sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Lumipallomobile

Lauantaiaamun vapaa-aikani käytin tämän lumipallomobilen väsäämiseen.
Paperimassapalloja, juuttinarua ja metallirinkula.
Ensimmäiseen naruun laitoin yhden pallon, viimeiseen seitsemän.




Reikien tekemiseen bongasin vinkin Kahden kerroksen väen Irinalta, joka teki itselleen hienon seinäkoristeen palloja ja nahkanauhaa käyttäen. Ensin siis reikä paksulla neulalla läpi ja sitten suurennusta sukkapuikolla. Kaikista en kerta kaikkiaan saanut neulaa läpi ollenkaan. Onneksi tiesin jo etukäteen että saattaa tuskastuttaa, joten onnistuin pysymään rauhallisena ;D


Itse tykkään mobilen rauhallisesta tunnelmasta todella paljon ja se näyttää kauniilta lumista maisemaa vasten. Kuvan ottaminen ikkunaa ja lunta vasten olikin sitten aikas haastavaa... Yksityiskohdat sain hyvin esiin (tänään, eilisen 40 turhan kuvan yrittämisen jälkeen) kun ihana aurinko paljasti taas pitkästä aikaa itsensä, mutta kokonaiskuva on ehkä vaikea hahmottaa. Jotenkin musta melkein tuntuu kuin se loisi valoa huoneeseen (ulkona hohtavilla valkoisilla hangilla ei varmaan olekaan asian kanssa mitään tekemistä).



********

Eilen avattiin joulukalenterin ensimmäinen pussi. Lapset kaivoivat joulupussista esiin tonttumagneetit molemmille. Tai kuten isosisko heti keksi: tonttujen kristallipallot! 


Illalla magneeteilla kiinnitettiin jääkaapin oveen päivällä kirjoitetut toivomuslistat joulupukille ja kas kummaa, tonttu oli käynyt ne yöllä hakemassa samalla kun toi kakkosluukkuun tonttusuklaat. 

Pikkuveli toivoi:
pii(r)tää
Ja pitkän maanittelun päätteksi:
kuovma-auto
auto


Isosiskon listalla oli:
Timantti
Vihreä auto
Ändi bööts vetely (sinko-ritsa-vai mikä se nyt on...)
Ändibööts rannekello
Pinsessa-asu
Ja painokkaasti loppuun:
Siinä kaikki, en halua mitään muuta!

24 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana idea =) ja vielä ihanammat toivomukset joulupukille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hih, aikamoisia toiveita laidasta laitaan - onneksi ei kovin montaa ;)

      Poista
  2. Arvaappa kuule mikä mulla on täällä työn alla??? Heh. Mut mä oon jo tuskastunu. Ei meinaa tulla reikiä millään!

    Tosta tuli nätti! Ehkä nyt jaksan omankin saada valmiiksi.

    Ihanat toiveet lapsilla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä??? Hih, great minds think alike jne... Hitsi kun olisin tiennyt niin oltais voitu postata n-y-t samalla kellonlyömällä ;) Mä tungin sinne sisään ensin siis ison terävän parsinneulan sanomalehdellä vuorattua pöytälevyä vasten. Ja kaikkiin ei mennyt edes noin, ei sitten millään. Ja osasta tuli sitten sisuskin pihalle... Eli varapalloja tarttee olla. Mulla tais mennä 7 "hukkaan" - lapset otti ne ilolla vastaan sisälumileikkeihin ;) Kiitos ja tsemppiä koitokseen! Nyt vaan pistelet menemään.

      Nuo toiveet on kyllä tosi symppiksiä ♥

      Poista
  3. Tosi kaunis mobile!

    Ihan huiput myös nuo kirjeet joulupukille! Kunpa meilläkin olisi yhtä vähään tyytyväiset lapset :oD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Ai timantti ja auto on sulle vain vähäistä? ;DDD No joo, toivottavasti joulupukki kuulee ja pakettien määrä on oikeasti yhtä vähäinen :)

      Poista
  4. Onpas valloittava mobile, tosi kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni! Siitä tuli kyllä todellinen tunnelmanluoja.

      Poista
  5. Ihana mobile.
    Oot kyllä hurjan monta palloa jaksanut reijittää. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huh, joo, oli noita aika monta. Ekat neljä meni ihan noin vaan ja vähän jo ihmettelin että mikäs tässä, mutta sen jälkeen tuli tiukat pallot eteen ja niitä sai kyllä hikihatussa työstää...

      Poista
  6. Ihan huiput listat. Tuo timantti on aika hyvä toive, ja kelpais mullekin. Mobilekin on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timantti kelpais tosiaan äidillekin, enkä autostakaan valittaisi (vaikka ei sen ehkä vihreä tarttis olla) ;)
      Kiitos!

      Poista
  7. Nätti on!

    (...nää on niitä hetkiä, kun ihan vähän ottaa päähän, että on a) huono käsitöissä ja b) surkea askartelija ;D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tähän ei tarttis kuin voimaa (reikien tekemiseen) ja sinnikkyyttä (samaan asiaan), joten ehkä sittenkin kokeilisit? ;)

      Poista
  8. Ihana! Mä tahdon tuollaisen lumipallomobilen. Harvemmin innostun mistään askarteluista ihan niin paljoa, että omaan kotiin, mutta. Mä tahdon lumipallomobilen. Sanoinko jo, että ihana?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Pau, ihana <3 Nyt sitten vaan askartelukauppaan ja reikiä tekemään! Tuohon ylemmäs Hannalle kirjoitin vielä vähän lisäkommenttia - palloja kannattaa olla joitain ylimääräisiäkin.

      Poista
  9. Ihanat pallot! Isosiskon lista hyvin samanlainen kuin meillä isosiskon. Tänään annoin innokkaalle askartelijalle lelukirjan että leikkaisi sieltä mitä haluaa lahjaksi. Yhtäkään kuvaa ei ollut leikannut kun ei kuulemma mitään ollut löytynyt mitä haluaa. Haluaa kuulemma vain ja ainoastaan sellaisen lelukoiran millä on fleksi ja joka kävelee ja haukkuu - isommalla serkulla sellainen kun on jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Virpi!

      Nää on niin ihania kun haluavat just vaan ne tietyt jutut. Nyt pitäisi olla joulupukin tarkkana eikä alkaa liioittelemaan niin sama meno (ehkä) jatkuisi tulevinakin vuosina :)

      Poista
  10. Kaunis mobile! Ja ihanan joulukalenterin olet väsännyt! Mäkin suunnittelen joka vuosi tekeväni itse, mutta aina se kuitenkin jää... Tänä(kin) vuonna mennään Muumeilla ja Lego Friendseillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia! Kiva kun löysit tänne ja jätit kommenttia. Nyt otat joululta lahjapussit talteen ja teet kalenterin heti vuoden alussa valmiiksi ;) Muumit ja lego friendsit on kyllä varmasti lapsen mieleen, joten en sanoisi yhtään huonoksi valinnaksi niitäkään :)

      Poista
  11. Tosi kaunis tuo mobile! Tuo jotenkin rauhallista tunnelmaa.

    Miten näillä meidän lapsilla onkin tuossa joululahjojen toivomisessa vielä opittavaa;) Leokin haluaa ainoastaan uuden parkkitalon, eikä mitään muuta. Jossakin välissä Autot -pussilakana oli vielä listalla, mutta ei sekään enää kelpaa. Neea taas katselee silmät loistaen nukkeja lelulehdistä, mutta kun kysyy haluaisiko, että joulupukki tuo nuken, niin ei missään nimessä. IHANIA:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja pahoittelut matkan myöhästyttämästä vastauksesta!

      Ihania tosiaan kun ovat vielä niin vaatimattomia ♥ :)

      Poista
  12. Blogisi on täynnä toinen toistaan ihanampia postauksia ja inspiraatiojuttuja. Aina täällä Pustolassa vieraillessani ihastelen kauniita kuiva ja mietin, ettei kukaan kahden lapsen äiti voi tehdä tollaisia käsitöitä kaiken muun ohessa. Pakko vaan uskoa siellä ruudun takana olevan oikea ihminen, kun ollaanhan me tavattu ♥ Muuten en ehkä uskoisikaan ;)

    Suloisia nuo teidän lapsukaisten toiveet! Meillä pienempi ei osaa vielä toivoa mitään, mutta ei isommallakaan ole vielä kovin paljon toiveita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihanasta kommentistasi ♥ Hih, joo kyllä mä ihan oikeasti täällä olen ja puuhaan ;) Nyt on kyllä hiljainen kausi tulossa. Ei ole mitään juttua kesken, inspiraatiokin tuntuu olevan vähän kateissa ja joulu pitäisi järjestää. Tammikuussa sitten taas uudella tarmolla ;)

      Näitä toiveita on vielä helpohko toteuttaa. Jos vaan pysyvät samoina aattoon asti... :D

      Poista