tiistai 7. elokuuta 2012

Rumaa ja kaunista

Paljon kiitoksia kaikille liesituuletin kysymyksissä auttaneille! Aktiivihiilisuodatin sai kaikilta täystyrmäyksen niinkuin arveltiinkin aiemmin kuullun perusteella. Siitä tosin vähän yllätyin ettei Elican muotoilukaan miellyttänyt ketään :) Huippuimurituuletin se siis on, nyt vaan pitäisi vielä niistä valita se mieluisin malli.

********

Päästiin sunnuntaina taas molemmat pitkästä aikaa remonttityömaalle. Miehellähän siellä menee nyt kaikki päivät ilman vapaapäiviä, mutta mun pääosa on hoitaa ruoka ja lapset. Mulle rempalle meneminen oli siis ihan kuin vapaapäivä - mies vielä odottaa omaansa.

Sorkkarauta, vasara, ruuvarit ja raaka voima olivat sunnuntain onnistumisen avaimet. Purettiin vanha kettiö pois. Ei jäänyt ikävä.

Tässä tilanne sunnuntain päätteeksi. Eilisen aikana sieltä on lisäksi hävinnyt katto, takaseinä ja sivuseinä.


Kaapin päältä, reunalistan suojista löytyi hiirenpapanan näköisiä juttuja. Arvellaan kyllä että ne ovat sinne tulleet rakennusvaiheessa, missään muualla ei ole ollut mitään merkkejä hiiristä. Voihan ne olla jotain ötökän kuoriakin.


Tämä löydös oli vain ja ainoastaan ällöttävä. Siihen on syynsä miksi ne keittiöntasojen raot vuorataan silikonilla tms. Kun sitä ei tee, niin kaappien välissä voi muhia mukava homeyllätys... Meinas kyllä pahoinvointi iskeä.


Tämä oli meille ikävä yllätys joka muutti koko keittiösuunnitelmia. Oltiin aiemmin tutkittu ja arveltu että keittiön ja sähkökaapin välissä on parikymmentä senttiä tilaa siirtää keittiön takaseinää taaemmaksi (tuolla on kaikkialla superpaksut sisäseinät vaikka eivät olisi kantavia). Vaan ei. Sähköpääkeskus on ihan nykyisten kaappien takana eikä sitä tällä aikataululla pystytä alkaa siirtämään :-/ Tai siis siirrättämään. Johtorykelmät eivät myöskään anna yhtään periksi edes pientä sisäänottoa varten. Tämän osalta siis suunnitelmat uusiksi.
Vasemmalla keittiö, oikealla eteinen.


Tuolla kun mä niitä miehen irrottamia 30 vuoden pintyttämiä keittiönkaapistoja purin osiin, niin tuli hyvin selväksi että meille EI tule mustia ovia. Pimeä nurkka jonne ei kunnolla näe (vaikka valaistus toki uusitaankin) + tummat ovet ei välttämättä ole hyvä yhdistelmä jos siivousrutiineihin ei kuulu käydä läpi kaikkia pintoja näkyi niissä likaa tai ei. Haluaisin uskoa että meillä tehdään niin, mutta en vanno että se on totuus. Valkoiset kaapit siis meille, valkoinen paljastaa kaikki roiskeet saman tien mukavan armottomasti! Piirrettiin itseasiassa eilen meidän keittiösuunnitelma loppuun ja siitä tulee nyt kokovalkoinen. Ovet, tasot, kaapistot, koneet - kaikki. Itse aloin jo uudestaan lämmitä puutasolle, tai vaikka puisen näköiselle laminaatille, mutta miehellä on totaali puukyllästyminen. Ja ymmärtäähän tuon...

Täällä olis muuten pieni pino täyspuisia keittiönovia jos joku sattuu tarvitsemaan :)


Kohta varmaan joutuu ihan oikeasti tilaamaan sen roskalavan paikalle. Tämän kasan lisäksi tontilta löytyy iso kasa täysiä jätesäkkejä, sekä pari muuta purkupinoa...


********

Edistymistä myös yläkerran vessassa. Osa seinälaatoista jo paikoillaan :)


*******

Vaikka sisällä on tällä hetkellä kaiken purkamisen keskellä aika rumaa, niin puutarhassa onneksi pääsee välillä lepuuttamaan silmää, hegittämään raikasta ilmaa ja kuvamaan muutakin kuin rakennusjätettä :)Tuhoeläin mikä tuhoeläin, mutta ei sitä rumaksi voi haukkua. Koko peukalonpään luokkaa.Tuli muuten vähintäänkin selväksi miksi raksamiehiä ei näe työmaalla flip flopeissa kun varvas kävi verisen taistelun ruuvin kanssa ja jalkapöytä naarmuttui homeisesta kaapinseinästä. Kaikki se on itse kokeiltava ;)

6 kommenttia:

 1. Hyvä siitä tulee. joka kerralla mun usko siihen vahvistuu :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylä mäkin niin uskon, edelleen, vaikka välillä kyllä aina epäilyttää ;)

   Poista
 2. Rivakka tahti teillä kun on vielä mukeloita jaloissa! Hatunnosto! Mukavan näköinen puutarha, hienoja perenna kasveja. Remontoimisessa rakentamisen sijaan on sekin kiva puoli että saa puutarhan valmiina vaikka sitä muokkaisikin. Uudet pihat kun on niin pitkään jotenkin kaljuja ja valjuja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pakko puskea kun mulla vielä viimeiset hoitovapaat ja miehellä loma. Syyskuussa tulee sitten töistä ja päivähoidosta lisähaastetta... Mäkin tykkään että on vanha puutarha valmiiksi. Ei mulla oikein kärsivällisyys riitä odotella puiden kasvamista :) Siis jos ihan kaikki lähtee alusta asti!

   Poista
 3. Tuo homekökkö ois kyllä mun sisukset kääntäny ympäri... Yökkistä. Mutta nyt alkaa sitten todenteolla tapahtuu kun vanha kyökki on alta ois. Ei niiden uusien kaappien kokoamisessa kauan nokka tuhise :) Joko se lattia on valittuna?

  Rempaaminen on lasten kanssa aika haastavaa. Harvoin oon mäkään pystyny osallistumaan kun jonkunhan se arki pitää kotona (tai meillä evakossa) pyörittää.

  Kokovalkoinen keittö kuulostaa oikein hyvälle! Sinne saa helpolla väriä jos niin haluaa... Me väännettiin tuon puutason kanssa aika pitkäänkin kun mies sitä niin halusi, mulle ois musta ollu silloin kaikista mieluisin. Mutta oon kyllä sittemmin ollu ihan tyytyväinen tuohon ratkaisuun. Nyt kelpaisi sitten miehellekkin musta taikka valkoinen ;D
  Saitteko mahtumaan laatikostoa noihin uusiin mittoihin? Ei millään malttais oottaa että näkee lopputuloksen...

  Voimia ja hermoja sinne työmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis oli todella ällö! Nyt sit tapahtuu :) Tänään käytiin uusi keittiö tilaamassa, 2-5 päivää menee! Pitäis nopeesti nakutella uudet seinät paikoilleen. Ei oo lattia vielä varma. Ei me sitä voida vaihtaa ennenkuin asukassuhde muuttuu... Mutta edelleen siis se hyvin vaaleanharmaa, melkein valkoinen on hakusessa.

   Nii-in, kokovalkoinen keittiö kuulostaa tosi hyvältä, paitsi sitten kun tehtiin just retki Bauhausiin ja siellä olis yks tosi kiva harmaa taso. Just sellainen kuin mitä alunperin ajateltiin mutta ei olla mistään löydetty... Kääks, miks piti mennä kun kaikki oli jo niin selkeetä =) Tasoa ei vielä Ikeasta tilattu kun siihen tarttee ne millintarkat mitat ja toimitusaika on 5 vkoa. Laatikostoja on kaksi. Voisin yrittää illan mittaan laittaa suunnittelukuvia niin näät :)

   Kiitos, sitä tarvitaan!!

   Poista