perjantai 28. joulukuuta 2012

Makuuhuoneen sisustusta

Huomenna olisi tarkoitus päästä piiiitkästä aikaa Puistolaan remontoimaan. Mies ehkä jatkaa yläaulan katon panelointia ja kristallispottien sekä valokuitujen pujottelua, mutta mulla on vakaa aikomus keskittyä makuuhuoneen valmiiksi saattamiseen. Eilen oli jo tuntu että eihän siitä paljon mitään puutu, mutta kun listaa hommat, niin huomaa että ei niitä ehkä silti ihan päivässä tai kahdessa tehdä. Mutta kun aloittaa niin on se väkisinkin joskus valmis, eikös niin? Huoneessa on siis katto ja seinät paikoillaan ja ikkunanpuitteet on maalattu valkoiseksi. Edessä on: seinien tasoitus (eka kierros on vedetty jo joskus aikoja sitten), seinään upotetun vaatekaapin osto ja asennus, tapetointi, lattian hionta sekä maalaus ja lopulta sisustus ;) Viimeinen toki vasta siinä vaiheessa kun muutetaan, mutta olihan sitäkin nyt jo hauska miettiä.

Muutama viikko sitten esittelin pari tapettivaihtoehtoa, mutta eilen löytyi voittaja. Jotenkin Mr Perswallin Lace tuntui heti omalta. Se tilataan seinän mittojen mukaan, joten pitää huomenna mitata seinä supertarkkaan niin voi laittaa tilauksen vetämään.


Tässä näkyy ehkä vähän tarkemmin, eli "virkattuja kukkia" ei ole tosiaankaan koko seinän mitalta vaan vain silleen sopivasti ja ne voi tilatessa päättää mihin reunaan seinää ne haluaa. Kiva unelias tunnelma.


Muut seinät joko sävytetyn valkoiseksi tai sitten reilusti harmaaksi, pitää miettiä vielä. Makuuhuoneen haluan pitää todella rauhallisena, joten sinne ei varmaan juuri muuta kuin valkoista ja harmaan sävyjä tule. Mitä nyt sitten joskus voi joku koristetyyny tai reippaammat lakanat eksyä joukkoon. Tai vaikka keltainen Hayn Loop naulakko jos lattiatilaa jää sopivasti jäljelle. Todennäköisimmin sekin kuitenkin mustana tai valkoisena jos ollenkaan.


Nykyinen parketti aiotaan hioa ja maalata valkoiseksi. Tai ainakin sitä kokeillaan miten onnistuu. Tämän inspiraatiokuvan huoneen malli ja koko olisi myös mieleen, mutta ihan siihen ei taida tuo tila venyä ;) Voisikohan meidänkin patterin maalata mustaksi..? Hmm.

Kuva

Meillä on nykyisin runkopatjasänky, jossa ärsyttää se ettei sängyn alle pääse oikein millään imuroimaan. Eikä sitä sängyn alla olevaa tilaa voi mitenkään hyödyntää. Toiveissa onkin siis ihan oikea sänky, johon voidaan pistää paksut patjat ja Tempurin petari jota ilman ei pysty enää nukkumaan. Haluaisin Risto-Matti Ratian Jemma-sängyn (x2, ne voi yhdistää parisängyksi) mutta viimeinen tarkistus tänään vahvisti että sitä ei ole enää valkoisena saatavana. Ehkä joskus, mutta ei ainakaan koko ensi kevään aikana. Mustana sitä vielä saisi, mutta nyt joutuu miettimään tarkkaan onko musta mieleen. Tuossa olisi vaan ihan superhyvät jemmat ja sitä säilytystilaa meillä tarvitaan. Olen myös aina haaveillut tosi korkeasta sängystä, tuossa toteutuisi sekin. Ikeasta löytyisi edullinen laatikkosänky, mutta muistaakseni se joskus todettiin myös vähän halvan näköiseksi. Pitää käydä tarkistamassa uudelleen. Tiedättekö muita vastaavia ja mitä mieltä mustasta sängystä? Patjan leveys siis 180cm. Ja olemassa oleva sänkypeitto jonka mielellään säilyttäisin on valkoinen.


Kaikenlaisia valaisimia olen katsellut ja niitähän on vaikka mitä ihania. Esimerkiksi nämä miellyttävät tyyliltään


Normann Copenhagenin Norm 06 näyttää kuvissa ihanalta, pitäisi jossain nähdä luonnossa. Yläkollaasissa kyseinen sekä sivusta että alta. Ikean Maskros on minusta aina ollut kaunis ja siitä tulee ihanat varjot, mutta tuon tapetin kanssa se ei ole välttämättä hyvä. Makuuhuoneen tunnelmaan kävisi kivasti myös Ikean Varmluft tyynyfiiliksineen. Itseasiassa se taitaa olla tämänhetkinen suosikki siihen asti kun se "must have" valaisin kävelee joku päivä jossain vastaan. Hintaan 2.99 tämän voi surutta uusia minä hetkenä hyvänsä jos niin haluaa.


Vaatekaappi tulee olemaan Ikean PAX, kun kerrankin yksi kohta tästä talosta on tehty standardimittojen mukaan ja sellaisen siihen koloseen saa mahtumaan. Ovityyppi on vielä mietinnässä. Verhoiksi ykkössuosikki olisi paksut harmaat pellavaverhot (tai valkoiset jos seinä maalataankin harmaaksi) mutta myös puuvillasametti on mahdollinen pimentävyytensä vuoksi. Kuvassa olevat Ikeasta. Olisi kiva jos seinälle saisi mahdutettua Bestå seinähyllyn harmaana, valkoisena tai mustana, mutta se pitää mittailla siinä vaiheessa kun sänkykin on jo paikoillaan. Tikaun villamatto olisi varmasti ihanan lämmin varpaiden alla aamulla kaapista vaatteita valitessa. Voisi se olla myös joku noista itsevirkatuista joita nurkissa pyörii :)

Kuvat: Mr Perswall, Ratiashop, Ikea, Finnish design shop, Tikau

19 kommenttia:

  1. Eiiii saaa :) Taas nousi se kuume tuhanteen...
    Mä tuun ehkä Puistolaan kylään, kun se kerran tossa ihan naapurissa on :D Ihastelen sitten lopputuksen oikein livenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, sorryyyy ;)

      Hei mutta loistava idea! Sovitaan treffit kesällä kunhan on muutettu :)

      Poista
  2. Kauniita vaihtoehtoja! Sänkyvaihtoehdoksi, miten olisi jotain tällaista: http://www.ikeahackers.net/search/label/bedroom ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, kyllä nämä ainakin kuvissa vaikuttavat tosi ihanilta. Ai niin nuo Ikea häkit. Oon mä niitäkin katsonut, mutta sitten jotenkin kuitenkin arveluttaa että olisko ne oikeasti hyviä kun ei kalusteet mitä niihin käytetään ole mitoitettu niin isolle painolle..? Ja toisaalta ehkä just nyt ei ole tarvetta lisäaskartelulle ;)

      Poista
  3. Mulla on kans värit pois makkarista -kausi! Meidän vanhat (kalliit) Guildin verhot jne laitoin paikoilleen uuteen kotiin ja olen nyt odotellut, tuleeko fiilis, että haluan ne jättää, mutta ei ole tullut... Satiiniset, tumman ruskeat pimentävät verhot saavat jäädä ja makkarista siis tulee ruskeavalkoinen. :)

    Ihanaa kun löytyi omannäköinen tapetti! Mitään semihyviä ei seinään kannatakaan laittaa :)

    Sänky mustana tuntui ajatuksena ihan hyvältä, mutta sitten kelasin tekstiä alaspäin ja näin tuon kuvan ja se ei kyllä oikein natsaa. Näyttääkö se jotenkin liian kiiltävän mustalta, tai jotain?

    Tuo Tikaun matto on i-ha-na!

    (Meillä on muuten sekä Maskros että Varmluft ja ensimmäisenä olisin luopumassa Maskrosista. Se oli ihan jees keittiön ruokapöydän päällä vanhassa kodissa ja väliaikaiskodissa, mutta nyt se on yläkerran olkkarissa ja olen aikasta kyllästynyt... Varmluft meidän makkarissa on edelleen "ihan kiva". :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen jo monta vuotta halunnut pitää makkarin melko värittömänä. Tällä hetkellä meillä on siniharmaa-valkoinen (tänkin piti olla harmaa-valkoinen, mutta sitten löytyi ihana tapetti joka seinässä onkin selkeästi siniseen taittava) ja edellisessä asunnossa ruskea-valkoinen. Rauhoittaa kivasti :)

      Tuo on ihan totta tapetin kanssa! Tässä nykyisessä meillä on neljässä huoneessa tapettia ja joka kerta valinnan vaikeus on ollut suuri kun tapetteja on ollut niin paljon ihania. Mutta aina lopulta on löytynyt se jokin jonka jälkeen ei ole ollut tarvetta enää uusia malleja vilkuilla. Nyt pitää jo uskoa jatkoa varten, että ennen kuin tulee "se tunne" ei kannata rullaa lähteä ostamaan!

      Joo, siis eikö tosiaan tuo musta sitten kumminkin näytä vähän - no kummalta. Periaatteessa ei olisi mitään mustaa vastaan, mutta joku tuossa nyt mietityttää. En sitten tiedä onko tuo kuva kokonaan digitaalisesti muokattu, tyyliin photoshopissa vaan vedetty valkoisen sängyn päälle mustaa, kun se kuva näyttää isona jotenkin vielä hassummalta. Pitäisi taas päästä paikan päälle katsomaan, mutta siihen retkeen pitäisi sitten varata ihan oma päivänsä kun ei niitä ihan meidän vieressä ole. Taidan vielä laittaa yhden kyselyn että minä vuonna noita valkoisia sitten mahtaisi saada, kun eihän meidän toki ole pakko HETI sitä uutta sänkyä saada...

      Ai teillä on molemmat valot, hauskaa. Mietin muuten ihan samaa, että siihen Maskrosiin ehkä kumminkin kyllästyy, kun se on niin vahvasti oman näköisensä ja niitä näkyy nykyisin niin monessa paikkaa. Varmluft on sopivan neutraali, ainankin alkuun :)

      Poista
  4. Nää sun postit ei kyllä yhtään hillitse mun remontti/sisustus/talokuumetta ;) ....en jaksain tätä välivaihetta enää hetkeekään kun kaikki on kotona miten sattuu, tyyli muuttumassa, mutta pikkuhiljaa niin että nyt on sekasin vanhaa ja uutta.... enkä jaksa enää!

    Ihana tapetti! Ja muutkin poiminnat! Mä oon miettiny kans tota ikean halpaa valaisinta makkariin mutten ikinä muista sitä kun ikeassa ollaan.... ehkä ens kerralla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt pidetään peukkuja että teidän kaupat natsaa ja pääset itsekin näihin hommiin! Tosin pakko sanoa, että vaikka meillä on jo varma kohde, niin kun ei päästä muuttamaan ja remontti aina viivästyy kaikien tautien ja kiireiden alta niin on tässä itselläkin sellainen olo ettei jaksa enää... Nyt laitetaan hihat heilumaan niin toivottavasti saadaan pian jotain valmistakin :)

      Kiitti! Mikähän siinäkin on että aina kun tulee Ikeasta kotiin sitä muistaa että ai niin pitihän sitäkin... Aina on uusi syy mennä pian uudestaan ;DDD

      Poista
  5. Kivalta näyttää! Tuo tapetti on ihan uusi mulle. Kiva nähdä sitten miltä se näyttää valmiissa seinässä!

    Ja lattioiden maalaaminen onkin varsin ihana juttu! Se vanhan lattian hiominen kannattaa tehä huolella. Millä maalilla maalaatte? Jos mulla tästä kämpästä jää ikävä jotain niin se on tuo valkoinen yläkerran lattia. En vaan millään saa mun maalaria tarttumaan uudestaan telaan...

    Tikaun mattokin on ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, toivotaan että toteutus onnistuu niinkuin ajatus... Muistin yhtäkkiä joskus katsoneeni MrPerswallin lasten tapetteja ja menin sitten selaamaan koko malliston. Siellä se melkein viimeisellä sivulla odotteli :)

      Mun pitikin sulle laittaa meiliä ja tarkistaa että mitäs maalia te käytittekään..? Oliko se sitä Betolux akvaa? Makkariin meillä riittäis sekin kovuudeltaan, mutta en sit tiedä lastenhuoneen kohdalla. Sen oikean Betoluxin haju vaan hirvittää jo ajatuksen tasolla. Pitää käydä vielä maalikaupassa kyselemässä että onko jotain kolmatta vaihtoaehtoa: superkestävää mutta edes jonkinverran vähähajuisempaa. Nyt vaan jatkat houkuttelua (ja ostat maalit) niin eikö se maalari siitä taas innostu ;)

      Toi matto olis aivan ihana. Mies vaan totesi että "aha" kun kysyi kustannusta... Me on liian totuttu Ikean hintapolitiikkaan...

      Poista
    2. Vastailinkin sulle jo päivällä, mutta siis meillä on sitä haisevaa Betoluxia. Hyvin me se kestettiin, kova tuuletus vaan päälle :) Tosin olin lasten kanssa viikon evakossa silloinkin... Mutta ettehän tekään siellä samanaikaisesti asu. Kuukausi on purkin kyljessä kuivumisaika, mutta kyllä se on tosi kuiva jo viikossa niin että me pystyttiin palaamaan kotiin...

      Ei se innostu... :(

      Poista
    3. Kiitos! Jos sen osuttaisi siihen kylppäriremppaan niin ei olisi ketään muita kuin kylppärimiehet paikalla... :) Tuuletus vaan on näin talvella vähän haastavampaa.

      Voi ei, eikö yhtään? Nyt mua alkaa pelottaa että miten kauhea homma se onkaan!

      Piti postailla tänään uusista valoista (joista osa saatu kattoon), mut nyt ei jaksa. Jää viikonlopun urakointi huomiseen tai maanantaihin. Rankkaa tuo fyysinen työ pelkkään nettiraportointiin verrattuna ;DD

      Poista
  6. Tykkään makkarin suunnitelmista paljon! Voisin itsekin ottaa harmaanvalkoisen harmonisen lepohuoneen. Mä olen ihan noviisi Ikea-asioissa. Pitää tarkistaa Maskros- ja Varmluft-valaisimet. Paxit ja Bestån tunnen jo jotenkin. Mukava lukea edelleen blogiasi vaikka olen ollut superlaiska kommentoija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit, mietinkin joku päivä että oletko pistänyt koko blogimaailman pannaan ;) Mulla on aina joko kuvat tai linkit niistä asioista mistä höpisen. Eli tällä kertaa molemmat Ikean ( ja se Normann Copenhagen) löytyy tuosta valaisin kuvasta. Maskros on se kukikas pallon mallinen ja Varmluft se leijuva tyyny :) Myös Pax-vaatekaappi ja Bestå:n seinähylly on sitten alemmassa kuvassa - ja varmluft toiseen kertaan ;)

      Poista
  7. Ihanaa suunniittelua,tykkään! Tapetti vaikuttaa rauhoittavalta,makuuhuoneeseen sopivalta,lämpöiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos :) Tuossa tapetissa on tosiaan (ainakin kuvan perusteella) todella rauhoittava tunnelma, toivottavasti se on sitä sitten luonnossakin.

      Poista
  8. Heippa! Meille saapui juuri sotkasta ostettu laatikkojenkki, kannattaa käydä tsekkaamassa. 160cm leveä ja ihan sikana säilytystilaa molemmilla puolilla. Ja saa imuroitua alta. :) Unelmasänky :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkin kuvia ja hyvältä näyttää. Onnittelut teille hienon sängyn löytämisestä! Harmi kun sitä ei ole 180cm :( Meillä on tempurin paksu petauspatja sen levyisenä ja siitä ei luovuta. Joitain muitakin kivoja vaihtoehtoja olisi vähän kapeampana, mutta ei sitten tässä mitassa. Kiitos kuitenkin vinkistä ja ihanaa kun jätit kommenttia :)

      Poista
    2. Hei! En koskaan kommentoi blogeihin mutta nyt on pakko! Itsekkin etsiskelin säilytystilallista sänkyä pitkää, mutta mikään markkinoilla ei oikein miellyttänyt. Päädyin sitten tilaamaan mittatilaussängyn Unikean Tuukalta. Paras ostos vuosiin.

      Suosittelen todella lämpimästi!

      http://www.unikea.fi
      http://instagram.com/unikeatuukka

      Poista