tiistai 7. elokuuta 2012

Huh, tilattu on!

Nyt on keittiö sitten tilattu. Tulipahan sekin tehtyä ja nyt ei voi kuin odotella ja lopulta ihmetellä valmista lopputulosta. Eilen illalla tehtiin viimeinen suunnitelma ja tänään käytiin se Ikeassa varmistamassa. 2-5 viiden päivän kuluessa lupasivat kotiinkuljetuksen joten siihen saumaan vois sitten kaikki tutut varautua kaapinkokoamistalkoisiin, eikös niin? ;D


Kaapinovet mattavalkoiset, ei vetimiä vaan urat.
Myös tuo allaskaappi on valkoinen vaikka kuva muuta väittääkin.
Molemmissa reunoissa alhaalla on piilolaatikostot, ei haluttu muuta kuin tasaista pintaa näkyviin yhtenäisyyden vuoksi.
Pyrolyysiuuni on valkoista lasia.
Allas terästä samoin hana (valkoiseen ei saanut pesukoneliitäntää)
Tiskari integroituna altaan oikealle puolelle.
Mikrokaappi saattaa vielä asentaessa muuttaa oikeaan reunaan, harkitaan.
Induktioliesi saatiin superedullisesti kun poistivat vanhaa mallistoa hintaan 149eur vs uudet mallit 449eur. Tuo on meille ainakin alkuun ihan riittävä.
Mallistoon oli tullut myös uudet integroidut mikrot joilla hintaa 149 - tosi edullinen muihin integroituihin verrattuna. Tää tosin pitää vielä mallata että pidetäänkö se vai halutaanko mikrokin valkoisena.
Liesituuletin ei ole kuvan mukainen. 
Liesituulettimen takana oleva seinä on tarkoitus madaltaa puolikkaaksi.

Luovuttiin vaakayläkaapeista viime hetkellä. Totuus on, että mä en olisi niitä yläkaappeja yltänyt avaamaan vaan olisin aina tarvinnut jakkaran. Kaappitilaa tulee myös näin enemmän. 
Lasiovista luovuttiin, välitilanlasi ja lasinen uuninluukku on tarpeeksi. Eikä lasiovia olisi näihin mittoihin edes saanut.

Kaksi kysymysmerkkiä säilyi:
Oltiin jo päätetty ihan varmasti että työtaso on korkeakiiltovalkoinen. Ja edelleen se tuntuu tosi kivalta ja hyvältä vaihtoehdolta metallisella reunalistalla. Ikeasta sitä ei kuitenkaan vielä voinut tilata kun siihen tarvitaan millintarkat mitat, joten se kannattaa tehdä vasta muun asennuksen jälkeen. Ja silloin tilausaika on 5 viikkoa, mikä on aika huono juttu... Käytiin kotimatkalla Bauhausissa ja sieltä saa korkeakiiltovalkoista suoraan mukaan edullisesti, ilman metallireunaa. Mutta sitten nähtiin myös SE harmaa taso jota viime aikoihin asti etsittiin mutta ei mistään löydetty... Nyt onkin sitten taas pää sekaisin. Se olisi siis harmaata "platinium" tammilaminaattia. No, vielä on viikko tai pari aikaa miettiä. Voi miksi me tuonne mentiin kun kaiken piti olla jo ihan selvää!? ;DD

Liesituuletinvalinta on edelleen epäselvä.
Haluttaan valkoinen tötterö, siis sellainen putki vaan. Teräs käy myös jos ei valkoista löydy.
Mutta vaatimukset saarekemalli, valkoinen ja huippuimuri eivät yhdisty missään. Ei edes muussa kuin tötterömallissa. Eli ollaan vähän niinkuin pulassa... Nyt tosin alettiin epäilemään että onkohan talossa sittenkään huippuimuria kuten meille on väitetty kun nykyinen liesituuletin näyttää olevan moottorillinen... Pitää huomenna kiivetä katolle ja varmistaa asia. Sähkömieskin on tulossa huomenna. Melkein toivon että huippari oli vain harhaa, niin silloin saataisiin tämä:

Lapetek Apollo-V valkoinen

16 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää. Mä en ole vielä ikinä päässyt keittiötä suunnittelemaan itse ja se onkin sitten tulevaisuuden haave.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :) Sitten joku päivä kun pääset apajille, niin saatat huomata että ei se olekaan niin helppoa kun ne kaikki vaihtoehdot on todellisia eikä vain haaveita ;D

   Poista
 2. Ompa kaunis. Tykkään todella noista teidän kaappivalinnoista ja että laatikot on ns. piilossa. Yhtenäisyys säilyy hienosti! Minkävärinen siitä kylmäkoneistosta tulikaan? Valkoinen vai musta? Vai integroitu? En nyt muista yhtään...

  Harmi kun Ikeassa ei oo noita hanoja montaa valittavana, jos haluaa sen pesukoneliitännällä. Ne monenmonta riviä hanoja johtaa ihan harhaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Mäkin olen (vielä) tosi tyytyväinen!

   Ai niin ne kylmäkoneet, tarviiks sellaisiakin?? ;DD Joo, no se on yllätys, yllätys vähän vaiheessa. Siihen piti tulla se Smeg, ja sit piti tulla se musta side-by-side. Nyt musta on ehkä vähän liikaa, kun ei se liity keittiöön mitenkään ja valkoinen side-by-side ei oikein iske. Joten nyt sitten olis tän hetken ykkösenä integroidut, ehkä korkeakiiltovalkoisten ovien sisään niin mätsäisivät sitten mahdollisen kiiltovalkoisen tv-tason kanssa. Varsinkin jos työtasosta tulee kiiltovalkoinen Mut nää on näitä, elää siihen hetkeen asti kun tilaus tehdään! :)

   Tuo hana-juttu oli tosi pettymys! Mutta otettiin nyt silti sieltä kun ei tuokaan huono ole kuten olen irl nähnyt ;) Musta se on vaan tosi outoa että niissä ei sitä ole, kun kaikillahan, myös Ikea-keittiöissä on pesukone altaan vieressä..?

   Poista
 3. Kyllä tuli hyvännäköinen keittiö. Ja vain Ikea pystyy noihin toimitusaikoihin... :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, toivotaan että todellisuus vastaa suunnittelukuvaa, ihan vielä ei olla siinä "tuli" kohdassa ;) Mutta kiitos! Ja toimitusaika on just se joka meille sen Ikeaan ratkaisi.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää ja tutulta! ;) Samaa makua selvästi havaittavissa...!

  Mikron paikan vaihtaisin, tuo näyttää aika hankalalta. Tai itse ainakin koen tuollaiset kurotuspaikat ärsyttäviksi.

  Koneiden valinta näyttää monessa blogissa menevän muuhun kuin rosteriin. Onkohan siinä tuleva trendi, että rosteri onkin ihan out? Meille tuli just ne rst-pintaiset, joten toivottavasti ei... ;) Ite tykkään integroiduista koneista (jk, pk, apk), mies taas ei... Jos olisi laitettu integroidut, olisin halunnut ne samaa matskua kuin muut kaapinovet. Mut nää on näitä, ihan kaikesta ei vaan jaksa vääntää..

  Kiinnostavaa nähdä, millaiseen tasoon päädytte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat jutut kiertää ajan mukana ja vinkkien ansiosta ;)

   Mikro on meillä tosi vähäisessä käytössä. Mun puolesta sitä ei tarttis juuri ollenkaan, mutta mies tarttee popcorninsa ;D Sen takia tykkään siitä tuossa nurkassa että sitten kaappien leveydet, eli ylä- ja alasaumat osuu kohdikkain. 60, 60, 60 ja 40cm. Muuten menee kaikki eri kohtiin. Ellei sitä sitten laita tiskarin yläpuolelle, mutta sitten se taas on liian keskeisellä paikalla. Sitten taas jos päädytään pitämään mikron ylähyllyt avohyllyinä, niin sit se olis parempi toisessa reunassa. Joten aika näyttää!

   Jos jääkaappi ja pakastin olisivat varsinaisessa keittiössä, niin aivan ehdottomasti ottaisin ne integroituna samaa matskua kuin muut kaapit. Siis jos ne ottaa integroituna. Mutta kun ne tulee meille käytännössä olohuoneeseen, niin asia on eri. Pitää miettiä myös olohuoneen kannalta ja miten ne näyttäis mahdollisimman vähän jääkaapilta ja pakastimelta... ;D Meil on pienet tilat ja isot tarpeet.

   Ennen mä haaveilin rosterikoneista, mutta ne saatiin jo tähän nykyiseen. Joten jotain uutta seuraavaan :) Tällä hetkellä valkoinen tuntuu jyräävän kaiken, kohta se on taas toisinpäin! Tuskin menee kauhean vikaan jos pysyy valkoisessa, mustassa ja rosterissa - aina ne joskus tulee takaisin jos joskus välillä poistuu :)

   Poista
  2. Aah, nyt vasta tajusin tuon kiiltovalkoisen jutun. Jotenkin missasin sen tv-tasoasian ja luulin, että oli kyse vain noista keittiön tasoista. :D Tarttis varmaan lukea vähän tarkemmin ennen kuin kommentoi....!! :)

   Kyllä tohon teidän pienet tilat, isot tarpeet tyyppiseen tilanteeseen jotenkin sopisi se Smeg (ulkonäöllisesti) tai sitten rosterikoneet. Mustistakin tykkään, mutta jos ei liity mihinkään... Eli siis tässä nyt mietin sitä, tietämättä toki tarkalleen teiän kokonaisuutta, että olisko kuitenkin parempi, jos jääkaappi ja pakastin olisivat selkeästi jääkaapin ja pakastimen näköiset, mutta siis hyvännäköiset versiot niistä? Ja taas kaikki riippuu kaikesta, mutta tuli vaan sieluni silmien eteen muutamat sisustuslehtikuvat. :)

   Mikrosta vielä - kaikilla on niin eri tarpeet, itse ne parhaiten tietää. :) Me lämmitetään mikrossa paljonkin ruokia (ja minä jopa aamukahvin..), mutta jos sitä harvoin käyttää, niin sijainti ei toki ole tärkeä.

   Poista
  3. Smegissä on se ongelma että sen pakastin ei riitä mihinkään. Eikä meillä sitten ole mitään paikkaa mihin sijoittaa pakastinta joka ehdottomasti tarvitaan. Yläkerran lastenhuoneeseen? Heh. Side-by-side taas on syvempi kuin tavan kaapit, joten tekee tilasta entistä ahtaamman. Rosteri ei nyt ole meille vaihtoehto. Ja musta kuoli tän uusimman keittiösuunnitelman myötä. Joten ei se oikein jätä kuin integroidut. Niihin saisi helposti ympättyä myös lisää (oven takana olevaa) säilytystilaa kaappien päälle ja sivulle, toisin kuin noissa muissa. No, mietintä jatkuu :)

   Poista
  4. Ymmärrän yskän Smegin suhteen. :)

   Ja kyllä munkin mielestä pakastimen pitää olla vähintään keittiön lähettyvillä, vaikka sitten ulkonäönkin kustannuksella!

   Nyt kun selitit tuota integroitua tarkemmin, niin pääsin jotenkin paremmin messiin, mitä ajat takaa. Eli se olisi vähän niinkuin "ovellisen kirjahyllyn" näköinen, ja enemmän olkkarikaluste, kun siinä olisi ne kiiltävät ovat. Varmasti hyvä tulee, kun vaan löydätte oikeat tuotteet. :)

   Poista
  5. Juurikin niin, suuri hämäysoperaatio ;D Ketä se sitten hämää jää nähtäväksi...

   Poista
 5. No niin , kivahan siitä tuli! :)

  Oletko miettinyt korkeakiiltoisissa tasoissa niiden naarmuuntumista? Kävin eilen Kvikissä ja oli myyjän kanssa puhetta näistä tasoista myös ja hän sanoi suoraan, ettei suosittele korkeakiiltotasoa juurikin helpon naarmuuntumisen takia. Etenkin keittiössä tasot joutuvat kovalle koetukselle. Itse sain viimein tehtyä valinnan, että meille tulee valkoinen himmeä laminaattitaso! Mustan hylkäsin siitä syystä, että tasaisessa mustassa (joka oli alkuperäinen suunnitelma) näkyi kaikki sormenjäljet ja niitä tuntui olevan mahdoton saada pois! Siitäkin myyjä sanoi rehellisen mielipiteensä, ettei suosittele.

  Liisan tavoin minäkin laittaisin mikron jonnekin muualle kuin suuniteltuun paikkaan, näyttää ainakin kuvassa olevan vähän hankalassa paikassa. Laittaisin oikeanpuolimmaiseen reunaan.

  Mutta nämä siis vain mun mielipiteitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos :)

   Ollaan me sitä mietitty ja joka paikassa missä on korkeakiiltoisia tasoja nähty on niihin sormustestit tehty ja kyllä ne todellakin naarmuttuu. (Siis kauppojen esittelytasot, ei mitään muita ;D) Se onkin se suurin kysymysmerkki niissä, mutta jos ne saa edullisesti niin ei sen niin väliä. Saa nekin aina vaihdettua. Mattavalkoisessa on se ongelma, että meille molemmille tulee siitä mieleen opiskelijasolu... No, on niitäkin toki erilaisia, mutta ne mitä on kaupoissa nähty ei yksikään ole miellyttänyt. Asuntomessuilla oli jossain sitä ohutta valkoista mattatasoa joka oli tosi kaunis, mutta jos siinä on pitkä tilausaika niin ei se oikein ole vaihtoehto.

   Liisalle vastasinkin miksi sitä mikroa tuohon nurkkaan on suunniteltu, mutta saa nyt nähdä mihin se päätyy.

   Kiitos ajatuksista :)

   Poista
 6. Näyttää erittäin hyvälle!

  Tykkään todella erilaisista keittiöistä ja tuo teidänkin on sellainen, jonka olisin kelpuuttanut meillekin :)

  Minäkin kiinnitin huomiota tuohon mikron paikkaan. Se on kuitenkin hyvä valinta, jos käyttö on vähäistä. On se paljon paremman näköinen, että saumat menevät kohdakkain kuin sikinsokin.

  P.S. Täällä edelleen lueskellaan mielenkiinnolla jokainen postaus. Kommentointi nyt vaan on mitä sattuu, kun oma aika on nykyisin aika kortilla. Tälläkin hetkellä pienempi tytöistä pyörii tuossa jaloissa ja yrittää vuoronperään syödä äitinsä ja tietokoneen.

  P.P.S. Aksukin on lukenut kaikki keittiöpostaukset. Miehenkin mielestä teidän keittiösuunnitelma näyttää oikein hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =)

   Juu, sama juttu mulla. Monet tän ajan keittiöt näyttää tosi ihanille. Siksihän tää päätöksen teko onkin ollut niin vaikeaa! :) Tuo mikro tuntuu kaikkia muita häiritsevän paitsi meitä... Pitää tosissaan pohtia ja mallailla sitä ennenkuin seinään pulttaa!

   Oi, jotenkin niin hellyttävän huvittava mielikuva vauvelista syömässä äitiä ja tietokonetta ♥ Mut ymmärrän ettei se siinä tilanteessa aina välttämättä ole sitä. Sama kokemus se on meilläkin. Nuorempi puree edelleen koko ajan täysiä, lähes täydellä purukalustolla, auts!

   Sano sille Aksulle että muistaa kommentoida tai välittää sun kautta viestiä jos tulee jotain käytännön vinkkejä mieleen nyt kun tositoimiin ryhdytään ;)

   Poista