tiistai 29. tammikuuta 2013

♦ Onnen koukkuja -arvonta! ♦

Sain kustantajalta ennakkopainoksen suositun Ranskalaiskirjailijan Grégoire Delacourtin kirjasta Onnen koukkuja
Kirja julkaistaan 4.2.Lyhyen romaanin alkuasetelma on ajatuksena kutkuttava. Pikkukaupungissa asuva keski-ikäinen nainen Jocelyne omistaa käsityökaupan ja kirjoittaa käsityöblogia.
Hän on naimisissa naimisissa Jocelyn nimisen miehen kanssa  ja heillä on kaksi aikuista äskettäin kotoa pois muuttanutta lasta. Elämä etenee omalla painollaan onnen sekä surun hetkien säestämänä ja arki rullaa hyvin, mutta aina välillä Jota mietityttää mitä muuta sitä elämällään voisi tehdä. Ympärillä ihmiset kohisevat euroloton jättipotista, jolla voi voittaa 18 miljoonaa euroa, mutta Jocelyn ei suuremmin moista itselleen kaipaa, koska mitään ei varsinaisesti ole pielessäkään. Mutta ainahan se on mukava miettiä mitä jos!? Mitä siis tapahtuu kun voitto osuu juuri Jocelynille?

Kirja on kepeä ja nopealukuinen. Luin kirjan päivässä, vaikka lukuaikaa minulla ei todellakaan ole paljon. Se vei mukanaan, mutta siinä on myös elementtejä joista en pidä. Sanotaanko vaikka niin, että en ole koskaan ollut ranskalaisen kirjallisuuden ylin ystävä, ja tämä edustaa genreään hyvin. Huonoksi en sitä kuitenkaan voi haukkua. Teksti oli miellyttävää lukea ja tarina herätti paljon ajatuksia. Se on melko yllätyksetön, mutta ei kuitenkaan suoraan ennalta arvattava. Sopiva pieni välipala, jonka lukee helposti myös vähemmän lukemista harrastava.

Mitä sinä tekisit jos voittaisit lotossa 18 miljoonaa euroa? 
Kerro se minulle kommenttiboksissa, niin voit saada iskemättömän kirjan itsellesi. Voittajan arvon ystävänpäivänä eli torstaina 14.2. ♥ Jos olet anonyymi keksi itsellesi tunnistettava nimimerkki. Voittajaa odotan viikon, jonka jälkeen suoritan uuden arvonnan jos voittajasta ei ole kuulunut mitään. Tiedossa olevaan sähköpostiin ilmoitan toki voitosta. Voittajan osoitetiedot välitän kustantajalle joka postittaa palkinnon.

Arvontaonnea!

27 kommenttia:

 1. Apua mikä summa! ihan ekana ostaisin meille sen unelmien kodi, tekisin unelmien remontin, shoppailisin vaatteita ja herkuttelisin :) sitten ostaisin siskon perheelle talon ja sama juttu vanhemmilleni. sitten säätäisin loppuja tulevaisuuteen... ja lahjoittaisin myös osan. todella vaikee ajatella mitä sillä ihan todella tekis, niin iso summa :)

  VastaaPoista
 2. Kun olin pieni ja lama-aikana vanhemmat työttömiä, ajattelin ja haaveilin aina että maksaisin niiden talovelat pois ja sitten mentäisiin maailmanympärimatkalle. No se velka alkaa olla kuitattu jo mutta ehkä se maailmanympärireissu tehtäisiin silti.

  Pieni Lapin mökki tulis ehkä laitettua myös.

  VastaaPoista
 3. 18 miljoonalla tekisin kaikenlaista. Sijoittaisin osan, maksaisin kaikkien läheisten velat/laskut pois, hankkisin muutamia asuntoja, myös muutamia autoja. Lahjottaisin eräisiin itselleni tärkeisiin kohteisiin tietyt summat, pitäisin isot pirskeet ja lähtisin läheisteni kanssa matkalle...
  Ja ihan ensimmäiseksi etsisin sellaisen spesialistin, että saisin rakkaani sairauden pois.

  Toi kirja kuulostaa juuri sellaiselta aivot narikkaan ihanuudelta. <3

  VastaaPoista
 4. Ensin tietty maksaisin lainan pois. Ja hankittais vanhan romun tilalle kaks uudempaa autoa. Ja sit tietty muutettais uuteen ja hankittais mökki ja makseltais varmaan sisaruksienki asuntolainoja poies ja silleen.... :D Ihan varmasti myös lapsiin liittyvään suomalaiseen/paikalliseen hyväntekeväisyyteen irtoais myös.

  VastaaPoista
 5. Oi että. Joku tuossa kirjassa alkoi kiehtomaan. :)

  Jos mää nuin järettömän summan voittaisin, tarttis varmaan hörppästä ens töikseen kaffetta naamariin, jotta tajuaisi voittaneensa. Kyllä mä varppiin ekaks nollaisin opintolainat, sit mä sijottaisin omaan ihkaihanaan asuntoon ja sen vautsivau-sisustukseen. Taitais jäädä vielä tukku rahaa. Kyllä mää vähän sitä jakaisinkin lähimmäisille ja johki järkevään. Saattaisinpa parit ulkomaan reissutkin tehdä. Että sellasta perussettiä. :D

  VastaaPoista
 6. Maksaisin lainan pois ja sit alkaisin miettimään mitä tekis elämällä :)

  VastaaPoista
 7. Sen verran iso summa, ettei ihan ymmärräkään... Mutta ensimmäiseksi joku saisi tulla laittamaan meidän talon kerralla kuntoon - tai sitten rakentaa meille uuden. Sillä aikaa me matkustaisimme sopivan tovin maailmaa ympäri. Kotiin palattua perustaisin sen oman pikku putiikin, jota ei niin tarvitsisi pitää elantoa ajatellen.

  Tytölle laittaisin talteen sopivan pesämunan. Vanhempien ja sisarustenkin lainoille tuolla summalla voisi antaa kyytiä, ja hemmotella ystäviä jollain kivalla.

  Okei, ja vaihtaisin vielä moottoripyöräni sekä sukelluslamppuni. Silti jotain jäisi varmaan vielä sijoitettavaksi?

  VastaaPoista
 8. Niin iso summa, että eihän sitä tiedä mihin niiden rahojensa kanssa joutuisi:) Mutta velat ensin pois itseltä ja läheisiltä. Sitten voisi vaikka matkustella ja ostaa sen unelmiensa talon...

  VastaaPoista
 9. Maksaisin talolainan ja lähtisin lomalle miettimään mitä tehdä lopuille rahoille. ;)

  VastaaPoista
 10. - Tietenkin ensimmäisenä maksaisin omat sekä sisaren lainat pois ja hankkisin uudet ehjät autot alle. Lasten hiihtolomalla lähtisimme laskettelemaan vaikka Alpeille. OOh. Kesälomalla kiertelemään maailmaa ilman varsinaista päämäärää.
  - Lapset saisivat ruveta harrastamaan sitä mitä haluavat, koska enää se ei olisi rahasta kiinni.
  - Lisäksi lahjoittaisin hyväntekeväisyyteen, maailmassa on niin PALJON avun tarvitsijoita.

  VastaaPoista
 11. Töissä syksyllä järkytin työkaverit, kun ilmoitin, etten haluaisi kovin isoa summaa voittaa lotossa. Mulle riittäisi se muutama satatuhatta, jolla saisi isomman kodin ja hieman helpomman elämän. Mutta jos tuollainen isompi potti osuisi kohdalle, hankkisin ensin sen isomman talon ja ehkä uuden mökin. Läheiset saisi osansa ja hyväntekeväisyyteen tulisi annettua jonkinlainen osuus. Ehkä jotain omaa yritystäkin voisi harkita, jos vaan keksisi hyvän idean. Ja lomailua toki mahdollisimman paljon:)

  VastaaPoista
 12. Asuntolaina pois ja sitten koko perhe maailmanympärimatkalle. Sijoitusasunnon tai kahden osto, osakkeita ym. Läheisten kaikki velat pois ja matkarahat heillekin ( eli siis molemmat vanhemmat + siskot, veljet perheineen). Oman yrityksen perustaminen, esim.matkatoimisto, kukkakauppa, kahvila tms.kiehtoisi myös :) Jonkun verran laittaisin toki hyväntekeväisyyteenkin, suomalaisten lasten hyväksi.

  VastaaPoista
 13. Just oli miehen kanssa juttua, että mitä tehtäisiin jos lottovoitto oikeasti tulisi. Komppaan edellisiä siinä, että velat minäkin maksaisin ja varmaan läheistenkin. Remppaisin varmaan taloa, mutta joku kiva kesämökki mihin vaan maailmankolkkaan ehkä hankkisin ja tietysti matkustaisin. Jatkasin varmaan työntekoa, koska nautin siitä. Toisaalta ehkä opiskelisinkin lisää. Mutta heti velkojen maksun jälkeen varasin lentoliput =)

  VastaaPoista
 14. Palaisin kotimaahan... juuri nyt tuntuu siltä, että on saatava lottopotti jotta pääsee kotiin! Työtilanne Suomessa huono. Hkissä töitä.. mutta kellä on varaa asua siellä (asuntojen hinnat poskettomia). Eli raha menisi muuttoon, taloon ja sitten läheisille ja hyväntekeväisyyteen:)

  VastaaPoista
 15. Ihanalta kuuostava kirja, toivottavasti arpaonni suosii:)
  Minäkin maksaisin lottovoitolla velat pois, rakennuttaisin sen tornin talon nurkkaan ja sitten lähtisin perheen kanssa pitkälle reissulle. Lomailun jälkeen aloittaisin jatko-opinnot ja perustaisin jonkun kivan putiikin, jossa saisi olla päivät kauniiden tavaroiden ympäröimänä ja miettiä vaan sitä, minne minkäkin tavaran seuraavaksi siirtäisi ja kuinka ihanaan sikkipaperiin seuraavan ostajan tavarat pakkaisin;)

  VastaaPoista
 16. Ihan ekana menisin lemmikkitarvikeliikkeeseen ja ostaisin meidän koiralle Buffylle uuden kaulapannan. Vanha nahkanen on niin kulahtanut ja sitten:

  -Ostaisin vanhan ison maalaistalon järven rannalta ja hankkisin sinne paljon kotieläimiä. Palkkaisin yhden tai pari työntekijää avukseni eläimiä hoitamaan. Kesäisin pitäisin siellä omaa kahvilaa, jonne tekisin ruoat itse ja mahdollisimman pitkälle itse kasvetuista aineksista tai ainakin läheltä hankituista.

  -Ostaisin asunnon ulkomailta ja läheiseni saisivat käyttää sitä vapaasti.

  -Maksaisin läheisteni asuntolainat pois ja ostaisin vanhemmilleni sekä veljelleni talon ihan mistä he ikinä haluaisivat.

  -Lahjoittaisin läheisilleni rahaa.

  -Kiertäisin jenkkilää kolme kuukautta.

  -Sijoittaisin Marimekon osakkeisiin

  -Ostaisin ihan uuden auton.

  -Lahjoittaisin rahaa sairaille suomalaisille lapsille.

  -Matkustaisin Afrikkaan auttamaan ja varmistaisin, että lahjoittamillani rahoilla tosiaan rakennettaisiin niitä kaivoja ja koulu

  Ja jos kaiken tämän jälkeen olisi vielä rahaa ostaisin ravintolan.

  VastaaPoista
 17. No mää ainaki kans maksaisin lainan pois ja rakennuttaisin ja sisustaisin unelmien kodin johonki kovaan paikkaan. Sitten joku ihana ulkomaanmatka johonki kauas. Uus auto. Ja sitten säästötilille, lapsille omat! Ja kyllähän sitä kaikkea pientä luksusta, hierojaa, kampaajaa, kosmetologia, vaatteita :)

  VastaaPoista
 18. Mä varmaan varaisin matkan lämpöiseen, ostaisin tv:n ja kameran ja älypuhelimen kun en sellaisia omista, ja tietysti asunnon. Mutta jakaisisin ennenkaikkea tuota rahaa. Antaisisin siitä vanhemmilleni paljon, ja veisin myös heidät islantiin, josta isä on haaveillut. Lahjoittaisin rahaa myös tiettyjen sairauksien tutkimukseen ym. Valitettavan kohtuuttomasti on sairautta tänne suunnalle jaettu.

  VastaaPoista
 19. 18 miljoonaa? No,

  - ensinnäkin olisin aika hiljaa asiasta.
  - En lopettaisi työntekoa, mutta hakisin välittömästi virkavapaata väitöskirjan tekemiseen.
  - Ostaisin sellaisen asunnon, josta ei tarvitse enää ikinä muuttaa mihinkään ja laittaisin sen priimakuntoon.
  - Maksaisin asuntovelat pois.
  - Maksaisin vanhempieni omakotitaloon julkisivuremontin ja kellariremontin ja auttelisin muutenkin tarpeen mukaan.
  - Perustaisin rahaston oman alani tieteellisen tutkimuksen tukemiseen.
  - Lahjoittaisin yliopistolle määräaikaisen professuurin haluamaltani alalta.
  - Tukisin jollakin summalla partiotoimintaa, maailman kriisialueita, sekä työtä ympäristön hyväksi.
  - Ostaisin Ferrarin ja autotalliosakkeen sitä varten.
  - Matkustaessani lentäisin mannertenväliset lennot ykkösluokassa. Sitä lyhyemmillä ei ole niin väliä.
  - Sijoittaisin.

  VastaaPoista
 20. Tää on helppo:
  Maksaisin lainat pois ja ostaisin MENOliput sinne missä pippuri kasvaa. :)
  -mira/ ainoa

  VastaaPoista
 21. Ostaisin unelmieni talon maalta. Tekisin kauan haaveilemani kaukomatkan. Antaisin vanhemmilleni osan voitosta, ovat minua niin paljon elämäni aikana auttaneet :)

  VastaaPoista
 22. Varmaankin ensiksi pieni ulkomaanmatka sitten unelmieni talo järvenrannalta loput säästöön niin ei olisi enään rahahuolia.

  VastaaPoista
 23. Remonttoisin kotini ja ostaisin lapselleni asunnon. Varmasti liikenisi sisaruksille myös "avustusta". Sitten antaisin hyväntekeväisyyteen esim huumetyöhön sekä syöpätutkimuksiin.

  VastaaPoista
 24. Tätä asiaa olen usein miettinyt. Varsinkin silloin vuosia sitten velkaisena yh-äitinä. Jo silloin ajattelin, etten kovin suurta summaa haluaisi. Kunpahan saisin velat maksettua ja tasoitettua lasten ja läheisten elämää.
  Meidän entisen kodin lähellä oli kaupungin omistama niemen kärki. Silloin vielä rakentamaton ja siksi mahtava "koirapuisto" meille koiraihmisille. Kun kaupunki möi alueen rakennusliikkelle ajattelin, että lottovoitolla lunastaisin sen itselleni. Aitaisin ja toivottaisin kaikki halukkaat tervetulleiki tähän koirapuistoon. Koiran kanssa tai ilman. Ei tullut lottovoittoa ja rakennusliike kaatoi metsikön, rakensi rivareita ja möi minikokoisia omakotitontteja niin että koirapuistosta muistuttaa vain rantaa kiertävä kävelytie.
  Jos miljoonia voittaisin, haluaisi tehdä sillä jotakin hyvää. Olipa se sitten vaikka koirapuisto...
  Ja olisin minä sen verran itsekäskin, että oman kodin remppa tulisi valmiiksi pikavauhtia ja toteuttaisin monet matkustusunelmat. Ehkä.

  VastaaPoista
 25. Ihanaa leikitellä ajatuksella lottovoitosta. Maksaisin ensiksi omat lainat pois, samoin sisarusten ja vanhempieni. Lapsille kunnon pesämuna tilille. Hyväntekeväisyyteen laittaisin myös ja haluaisin päästä paikanpäälle auttamaan. Kotia palkkaisin siivoojan joka perjantaiksi. Niin ja ostaisin itselleni kesäksi Vespan.

  VastaaPoista
 26. Ostaisin tontin ja rakennuttaisin unelmieni talon. Maksaisin lainat ja jättäisin jotain tulevien vuosien varalle. Antaisin suurimman osan kuitenkin niille, joilla ei ole mitään.
  T: Nitta

  VastaaPoista
 27. HHmm. Sillä saa paljon kaikkee..
  Vanhemmille antaisin osan, heiltä kuitenki niin paljon kaikkea olen saanu.
  Sitte varmaa reissu Thaimaaseen (pitkäaikanen haave).
  Ja sitte vielä oma asunto, ja remontti siihen.
  Loput menis säästöön, ja kaiken pienemmän hankkimiseen :)

  -Tihku
  tihkuinen@luukku.com

  VastaaPoista