallille. Se on huomattavasti tehokkaampi kuin aktiivihiilisuodattimella varustettu. Lisäksi sillä saat ohjattua myös kylpytilojen imua. Lapetekilla on aika monta mallia myös huippuimurille, mutta tuollaista tötteröä ei taida olla sielläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta! Lapetekin mä ihan unohdinkin. Nyt kun kävin kurkkimassa niin sieltäkin löytyi kiva valkoinen :) Kuten arveltiinkin niin aktiivihiilisuodatin ei siis sovi meille vaikka muotoilu olisikin mieleen. Nyt pitääkin sitten repiä koko katto auki että saadaan huippuimurin tuubi uuteen paikkaan...

   Poista
 5. Moi!

  Meillä on Savon saarekemallin "tötterö" -liesituuletin aktiivihiilisuodattimella, mutta meidän sähkömies kytki sen siten että toimii myös huippuimurin kautta. Sitä voi siis käyttää liesituulettimen omasta säädöstä, tai sitten seinään laitetusta portaattomasta kytkimestä (huippuimurin kautta). Usein tulee valittua huippuimuri, sillä se on paljon hiljaisempi kuin liesituulettimen oman moottori.

  Onneksi älyttiin kysyä tällaista vaihtoehtoa, muuten oltaisiin jouduttu valitsemaan jokin toinen, omaa silmää ei niin miellyttävä vaihtoehto, tai tyytymään aktiivihiilisuodattimeen.

  Jospa onnistuisi teillekin?


  Siru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä uusi tieto, kiitos! Nyt pitää sitten katsoa tarkkaan jos huippuimurillisista ei millään löydy mieleistä niin tuo teidän systeemi olisi silloin hyvä vaihtoehto :)

   Poista