maanantai 7. tammikuuta 2013

Jääkaapin paikka

Viikonloppuna saatiin asioita hyvin remonttirintamalla eteenpäin. Ei ahdista enää yhtään niin paljon! Ei tosin sellaisia juttuja joita alkaisin täällä kuvina jakamaan, eiköhän noita tasoitettuja kipsilevyjä ja purettua lastulevyä ole nähty jo ihan tarpeeksi ;) Mutta homma eteni siis niin, että oma katsanto selkeni ja tiedetään kuinka paljon pitää tehdä että alkaa näyttääkin joltain. Hyvä juttu.

Kaiken kipsipölyn nielemisen lomassa ehdin mittailla myös jääkaapin paikkaa. Meillähän on se tilanne, että jääkaappia ei saatu millään mahdutettua keittiösyvennykseen. Uusi keittiö suojamuoveineen näkyy esimerkiksi alla olevassa postauksessa, pohjapirroksen malli on poistunut. Kaikki pöytätila tarvitaan ehdottomasti, eikä kaappitila riitä noinkaan, mutta sen kanssa on opittava elämään. Mitään laajennusmahdollisuutta tuossa ei ollut. Jääkaappi ei nytkään ole ollut keittiössä, vaan kodinhoitohuoneessa. Sinne sitä ei haluta. Siellä se on meistä liian kaukana ja sielläkin tarvitaan tilaa kodinhoitojutuille. 

Alusta asti suunnitelmana on siis ollut tuoda se olohuoneeseen. Tai siis tuohon kohtaan missä pohjapiirroksessa lukee takkavaraus. Koska se on niin näkyvällä paikalla ja on vaarassa blokata kulkuväylän eteisestä olohuoneeseen, voitte arvata että se on aiheuttanut jonkun verran päänvaivaa.  Jossain vaiheessa mietittiin lisää keittiökaappeja joihin jääkaapin integroisi näkymättömiin, mutta siinä tulee ongelmaksi syvyys. Keittiön kulmalta kodinhoitohuoneeseen menevä kolonen muuttuisi ihan liian ahtaaksi. Joten, kunnon hieno jääkaappi ja vielä kehykset ympärille.


Smeg on edelleen yksi vaihtoehto, mutta aikamoisen kallis sellainen. Jos se olisi ihan täydellinen niin sitten se olisi se, mutta kun se ei ole. Löydettiin toinen hyvä vaihtoehto, jossa hinta tippuu kolmasosaan. Bompanilta löytyy useampikin mahdollinen malli, esimerkiksi nuo allaolevat. Joko vain pienellä ensiapu pakastelokerolla tai sitten 60/40 jaolla. Jos laitetaan pieni pakastearkku autotalliin, niin silloin iso jääkaappiosio.


Pelkkä jääkaappi tuolla seinällä tuntuu liian orvolta. Yksinäinen kaappi sen vieressä muuten vaan valjulta. Vahvimpana ehdokkaana sen kehystämiseen on String.


Jääkaappi sijoittuisi siis tuohon isoon tyhjään koloon. Oikealle heittelin noita hyllyjä nyt aika mielivaltaisesti, mutta voisi se olla noinkin. Hyllyjen ja pienen alakaapin syvyys on 30cm ja Stringin tukirakenne ilmava, jolloin ne eivät tuki tuota käytävää. Taustalla olemassa oleva valkoinen tiiliseinä (jos siitä saadaan nypyt pois).

Mitä mieltä? Kuulostaako ihan hullulta? Itse olen tähän jo melko viehättynyt, mutta nyt on aika esittää vasta-argumentteja ja muita ideoita :)

27 kommenttia:

 1. Iltaa! Haastoin teikäläisen ja palaan tänne kommentoimaan sit kun ajatus juoksee paremmin.. (nyt hirvee hypoglykemia...)

  VastaaPoista
 2. Sulla sitä riittää kivoja ideoita sisustuksen suhteen! Et millään viittis tulla käväisemään täällä meillä? Kaikkien makkareiden järjestykset täytyis laittaa uusiks ja ideointiapu ois tarpeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no ainakin yritystä on ratkaista näitä meidän superpulmia ;) Ihanaa jos ne jonkun mielestä tuntuu toimiviltakin! <3 Jaapas kuvia blogiin ja laita ideariihi meidän kaikkien kanssa pystyyn :)

   Poista
 3. No nii. :) Not very bad!! :)

  Olisko se jääkaappi parempi oikeella puolella ja stringit vasemmalla, kun vasemmalla on olkkari ja keittiö taas oikeella (jos nyt pysyin mukana..) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. But quite bad? ;)

   Huonejärjestyksen kannalta varmaan just noin. Mutta koska jääkaappi on sen 60+cm syvä, niin se vetää tuon käytävän tukkoon jos se on oikealla. Samalla tavalla kuin ne umpikaapit tekisivät. Viikonloppuna mittailin mittanauhan kanssa ja laatikoita siirrellen, eikä siihen voi mitään syvempää kuin n.30cm tulla. Hyllyihin on jokatapauksessa tulossa keittokirjoja ja muuta keittiökamaa, joten sinänsä koko seinä on keittiön jatke. Ei niin että keittiö-olohuone-keittö-olohuone ;D

   Poista
  2. No ei ku not very bad on mun kielellä, että hiano! ;D

   Ok, nyt tajusin sen vasta, että se jääkaappi on syvempi kuin Stringit. Saatko mallinnettua sitä jotenkin, että näkyisi, miten se istuu sinne Stringin sisään? Vähän vaikee kommentoida, kun ei osaa kuvitella niitä mittasuhteita, kun ei tiedä mittoja - mutta sä tietty tiedät ite ja osaat ne kuvitella. :)

   Poista
  3. No kiitti :) Olis se kyllä, toivottavasti vielä toteutuu!

   Juu, syvempihän se. Jääkaappi on n.60x60x175, aikalailla normi. Ja Stringin syvyys siis 30cm. En mä sitä osaa mallintaa, itse näen sen päässäni selvästi mutta se ei taida auttaa ;)

   Poista
 4. Mikä muu siinä Smegissä mättää kuin hinta? Olisi hyvä, jos nyt haukkuisit sen, niin minun ei tarvisi siitä enää haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sitä nyt ihan haukkuakaan osaa... Mutta siis meidän mielestä retrokaapissa pitäisi olla sellainen kahva joka aukeaa silleen "nitkahtaen". Saranan kanssa. Ymmärrätkö? Ei siis niin että se näyttää siltä mutta kun tartut kahvaan se vetää oven auki ihan niinkuin mikä tahansa normikahva. Tämä oli siis ensimmäinen pettymys kun aikoinaan ekan kerran Smegin kahvaan tartuttiin ja siitä ei jotenkin päästä yli, kumpikaan. Miehen vanhempien mökillä on ikivanha vintage jääkaappi, jossa on juuri sellainen kahva, joten oletus oli että niin tässäkin. Ovi on myös jotenkin kokonaisuudessaan "liian kevyt", vähän heppoisen oloinen - siihen verrattuna miltä se näyttää (ja mikä on tuntu siitä aidosta kaapista). Ei siis iso asia, eikä varmaan kiusaa ketään muuta. Mutta kun hinta on sen melkein 2000eur, niin sitä odottaa täydellisyyttä. Jos se ei sitä ole, niin maksaa mieluummin reilusti alle tonnin kun ulkonäkö on lähes sama.

   Poista
 5. Mietittekö ratkaisua, jossa keittiön ja käytävän välistä seinää olisi jatkettu jääkaapin verran? Käytävä pitenisi vähän, mutta saisitte jääkaapin keittiöön. Sähkötöitä tulisi kytkimien siirron ja jääkaapinpistokkeen lisäämisen verran, mutta jääkaappi ruokapöydän läheisyydessä maksaisi vaivan. En ole ehtinyt vieläkään lukea aiempia postauksia, ehkä olettekin aiemmin jo hylänneet sen vaihtoehdon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai sitä mietittiin, olisihan se looginen. Haluttiin kuitenkin tuo yläseinä auki, niin saatiin hurjasti valoa ja tilantuntua koko kämppään. Tässä näkyy sitä vanhaa keittiötä kun seinä oli vielä kiinni http://villaharakanpesa.blogspot.fi/2012/08/kylla-se-edistyy.html

   Tämä nykyinen seinäke on jo nyt 30cm pidemmällä kuin entinen ja se silloin mittailtiin että se on ihan ehdoton maksimi mitä sitä voi jatkaa. Muuten käytävä muuttuu kohtuuttoman pitkäksi - kumpikaan ei tykätä käytävistä ylipäätään lainkaan. Ruokapöytää ei myöskään saisi enää jatkettua ja sitäkin ominaisuutta tarvitaan. Mittasuhteet ei tule näistä kuvista niin hyvin selville.

   Poista
 6. Ompas kyllä hankala sijoitettava! Mutta hauska idea tuo String hyllykkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankala on. Mutta jospa tämä ratkaisis... toivotaan! :)

   Poista
 7. Empä mä tuota kaappia kyllä osannut aavistella, vaan se toinen oli mielessä...Öö, mikä se nyt oli? (lue mun fb, oon ihan koomassa).
  Kiva tuo hylly tuossa, Ite ehkä kuitenkin jättäisin ton jääkaapin yläpuolelle ja vasemmalle sivulle tulevan jutun pois. Kun jääkaapin päällä voi myös säilöä jotain nättiä kulhoa yms. Mun mielestä noi retrokaapit on itsessään ns. huonekaluja joten ei sen vuoksi kaipaa ympärilleen mitään. Mutta teidän säilytystilat maksimoiden toi on kiva ratkaisu. Mä haluaisin saman meille työhuoneeseen, mutta jääpi varmasti haaveeksi.... :( Joudun taipuu ikeaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei sinne mitään kippoa kandekkaan laittaa kun näyttää toi yläosa kaapista aika kuperalta kipon sailömiseen:D

   Poista
  2. Gorenje vai? Mun mielestä tää on jotenkin kivempi, ehkä just sen pyöreytensä ansiosta. Mutta eipä tän päällä tosiaan varmaan pahemmin mitään säilötä, ja siksipä haluaisinkin sen hyllyn sinne päälle. Kuten tuossa kirjoitinkin, niin mun makuun jos pistän kaksi isoa huonekalua vain vierekkäin töröttämään, se on vähän, no ei niin hyvä. Jollain tapaa haluaisin ne sitoa yhteen. Välttämättä tuota vasenta sivua ei tarvitsisi, mutta oikeassa hyllykössä kiinni oleva ylähylly kyllä. Stringillä ei vaan taida olla mitään yhden hyllyn kiinnikkettä..? Siitähän se metsästys sitten alkaakin. Jos näkyy sopivaa ehdokasta niin muista vinkata :)

   Tarkistan vielä, mikä Ikean hyllysysteemi sulla onkaan mielessä..?

   Poista
  3. Mulle tulee jotenkin kans sellainen fiilis nyt kun se eri syvyys kävi ilmi, että ehkä vois olla kiva, jos siinä olis se jääkaappi itsekseen ja sen vieressä (oikealla puolella) ihan sellainen kevyt Stringhylly vain. Siis ei alas asti.

   Poista
  4. On toi kyllä sievempi kun se Gorenje. Ehdottomasti! :) En ole tähän aiemmin törmännyt, mutta ihastuin täysin!

   Ikeasta ihan vaan nämä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S59891235/
   Ja tässä vielä varsinainen inspisrykelmä :)
   http://www.amerrymishapblog.com/2012/09/at-home-lately.html

   Tuli mieleen, että sopisiko tuohon allekkain esim. tauluhyllyjä niille keittokirjoille ja lehdille. Tai sitten jotain vähän syvempiä hyllyjä monta allekkain?

   Mutta edelleenkin tuo ringgin hyllykkö on kiva.Tuli noi idikset vaan mieleen omia nurkkia pähkäillessä.

   Poista
  5. Liisa, se olisi varmaan ihan hyvän näköinen. Mutta tässä talossa pitää unohtaa kaikki nätit ja sievät ratkaisut, koska säilytystilaa tarvitaan mihin vaan sitä pystyy haalimaan. Talossa ei ole kuin meidän makkarissa integroidut kaapit, ja niitä on 2m. Vaatehuone menee nyt saunan hyväksi, eikä se iso ollutkaan. Keittiössä on jo valmiiksi meidän tavaroille liian vähän tilaa. Ihan minimalisteiksi meistä ei kuitenkaan ole, joten hyllyjä, kaappeja ja laatikoita tarvitaan mihin niitä vaan pystyy laittamaan. Ja erityisesti keittiön yhteyteen.

   Poista
  6. Hanna, mä kanssa innostuin tästä jääkaapista heti kun sen joku kuukausi takaperin bongasin. Vähän jouduin suurennuslasin kanssa lehtikuvaa tutkimaan että mikä ihme se merkki on ja lopulta arvaamaan pari viimeistä kirjainta, mutta löytyi =)

   Ai niin joo tuo hylly! Se on tosi kivan näköinen ja vitsi nuo ispiskuvat oli ihania.

   Tauluhyllyjä on tulossa siihen yhteen vapaaseen keittiön seinään jo ;)
   Tähän mä vaan haluaisin tuon Stringin...

   Poista
 8. Moi! Mukavan haastava sisustuspulma :) Olen yrittänyt kuvitella yhdistelmää, miltä se näyttää livenä. Minä ehkä en kehystäisi jääkaappia, kun syvyysmitat ovat erit (eikö niin?) ja jääkaappi on itsessään jo "erikoinen". Ehkä tekisin niin, että hankkisin ensin jääkaapin paikoilleen ja sen jälkeen on helpompi katsoa, minkälainen hyllykkö-/kaappisysteemi siihen viereen sopii parhaiten. Stringit ovat ehdottomasti tosi kivat! Mutta sinä tietenkin tunnet ja tiedät tilan, niin osaat jo nyt sen kuvitella paikoilleen, minä olen vaan sen verran hidas ja pohtiva näissä sisustusasioissa ja hankinnoissa... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiva kun säkin osallistuit pohdintaan :) Joo, jokatapauksessa se on tehtävä niin että jääkaappi tulee ekana. Se varmaan hankitaankin jo tuossa kylppärirempan yhteydessä kun sieltä saa se vanha jääkaappi kyytiä. Saa nähdä suostuuko T sitä käyttämään, kun tiskikone, hella ja uuni odottavat käyttämättöminä... Mä vaan niin siihen sen Stringin haluaisin, että tulee olemaan superpettymys jos sitä ei siihen mitenkään saa sovitettua. Mun päässä se olis niin täydellinen :)

   Poista
 9. pakko kertoa äskeinen sananvaihto.. :D
  makoilin sängyssä läppärinkans ja mies katto telkkaria
  mies: "mitä sä teet"
  minä: "luen yhtä blogia missä on ongelma mihin laittaa jääkaappi"
  mies: "no sano niille että se kuuluu keittiöön"
  niin..........

  hei mutta mun mielestä tuo sun ratkaisu on ihan loistava! itselle ei olisi koskaan tullut noin hyvää vaihtoehtoa mieleen, loistavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä nauruista heti aamun aloitukseksi. "no sano niille että se kuuluu keittiöön" :DDD Miten ei tullutkaan mieleen ;)

   Toivotaan että tämä näyttää sitten luonnossa yhtä hyvältä kuin ajatuksissa... Kiitos kannustuksesta!

   Poista