torstai 27. joulukuuta 2012

Kodinhoitohuoneen suunnittelua

Joulun vapaita oli tarkoitus käyttää remontin edistämiseen, mutta Pikkuveljen vesirokko pisti ne suunnitelmat uusiksi. Joulupäivän jälkeisen unettoman yön jälkeen iski tarve suunnitella kylpyhuone/sauna/kodinhoitohuonekompleksia lopultakin viimeiseen muotoon. Eikä mitenkään liian aikaisin, sillä tammikuun alussa pitäisi lyödä suunnitelmat rakennusfirman kanssa lukkoon ja remontti alkaa helmikuussa. Siitä viiden viikon päästä meillä onkin sitten uusi kylppäri. Vielä tässä vaiheessa olen luottavainen aikataulujen pitävyyteen.

Saunan kanssa riittää vielä mittailtavaa ja jumpattavaa, sillä sen vieressä oleva vaatehuoneen tynkä aiotaan nyt viimehetkillä sulauttaa osaksi saunaa. Tästä tarkemmin myöhemmin, kunhan tiedetään estääkö yläkertaan saunan seinässä menevä putki nämäkin suunnitelmat... (lasiovi yhdistettynä osittaiseen lasiseinään jouduttiin jo hylkäämään mikä ärsyttää ihan suunnattomasti). Lattialaataksi valitaan mitä todennäköisemmin musta neliö koossa 10x10 ja seinät valkoista 25x40. Kiiltävää vai mattaa päätetään varmaan viime minuutilla ja tehosteseinä (pintarosoista valkoista) on myöskin mietinnässä. Pitäisi päästä kauppaan tutkimaan tarkemmin.

Kodinhoitohuoneen puoli on nykyisellään minusta kaikkea muuta kuin täydessä hyötykäytössä. Arkkitehdin piirtämään kaapistosyvennykseen on laitettu jääkaappi (!) ja pesukone ja epämääräistä tavaraa laatikoissaan. Kaapisto siihen halutaan nyt ehdottomasti. Piirsin Ikean keittiöohjelmalla sen mitä on mietinnässä - tuleeko se olemaan Ikeaa vai jotain muuta on vielä ratkaisematta. Mutta suuntaa-antava kuva siitä mitä on mielessä näkyy tässä:


Vasemman puoleisen alakaapin sisällä on integroitu pesukone. Yläkaapit ovat tarkoituksella matalammat kuin korkea kaappi, niin sinne saa kivannäköisiä säilyttimiä yms. ihan näkösälle. Se ongelma tässä on vielä ratkaisematta, että pesukoneen takaa on käynti rappusten alle jossa on kuumavesivaraaja. Riittäkö siihen vaan pujottelureitti pesukone ulos vetämällä, vai joutuuko siihen jättämään koko seinän auki..? Mulla meinaa niin mennä hermo, kun jokaikisen seinän takana on jotain mitä ei voi peittää tai mitä ei voi repiä auki, pääosin siitä syystä että arkkitehdin suunnitelmia ei ole noudatettu vaan laitettu asioita alunperin helpoimman mukaan, eikä näitä siis näy piirustuksissa vaan tulevat ilmi sitä mukaa mitä seiniä puretaan. Tämä johtaa siihen että kaikki suunnitelmat joutuu tekemään sataan kertaan ja lopputulos on kaikkea muuta kuin mitä ensisijaisesti haluaisi (vaikka lopulta ihan hyvään ratkaisuun päätyisikin). Summa summarum, kuva siis suuntaa antava ja se mitä haluaisin, ei välttämättä se mitä voidaan toteuttaa. Etualalla haamuna näkyvä ovi vie kylppäriin ja saunaan, oikealla oleva ovi olohuoneeseen ja vasemmalla näkyvä ovi suoraan ulos. Kaksi ovista pitää vaihtaa kokonaan, yksi maalata.

Myös puutaso on mahdollinen mustan tason sijaan.

Homma on siis pohjankin osalta vielä hieman levällään, mutta koska olen vain hivenen kärsimätön ja osaan priorisoida (not) niin tulipahan mietittyä jo mitä sinne kodariin laitetaan sen jälkeen kun se on valmis ;D Kaksi kollaasia kun tarjolla on niin paljon kaikkea kivaa. Kaksi eri mahdollisuutta mitä se kokonaisuus voisi esimerkiksi olla.


Matto: Brita Sweden
Pyykkikori, seinätarra ja purkit: Ferm Living
Vaaka/kello ja naulakko: Ikea (nämä meiltä löytyy jo valmiiksi)


Tanja Soeterin Hooked-naulakko
Korit: Ferm living (keltaiseen rullaisin pyyhkeitä, toinen pyykkikori)
Matto: Brita Sweden
Seinätarraesimerkki täältä
Vaaka/kello: Ikea

Hitsi miten näissä Brita Swedenin matoissakin riittää arpomista. Niin monta tosi ihanaa.Edit 5.1.2013
Pari pikaisesti piirrettyä mallivaihtoehtoa lisää kommenttien perusteella


20 kommenttia:

 1. Ihania kodaritarvikkeita oot löytänyt! Voisin kotiuttaa ihan heti itselle nuo ylemmän kollaasin tavarat! :)

  Ei vaan, oikeesti meidänkin kodari odottelee sitä viimeistä "kodikkuussilausta" ,joka toivottavasti tapahtuu heti kun saadaan taso tyhjäksi sekalaisista rakennustarvikkeista - PIAN!

  Meidän kodarissa parasta on pyykinkuivauskaappi, se on ihan mielettömän kätevä vehje, kun siinä saa ne lasten märät ulkovaatteetkin kuivaksi. Ja ei tarvi kestää niitä aina tiellä olevia pyykkitelineitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin, HETI. Harmi kun ei oo vielä sitä paikkaa mihin pistää ;) Mutta te olettekin jo TOSI lähellä päämäärää, huippua!

   Pyykinkuivauskaappi oliskin todella kätevä juttu. Mutta kuten näet tila on aika pieni ja siivouskaappi on pakko saada johonkin tai imuri pyörii sitten aina keskellä olohuonetta. Menisköhän liian tukkoon, jos laittaisi sekä korkean siivouskaapin että kuivauskaapin, siirtäisi pesukoneen keskelle ja jättäisi pöytätasoa vaan sen päälle keskelle seinää..? Kuivauskaappi voisi sitten olla se ulosvedettävä objekti jos tarvitsee päästä kuumavesivaraajalle.

   Poista
  2. Onko teillä siis ollenkaan allasta tuossa pesukoneen yhteydessä? Mun mielestä kuivauskaappi on niin ihana, että aika paljosta luopuisin esteettisesti, että sen saisin... Toisaalta, sen vieressä on kyllä hyvä olla tasoa, mihin niitä pyykkejä sieltä laittaa. Onko nuo 60-leveitä nuo alakaapit? Aika jumppaamista kyllä noiden rajoitteiden kanssa ja varsinkin, kun asioita ei pysty ennustamaan! Onko muuten tuossa vasemmalla ikkuna ulos ja onko sen kulman sisällä jotain?

   Poista
  3. Ei ole allasta, ihan vaan pöytätaso, oli sitten yhden tai kahden leveydeltä. Syvennys on 182cm leveä, eli se 60cm per kaista. Ikkuna on ulos ja sen takana on varaus terassille. Kantavat rakenteet kulmasta poispäin joten ihan helpolla ei lähdetä laajentamaan, ainakaan jos aiotaan tosiaan saada kylppäriremppa helmi-maaliskuun aikana valmiiksi... Onko sulla muuten kuivauskaappi suositusta? Ja tarviiko ne hormin? (jossain oli maininta)

   Poista
  4. Meillä on Electroluxin kaappi ja se on hormiliitännällä. Mulla on sellainen käsitys, että kondensoiviakin olisi olemassa, mutta en ole perehtynyt.

   No juu, ei ihan helpolla tule tosiaan tuohon sitä lisätilaa...!   Poista
  5. Täällä taas kommentoimassa... ;) Mua jäi jotenkin mietityttämään tää teidän kodari (!) ja tuli sellainen mieleen, että jos sinne haluais sen kuivauskaapin, niin miten ois sellainen kaappisysteemi, että se kuivauskaappi olis tuossa keskellä ja pesukone nykyisellä paikallaan, mutta pesukoneen yläpuolella oliskin avohyllyä (eikä siis normaalia yläkaappia), johon saisit niitä kivoja säilyttimiä esille? Siinä alla (eli pesukoneen päällä) vois sitten olla se 60 cm tasokin, johon voisi sitten esim. pinota kuivat pyykit. Voisi olisi kivemman näköinen kuin se, että keskellä olisi se pieni taso ja siinä yläpuolella normi yläkaappi. Ymmärsitkö, mitä tarkoitan?

   Poista
  6. Kiitos kun mietit ♥

   Mäpäs otin ja piirtelin sillä Ikean ohjelmalla pari mallia tuohon tekstin alle. Se eka on varmaan mitä tarkoitit? En jaksanut metsästää avohyllyjä, joten siinä on nyt vaan joku tuommoinen lautashylly ;DD Kuivauskaappia kuvaa tuo harmaa jääkaappi... Voisi hyvinkin toimia! Varsinkin kun nyt mittailtiin ja leveyttä on 190-200cm, joten siitä tasosta saisi vähän leveämmänkin kuin vain 60cm. Ainut ongelma tulee siinä että just siinä vasemmassa reunassa on oltava se aukko sinne vesisäiliöön ja jos sen on oltava korkeampi kuin alakaappi niin se on helpompi kätkeä korkean kaapin / kuivauskaapin taakse. Miksi tuo toinen versio ei kuitenkaan näytä niin kivalta..? Ovi tosin aukeaa ulos, tai tehdään liukuovi, joten kai se voisi noinkin päin toimia.

   Kiitos!

   Poista
  7. No just tota tarkoitin! Ja hyvin saa ideasta selvää lautashyllyjenkin kanssa ;D

   Toinen versio tosiaan ei näytä yhtä kivalta, varmaankin siksi kun siinä vasemmalla se tila kuitenkin jatkuu, vaikkakin kulman takaa, niin se on jotenkin luontevampi paikka tuolle "kevyelle" osalle - ja se ei olisi siis oviaukossa, niin siinä olisi varmaan mukavampi puuhastellakin pyykkien ym. kanssa. Mut jos se pitää olla noin päin, niin sit se vaan on.

   Ei huono vaihtoehto mun mielestä tuo, ja varsinkin, kun sillä pääsisi eroon niistä iänikuisista, aina tiellä olevista pyykkitelineistä :)

   Poista
  8. Taas tää mietitytti mua eilen illalla... Mun mielestä, jos sitä taso+avohyllyt -kohtaa ei saa vasemmalle, niin se olis parempi keskellä kuin tuolla oikealla reunassa. Jos siis teknisesti mahdollista. :)

   Poista
  9. Oi sua, ihana! Eli paluu alkuperäiseen ;) Paitsi avohyllyillä. Mä luulen että se olis kyllä toimiva, ja kenties kuitenkin se ainut mahdollisuus. ELLEI jotenkin saada se kolon paikka tuohon keskelle, jolloin pesukone+avohyllyt voisi olla vasemmalla :)

   Poista
 2. Oi ja voi ♥ Mä en saisi ollenkaan lukea tällaisia. Iskee ihan älytön remontti- ja sisustuskuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset postaukset on kyllä itsellekin toisten blogeissa vaikeita jos ei juuri ole pääsemässä omassa kodissa hommiin :) Mutta ainahan siihen kuumeeseen on ratkaisu... ;) Kiva jos löytyi inspiraatiota!

   Poista
 3. Ihania! Varsinkin kaikki nuo Fermin jutut <3 Jos meillä pystyisi pitämään mitään avonaisia säilyttimiä (kissat kissat..) niin haluaisin tuon kirjavan pyykkikorin ihan just heti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinnnanvaikeushan näissä iskee. Ja ei ole ihan vaan nämä kodinhoitohuoneen jutut mihin olen Fermillä silmäni iskenyt... Minkähänlaisen megatilauksen sinne joutuu lopulta tekemään - ja missä kohtaa osaa laittaa sen karsinnan päälle!? Tuo pyykkikori on ihan mielettömän ihana.

   Poista
 4. Aijettä, ihania suunnitelmia :) Hyvältä näyttää kumpikin vaihtoehto, niin kodarin kuin sisusteidenkin osalta ;) Meillä on toi Fermin harlekiini pyykkikori, toi iso värikäs, ja tykkään ihan hulluna! Se mahduttaa sisäänsä kauheen määrän tavaraa, on meillä olkkarissa johon nakkaan aina pitkin päivää lasten lattialla pyöriviä leluja, ja siirrän ne sitten siitä helposti paikoilleen kun kori on täynnä :) Mieli tekis vielä hankkia se kokoa pienempi kaveriks ;) ....mä odottelen jo kovasti millaisia tiloja mä pääsen suunnittelemaan tässä toivottavasti lähiaikoina. ...kun nuo asunnon ostajat nyt sais päätöksensä tehtyä niin tiedetään rempataanko tätä vanhaa vai kokonaan uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin että teillä tuo on ja vähän melkein olin kade silloin kun sen sait ;D Se on kyllä tosi ihana! Jos ei kodariin niin sitten varmaan johonkin muuhun käyttöön, vaikka samalla tavalla kuin teillä :) Mites se oli, onko teillä jo uusi koti katsottuna, vai onko sen etsintä vielä edessä jos tuon saatte nyt myytyä?

   Poista
  2. Joo no meillä vähän hannaa suunnitelmat paikallaan kun noista ostajista ei oo kuulunut... ne on mun kavereita, että menee vähän sillain epävirallisesti tää koko juttu, siis että aikaa on miettiä ja sillain... Ajattelin kyllä kohta kysyä ellei ala kuulumaan, koska meillä olis nyt monta hyvää vaihtoehtoa uudeks kodiks, olis kiva tietää miten asiat menee... joko tää remontoidaan tai sit uus :)

   Poista
  3. Niin just. No kannattaa varmaan tosiaan vähitellen kysellä, ettei jää roikkumaan ikuisuuksiksi. Toivotan onnea! :)

   Poista
 5. Ihanat suunitelmat! Noi matot on aina vaan yhtä ihania, täytyypä ehkä vissiin vihdoin tilata uuteen eteiseen :) Lelukoriksi ottaisin mielelläni myös tuollaisen pyykkikorin!

  Mahtuisko muuten siivouskaappi vaikka eteiseen, niin silloin tuohon kodinhoitohuoneeseen tulisi lisää tilaa?

  Niin ja mihin ajattelitkaan sitä nykyistä eteisen tähtimattoa? Vai et mihinkään ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Nuo matot on, ei niitä voi enää kovin kauaa ohittaa ;) Lelukorina tuo pyykkikori olisi myös ihana!

   No siis, eteinenhän siellä on vielä pienempi. Ja ulkovaatetta riittää meidän porukalla siihen malliin että sinne mahtuvat 1,5 kaappia eivät riitä edes siihen tarkoitukseen millään (1,5 tai oikeastaan allekin kun siellä on sinne kaappiin upotettuna sähköpääkeskus ja vesikeskus)... Kaappitilan puute on tuolla se suurin ongelma, en mä tajua miten se tulee käytännössä toimimaan. Nykysinhän imuri oleilee kai autotallissa, mutta jos se sinne meillä jemmataan, niin sitten ei kyllä imuroida enää ikinä... Tuon kodarin korkean kaapin haluaisin toki oikeasti ihan muuhun käyttöön kuin siivoustarvikkeille, mutta en vaan keksi minne ne sitten tungetaan. Pitää ehkä palkata siivooja joka saa tuoda kamat aina mukanaan ;DDDD

   Tähtimatto taitaa jäädä vähän ylimääräiseksi... Jos on tarvetta niin myydään pois :)

   Poista