sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pulkkamysteeri (ja remppapäivitystä)

Meillä oli vielä pari viikkoa sitten tavallinen turkoosi pulkka. Yhtenä päivänä kun menin hakemaan lapsia päiväkodista, (nimikoimaton) pulkka oli viety. Ajattelin että joku on sen ottanut vahingossa (toinen vanhemmista vienyt, toinen hakenut eikä tiennyt mitä on ollut mukana) mutta sen päivän jälkeen päiväkodin pihassa ei ole ollut kertaakaan yhtään turkoosia pulkkaa. Ennen niitä oli yleensä 2-3. Mies osti meille uuden punaisen, teräsvahvikkeisen. Sillä on ollut hyvä mennä, eikä olla muistettu suuremmin kaivata vanhaa. Tänä aamuna meidän kotirappusten viereen oli ilmestynyt tummansininen pulkka. Asetettu nojaamaan kaidetta vasten. Samanmallinen kuin se turkoosi,  mutta väri on eri. Hyvitys, lahjus vai unohdus? Aika jännä juttu.////////////

Tänä viikonloppuna on saatu paljon aikaan, Puistolassa ja kotona:

Keittiöön laatoitettiin välitila (apparin toimesta)
 Keittiön madallettu seinä sai päädyn ja tasoitusta (by my man)
 Eteisen putket piilotettiin (putkari siirsi putket ja mies koteloi)
 Mies kiinnitti vessan oven paikoilleen
 Vessan seinäkaapin katto kaakeloitiin
 Maalasin rappuset
 Katsottiin Voice of Finland ja Putous
 Haahuiltiin Ikeassa, Kodin Terrassa, K-Raudassa ja Bauhausissa n.5tuntia
► Löydettiin todennäköisesti uusi sohva
► Löydettiin todennäköisesti uudet terassinovet
► Sisustettiin vanhaa saunaa
►Tehtiin lopulliset päätökset uuden saunan osalta
► Ostettiin ja kiinnitettiin uusi kattolamppu
 Syötiin Rullia ja käytiin erinomaisessa lähikiinalaisessa
 Kävin teatterissa (Yhden asunnon loukussa) ja ulkona syömässä
 Mies tilasi pizzaa (ruokaa ei ole tehty)
 Mistään ylläolevista ei ole kuvia. Siihen ei enää aika riittänyt ;)

31 kommenttia:

 1. Erikoinen pulkkamysteeri :) Halusikohan joku "vahingossa" turkoosin pulkan?

  Olette kyllä saaneet paljon aikaan! Remontoitteko te siis sitä nykyistäkin kotia Puistolan lisäksi? Jossa on siis ne ihanat tapetit ;) Saitteko noin paljon aikaan lasten kanssa, vai oliko ne hoidossa välillä?

  Teatteri kuulostaa ihanalta ja Putouksen Voice-sketsi oli kyllä aivan loistava :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihmettelet niin vastaus sulle löytyy tuolta alhaalta... :)

   Poista
 2. Hmm... Pulkkamysteeri tosiaan :)

  Ompas siellä tapahtunut, siis siellä puistolassa! Minkälainen on sohvaehdokas, mistä? :)
  Tuliko lamppu uuteen vai vanhaan kotiin? Mä oon kaksi päivää vaan pähkäilyt meidän lamppuja ja niiden kasvanutta tarvetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mysteeri tosiaan! Selvinneekö koskaan..?

   On Puistolassa ja on kotonakin :) Sun pitää tulla pian noita portaita tiiraamaan :) Sohva olis siis sitten sulle hyvinkin tuttu kKrlstad. Mutta kulmasohvana. Siinä osuis mitat just eikä melkein ja päädyt on irroitettavat joten muunneltavuus säilyisi :)
   Lamppu tuli tänne nykyiseen. Maalaisromanttisuus poistuu nyt lopullisesti. Ikeasta hinta 6.95 eikä voitaisi paljon tyytyväisempiä olla.

   Poista
  2. No pitää tulla!
   Heh. Mä selasin jotain lehteä tässä joku päivä ja mietin että onko teillä ollut se Karlstad vaihtiksena ollenkaan? Eli siis joo on:) Voin kertoo hyviä kokemuksia! Nahkaisena vaiko kankaisena? Vai onko se nahkanen enää edes samalla nimellä?

   Laita huutikseen se vanha romanttiska:) Siellä mä omani myin.... Vielä ois lastenhuoneessa koukeroa mutta sen mä kestän... :) (tosin muutossa saattaa "kärsiä")

   Poista
  3. Tähän asti se ei ollut vaihtoehto, kun ajattelin että ei me millään voida alkaa sohvakaksosiksikin... Mutta tässä kulmassa osuu nyt kaikki toivotut speksit kohdilleen, että ei siitä varmaan voi enää välttyä ;) Nahkaisena ehdottomasti! Sitä ehkä vielä vähän arvotaan että valkoinen vai musta, vaikka periaatteessa olen ehdottomasti valkoisen kannalla. Se valkoinen vaan kun ei ole ihan valkoinen (enää kuten todettiin).

   Joo, pitää tökkästä se vanha nyt samantien myyntiin niin pääsee siitäkin. Vähän jäi harmittamaan kun eilen Ikeassa oli joku mummo ja pappa samanlaista sohvaa tutkimassa - olis vaan pitänyt mennä pokkana kysymään että kelpaisko kaksi vuotta vanha versio ;)

   Poista
  4. No mutta, jo hyväksi todetun uskaltaa hyvillä mielin ostaakkin. Ja mitä ei Ikeasta saa, sitä ei tarvita. Niin ja kylään tullessa on mukava kun on niin kotoisaa :D

   Poista
 3. No olipa outo tuo pulkkameininki!

  Muakin kiinnostaa, mihin sohvaan ootte päätymässä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eiks oo? Saa nähdä kuinka monta pulkkaa meillä on talven lopuksi ;)

   Ikean Karlstad kulmasohvana vaikuttaisi aika täydelliseltä sekä mitoiltaan että mahdollisuudella vaihtaa suuntaa :)

   Poista
 4. Mä en siis oikeasti ymmärrä oikein tuota pulkkajuttua. Se että yksi pulkka katoaa kuuluu varmaan normiin, mutta että siellä ei nyt sitten ole enää ikinä yhtään turkoosia pulkkaa (vietiinkö kaikki kerralla?) ja mikä on tää sininen meille kotiutunut? :)

  Pakko vastata että kyllä, remontoidaan kerralla kahta kotia... Eräät (me) ei vaan usko kerralla ;D Lapset oli la-su välisen yön hoidossa mummilla. Ei tää muuten olis kaikki onnistunut!

  Hah, se Putouksen Voice-sketsi tosiaan upposi! Katsottiin vielä se Voice tallennuksista eli nämä kaksi yhteen putkeen ja ne imitaatiot tuoreeseen muistiinkin olivat ihan täydellisiä!! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, blogger taas sekoilee. Tämä vastaus siis Terhille...

   Poista
 5. Teillä tarvittaisiin Sherlock Holmesia tai vaihtoehtoisesti Basil hiirtä :D Erittäin omituinen pulkkajuttu.

  Vautsi, tehän olette saaneet viikonlopun aikana tehtyä vaikka mitä! Tuolla menolla tulee pian tekemisen puute :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tosiaan sellainen pettämätön päättelykyky voisi olla se jolla tämä mysteeri ratkaistaisiin :)

   Hah, ehkä tässä vielä jonkun aikaa tekemistä riittää kumminkin. Mutta tosiaan hyvää edistystä tänä viikonloppuna, jee!

   Poista
 6. Ihana postaus! Jotenkin niin täynnä kaikkea. Elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3 Kiireistä elämää tällä hetkellä, mutta onneksi myös antoisaa :)

   Poista
 7. Kummallinen pulkkamysteeri :) meilläpäin on varastettu stigoja ihmisten kotiovilta, keskellä päivää ja useilta eri ihmisiltä! :/ tosi kurjaa!!! :( ne ei oo vielä ilmestyneet takasin edes erivärisenä ;)

  oottepa olleet ahkeria! tätä menoo on valmista ennenkuin ehditte huomatakkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kurjaa että kotioveltakin viedään. Stigat vielä on niin hyvissä hinnoissa. Näiden pulkkatapausten on oltava erillisiä, mutta jotenkin vähän outo juttu :)

   Käviskin niin että yhtäkkiä tajuttais kaiken olevan vahingossa valmista! Just eilen miehen kanssa puhuttiin että jotain pitää varmaan jättää ikuisesti kesken että aina on joku remppakohde tiedossa jos alkaa liikaa rempattaa ;D

   Poista
 8. Käsittämätön mysteeri :D Ja nimenomaan tuo uuden pulkan ilmestyminen eri värisenä. Aiotko kysellä päiväkodissa onko kenellekään muulle käynyt samalla tavalla? :D Oon pari kertaa miettinyt, että pitäisi nimikoida tytön Stiga joskus vaikka ei olla sillä menty kirjastoautoa lukuunottamatta mihinkään, missä se pitäisi jättää pihalla. Onneks asutaan sen verran "landella", että pyörätkin voi olla lukitsematta pihassa eikä mitään ole vielä kadonnut ;)

  Hirveen paljon ootte saanu aikaseksi Puistolassa! Täällä suunnitellaan makuuhuoneremonttia ja laskeskellaan, mihin riittää eurot :D Suunnitelmat aina vaan paisuu... Ensin piti vaan laittaa seinät ja lattia, nyt laitetaan myös katot, meinataan vaihtaa valaistuskuviot ihan erilaiseksi, tulee kiipeilyseinää ja kaikkea muuta. Huh ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No silloin kyselin kun se turkoosi pulkka katosi että onko muilla tai olisko joku tämän vahingossa ottanut, mutta ei siellä ainakaan mitään epidemiaa ole ollut. Vanhassa ei tosiaan ollut nimeä, mutta ehkä jos se onkin ollut joku puolituttu joka sen on vahingossa ottanut, on kuullut kyselyt ja nyt palautti sen - tosin sitten omansa, tai on jonkinverran värisokea ;) Tai sitten tää on joku ihan muu. Hassu miten se tuli tuohon la-su välisenä yönä. Eikä sitä ole kukaan hakenut vieläkään pois. Uuteen punaiseen pulkkaan kirjoitin ISOILLA kirjaimilla nimen ja pistin vielä teippiäkin naruun jos se herättäisi vahingossa ottajat :)

   Nyt on onneksi alkanut rempan suhteen edistystäkin näkymään :) Huh tosiaan, teillähän riittää siellä kohta myös puuhaa! Kiipelyseinäkin? Kivaa :) Mekin ollaan sellaista mietitty autotallin ulkoseinään, mutta saa nähdä tuleeko toteutumaan.

   Poista
 9. Ihana postaus ja paljon olette saaneet aikaan! :) Mielenkiintoinen pulkkamysteeri tosiaan. :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Saa nähdä ratkeaako pulkkamysteeri milloinkaan :)

   Poista
 10. Huh huh, teillä on varmaan viikonlopuissa keskimääräistä enemmän tunteja... Mä olin melkein tyytyväinen, kun saatiin yläkertaan kattolamput paikalleen ja... öö... Kai me jotain muutakin saatiin tehtyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän varmaan onkin. Kun pakkoherätetään joka aamu neljältä ja lapset sammuu seitsemältä illalla mutta itse valvoo 23 asti, niin veikkaan että siinä on aika paljon enemmän tunteja tapettavaksi kuin vaikka teillä? ;) (ei sillä ettenkö mielellään haluaisi ennemmin nukkua...)

   Poista
 11. Vitsi miten aikaansaavaa porukkaa olette! Mielenkiintoinen pulkkatapaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli harvinaisen tehokas viikonloppu, ei se aina näin mene ;) Ei ole vieläkään sininen pulkka kellekään kelvannut, joten kai se oli sitten tarkoituksella tuotu..? :)

   Poista
 12. No hih mikä pulkkamysteeri! Sattumoisin minun sukulaispoika onnistui jekuttamaan setäänsä päiväkoti matkalla väittämällä että päiväkodin edessä odottanut pulkka olisi ollut hänen ja setä otti sitten pulkan mukaan. Kotona selvisi ettei poika ollenkaan ollutkaan pulkan kanssa liikenteessä ja tästä tuli sitten kovat keskustelut ja periaate pohdinnat, saako huijata ja varastaa. Kovasti poika sitten katui ja pyysi anteeksi ja itki ja sama pulkka palautettiin. Elikkäs tämä tarina ei tainnut ainakaan tarjota selitystä teidän pulkka mysteeriolle :-D

  Haluaisin meille yhden kappaleen mustia pulkkia mutta lapset vastustavat kovasti. Minusta se olisi niin tyylikäs että taidan hankkia sen itselleni "kauppakassiksi" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin olisi kyllä todella mahdollinen vaihtoehto että joku lapsi on kivenkovaan väittänyt sitä omakseen tietämättömän hakijan kustannuksella! Mutta kun sitä ei ole kukaan tuonut sinne takaisin, niin sitten vähän ihmetyttää. Ellei perheen oma turkoosi pulkka ole jossain varaston perukoilla ja huomaavat erheensä vasta keväällä kun ovat tunkemassa "varapulkkaa" sinne...

   Musta pulkka olisi hieno! Ystävillä on sellainen jätti-iso musta ahkio, siihen mahtuisi itsekin köllöttämään niiden kauppaostosten kera alamäessä ;D

   Poista
 13. Onkohan pulkkamysteeri jo selvinnyt? Aika omituiset jutut kerrassaan! Vein tänään henk.koht. päiväkotiin hakemukset ja sain moikata samalla teidän tyttöstä, joka taisi olla ulos lähdössä. Vähänkö ne pukee reippaasti päiväkodissa ihan itse! Odotan innolla, että meillä sitten sama meno syksyllä, kun siellä kouluttavat : )
  Olis tosi kiva nähdä teidän maalatut portaat (hih ja teitä myös). Mielelläni piipahtaisin joku kerta vaikka nopsaankin. Mä ymmärrän, et saatte tavallaan ekstratunteja noista aikaisista heräämisistä, mutta sitä mä en ymmärrä, miten te jaksatte! Teillä on uskomaton tsemppi päällä ja toivon, et toi jatkuu, kunnes urakka valmis. Ja sitten kun se on valmis, muistatte hetkeksi istahtaa uudelle sohvalle, ottaa lasit viiniä ja katsella nautiskellen ympärillenne. Voin kyllä uskoa, että oman käden jäljen näkeminen luo uskoa urakkaan ja tuo virtaa. Hyvä te!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, eikä varmaan selviäkään. Hassu tapaus kyllä näin loppujen lopuksi :)

   Ai pukee vai? Eipä ole taitoaan juuri kotona vieläkään esitellyt... Oota kun pistetään loput pinnat paikoilleen niin kutsun sitten! Nyt ei tartte enää pitää myyntikunnossakaan ;) (ei täällä siitä tän enempää vielä) Jaksaa, jaksaa, pakko vaan. Voi olla että sitten kesällä iskee jossain vaiheessa hanskat tiskiin ja palkataan päälle päätteeksi kodinhoitaja niin saadaan totaalilepo hetkeksi :D

   Poista
 14. Hmm...teillä taitaa asiat edetä vähän joka asiassa, jos edellisestä kommentista voisi jotain päätellä.

  Piti vaan tulla kommentoimaan tuohon pulkkamysteeriin, että huvitti tänään Alepassa käydessä, kun joku tuli turkoosin pulkan kanssa siihen. Teidän pulkka tuli heti mieleen ja taisin silmäillä hieman epäillen sitä pulkkaa vetänyttä rouvaa:D Kummallista, ettei pulkatkaan saa olla rauhassa enää.

  Ei meilläkään muuten kotona esitellä sitä haalareiden pukemista, vaikka hoidossa kuulemma onnistuukin ihan hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, edennyt on :)

   Hah, olisit nyt mennyt rouvaa jututtamaan että onko hän ihan varma että on oma pulkka matkassa mukana ;D Vähän mua nauratti tää sun kommentti!

   Mitähän kaikkea nää piilossa osaakaan..?

   Poista