torstai 17. tammikuuta 2013

Mistä meille sohva?

Tässä on mietityttänyt viime päivinä taas monikin asia, mutta yksi niistä on tuleva sohva. Kuten sanoin 11+11+11 postauksessa, niin nykyinen sohva on suuren kokonsa myötä mahdoton muutettava uuteen kotiin (jos muuten joku kaipailee harmaata vuodesohva Ektorppia, niin laitahan sähköpostia ;D). Mutta mikä tilalle? Siinäpä sitä pohtimista riittääkin!

Adea Wilhelm (kuva Länna möbler)

TOIVELISTA UUDELLE SOHVALLE:

Siro ulkomuoto
Korkeat, ilmavat jalat
Kapeat käsinojat
Mieluiten valkoinen -> nahkaa?
Kankaisena harmaa?
Konjakin värinen nahkasohva kiinnostaa kyllä myös...
Muunneltavuus (paikan siirtely seinältä toiselle)
Leveys max 220cm
Syvyys: kapeahko
Mukava istua!
Kulmasohva tai kaksi yhteensopivaa sohvaa
Kaunis

Valkoinen sohva olisi ihana, mutta meille sottapytyille kankaisena varmaan ihan mahdoton huollettava. Pitäisi siis löytää nahkainen. Harmaa olisi kankaana ihan jees, mutta kun nykyinenkin on... Konjakinruskea nahka tuntuu nyt hienolta, mutta kyllästyykö siihen..? Vai muuttuuko patinoituessaan aina vaan paremmaksi? Tila on pieni, siksi sirous on ehdottoman tärkeää! Sohvan alta pitää myös päästä helposti imuroimaan. Kun alkaa sisustuttaa, niin sohvan siirreltävyys on iso plussa. Mies ei haluaisi kahden sohvan kulmaan jäävää tyhjää tilaa, minusta se taas olisi oiva paikka kauniille pöydälle tai valaisimelle. Kulmasohva sitten on ja pysyy paikallaan - mutta sillä saa enemmän istumatilaa.

Tässä niitä malleja mitä olen katsellut. Väritoiveet eivät näissä mallikuvissa tule ilmi.
 Kertokaahan suosikkinne ja ehdotelkaa lisää! 
En silti lupaa valita eniten ääniä saanutta ;D 


Valanti Oiva ja Adea Wilhelm edustavat ehkä eniten sitä mitä minulla on mielessä. Mies ei tunnu ihan samoilla linjoilla olevan.


Mulla oli tuo HTCollectionin linkki tallessa, mutta nyt en sivuilta enää Donnaa löytänyt..? Se olisi kaunis, mutta puhdistettavuus mietityttää. Nämä muut ovat ehkä aavistuksen liian maskuliinisia. Ikea Säterissä olisi hyvä hinta ja malli, mutta miksi sitä ei saa kuin tummanruskeana?


BoConceptin etuna edullisemmat hinnat (noihin muihin paitsi Ikeaan verrattuna) ja muunneltavuus. Näistä saisi varmasti toimivan kokonaisuuden rakenneltua.(Ainakin mikäli Istraa saa myös ilman noita lukuisia irtotyynyjä)


Pedron Awa olisi ainakin muunneltava. Ja pieni ja siro. Mutta ymmärtääkseni sitä ei saa kuin kankaisena.

Suurin osa näistä on vielä koeistumatta, joten pitänee lähteä listan kanssa kierrokselle jossain vaiheessa.

Kuvat:

21 kommenttia:

  1. Eniten tykkäsin noista just tuosta Ikean Säteristä ja BoConsepteista. Mulla oli aikaisemmin ehdoton ei nahkasohville. En tiedä mistä moinen ehdottomuus tuli, ehkä äidin maidossa... Nyt en mistään hinnasta vaihtaisi enää kankaiseen. Lapsi ja koiraperheen ehdottomasti paras sohvamateriaali. Ever.

    Edelleen olen sitä mieltä, että sohva on talvella kylmä ja kesällä kuuma, mutta siihen on olemassa ratkaisuja. Muut eivät näitä mun ratkaisuja meidän perheessä niin kaipaa, mutta parhaillaankin istun sohvalla lampaanvilla sohvan ja mun välissä, peitto päällä. On mukavaa. :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut nahkasohvia ennenkin ja nyt on nuo nojatuolit. Kyllä ne ehdottoman paljon helpommin pysyvät siistinä kuin kankaiset eikä mua se nahan tuntu kiusaa (paitsi hirveällä helteellä shortseissa...). Nyt vaan tuntuu se oikean mallin löytäminen olevan vaikeaa. Näissä kaikissa on jotain hyvää, mutta onko ihan täydellistä mallia - en ole varma. Tuo Ikean sohva olisi tosiaan muuten kiva, mutta ei kyllä tummanruskeana ja sitä ei muunlaisena saa. Noissa joissain muissakin on nahkavaihtoehtoja vaikka tässä mulla mallikuva kankaisena onkin. Onko sulla siis nuo kaksi suosikkeja myös mallinsa puolesta vai "takerruitko nahkaan"? ;)

      Poista
    2. Vähän myöhässä, muistin vasta nyt tulla lukemaan vastauksia :oO

      Nuo mainitsemani sohvat olivat nimenomaan mallinsa vuoksi - tummaa sohvaa en ehkä harkitsisi minäkään. Ehkä, jos kaikki muu olisi vaaleaa tai valkoista, voisin harkita mustaa... Ehkä. :oD Noista BoConsetpreista tykkäsin eniten noista Individeistä. Siisti ja "puhdas" lookki.

      Poista
  2. Oon aiemminkin varmaan sanonut, että meillä on BoConceptin Indivi2, kapeilla, korkeilla käsinojilla, joita ei ole enää valikoimissa, ja erilaiset jalat on kans, sellainen teräksinen "lenkki" puolelta toiselle (jopas nyt on sanat hukassa :). Ja ruskea Sazza kangas (se on vaalean harmaana tosi hieno, muttei uskallettu ottaa niin vaaleaa...), joka on taivaallisen hyvää laatua! Sen sijaan en ole täysin tyytyväinen istuintyynyihin, jotka valuvat koko ajan pois paikaltaan ja lisäksi sekä istuintyynyjä, että selkänojatyynyjä saisi olla koko ajan kääntelemässä, jos haluaa, että sohva näyttää hyvältä.

    Tykkään tuosta konjakinruskeasta Istrasta tosi paljon, mutta kuten sanoit, niin vähän mietityttää, kauanko sitä jaksaisi katsella. :)

    Mun mielestä Ikean Säter on erittäin huono istuttava. Mä tykkään tosi paljon Ikean sohvista siitä valkoisesta Arild-nahkasohvasta, joka olisi varmaan meille tullut viimeksi, jos meillä ei olisi jo ollut noita valkoisia nahkanojatuoleja.
    Ja ne huopakankaat on ilmeisesti kans vähän haasteellisempia puhtaanapidon kannalta.

    ... ja omaa kokemusta ei ole, mut tykkään kovasti noista sun "ykkösvaihtoehdoista"! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli sen tyypinen lenkki kuin esim tuossa Pedrossa? Ai että siinäkin on valumisongelmaa? Mulla menee ihan hermo tuohon meidän Ektorpiin kun ne istuintyynyt valuvat koko ajan. Sitä kyllä haluan seuraavassa sohvassa ehdottomasti välttää! Pitää siis muistaa sekin asia tarkistaa kun käy koeistumassa.

      Istra näyttää kuvissa konjakkisena tosi kivalta. Mutta mutta, hitsi kun ei taas osaa sanoa miten tämä mieli muuttuu. Valkoinen ja musta olisivat supervarmat. Tuossa on lisäksi ihan hurjasti noita tyynyjä. Siihen ei paljon enää omia tyynyjä laitella ja sehän vasta olisi tylsää ;)

      Olikohan se muuten just tuo Säter joka meistäkin oli huono istua... Yksi oli ihan kamala, mutta en muista mikä se oli. No, tuossa on jokatapauksessa väärä värikin, joten jää pois oli miten oli. Arild olisi muuten tosi kiva, mutta halutaan nyt ehdottomasti kapeat käsinojat ja siinä on melkoisen leveät. Useimmat noista Ikean nahkasohvista ovat just pari senttiä liian leveitä huoneen mittoihin.

      Kuvan perusteella Oiva ja Wilhelm olisivat aivan ihania! Pitäisi nyt vaan löytää jostain lähempää tutkimusta varten. Kiitos pohdinnoista! :)

      Poista
    2. No just, samanlainen kuin Pedrossa, paitsi vähän matalampi ja harjattu teräs. :)

      Valumisongelmasta - meidän edellisessä sohvassa sitä ei ollut (SuomiSoffa, täysi vikaostos alusta lähtien), koska siinä oli kiinteät istuintyynyt. Ongelmaksi tulikin sitten se, että niiden istuintyynyjen välit alkoivat ratkeamaan ompeleistaan! Silloin sain hyvän syyn pistää soffan huutikseen, joku opiskelija sai siitä "aivan hyvän" ja erittäin halvan sohvan :) Tietty siis hänelle kerrottiin, mikä sohvassa oli vikana.

      Yritin muuten laittaa sellaisen Ikean mattostopparin tänne istuintyynyjen alle, eikä wörkkinyt sekään.

      Se Säter on just se aivan kamala. Voi unohtaa saman tien.

      Poista
  3. Hei, tulin vaan huikkaamaan, että blogissani on sinulle tunnustus! <3

    VastaaPoista
  4. Valantin Oiva on kivan simppeli :) Hei kiusaan sua taas haasteella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi kyllä. Onkohan hyvä istua? Testattava on :)

      Kiitos haasteesta, tulen kurkkimaan!

      Poista
  5. Etellan (ilmeisesti nykään nimenä sohvadesign) Idea-sohva. Meillä on se harmalla ja valkoisella irtopäällisellä? Helppo irrottaa pesuun ja kaikki päälliset voi pestä. Käännettävät tyynyt, kapeahkot käsinojat, mahtuu imuroimaan alta. Erittäin laadukas ja hyä hinta-laatusuhde. Lämpimästi suunnittelen. Löytyy meidän olohuone-postauksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Just tällaisia kommentteja toivoinkin joissa tulee esiin joku mulle ennestään tuntematon sohva! Tosi kivan näköinen sohva niissä teidän kuvissa ja speksit kuulostaa täydellisiltä. Vähän ne käsinojat on leveämmät kuin ajateltiin, mutta pidetään mielessä :)

      Poista
  6. Näistä mun suosikkina on ehdottomasti tuo Adea Wilhelm. Tosin en ole livenä nähny missään, kuvissa vaan. Mutta aina ihastuttaa! Myös HTCollectionin Donna on hieno. Mullakin on mielikuva, että se Ikean sohva on ihan susi.

    Kulmasohva olisi varmasti siihen tilaan tosi hyvä ratkaisu. Mutta sepä sitten olla nököttää siinä samalla paikallaan, vaikka miten tulis puuska siirrellä huonekaluja :) Toi konjakinvärinen ruskea on tällähetkellä aivan ihana, ja vaaleassa tilassa tosi näyttävä. Mutta riittäskö siihen ruskean kaipuuseen vaikka sellanen nahkarahi? Sen voisi sitten tuupata syrjään kun kyllästyttää...sohva on hieman hankala siirtää kaappiin. (mä edelleenkin sitä pallia haikailen, pitäis lähteä kirppikselle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo mäkään vielä luonnossa nähnyt, mutta kuvissa näyttää ihanalta! Donna olis myös ihana, mutta nyt mietityttää kun ei tosiaan siellä sivuilla enää näy ollenkaan että onko se lopetettu vai mikä on.

      Kulmasohva olisi periaatteessa täydellinen (jos sellainen täydellinen tulisi eteen) mutta voinko mä kestää sen ettei ikinä saisi vaihtaa järjestystä... ;D Ruskeaa pitää harkita tarkkaan. Ai niin, en olekaan muistanut sanoa että meillä sellainen palli odottaa. Äiti oli löytänyt kirppikseltä. Jos ei meille asetu eikä äiti tarvitse niin tarjottelen! :)

      Poista
    2. No nyt musta tuli ihan vihree. Voit teidän äitille vinkata, että jos löytyy toinenkin palleroinen niin saa ostaa ihan kysymättä :)

      Poista
  7. Mun ikisuosikki on Valantin Oiva, kävin sitä pari vuotta sitten koeistumassa ja ihastelemassa mutta ei meidän budjetti oikein siihen venynyt. Sille annan kuitenkin oman ääneni.:) Niin ajattoman kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites mulla on tähän unohtunut vastata - anteeksi. Oiva on kyllä nimenomaan ajataton ja ihanan yksinkertainen. Olisi varmasti vielä vuosienkin päästä mieluinen.

      Poista
  8. Ite ostaisin Gervasonin Ghostin jos vaan olis varaa! Niihin saa valita ite kankaan värin ja materiaalin, löytyy pellavaa ja paksumpaa villaa, ja päälliset saa helposti irti ja pestyä. Niissä on ohuet käsinojat :) Myydään meillä töissä Casuarinassa niitä.

    http://www.gervasoni1882.it/en/collections/ghost.html

    Noista sun vaihtoehdoista kivoin oli mun mielestä Adea Wilhelm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, olikin mulle ihan tuntematon ennestään. Ohuet käsinojat ja ulkonäkö plussaa! :) Meillä on nyt kangassohva ja vaikka se on pestävä niin se on ihan kauheassa kunnossa suurimman osan aikaa kun en mä sitä jaksa viikottain (tai edes kuukausittain) pestä... Kyllä tää alkaa nyt siihen kääntymään että meidän on pakko ostaa nahkasohva, vaikka juuri pellava ja villa olisivat muuten materiaaleina aivan ihania.

      Poista
  9. hei.ikean stockholmn nahkasohva.on kiva istua ja väreinä mm.luonnonvalkoinen,vaalea konjakki jne.löytyy toki myös kankaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se Ikean Stockholm on tosi kiva! Muta sohva meillä jo on, kuvissakin monesti vilahdellut. Tammikuusta on jo pitkä aika ;)

      Poista