torstai 9. elokuuta 2012

Sisäkatto

Nyt on vuorossa miehen toivepostaus :)

Talossa on suurimmissa tiloissa maalaamaton mäntypanelikatto.
Joiltain osin sitä varmasti maalataan valkoiseksi, kuten vessassa ja kylppärissä, mutta monessa paikkaa se on ihan pakko purkaa eikä me sitä oikeastaan takaisin haluta.
Te jotka olette sisäkattoja tehneet, niin minkälaisiin ratkaisuihin olette niiden kanssa päätyneet? Lähinnä kiinnostaa mitä levyjä olette käyttäneet ja hyväksi havainneet tai mitä teille on suositeltu? Jonkun lähteen mukaan ilmeisesti melkein mikä materiaali vaan on helpompi vaihtoehto kuin kipsilevy - mutta mikä on se "mikä vaan materiaali"? Oletteko muuten jättäneet katon tasaiseksi vai onko teille tullut se (ainakin kerrostaloissa perinteinen) "roiskekatto"? Musta tuntuu että en ehkä ole ihan tasaista pintaa sisäkatossa ehkä nähnytkään, aina niissä on joko sitä röppöä tai sitten panelia. Tai sitten siihen tasaiseen en vain ole kiinnittänyt huomiota.

*********

Tänään oltiin nakuttelemassa uusia keittiön seiniä paikoilleen. Puretttiin yksi seinä kokonaan ja tehtiin tilalle puoliseinä / seinäke / puolisaareke / miksikä sitä nyt kuuluu kutsua kun yläosa puuttuu mutta on sivusta kiinni ja siitä tuli ihana! Niin paljon lisää valoa ja avaruutta kuin tuohon asuntoon vain voi kuvitella! Kuviakin olisi, mutta en millään jaksa niitä juuri nyt kameralta kaivaa. Huomenna tulee Ikean toimitus - ei niillä tosiaan kauaa nokka tuhissut! Kolme päivää tilauksesta, ei huono :) (Ja toki oltaisiin saatu jo samana päivänä jos oltaisiin itse suoritettu keräys, lastaus ja kuljetus). Viime sunnuntaina tyhjennettiin keittiön kaapit astioista ja nyt ollaan jo tässä vaiheessa. Oliskohan siellä ensi viikolla jo ihan valmis keittiö? =) Ai niin, paitsi se taso ja liesituuletin. Niihin ei ole vieläkään tullut selvyyttä.

24 kommenttia:

 1. Me on rempattu tässä kodissa nyt kolme huonetta ja sisäkattona on juurikin tuo (karmea) puupaneeli, siis ihan koko talossa. Ekaan kahteen huoneeseen ostettiin mdf-kattopaneelia, sellasta leveetä valkosta. Eli täysin tasainen se ei tietenkään ole, kun siihen jää ne pienen urat paneelien väliin, mutta ei kuitenkaan röpelöinenkään. Sellaista en haluaisi. Mut tykkään, et on kivempi kuin pelkkä suora ja tasainen, mitä me myös harkittiin :)

  Yhdessä huoneessa sitten maalattiin katto, koska haluttiin nähdä, miltä se näyttää. Kun sitten joskus on ajankohtaista mm. olohuoneessa ja keittiössä... Noh, onhan se hieno, tykkään kyllä. Tulee sellaista tietynlaista maalaisromanttista tunnelmaa siitä, se ei oo niin moderni. Kovin vaivalloinen se kylläkin on, joten tuskin ihan kaikkea jäljelläolevaa 150 neliötä tulee maalattua, kun sen aika on... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sul on hyvin kokemusta, kiitos sen jakamisesta :)
   Tuolla talossa on itseasiassa yksi huone tuota mdf-kattopaneelia jo valmiiksi (se on uudistettu myöhemmin) ja se on ihan kiva. Kyllä mä sitä voisin kuvitella muuallekin! Just tuo maalaaminen ei noissa alkuperäisissä paneleissa kauheasti houkuttele, siellä kun riittää sitä sutimista jo muutenkin niiiiin paljon... Ja olohuoneessa ei nyt ole edes oikein muuta vaihtoehtoa kuin uusia katto kun tuli se saareke juttu, joten jokatapauksessa pitäisi paneloida uudestaan uusilla pätkillä ja se ei kyllä houkuta. Pitää käydä tutustumassa tarkemmin noihin mdf-paneli valikoimiin :)

   Siis miten iso talo teillä oikein onkaan!!? Vau =)

   Poista
 2. Meillä myös mdf-paneelia, valkoisena, mutta voisi luulla puuksi, eli aika kapeaa paneelia. Kosteissa tiloissa taas on valkovahattua mäntysormipaneelia. Voin laitta lisätietoja näistä, jos kyseiset tuotteet kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita vaan jos ehdit, aina se helpottaa etsimistä jos on jotain tiettyä mitä lähteä hakemaan! Varsinkin tuosta mdf-paneelista, se jyräsi raadissa =) Teidän sormipanelin löysinkin sun blogista ja se on kaunista. Mutta todennäköisemmin juuri kosteissa tiloissa päädytään sitten vaan maalaamaan entinen, kun siellä sitä kattoa ei ole muuten tarkoitus repiä. Tai no, vessassahan se on jo irti, mutta se pieni pätkä nakutellaan takaisin :) Niin ja voisihan ne tosiaan valkovahata, niin että puu vähän kuultaisi läpi. Hmmm...

   Poista
  2. Meidän paneeli löytyy www.listatalo.fi

   STP-paneeli 12x110
   MDF valkoinen maalattu
   L 3630 730-00

   Tykkään kyllä tosi paljon katosta ja erityisesti tuosta paneelin leveydestä (tai oikeastaan kapeudesta). Sopii puutaloon mun mielestä hyvin. Ja kattolistoina on Listatalon tuotteista tuo "varjolista".

   Poista
  3. Kiitos! Kuvassa näyttää tosi hyvältä. Ihan jotain muuta kuin mitä täällä oli rautakaupassa tänään tarjolla kun pikaisesti käväistiin. Se (kaupassa ollut) ei herättänyt mitään intoa kattoon laittamiseen.

   Poista
  4. Katoitko blogista myös? Se näkyy siellä viimeaikaisissa kuvissa aika monessakin. Joo, kaikki mdf-paneelit ei todellakaan ole yhtä paljon mun makuun!

   Poista
 3. Mä laittaisin myös tuota mdf-paneelia. On paljon parempi kun noi roiskemaalatut, mitä näissä YIT:n väsäämissä tusinatötteröissä :)

  Ikea on nopea! Varautukaa pahvilaatikkomereen :) Ei siinä montaa päivää teilläkään nokka tuhise kun niitä kasailee... Tietty esim. lieden, altaan ja hanan asennus viivästyy jos tasoa ei oo. Ootteko värvänny lisäkäsiä ruuvailee laatikkoja kasaan?

  Ainii, kuulosta hyvältä toi seinänpuolikas, varmasti hyvä ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeä joukkorintama mdf-panelin puolesta ;) Ja hyvältähän se vaikuttaa. Pitää mennä ehdottomasti liikkeissä katsomaan ja tosiaan yhdessä huoneessa siellä onkin sellaista jo valmiiksi.

   Saa nähdä miten käy kun laatikoita alkaa sisään tulemaan. Jääkö meille enää asennustilaa ollenkaan ;DD Yhdeltä etukäteen talkoointoiselta vähän kyselin mutta vaihtoi aihetta ;) Kunhan sen urakan silmien edessä näkee, niin voipi olla että pitää kysyä vähän hanakammin useammasta suunnasta. Jos A on edelleen innostunut ja sulle voimat riittää lasten kaa, niin viikonloppuna saa kyllä tulla. Mäkään en oo varma saadaanko mummoja viikonloppuna, joten voipi olla että J on siellä yksinään puurtamassa.

   Seinänpuolikas oli miehen loistoidea. Kunhan vielä portaat uusitaan niin saadaan valo virtaamaan yläkerrasta olohuoneen viimeiseen nurkkaan asti :)

   Poista
  2. Hitsi, nyt vasta luen nää kommentit!
   Tapahtuuko teillä siellä iltasin mitään, kun illat on meille kaikista parhaita irtaantua kotoa...? Tänään siis illalla tai sitten aamu huomenna kasista eteenpäin? (Iltapäivällä ei pysty kun tulee lontoota telkkarista ja maraton taitaa startata yheltä...:)

   Poista
  3. Illalla olis paras niin ei lapset kärsis, mutta nyt kun lomalla aloittaa aamukasilta niin kyllä sitä on aika sippi jo viiden-kuuden aikaan :-/ Meillä meni suunnitelmat aikatauluista taas vähän uusiksi joten kaappien loppukokoamiset tapahtuu varmaan joku toinen päivä kuin huomenna. Kiitos kovasti avun tarjoamisesta! ♥

   Poista
 4. Mdf-paneli ehdottomasti. Roiske katto on ihan kamala huoltaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle tarkoitettu vastaus meni nyt tuohon alle, aamun puusilmä... ;)

   Poista
 5. Aikamoisen yksimielistä porukkaa, pakko se on uskoa :) Juu, en mä muista että me oltais mitään meidän roiskekatoille tehty näiden vuosien aikana kun niitä on eri asunnoissa ollut...

  VastaaPoista
 6. Ikinä en mdf- panelikattoa laittaisi. Minusta se näyttää aina vähän "halvalta", vaikka ei sitä varmasti ole. Meillä on alakerrassa ainoa panelikatto, josta pidän ja meille kuvitella voisin. Katto on oksatonta valeponttipanelia ja olemme käsitelleet sen vaalealla saunasasulla. Helppo huoltaa, mutta taitaa olla aika huoltovapaa. Meillä muuten oli edellisessä talossa sileä kipsilevykatto ja siitä myös pidin. Se on vaan melko työläs tehdä tasoituksinen ja maalauksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään käytiin rautakaupassa tosi nopeasti ja samalla vilkaisin mitä nuo mdf-paneelit oikein on. Ja ei kyllä iskenyt, näytti tosiaan halvalta. Mutta niissäkin lienee paljon eroja sekä laadussa että ulkonäössä? Ainakin tuo mitä Liisa yllä linkkasi on musta kuvassa hyvän näköinen ja täysin erilaista kuin se mitä kaupassa tänään.

   Ai teillä on ollut tasoitettu kipsilevykatto? Mä kyllä luulen että siihen ei taivuta juuri sen työn takia. Tänään tasoittelin meidän keittiön seiniä, eikä kyllä oikein huvita toistaa samaa kattoon... ;)

   Tuo valeponttipaneeli ei ehkä eroa tarpeeksi tuosta nykyisestä. Siis jos tuon maalaisi valkoiseksi tai läpikuultavaksi. En tiedä pitää käydä sitäkin tarkemmin katsomassa. Kiitos kovasti vinkeistä!

   Poista
  2. Mervin kanssa siinä mielessä samaa mieltä, että monet mdf-paneelit näyttävät halvalta. Mun mielestä sen meidän katon "salaisuus" onkin se, että oikeastaan se näyttää valkoiseksi maalatulta puupaneelilta. :) Mutta nämäkin ovat makuasioita, eikä varmasti mdf-paneeli sovi joka talon tyyliin. :)

   Poista
 7. Meille on Mustikkamälle tulossa kahdenlaista kattoa: alas helmiponttista puupaneelia (ei enää mdf:ää mullekaan, kiitos!), se sama käy myös niihin muutamaan seinään jotka paneloimme kokonaan. Talommehan siis on virallisesti 1,5 kerroksinen, eli yläkerran katto ei ole tasaisen suora vaan laskee melko jyrkästi. Ylös tuli mm. aulaan sen sortin kulmia ja koloja kattoon (joista kyllä tykkään, antavat kivaa struktuuria!), että sinne se panelointi ois vaan ollut mahdoton tehtävä. Tästä syystä meille tulee ylös ihan vaan valkoinen kipsilevykatto - ja tasaisena, ei missään nimessä rapatun näköisenä :) Paraikaa meillä on ammattilaiset tontilla sitä kattoa (ja seiniä) tasottamassa. Kysyin mieheltänikin tästä kipsilevyasiasta, se on ikänsä puuhannut rakennushommia eikä kyllä äkkiseltään pystynyt keksimään yhtään levyvaihtoehtoa kipsille. Ehkä sellaisia silti on, en kiellä, mutta omassa käytössä tuo kipsilevy on ollut oikein kätevä & pätevä.

  Edellisessä kodissa meillä oli mdf-katto, ja oli se ihan nätti... mutta en tykännyt niistä saumoista. Puupaneelia saa melkoisen pitkänä, joten saumoja tulee vähemmän, ja tuo helmipontattu valkoinen puupaneeli on muutenkin tosi kaunista. Kodinhoitohuoneeseen ja kylppäriin laitoimme itse maalaamaamme kuusipaneelia, joka kestää paremmin kosteutta. Siitäkin tuli nättiä eikä se oksakohtien hento näkyminen haittaa niissä huoneissa yhtään. Mutta hei luin taannoin että mäntyhän on varsin muodikasta tätä nykyä! :D Täältä: http://kalastajanvaimo.indiedays.com/2012/08/06/smells-like-pine/. Heh, onneksi mä en ole (ainakaan tässä asiassa tippaakaan) muodin mukaan sisustaja... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas piti googlata ja katsoa että mitä ihmettä on helmipontti :) Sehän oli kivan näköistä! Siinä siis jää se sentin levyinen puolikaari aina saumaan näkyviin? Ahaa, teilläkään ei mies tee itse katon tasoituksia vaikka kaiken muun tekeekin! Siitä olen kyllä yhtämieltä että jos siihen päädytään niin se olisi ehkä pakko teettää niin saisi varmasti hyvän. Tai voisi ainakin syyttää muita jos ei olisi ihan täydellinen ;DD

   Voi jösses tuon männyn kanssa. Just tänään sanoin miehelle että nyt pitää saada remontti äkkiä valmiiksi ennenkuin kaikki alkaa pitää meitä ihan hulluina kun peitetään kaikki "ihanat" mäntypaneelit ja kaakelit ja muut mummola&mökkivivahteet kun eiköhän ne kohta tule tän mummolamuotibuumin myötä takaisin. Ja näköjään just niin. Nyt on kiire! =) Ja juu, vaikka olis kuinka trendikästä niin mänty ei kyllä männyn värisenä meidän kotiin jää.

   Kiitos hyödyllisestä kommentista :)

   Poista
  2. Ei kestä! Kiva jos oli apua :)

   Joo, helmipontti on sellasta vähän koristeellista, jotenkin siroa mun mielestä! Tykkään kovin, varsinkin kun meilläkin kaikki muu on aika hillittyä. Oon myös sellanen fiilistelijä, että tykkään pimeään vuodenaikaan kikkailla kynttilöillä ja valoilla, ja kaunis katto tuo oman lisänsä varjoineen :) Juu ei tee itse katon tasotuksia, eikä seinienkään! Meillä tuota tasoitettavaa oli niinkin paljon kuin 300 neliötä (seinät ja yläkerran katto), joten päädyttiin sitten teettämään moinen kökköhomma ulkopuolisilla. Itsellä siihen ois mennyt ties kuinka ja kauan, ammattilaisilta siihen meni 13 tuntia. Ja kyl tuli hyvä! Suosittelen siis ehdottomasti ammattilaisten hyödyntämistä tässä jos joskus on tarvetta, säästää aikaa ja hermoja hurjan paljon.

   Haha, ihan samaa oksennusrefleksiä pidättelin tuon männyn kanssa. Ehkä me 80-luvulla lapsuutta ja nuoruutta eläneet ei vaan päästä sen kanssa samalla lailla sinuiks kuin nuoremmat (tai vanhemmat) trendsetterit.... ;)

   Poista
  3. Oli tosiaan! Olis niin kiva kun välillä postaisit kuvien kera teidän talon edistymistä =)
   13 tuntia! Aikamoista. Nyt pitäis vaan jostain keksiä ne luotettavat ammattilaiset joita käyttää... Kylppäriinkin tarvittaisiin tekijät, kun ei oma aika riitä, mutta vähän jänskättää että mistä löytyis ne hyvät ja luotettavat!

   Juuh, jotain rajaa sentään tuon männyn kanssa... ;)

   Poista
  4. Voih, pitäis kyllä. Olis todellakin aihetta ja kuvamatskuu vaikka millä mitalla!

   Puskaradio on melkeinpä paras konsti löytää ne luotettavimmat tekijät. Tutun tutun tutut ja kavereitten hyväksitoteamat ammattilaiset ovat yleensä niitä joita kannattaa hyödyntää, muuten se on kuin ostaisi sikaa säkissä. Tsemppiä etsintöihin! :)

   Poista
  5. Puskaradio olis se paras. Meillä vaan ei jotenkin tunnu löytyvän tuttuja tai edes tutun tuttuja jotka olisivat rempanneet tai rakentaneet. Tai jos ovat, niin ovat tehneet kaiken itse. Mut kuulostellaan :)

   No nythän mä alankin sitten oikein odottelemaan niitä kuvia ;)

   Poista
 8. Hei!

  Ollaan sisäkattoihin erikoistunut yritys. Verrattuna muihin sisäkatto-vaihtoehtoihin, meidän tekemä Ranskalainen Stretch - sisäkatto on paras vaihtoehto, joskus myös edullisin! Annamme materiaaleimme 10 vuoden takuu!
  Kaunis, kestävä ja unikki ratkaisu luo uusi tunnelma asuntoon, enemmän tilaa ja valaistusta. Meiltä myös valaistuksen suunnittelu/asennukset. Sisäkatto tulee olemaan erittäin kiiltävä (myös eri pintavaihtoehdot) ja tasainen, kattopanelilla (mdf, yms.) ei vaan saa katto niin tasaiseksi! Materiaali ei kerä pölyä, eikä kondesaatiota - sopii kylpytiloihin (ei saunaan), on korkein luokan paloturvallinen (M1/B1 Bs2 D0), sopii jopa lasten huoneisiin.
  Yli 150 eri väri/pintamateriaali vaihtoehtoja, myös kuvien painaminen. Neliöhinta 69,90 eur, sisältää suunnittelu, materiaalit, asennukset ja ALV.
  Katsokaa kuvia sivuillamme. Tulkaa käymään näyttelyhuoneessamme!

  +358468110502
  www.finstudio.net
  https://www.facebook.com/finstudio

  VastaaPoista