keskiviikko 15. elokuuta 2012

PAX

Tänään käytiin tutustumassa Ikean PAX-kaappeihin tuulikaappia/eteistä varten.
Nykyäänhän tila on tosiaan ennemminkin tuulikaappi, mutta meidän käsittelyssä se muuttuu osaksi eteisaulaa.

Vielä viime viikolla näkymä rappusilta tuulikaappia kohden oli tämä:


Ja kaappi tällainen:


"Saluunanovet" ja koko väliseinämä on nyt poistettu. Samoin kuin koko vanhan kaapin runko. (Tässä kuvassa yksi ovi näköjään vielä roikkuukin paikoillaan, kuten karmitkin. Jokatapauksessa nekin on jo poistettu.) 
Ulko-ovi on vasemmalla, kaappia vastapäätä.


Tarkoituksena oli, että koko seinä avattaisiin, mutta tuo meidän koko talossa vainoava murheenkryyni eli PUTKET pilasivat tuonkin suunnitelman. Ensin yläkerran vessaa ei saatu siirrettyä niinkuin haluttiin omituisten putkiratkaisujen vuoksi. Nyt pönttö&lavuaari tulevat siis tosi ahtaasti vierekkäin - mutta onneksi sentään tilavammin kuin ennen... Keittiössä jouduttiin luopumaan isosta laatikosta altaan alla typerän poistoputken vuoksi. Tietenkään sitä ei saanut seinän viereen vaan se on ihan keskellä kaappia. Alunperin jo tiedettiin että koko vesikeskus on tuulikaapin vaatekaapissa sähkökaapin alla, mutta mikä ihmeen pakko niiden putkien on mennä yläkertaan juuri tuosta karmin yläpuolelta - ja vielä noin alhaalta kuin tuossa kolmannessa kuvassa karmin yläpuolella näkyy!??

Kyllähän noita putkia saisi uusittua, putkimiehen avulla. Tai luultavasti saisi, en tiedä. On se vähän tyhmää että joudutaan luopumaan monista halutuista jutuista niiden takia, mutta meillä ei nyt vaan kertakaikkiaan ole aikaa noihin siirtoihin vaikka se myöhemmin kaduttaisikin. Eikä budjettikaan anna niihin tilaa (ne kun oletettavasti maksavat melkoisesti) ennenkuin nykyinen asunto on myyty. Jos odotamme sitä, niin myös KOKO remontti seisoo siihen asti kunnes tämän myymme, eli mahdollisesti vasta joulun jälkeen ja silloin pitääkin myös muuttaa. Lasten kanssa sitä toivoo että remontti olisi mahdollisimman pitkälle edennyt enennkuin muutetaan.

No mutta, niihin Paxeihin. Vanha kaappi on purettu ja uuden voisi laittaa tilalle. Tuohon tilaan tulee nyt 150cm leveä 60cm syvä PAX, jossa kaksi 75cm leveää osiota. Toinen puoli aikuisille toinen lapsille. Alhaalta päin ensimmäisen hyllyn saa vasta n.50 sentin korkeudelle sen vesikeskuksen ja putkien vuoksi. Vasemmalla puolella sähköpääkeskus jää vaatetangon taakse. Putkien vuoksi hyvää säilytystilaa menee hurjasti hukkaan, mutta kyllä siitä silti hyvä tulee. Ensimmäiset askeleet myös valoisan & vaalean eteisen hyväksi on otettu :)Kukaan ei alkanut viimeksi arvuuttelemaan kuvassa ollutta keittiön osaa. Ehkä kysymys oli liian helppo :) Kyseessä siis jokatapauksessa laatikoiden soft close vaimentimet jotka tulivat laatikon kiskon ihan takareunaan vieteriin kiinni.


Paxin lisäksi tänään käytiin myös ostamassa ja noutamassa uusi liesituuletin, keittiön työtasot sekä vessan lavuaari. Päivälliseksi syötiin lihis nakeilla & ranskalaisilla. Eiks kuulosta unelmahääpäivältä? Heh ;)

8 kommenttia:

 1. Hyvää hääpäivää! :) Voihan sen toki noinkin viettää... ;D

  Täällä lähinnä taustailen, mutta äärimielenkiinnolla seurailen teidän remontin etenemistä. Aikamoinen urakka teillä on kyllä menossa; sellainen mihin esim. itselläni ei ikimaailmassa riittäisi kykyjä/kärsivällisyyttä. Valitettavasti. Mutta hyvin te vedätte, vaikka vastoinkäymisiäkin, kuten nuo hiivatin putket, tulee eteen. Mä täällä fanitan teidän tarmokkuutta, omatoimisuutta ja rohkeaa asennetta. Erityisesti kuitenkin ihailen sitä, miten kekseliäitä ratkaisuja te osaatte tehdä ja miten äärimmäisen tarkkaan ja huolella, joka ikistä (!) pienintäkin yksityiskohtaa miettien, kaikki etenee. En malta odottaa esim. keittiönne valmistumista :)

  Asuuko se anoppi muuten yhä tuolla, vaikka esim. keittiöremppakin on menossa?

  Tsemppiä ja hyvää kesä"loman" jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, jääpähän taas tarina mieleen... ;)

   Voi kiitos kauniista sanoistasi ♥ Pakko se on myöntää että ei tämän mittakaavan remontti varmasti kaikille sovi. Itselläkin alkaa juuri tällä hetkellä olla mitta aika täynnä kun ihan koko ajan tulee eteen jotain mitä ei haluttaisi. Pitäisi nyt saada edes yksi tila kokonaan valmiiksi niin tulisi vähän itsevarmuutta ja selätysvoiton tunnetta tuohon hommaan!! Keittiö alkaa olla melko hyvässä kuosissa, mutta kyllä sekin vielä hommaa vaatii. Kuten vessa, ja eteinenkin. Viikko lomaa jäljellä, joten aika selvää on ettei tässä lomailla (!) varmaan päivän päivää... Muut kohteet saa sitten odottaakin sitä että on saatu uusi arki jotenkin käyntiin ja vietetty parit viikonloput välissä.

   Anoppi asuu edelleen, ja siksikin näitä juttuja olisi saatava valmiiksi, kun eihän siellä kiva ole olla kaiken keskeneräisyyden keskellä. Ja se taas tuo tähän rakentamiseen uusia paineita, olishan se kiva kun saisi ihan rauhassa tehdä ilman mitään tarkempaa aikataulua.

   Kiitos! Hyvää lomanjatkoa teille! Ihanaa kun kommentoit :)

   Poista
 2. Nää kuvat vetää kyllä sanattomaksi!! Kiva kun saatte tuulikaapin pois (ja saluunanovet..), ite ainakin koen tuulikaapit tosi hankaliksi. (Aina liian ahdasta ja hankalaa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muut ei vissiin uskalla sanoa mitään ;) On se kyllä kiva että tuohon muutosta saadaan, vaikka ei ihan niin paljon kuin toivottiin. Kyllä se siitä silti paranee; avartuu ja valoistuu huomattavasti. Pienihän se tila on edelleen kun uudet kaapit tulee paikoilleen, mutta ilman tuota välioviratkaisua käyttöaste helpottuu ja komistuu huomattavasti :)

   Poista
 3. Aina vaan karmasevampia kuvia ;)

  Me ollaan mietitty noita PAX -liukuovikaappeja meiän huoneeseen. Ainut, mikä mietityttää, on korkeus. 236 cm kaappi vaatisi 240 cm korkean huoneen ja meidän huone on 239 cm korkea. Ei viitsisi jättää hukkatilaa kaapin yläpuolelle laittamalla matalammat kaapit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks...:)

   Voi hitsi, tuollainen ärsyttää kun on vaan sentistä kiinni!! Mekin varmaan joudutaan nyt kumminkin teettämään mittojen mukaan jossain, sen verran hommaa aiheuttaa muuten noiden putkien kotelointi :-/ Voihan sinne matalamman kaapin päälle aina laittaa jotain laatikoita joissa sitten taas on säilytystilaa?

   Poista
  2. ...ja hirveen hirveen paljon pölyä niiden laatikoiden lisäki ;)

   Poista
  3. No joo, en mä itsekään omaa kotiin niille lämpene juuri tuosta syystä. Mutta monellahan niitä matalia kaappeja laatikoiden kera on sekä makkarissa että keittiössä ja kuvissa ne näyttää kivalta ;)

   Poista