lauantai 11. elokuuta 2012

Kyllä se edistyy

Kyllä se keittiö tosiaan edistyy, vaikka välillä tuntuu että saisi olla vähän vähemmän sitä "hitaasti" ja vähän enemmän sitä "varmasti" osuutta... Tässä on nyt molemmat miehen kanssa tehty pitkää päivää remonttirintamalla, mummojen vuoronperään hoitaessa lapsia, eikä sille keittiön valmistumiselle vieläkään loppua näy. Onneksi ei sittenkään ole tuon isompi. Vähän meinaa kisaväsymys alkaa painaa, varsinkin kun öisin ei tule uni silmään, joten perheen yhteistä vapaapäivää tässä kuumeisesti odotellaan. 
Mutta nyt vähän tilannekuvia!

Näitten seinien parissa on askarreltu pitkään ja hartaasti. Purkamiseen meni aikaa ja niiden uudelleen rakentamiseen sitä vasta menikin. Eikä ne vieläkään ole ihan valmiit. Tässä alkuperäinen tilanne tulevalta hella-seinältä. Täyskorkea ja sivussakin vielä tullainen pimentävä lippa ilman mitään funktiota. Se sai poistua ensimmäisenä.


Lastulevyt pois ja vain runko jäljellä. Voi sitä lisääntynyttä valon määrää!! Harmi kun tuota takaseinääkin ei voinut jättää puolikkaaksi ;D 


Sittenpä tulikin ajatus että jätetään toinen seinä rakentamatta. Tehdään siitä vain puolikorkea, kun eihän siihen ole niitä yläkaappeja jokatapauksessa tulossa. Ehdottomasti paras idea pitkään aikaan! Se tuo todella paljon valoa ja tilan tuntua koko keittiö-ruokatila-olohuoneeseen. Tai niin paljon kuin tuollaiseen pieneen tilaan voi tuollaisella 120cmx120cm palan poistamisella saada! Tuolta naulakon yltä (ylempi kuva) kun vielä saadaan tuo vino seinä pois = rappuset uusiksi ilmavammiksi, niin valo lisääntyy entisestään rappukäytävän ikkunoiden ansiosta.



Ihan ite oon pakkeloinut, tasoittanut ja pohjamaalannut seinät! (Tasoitus kunnolla toki vain niissä kohdissa mitkä ei jää kaappien taakse, eli välitila ja tuo oikeanpuoleinen pieni seinä). Vähänks oon ylpee ;)
Jos muuten mietitte mistä saa maalia lauantaiaamuna klo 8, niin vastaus on Prisma! Tai ainakin tuo meidän Prisma aukeaa jo kasilta ja voi ylläri miten hyvä ja edullisenkin oloinen maaliosasto siellä olikaan. Miten sokeana sitä voi kaupassa normaalisti käydäkin.


Hellalla paistellessa voi jatkossa halutessaan kesällä katsella vaikka takapihan rauhaa ja vehreyttä (jos jättää kodinhoitohuoneen ovet auki)


Eilen kävi kuljetusfirma tuomassa meille kasan laatikoita. Ei noin pieneen keittiöön ihan hurja kasa tullutkaan. Mutta kyllä noissakin askartelua riittää. Tänään meni lähes koko päivä pelkkien alakaappien kokoamiseen. Siinä se meidän keittiö lepää.



Puhuttiin miten kiva noita onkin oikeastaan koota. Mielenkiintoista! Tiedetäänpähän jatkossa tasan tarkkaan mistä meidän kaapit koostuu. Nämä oli mun mielestä erityisen jänniä uusia kapistuksia. Vai tietääkö kaikki muut jo valmiiksi mitä nää on? :)


Kai mä muistin jo sanoa että ei sittenkään otettu valkoista keittiötä vaan päätettiin kokeilla turkoosia? Saahan ne sitten aina vaihdettua jos alkaa kyllästyttää.


No ei kai, suojamuovithan ne siinä... ;)

Huomenna taas jatkuu. Ei muuta kuin vähän seiniä ja putkia uusiksi. Kun edes jompi kumpi meistä oppis edes joskus mittaamaan oikein niin vois joku asia edistyäkin. Voi että.

27 kommenttia:

  1. Onpa erinäköistä ja VALKOISTA! Iso urakka teillä on siellä! Mutta hitaasti se hyvä tulee;) kiva että onnistu lastenhoitojärjestelyt nyt viikonlopuksi myös. Mä en oikeen edes tiedä mitä meillä täällä keittiörempan aikaan tapahtu, pari kuvaa ja kiireistä puhelua sain:)

    Prisma on muuten hyvä, sitä mekin käytetään usein. Ja halvempaa on ja bonukset vielä päälle. Mutta siellä kyllä täytyy ite tietää mitä hakee kun ei niitä neuvonantajia kauheesti näy missään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on valkoista :) Eihän nuo välitilat tod.näk valkoiseksi jää, mutta pohjamaalia ei sentään saanut vielä kasilta sävytettyä ;) Eikä kyllä oltais oltu varmoja mitä oltais edes haluttu. Sitä just mietittiinkin, että nuo perusmaalit saa helposti ja edukkaasti sekä nopeasti sieltä, mutta mitä sit jos tarttis jotain neuvontaa tai maalin sävytystä niin tulisko helposti parin tunnin keikka kun odottais sitä asiantuntijaa..? Mut tämmöiseen pikatarpeeseen ja valmiiksi suunniteltuun ihan loistava!

      On kyllä tosi kiva kun oon mäkin tuonne päässyt, ihana päästä välillä tekemään jotain muutakin kuin lastenhoitoa. Mut on kyllä käynyt lapset vähän säälittämään ja ikäväkin on. E:kin aamulla kyseli "kuka tulee tänään meitä leikittämään?" :-/

      Poista
  2. Ootte te vaan ahkeria, hyvältä näyttää ja puoliseinä on todella hyvännäköinen jo nyt!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on ollut pakko puskea kun ollaan vielä molemmat vapaana. Kohta koittaa uusi arki ja en tiiä mitä sitten tehdään. Tarttiskin varmaan jostain löytää joku luotettava ja hyvä remonttifirma tekemään kylppäriä. Jos on tietoa niin mielellään otetaan vinkkiä vaikka sähköpostiin! =)

      Poista
  3. Voi jestas ei voi kun hattua nostaa teille. Musta ei ikinä olis moiseen hommaan, ei ikinä :) Ootte kyllä ahkeria!!! Hyvä te :) <3 Hieno tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mäkin luulin, mutta niin vaan se remontti imaisee mukaansa ;) Mutta on kyllä väsymystä kuten sanoinkin. Mä oon ollut työmaalla vasta neljä päivää (peräkkäin), mies jo 20 päivää putkeen ilman muuta taukoa kuin E:n synttärit ja voiko sitäkään levoksi kutsua... Mut onneksi jotain tulostakin tulee josta voi olla tyytyväinen =)

      Poista
  4. Siis hyvänen aika miten ahkeria te olette olleet! Tulee kyllä niin kauhee keittiökateus, ettei ole tosikaan ;o) Kävin jo vähän taas suunnittelemassa Ikean suunnitteluohjelmalla meillekin uutta keittiötä. Ihan tyhmä tuo meidän keittiö sellainen neliö, johon mahtuu tasan joko tosi vähän tilaa, tasoa ja jpk yhdistelmä + ruokapöytä tai sitten riittävästi tasoa, kaappia ja isot kylmälaitteet, mutta ei ruokapöytää. Mä olisin jälkimmäisen kannalla, kun meillä kuitenkin on tuo toinen ruokapöytä, mutta J tykkää, että keittiössäkin sais olla pöytä. Yyh. tässä sitä taas ollaan.

    Mä olen jaksanut joka kerta ääneen miehellekin hämmästellä tuota teidän edistymistä, sellaisella vauhdilla siellä edetään. Me tänään jaksettiin laittaa olohuoneen tv-tasoon jalat alle. Ostettiin ne jälkeenpäin, kun tajuttiin, että tuon tason kaapinovia availlaan melkein päivittäin ja jokakerta mattoa piti kääntää tai sitten ovi oli jumissa maton päällä. Ai että otti sekin voimille, vaikka olikin vartin juttu. Eniten aikaa vei se valmistelu ja jälkihommat, kun piti irrottaa kaikki laitteet piuhoistaan ja tyhjentää kaappi DVDistä ja samat takaisin. Lopputulos on kuitnekin oikein hyvä :o)

    Joo et, tsemppii vaan teille! Hyvin te vedätte!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies varsinkin on ollut superahkera mutta nyt on pakko kun lomalla on aikaa... On tää vähän tämmöistä "hullun" hommaa mut toivotaan että lopputulos palkitsee :)

      Meniskö teillä sinne sen hyvän keittiön lisäksi joku ihan vaan pieni aamupalapöytä johonkin? Joko ihan normikorkeuteen tai vaikka baaritaso? Me tehtiin joskus yksiön pieneen keittiöön (lopulta just ennen muuttoa) seinään kiinnitetty korkea pöytä = kapea taso kulmaraudoilla seinään + 1 Ikean jatkettava jalka ja pari baarijakkara, josta tuli hurjasti lisää tilaa keittiöön entisen pyöreän pöydän sijaan. Siinä aamupalat sille kuka syö ja muut ruokailut oikean pöydän ääressä?

      Hei mut ne pienet hommat vie aina eniten aikaa. Just se aloitus on niin vaikeaa!! Hienoa että lopputulos onnistui - pienet jutut on monesti isoja :)

      Kiitos!! ♥

      Poista
    2. Meillä siihen kolmevuottasittentehtyyn suunnitelmaan tehtiin sellainen taso ikkunan eteen, jossa voisi sitten aamupalansa syödä. Ideaalitilannehan olis se, että pöydän sais otettua esiin ja laitettua piiloon tarpeenmukaan. Tätä pitäisi vielä suunnitella ja varmaan joku osaisi mun ajatuksen toteuttaakin just sellaisena kun mä sen haluaisin, mutta siihen tarvittaisiin rahaa.

      Noita Ikean baaripöytäratkaisuja olen nähnyt kavereillakin, mutta meidän keittiössä (ainkaan ihan just nykyisellään se ei toimisi. Pitäisi ehkä kuitenkin vaan ajatella "laatikon ulkopuolelta" ja tehdä ihan jotain muuta. Toisaalta siihen tarvittaisiin taas enemmän rahaa ;o)

      Poista
    3. Ikeastahan saa myös tasoa jos jonkinlaista ja niistäkin saa tehtyä klaffipöytäratkaisun niiden saranoilla & taittojaloilla. Eikä maksa paljon. Mut vaatiihan se vähän näpertelyä. Eikä se tietty taas ole sama asia kuin joku kaapin sisään piilotettava pöytä tms mikä sulla sitten onkaan mielessä :) Just eilen mietittiin kun ollaan tuon keittiön kanssa nyt tahkottu, että meille se oli oikea ratkaisu kun muutoksia voi tehdä vielä lennossa - sen kun kantaa aiemmin ostetut pois, hakee uudet tilalle ja jatkaa asentamista, mutta ei se kaikille sovi. Ei siitä ilman kovaa työtä selviä, helpompiakin vaihtoehtoja varmasti on - mutta ei näin edullisia ;)

      Poista
  5. Mä olin jo odottanut tätä postausta, kun tiesin, että olette päässeet yhdessä ahkeroimaan pari päivää työmaalla, kun olen törmännyt ja ulkoillutkin teidän lasten ja mummojen kanssa ; ). Tämä on kyllä ehdottomasti helpompaa käydä kotisohvalta kisojen katsomisen lomassa kurkkaamassa, mitä siellä tapahtuu, kuin tehdä tuota hikista ja varmasti välillä hermojakin raastavaa työtä. Mutta voin vain kuvitella, että se on mieltäylentävää nähdä omien kättensä jälki ja oppia uusia juttuja raksalla. Ja te olette ihan mahdottoman ahkeria ja taitavia ja älykkäitä, kun opettelette vaikka mitä uutta! Tsemppiä ja jaksamista ja onneakin kovasti urakkaan! Meillä alkaa maanantaina arki ja Matilla sitä myöten 12 h työpäivä, jee! terveisin ahkera lukija mutta laista kommentoija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ollut siitä hyvä putki että melkein jo kaipaan hiekkalaatikkoa vaikka se aiemmin tympi jo aikalailla liikaa ;D Huh, aika rankka paluu arkeen teillä. Maanantaina vois kyllä vaikka treffailla, olis varmaan paikallaa itsekin viettää kunnolla aikaa lasten kanssa. Viesteillään! Kiva kun kommentoit :)

      Poista
  6. Vautsi, ompas teillä tapahtunut jo paljon muutosta!

    Mun mielestä remppahommat ovat aikas mukavia.
    Varsinkin kun tehtiin silloin Helsingissä asuessa pienimuotoista remonttia kaikessa rauahssa (ei siis ollut lapsia jaloissa pyörimässä). Kaikki omakotitalon rempat puolestaan ovat olleet miehen harteilla ja minä olen vain vahtinut lapsia.

    Täällä ei valitettavasti ole Prismaa. Siellä kun ois aikas hyvät laattavalikoimatkin. Nimimerkillä keittiönvälitila laatoittamatta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla jo pienikin muutos luo suuren eron ;) Mutta ollaan me onneksi saatu paljon aikaiseksikin! Mä tykkään myös remontista, just niistä "ennen ja jälkeen" eroista. Ihan jo tässä nykyisessäkin kun maalattiin beigeä valkoiseksi tai valkoista tumman harmaaksi niin se muutoksen fiilis tuo vaan sellaisen vau-olon!

      Me meinattiin että sittenkin nyt alkuun ihan vaan maalataan tuo välitila niinkuin säkin joskus mietit. Siinähän sen näkee miten se toimii. Ja jos ei toimi niin sitten siihen saa lasin tai laatat päälle. Se maali ei ole niin iso kustannuserä tuossa kokonaisuudessa kuitenkaan. Ja saapahan taas uutta muutosta ;)

      Poista
    2. Se vois kyllä olla hyvä vaihtoehto.
      Mitä maalia tei meinasitte laittaa? Ja mikä väri?

      Poista
    3. Vielä en olla tutkittu maaleja sen tarkemmin. Tänään vasta tuli se ajatus että koitetaan ensin maalia ja sitten vasta muuta jos se tunnu hyvältä. Jotain harmaan sävyä kumminkin - vaaleaa vai tummaa niin se on vielä hakusessa.

      Täällä oli maalattu välitila ja näytti mun mielestä tosi kivalta
      http://koti-kullankallis.blogspot.fi/2012/07/keittio.html#comment-form

      Samassa blogissa myöhemmässä postauksessa sanottiin, että mitä kovempi ja kiiltävämpi maalipinta on, niin sitä helpompi se on myös puhdistaa.

      Poista
    4. Anteeksi typot, toivottavasti sait tolkkua...

      Poista
    5. Olen niin taitava lukija, etten edes huomannut mitään typoja :D

      Poista
  7. Ai niin ja sä totaalisesti jekutit mut noilla turkooseilla kaapin ovilla. Mä kun muistelin, et sä olisin oikeasti jotain sen suuntaista joskus suunnitellut... Ajattelin vaan, et sävy on varmaan kauniimpi luonnossa ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mä oon niin iloinen että edes sulle meni läpi ;D Me tosiaan silloin mietittiin niihin yläosan kaappeisin turkoosia, pienen hetken verran. Ei tuo turkoosin sävy oikeesti oo luonnossakaan yhtään kauniimpi =DD

      Poista
  8. Vautsi, hyvältä näyttää! Aikamoinen muutos, tuollaista neronleimausta katsellessa aina ajattelee että miksi ihmeessä keittiötä ei alunperin oltu rakennettu noin!

    Ah, miten ihanaa että saatte yhdessä rempata, oon ihan kateellinen. Mä en saa mistään lapsenvahtiapua niin että pääsisin tekemään itsekin jotain tontille, surku :/ Heinäkuussa ostettu vanha paripulpetti odottaa siellä että ehtisin jossain vaiheessa käsittelemään sen ensin maalinpoistoaineella ja sitten uusilla maaleilla, mutta edes sitä aikaa ei tunnu löytyvän! Hmpf, kyllä on tukiverkostot hyviä aina elämässä, mutta tällaisissa ja tuollaisissa teidänkaltaisissa erikoistilanteissa niitä kyllä eritoten kaipaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitä mekin mietittiin että tuon olisi ehdottomasti pitänyt aina olla auki, mutta eihän noita puoliseiniä ja avaraa tilaa vielä silloin talon rakentamisen aikaan paljon harrastettu. Onneksi sen nyt pystyi toteuttamaan!

      Meillä alkaa nyt lapset vähän oireilemaan kun ollaan oltu poissa. Huomenna yhteinen retkipäivä ja sitten varmaan joutuukin mies taas yksinään rempalle pääosin. Parin viikon päästä alkaa päiväkotikin, joten pitää nyt viettää yhteistä aikaa kun vielä voi. Eli aina on puolensa ja puolensa :) Oi, sellainen paripulpetti olisi ihana!! Kyllä sä sen sitten saat viimeistään tehtyä kunhan sinne muutatte ja illatkin voi viettää uudessa paikassa :)

      Poista
  9. You got me fooled, nuo turkoosiset kaapin ovet. Ajattelin että onpas 50 lukulainen luukki, hih! Prisma on ihan paras, monissa Prismoissa kuten Itiksessä ja Jumbossa on mahtavat remppaosastot, tuli ahkerasti vihreää korttia vingutettua kun remppasimme omaa kotia :-D. Lapsista on tietty harmi, vaikka kröhöm, myös ihanaa olla vähän erossa joskus, etenkin kun tietää että ahkeroi yhteisen tulevaisuuden eteen. Ainakin tämä äippä kaipaa joskus vähän minä aikaa omissa puuhissa, huonosti semmoista vaan löytyy. Omat puuhat on paljon pieni muotoisempia kuin teillä, himona olisi rapsuttaa kahdesta lasten tuolista maalit pois ja maalata ne uudestaan. Maalitkin ostettu (Prismasta!) jo melkein vuosi sitten... toivottavasti eivät ehdi vanheta ennen kuin ehdin maali hommiin ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, jee =) Olis ne aika vinkeät tuollaisena turkooseina. En tosin tiedä milloin raaskitaan suojat ottaa pois kun ei sinne itse vielä päästä muuttamaan...

      Jumbon Prismassa juurikin käytiin! En mä tajua miten ei olla remppaosastoja ennen huomattu vaikka usein siellä muuten ostellaan. Siis todellakin oma aika niin tärkeää aina välillä! Ennen tätä viikkoa olin jo ihan tuskissani kun mies oli yksinään koko ajan rempalla ja minä koko ajan yksinään lasten kanssa. Nyt sitten kun viisi päivää vilahti rempalla niin johan on kaikilla hurja ikävä toisiaan. Saa nähdä miten meidän käy kun lapset aloittaa päiväkodin parin viikon päästä. Aiemmin ajattelin sen olevan tosi helppo juttu, mutta enää en olekaan niin varma.

      Mulla muuten usein juuri tuollaisten pienempien, mutta jonkinlaista valmistelua vaativien juttujen aloitus venyy ja venyy. Sitten kun lopulta pääsee hommiin, niin miettii että mikähän tässä taas niin kesti. Ja aina se sama toistuu ;D

      Poista
  10. Pssst! Mustikkamäkeä päivitetty! Jospa se sieltä pikkuhiljaa! :)

    VastaaPoista