lauantai 25. elokuuta 2012

Vanhan tuulikaapin muutos

Meidän remonttirintamalla ei ole nyt tapahtunut mitään kun mieheen iski kunnon flunssa jota on koko tämän viimeisen lomaviikon potenut. Esittelenkin nyt huvin vuoksi meidän nykyisen asunnon tuulikaapin muutoksen. Ennen kuvat on otettu kuta kuinkin tasan vuosi sitten, ja suurin muutoskin tapahtui silloin. Jäi vaan ne jälkeen kuvat ottamatta ennen tätä päivää.


Tuulikaappi on tosi pieni, mutta koska tilaa ei muuallakaan eteisessä ole liiemmälti, niin sen joutuu hyödyntämään kokonaan käyttöön. Alkuun ostettiin tilaan Ikean kenkäkaappi, mutta koettiin se lopulta epäkäytännölliseksi eikä meidän tavarapaljous kadonnut sen avulla mihinkään. Naulakot ja kori laitettiin edellisten asukkaiden poraamiin reikiin. Tilassa typerintä on sähkötaulu keskellä isointa seinää, niin että mitään kunnon kaappia tuohon ei voi laittaa, vaikka syvyys sinänsä riittäisikin. Voi taas kysyä että miksi se sähkötaulu ei voi olla vastakkaisella seinällä välioven takana..? Alussa sieltä vielä pursuilivat tosi rumasti nuo piuhat kun reitittimellä ei vielä ollut muuta mahdollista paikkaa.


Muutoksen jälkeen. Laitettiin seinään Ikean irtohyllyjä. Hyllyille nimetyt korit lasten pipoille & hatuille. Ylähyllyllä iso säkki vuoroaan odottaville välikausi- yms vaatteille. Lattialle Ikean säilytyspenkki joka imee sisäänsä kaikki lasten kengät ja sadevaatteet. Pukeminen sujuu siinä istuessa tosi kivasti. Sähkötaulun peitoksi tehtiin kehikko vanhoista lattialistoista ja pingotettiin siihen pala Vallilan Tähtitorni kangasta, jossa harmaan sekä valkoisten sävyjen lisäksi on myös samaa vihertävää kuin ulko-ovessa.  Sivuseinälle kahdet naulakot ja kori siirtyi patterin päälle. Siinä on hyvä kuivattaa mm. märät rukkaset. Uusimpana hankintana H&M homen kissapussukka lapasille ja villasukille. Vähän tekisi vielä mieli sävyttää noita seiniä, mutta taitaa remppaenergiat mennä ihan muihin kohteisiin ja eri taloon.




Myös vaatemuoti on tässä vuoden aikana vaihtunut aikalailla...

Pieni, mutta toimiva :)

9 kommenttia:

  1. Ostit tuon ihanan Kurre repun <3 se on aivan todella upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin, eikä pettänyt! Saa nähdä miten kätevä se on lapsen käytössä kun siinä ei ole vetoketjua vaan pelkkä läppä. Mut vaikka ei kerhoon niin ei se silti käyttämättömäksi jää :)

      Poista
  2. Tosi hyvin olette saaneet tilan hyödynnettyjä ja kivan näköistäkin on. Hyviä vinkkejä, kun itselläkin on ollut mielessä, että pitäisi saada paremmin hyödynnettyä pienen tuulikaapin tilaa. Meillä hyvin samantyyppinen tila, mutta sähkökaappi jää piiloon avautuvan välioven taakse. Oven takana on myös hieman enempi tilaa. Oven eteen jää vain noin 20 cm leveä kaistale. Ei mahdu Ikean säilytyspenkkiä, ei : (. Onneksi jotain hyllyjä ja koreja kuitenkin sivuseinälle ja niitä pitäisi saada lisää. Oven takana meillä on kolme kenkätelinettä päällekäin ja ne täynnä kenkiä, joita ei ihan joka päivä tarvitse. Tosi kauniin näköistä ; ) mutta onneksi jää oven taakse piiloon. Se on vähän epäkäytännöllinen säilytyspaikka, kun pitää melkein olla ulko-ovi auki, jotta sen saavuttaa, varsinkin kun meillä vaunut on usein tuulikaapissa. Mahtava tuo säilytyssäkki ylähyllyllä! Nuo nimetyt pipo ym korit saattaisivat mahtua meidänkin tuulikaapin kapeille hyllyille ja korkeus näyttää hyvältä. Mistä löysit ne? Teillä taitaa olla ovinaulakko vai miksi niitä oven yläreunassa roikkuvia ripustimia nyt sanotaankaan? Meneekö teillä tuulikaapin ovi silti kiinni? Meidän metallinen apinanaulakko roikkuu vessan kaapin ovessa, kun ei huoneen oviin sitten mahtunutkaan : (. Vinkkejä hyvistä ovinaulakoista huoneen oviin? Mä luulen, että teillä on vähän leveämpi tuulikaappi kuin meillä, sillä meille ei oikein saa hyllyjä päätyseinille.
    Voisitko esitellä myös teidän ulkovarastokopin, kun musta tuntuu, että se on oikea tilaihme, kun sinne muistaakseni mahtuu vaikka mitä. Oliko teillä siellä ihan varastohyllyjä vai mitä keksitte sinne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa miten näissä onkin erilaiset tuulikaapit - ja vielä oudompaa se että kumpikaan malli ei toimi. Mun mielestä pitäis olla tää meidän malli, niin että tila jää tuohon oven eteen, mutta sähkökaappi oven taakse. No, siihen ei valitettavasti voi vaikuttaa joten on pärjättävä sillä mitä on :)

      Teillä on kyllä ihan hyvä se kenkäteline oven takana ulkonäöllisesti, kun ei sitä näe ollenkaan ;) Saa helpommin siistin vaikutelman kun kaikki on siellä jemmassa eikä tässä edessä, vaikka vähän epäkäytännöllinen olisikin...

      Valkoiset hattukorit on Stockalta, sitä Casa Stockmann mallistoa muistaakseni.
      Ei meillä ole ovinaulakkoa. Mun mielestä näihin oviin sellaista ei saakaan toimimaan kun oven yläreunassa on se ura. Ne käy parhaiten täysin sileisiin ovien yläreunoihin - kuten meillä tulevaan kotiin ;) Sinänsä meillä kyllä voisi olla sellainen käytössä tässäkin kun tuulikaapin ovi ei ole ollut vielä kertaakaan kiinni. Ne teidän apinat on kyllä kivoja, toivottavasti löydät sille vielä paikan! Ikeassa on jotain basic-malleja ja jos kuvagooglaat "ovinaulakko" niin löytyy näköjään vaikka mitä kivoja :)

      Hih, kyllähän meidän varasto on kunnon tavarasyöppö, mutta ei se oikein kuvauskunnossa ole... Voit joskus tulla salaa kurkkaamaan mutta varaudu järkytykseen. On siellä Bauhausin varastohyllyjä joita sinne viime kesänä nikkaroitiin ja ne on kyllä hyvät. Tavaraa vaan on ihan liikaa.

      Poista
  3. Tosi onnistunut muutos! Vau että sulla riittää energia. Tuo vallilan kangas taulu on kyllä upea. Haluisin parvekkeelle vallilan tai marimekon kangas taulun valkoista seinää eloistamaan. On vaan niin niin vaikea valita parasta kangasta. Nuo vallilan Helsinki teemaiset kankaat miellyttävät kaikki omaa silmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mä tykkään noista kangastauluista tosi paljon. Saa vähällä vaivalla suht edullisesti uutta ilmettä, eikä sitten ole liian suuri kynnys uusia jos vanha kangas alkaa kyllästyttää. Vanhan kankaan voi sitten hyödyntää vaikka tyynyksi ;) Täällä meillä ei ole muuta kuin tämä, mutta uuteen haluaisin jonkun uuden vähän isomman. Näistä Vallilan Helsinki aiheista löytyisi monta suosikkia, ja Marimekolta myös :)

      Poista
  4. Kiitos Petra hyvistä ideoista eteisen suhteen. Olen täällä uudessa kodissa tuskaillut eteisen vähäisen (olemattoman) säilytystilan suhteen ja miettinyt sille järkeviä ratkaisuja. Jonkunlaiset seinähyllyt ja korit varmaan tulee nyt toteutettua. Meillä vain ei ole tässä ollenkaan varsinaista tuulikaappia vaan eteisessä on mitättömän pieni avovaatekaappi, joka ei kahden lapsen (ja aikuisen) ulkovaatteille mitenkään riitä.

    Löysin blogiisi muuten Sinin vinkkauksesta, kun hänellekin tuskailin eteisen säilytystilan vähyyttä. Ihania kuvia ja inspiraatio täältä löytyy ja mahtava(sanan molemmissa merkityksissä ;) urakka teillä on talon kanssa, vaikka hienostihan tuo näyttää jo edistyneen. Tsemppiä remonttiin, hieno siitä tulee!

    VastaaPoista
  5. Hei, olipa kiva yllätys! =)

    Nää eteiset on kyllä tosi huonoja ja ahtaita. Meillä onkin aika hyvin moneen asuntoon verrattuna, kun tuulikaapin lisäksi itse eteisessä on vielä kolmen oven liukuovikaappi. Mutta se käytävän kapeus kaapin kohdalla on kyllä ahdistava kun kaikki pyörii siinä samaan aikaan... Nuo aovhyllyt on kyllä toimineet hyvin - kiva jos löytyi inspiraatiota teillekin :)

    Hah, tosiaan mahtava urakka. Etenee se, mutta tuskastuttavan hitaasti. Joku päivä sitten toivottavasti pääsee henkäisemään. Kiitos!!

    VastaaPoista