lauantai 5. tammikuuta 2013

Remonttitarpeet uuteen kotiin


Remontti, remontti, remontti. Kylläpäs se on venynyt ja eipäs meillä vieläkään ole yhtään täysin valmista kohtaa. 

Kyllähän se tiedettiin että tämä on pitkä projekti. Mutta eniten mua henkilökohtaisesti syö se, että tämä on edennyt niin että vähän sieltä ja vähän täältä. Kun mikään kokonaisuus ei valmistu, vähitellen hiipii sellainen ajatus että mikään ei valmistu ikinä. Syksy meni ohi lasten päiväkodin aloituksen myötä kotiin kantamien tautien parissa. Parin viikon välein rempalle mennessä kaikki alkoi aina siitä miettimisestä että mikähän olikaan seuraavana vuorossa ja mistähän ne työkalut löytyy. Anoppi asuu siellä koko ajan edelleen, ja tykkää välillä järjestellä paikkoja. Olisi kiva jos voisi ottaa lomaa, jonka käyttäisi kokonaan rempan parissa. Uskon että keskeytyksettä se viikossakin etenisi jo aika hienosti. 
Listaanpa nyt mitä on edessä (ja varmaan puolet jää pois, mutta edes suuria linjoja.)

Pikkuvessa pitäisi lopultakin saattaa loppuun kun sen kanssa jo kesäkuussa aloitettiin. Tosin voi olla että se jätetään suosiolla viimeiseksi kohdaksi, kun mihin tahansa siellä koskee, homma leviää käsiin. Sieltä siis puuttuu seinähyllyn viimeistely. Oven karmien ja oven maalaus. Katto. Ylimääräisten silikonien pois hinkutus... Hajonneen pöntönkannen uusiminen.


Keittiöön on tulossa lopultakin laatoitus toivottavasti nyt tammikuussa. Keittiöhän tehtiin jo elokuussa ja laatatkin ovat olleet valmiina syyskuusta lähtien. Tehosteseinän voisin maalata vaikka heti, kun tietäisi että talo on hetken tyhjänä. Liesituulettimen koneosa pitäisi nostaa paikoilleen, mutta siihen tarvitsee muutaman muunkin apurin kun painoa on niin turkasen paljon. Sitten voisi vaikka riisua smurffimuovit pois ja paljastaa lopultakin koko valkoisen ihanuuden. Tai ehkä sitä ennen kannataisi nakutella vielä kattokin paikoilleen. Ja tehdä lattia. Ja sokkelit. Ei muuten löytynyt yhtään kuvaa missä olisi kaikki koneet paikoillaan ja pistorasiat/valokatkaisimet myös - vaikka ne siellä on!


Rappuset tekee todennäköisesti puolituttu kirvesmiesopiskelija. Projekti alkaa kenties jo nyt tammikuussa, helmikuussa viimeistään.

Kylppäriremontin pitäisi alkaa helmikuussa. Kunhan saan taas tuttavani kiinni... Sitten se olisi valmis viidessä viikossa. Sinne on nyt suunnitelmat muuten täysin valmiit, kunhan valitaan laatat neljän vaihtoehdon väliltä viikonlopun aikana. Ja allas & pönttö & suihkunhana pitäisi valita myös. Ja määrittää valojen paikat. Ja saada suunnittelija piirtämään sellainen sauna kuin toivotaan.

Makuuhuoneen seiniin vedän pohjamaalin tänään. Antaa maalin paljastaa viime viikonloppuisen tasoituksen taso. Meneekö hermo vai hypinkö riemusta. Se selviää huomenna viimeistään.


Jos yllämainittu onnistuu, voisi tulevasta lastenhuoneesta siirtää tavarat makkariin ja tehdä sielläkin seinät & katto valmiiksi. Ikkunanpuitteet jäävät siellä ensi kesään.

Yläaulan tähtitaivas saatiin valmiiksi viime sunnuntaina. Jos tänään tsemppaisi ja laittaisi eilen ostetut lamput paikoilleen, voisi nakuttaa koko aulan käytävän katon loppuun tänä viikonloppuna. Sitten olisi jotain ihan kokonaan valmista!!! Seinät odottavat katolle kiipeämistä ja hormin uudelleen sijoittelua. Voi olla että vähän joutuu odottamaan liukkauden vähenemistä... Tähtitaivasta en saa tunnelmaltaan kuviin vangittua. Se on paljon ihanampi luonnossa. Ala n. 2mx2m.


Porraskäytävän seinät pitäisi tasoittaa niin saisi rakennustelineet keskeltä rappusia pois. Anoppi toivoo myös alakerran käytävän pikaista levyttämistä.

Alakerran kattoon tulee rimat paneleita varten. Sen voisi tehdä vaikka heti jos vaan aikaa on. Ja sitten laittaa ne panelit. Jos me laitetaan panelit? Onkohan me edes päätetty millainen katto alakertaan tulee..?

Kunhan rappuset joskus ovat valmiit, alakertaan laitetaan uusi lattia. Valkovahattu/lakattu saarniparketti olisi ykköstoiveissa, mutta saa nyt nähdä kun sinne asti päästään.

Alakerran seinät kaipaavat toki levytystä ja tasoitusta myös. Varmaan ennen sitä lattiaa.

Terassille ja takapihalle menevät ovet pitää vaihtaa. Toivottavasti löydetään jotkut ovet joihin ei tarvitsisi väliovia, vaan saataisiin ne aukeamaan vain ja ainoastaan ulospäin (ilman että kaikki lämmöt katoavat maailmalle)?

Piha, autotalli yms, saavat suosiolla odottaa jotain tulevaisuuden hetkeä ensi kesänä. Tai myöhemmin.

Nyt me mennään. Rempalle. Toivokaa että me saadaan jotain valmiiksi (onnistuneesti) ;) 
Mukavaa viikonloppua! 

Fiiliskuvat Freshhome. Loput todellisuutta

18 kommenttia:

 1. Hienosti kirjoitettu. Juuri eilen mietittiin että mitä sinne kuuluu, tässä tuli juuri sopivasti tilannekatsaus. On siellä paljon kerennyt jo tapahtua. Mutta ymmärrän kyllä turhautumisen ja väsymisen. Ja lisämaustetta varmasti antaa anoppi, joka on muuten pitkäpinnaista laatua hänkin:) Harvapa sitä jaksaisi ison remontin keskellä asua.

  Tähtitaivas on ihana! Millon sitä voisi tulla ihan oikeesti kattomaan? Me ei nyt alkuun uusita kattoa, joka on valkoiseksi maalattu puupaneeli.Mutta keittiörempan yhteydessä se on pakko naputella uusiksi. Silloin voisi meillekkin saada tuollaset säihkymään.

  Ootko jo löytänyt jostakin lattian, siis ehdokkaan. Meillekkin laitetaan tod. näk. saarnilattia jos vaan sellaisen jostakin löytäisi. Asiaa auttas varmasti myös se että joskus pääsis rautakauppaan:) Tsemppii hei, ootte ajatuksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään iskikin tosi turhis kun mentiin paikalle ja todettiin että ei ne eilen ostetut lamput sovikaan. Ihan piti pari tippaa tirauttaa kun ei vaan enää kestänyt sitä ettei mikään voi mennä kerralla oikein. Mutta loppupäivä menikin ihan hyvin. Uudet lamput löytyi, katto on nyt yläkerrassa paikallaan ja se uusi tasoiteaine on mun uusi rakkaus ♥ :D Miten voikin tasoittaminen olla niin mukavaa puuhaa kun sillä oikeasti saa tasaista tulosta aikaiseksi!!!

   Kiitos, tähtitaivas ihastuttaa meitäkin! Sinne voipi tulla heti kunhan taas tiedetään olevamme omalla porukalla remppapäivän. Pistän viestiä silloin jos satutte olemaan hollilla :)

   Alkysyksystä löydettiin ihana parketti, jonka mallipalaa tänäänkin ihailin päivänvalossa. Se olisi ihan täydellinen, JOS sen kulutuksenkesto on ok. Ei olla vieläkään saatu aikaiseksi käydä Parketti Romanoffilla joka sitä maahantuo tarkemmin kyselemässä. Merkki siis Ellett ja valkovahattu saarnilankku, tarkkaa nimeä en tiedä. Sen takia epäilyttää, kun se tuntuu käteen niin siloisen pehmeältä, kun ei ole lakattu. Mutta jos ne vakuuttaa että se toimii, niin sillä varmasti mennään kun se on niin kaunis ja lämpimän tuntuinen. Mallipala poimittiin muistaakseni K75:sta. Eipä yllätä että taas ollaan samoilla linjoilla =)

   Kiitos ♥ Niin ja ei se anoppikaan enää tunnu jaksavan...

   Poista
  2. Oivoi! No mutta onneksi lopulta olikin nappipäivä. Ja hyvä kuulla, että se tökötti toimii!!!

   Käytiin tänään K-raudassa ihan pikaisesti koko konkkaronkalla. Sen mitä kerkesin lattioihin keskittyä niin Elletiltä löytyi joku. Mutta ei yhtään sellasta mikä ois heti iskeny. Paitsi se Timberwisen lankkuparketti, ovh yli 80e/neliö. <eli ei sitä meille tule. Mä haluaisin nimenomaan niillä viisteillä yksisauvaisen lattian, vähän niinkun tää nykyinen alakerran laminaatti. Mutta mulla taitaa olla liian korkea vaatimus tässäkin... :/

   Poista
  3. Joo, nimenomaan 1-säleinen meillekin. Mä en vaan ikinä muista näitä termejä millä puhutaan... ;) Ja tuo on just sellainen. Kävin tarkistamassa: ei valkovahattu vaan valkomattalakattu! Mutta sitä ei näy 1-säleisenä tuolla Romanoffin sivuilla. Älä vaan sano että sen valmistus on lopetettu :(((( Se on ihan ainut mistä molemmat J:n kanssa on suorilla sanottu että tämä se on. Siellä oli muuten nyt valkoisia 1-säle tammi-uutuuksia. Käypä kurkkimassa.

   Poista
 2. Tulin pitkästä aikaa katsomaan mitä remontillenne kuuluu ja täällähän oli kuin tilauksesta täydellinen selonteko. :D
  Tsemppiä hurjasti, kyllä se varmasti valmistuu! Tunnen tuon keskeneräisyyden tuoman tuskan, täytyy vain ajatella ettäa eihän Roomaakaan päivässä rakennettu. ;)
  Tuo katto/tähtitaivas on aivan ihana!!

  T:Sanna naapurista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit! Remppapäivityksiä on nyt ollut harvakseltaan, joten tosiaan hyvä ajoitus :)

   Kiitos, kiitos! Tuskainen on ollut fiilis viimeaikoina, mutta onneksi aina jotain saadaan eteenkinpäin (kurkkaa mun kommentti yllä Hannalle) :) Huh, toivottavasti ei ihan niin pitkään puuhastella kuin Rooman rakentajat ;D Nähdään pian!

   Poista
 3. Tsemppiä ja rentoutta remppaan :) Kyl siit valmista tulee! Tiedän tosin tunteen,tuttua se olii täälläkin välillä kaiken rempan keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kai se olisi pakko uskoa, vaikka välillä tulee näitä hetkiä kun tuntuu että mikään ei etene. No sä tiedät :)

   Poista
  2. Tiedän tunteen,tuttua. Meillä viimeistelyyn antoi pontua eräs lehtijuttu :) Deadline oli meille tosiaan tarpeen silloin.

   Poista
 4. Ihan näyttää kun olisit itse istumassa tuossa ensimmäisen kuvan sohvalla!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapa vaan, mulle tuli ihan sama tuntu kun tuon kuvan näin! Sillä se varmaan niin "omalta" tuntuikin ;)

   Poista
 5. Kauniit inspiskuvat! Tsemppiä todellisuuteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mahtavaa alkanutta vuotta!

   Poista
  2. Kiitos x2 :) Tsemppiä tarvitaan, vaikkakin tämän viikonlopun jälkeen on taas ihan hyvä fiilis kun saatiin niin paljon tehtyä.

   Ja kiitos samoin!!
   Kiva kun tulit käymään :)

   Poista
 6. Ymmärän hyvin ajatuksesi, mutta kyllä se remontti jossain vaiheessa loppuu. Minusta oli aivan ihana rempata meidän Helsingin kotia. Melko pian valmistumisen jälkeen, mulla tulikin remppaamista ikävä.

  Aivan mielettömän upea tuo tähtitaivas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä kanssa luulen että kunhan pääosiot valmistuu niin ei sitä remppaamista vaan osaa lopettaa. Meillä "onneksi" sisätilojen jälkeen on jäljellä vielä terassit ja autotalli ja uusi ulkovarastokin voitaisiin rakentaa... ;)

   Kiitos! <3

   Poista
 7. Tsemppiä remonttiin! Lopputulos on varmasti kaiken sen vaivan arvoinen :)

  VastaaPoista