sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kuusipipo

Tässäpä nyt edellisessä postauksessa vilahtanut kuusipipo valmiina. 


 Helppo varmaan arvata että innoituksena toimi Fine little dayn ihana kuusitapetti, vaikka kuuset aivan erilaisia ovatkin. Pipo meni tyttärelle, mutta mahtuu myös omaan päähäni. Poikakin vaatii nyt omaansa, ja aika monta taistelua on tänään nähty siitä kumman päässä pipo saa olla... Tytär päätyi leikkimään koko illan pipo päässään, ettei veli vaan nappaa sitä. Ja mieskin vihjaisi että saman mallinen (ilman kuusia) olisi kiva - mielellään heti huomenna. Tykkään kyllä itsekin hurjasti. Lippa ei ollut alkuperäisissä suunnitelmissa, mutta olen iloinen että sen keksin tuohon lopuksi lisätä. Vielä ehtii pukinkonttiin jos alkaa nopeasti puikkoja heiluttamaan ;)





Tein tämän 100 silmukalla. Kavennukset aloitin viimeisen kuusikerroksen latvoista, neuloin aina kuusen latvan kohdalla kaksi yhteen kunnes kavennusten välissä ei ollut enää kuin kaksi silmukkaa (30 yhteensä), vedin langan loppujen lävitse ja pipon suppuun. Pipon reunaan virkkasin kierroksen piilosilmukoita (koska turasin reunan rumaksi kun meinasin ensin tehdä vuorenkin joka ei sitten asettunut millään). Lippa tuli myös virkkaamalla (tätä ohjetta muokaten). 1. kerros: 2ps, 2ks, 2 puolipylvästä, 18 pylvästä, 2 puolipylvästä, 2ks, 2ps. Käännä työ ympäri toista kerrosta varten. Jätä ensimmäinen silmukka väliin ja aloita toisesta: 4ks, 3 puolipylvästä, 14 pylvästä, 3 puolipylvästä, 4ks. 3. kierros: 1ks jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. (ps = piilosilmukka, ks = kiinteä silmukka). Tupsun halkaisija n.7cm. Lankana 7 veljestä.



p.s. Tyttären unikaverivalinta tälle illalle oli: kuusipipo. Siellä se nyt nukkuu pipo kainalossa ♥

EDIT. Tämän unohdin jos joku nyt haluaisi samaa kokeilla. Kai siitä jotain selvää saa..?


24 kommenttia:

  1. Ihana pipo, toi keltanen tupsu on nappivalinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen piristää mukavasti :) Kiitos ja kiva kun olet löytänyt tänne!

      Poista
  2. Tosi hieno! Pistänpä idean korvan taakse, josko taas joulun jälkeen ehtisi kutoa:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuvitella että nyt saattaa tosiaan olla jokunen muukin homma tekeillä ennen joulua ;) Kiitos!

      Poista
  3. Åi ku makea! Osaispa itekki neuloa jotain tuommosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Nyt ei kai auta muu kuin tutkia netistä neulontaohjeita ja alkaa harjoittelemaan :) Eikös aika monessa blogissa ole tänä syksynä otettu härkää sarvista ja neulottu sukkia & pipoja ensimmäistä kertaa? Loppupeleissä ei niin vaikeaa, mutta aikaa pitäisi jostain löytää - siinä varmaan se suurin haaste.

      Poista
  4. Vautsi, onpas ihana!! Kiitos ohjeesta, pitääkin heti kokeilla, kun puikot seuraavaksi vapaana:) Pitää vaan keksiä, kuinka tuo lippa onnistuu tuteuttamaan, kun en edelleenkään osaa virkata pätkääkään:) (any ideas..?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos innostut kokeilemaan, toivottavasti vilautat sitten omaasi :) Kai sen lipan voisi neuloakin, jos poimii reunasta 30 silmukkaa ja aina vähän kaventaa reunoissa. 1. krs 30 oikeaa, toisella kaksi yhteen ja loput nurjaa, kunnes päädyssä taas kaksi yhteen. Jne 3-5 kerrosta, katsoo vähän mikä näyttää hyvältä. En vaan tiedä tuleeko liian lörppä. Koitapa ja kerro kuinka käy! Tai sitten otat virkkuukoukun käteen ja koitat sittenkin virkata. Ei se ole vaikeaa ja siihen voi jäädä jopa koukkuun ;) Esimerkiksi täällä on tosi selkeät ja hyvä kuvalliset ohjeet erilaisista silmukoista http://www.kallamedia.com/virkkaus/silmukat.html

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun jätit kommenttia, tervetuloa uudelleen :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Vähän hymyilytti kun tyttö kömpi aamulla meidän väliin - pipo päässä =D
      Kiitos.

      Poista
  7. IHANA! Sopii tosi kivasti tuohon haalariin. Jos sua kovasti neulotuttaa niin täällä ois kaksi päätä pipotettavana ;) Mulla on ollu mielessä toi pirkan pipo kummipojalle, mutta hitsi kun oon ollu niin saamaton tässä asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hitsi kun iski kiirepäivän eilen. Mitä tää on kun ei edes omaan blogiin ehdi sekunniksi... ;) Pitää ensin pipottaa tää porukka loppuun, katotaan sit mikä on neuloosin aste :D

      Poista
  8. Aivan ihana pipo! Keltainen tupsu käy tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen piristää tän niin kivasti, muuten jäisi vähän vaisuksi ehkä :) Kiitos!

      Poista
  9. Vähänkö upea pipo! Siis kertakaikkiaan! Tajusin, etten ole sun lukija..asia korjattu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Sini! Ja tervetuloa tännekin, kiva :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Pipo on edelleen suuressa suosiossa tyttären puolelta :) Kiitos!

      Poista
  11. Oletpa taitava! Se on isoin suosionosoitus mitä voi olla, jos on unikaveriksi asti lapselle kelvannut. Söpöä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos, niin olet kyllä itsekin! :) Ihan totta puhut, unikaveri on tärkeä juttu ja tarkka valinta!

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Kiitos Jokke, kiva kun jätit merkkiä käynnistäsi :)

      Poista