torstai 11. heinäkuuta 2013

Sänky pieni pyörii - 4x uudet verhot sekä lastenhuoneen uusi järjestysMeidän lastenhuone on tilava, mutta pohjaltaan hieman haastava. Allaolevasta pohjapiirroksesta näkee, kuinka kaksi huonetta on yhdistetty yhdeksi. Ikkunoita on kolmella seinällä ja sillä neljännellä ovi. Lähtötilanne muuton jälkeen oli se, että vaatekaapit laitettiin oven oikealle puolelle syvennykseen ja lasten sängyt kulmittain vastakkaisen sekä oviseinän nurkkaan. Vaatekaapille syvennys oli oikein kiva, mutta lapset noin lähekkäin sijoitettuna liian levottomia nukahtamaan. Päätettiin siis laittaa piiri pyörimään ja vaihtaa järjestystä.


Päädyttiin lopputulokseen, jossa toinen sänky on entisessä vaatekaappisyvennyksessä, vaatekaapit siirtyivät vastakkaiselle seinälle huoneen toiselle puolelle ja toinen sänky erkkerisyvennykseen. Erkkeriin kiinnitettiin vielä verhotanko ja ripustettiin verhot, niin että pikkuveli pääsee verhon taakse nukkumaan omaan uuteen pikkuruiseen huoneeseen. Ripustettiin paikoilleen myös Ikean pimennysverhot, joiden alareunaan leikkasin dc fixistä piparkakkureunat. Tuli aikas kivat.

Pohdiskelin huhtikuussa mitkä näistä Marimekon kankaista lastenhuoneen verhoiksi valitsisin. Täydellistä ratkaisua en niistä keksinyt näihin moninaisiin ikkunoihin ja Marimekon hinnoilla ei tehnyt mieli tehdä ei täydellistä väliaikaisratkaisua. Ongelma alkoi purkaantumaan kun bongasin hyvänlaisen pätkän Ikeasta jo myynnistä poistunutta viiri-kangasta (Fialena) tori.fi-osoitteessa. Kuuden euron sijoitus ei tuntunut pahalta ja toisen samanmoisen summan pistin Ikeassa pallo-sekä raitakankaisiin niin että sain ommeltua lyhyet sivuverhot toiseen sänkysyvennykseen. Viirikangas on toistaiseksi vain heitetty paikoilleen (mietiskelen jaksanko ommella laskosverhoa vai tyydynkö kappaan..?) ja palloverhotkin pitää vielä siistiä, mutta itse olen oikein tyytyväinen näihin kaikkiin uusiin verhoihin.

Huone alkaa olla oikein hyvällä mallilla. Taulupinot kun vielä saa nakutettua seiniin ja askarreltua uudet kattolamput niin luulen että huone saa pysyä jonkin aikaa sellaisenaan (ennen seuraavaa rymsteerauskierrosta ;D) 

p.s. En nyt näköjään onnistu saamaan aikaan muita kuin joko pimeitä tai kohinaisia kuvia. Toivottavasti ei haittaa liikaa...

24 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää uusi järkkä!

  Tykkään erityisesti noista rullaverhoista tuolla syvennyksessä. Ja tosi kiva idea noi teipit niihin! Rulliksien hyvä puoli on myös se, että ne torppaa sitä lämpöä pääsemästä sisään kun muistaa pitää paahteella ne alhaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, se tuntuu kyllä toimivalta. Vaikka ei se valiettavasti sitä iltarallia ole pienemmän osalta poistanut... Eikä aamuheräämisiä.

   Rullaverhot on hyvät. Alunperin ennen järjestyksen muutosta suunnittelin ompelevani siihen jonkun kapan pilvireunalla, mutta näin ne ideat elää. Parempi näin :) Ja huone on tosiaankin viilentynyt tuon myötä, mikä on tosi hyvä kun se oli iltaisin ihan hirveä pätsi kaikesta tuuletuksesta huolimatta!

   Poista
 2. Oikein viihtyisä kokonaisuus!:) Mun lapsuuden kodissa on myös tuota samaista Ikean viirikangasta. Viime kerralla ihastuin siihen,, mutta huomasin että eihän tuota enään saa. Hö. Sulla oli siis onnea matkassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane! Mä en osais kuvitella että mun lapsuudenkodissa olisi ikinä ollut tuollaista kangasta, mut sun alukoti näyttikin varsin erilaiselta :) Kävi kyllä tosiaan tuuri, varsikin kun en edes kyseistä etsinyt vaan osui vahingossa eteen. Ehkä sä saat sen joskus sieltä kotoa matkaasi :)

   Poista
 3. Onpas kivannäköinen lastenhuone ja tilava! Kiva idea nuo pilvet rullisten reunassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on tosiaan tilava huone. Yritetään mahdollisimman pitkään pitää se tuollaisena isona, mut varmaan sen joskus joutuu vielä jakamaan kahdeksi erilliseksi. Sitten ei olekaan kuin pienet kopperot kummallakin... Tykkään kyllä nosta pilvistä tosi paljon :) Toivottavasti pysyvät hyvin kiinni.

   Poista
 4. Kivalta näyttää! Ja mua jotenkin suuresti lohduttaa ettei teillä ole listoja ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo ei ole listoja ei :DD Vakaa aikomus oli lomalla niitä nakutella, vaan eipä olla vielä pätkän pätkää edes ostettu. Joku päivä tässä tai joskus... ;) Kiitos!

   Poista
 5. Todella kauniilta näyttää, sulla on kyllä täydellinen sisustussilmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Vaikka en mä kyllä mitään täydellistä allekirjoittaisi :)

   Poista
 6. Kivan näköistä :) Kyllä lasten kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Joanna! Kyllä ne siellä onneksi tuntuu viihtyvän. Erityisen hyvät leikit tuntuu löytyvän aina kun pitäisi käydä nukkumaan ;D

   Poista
 7. noi rullikset on ihan superit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli kyllä kivat omastakin mielestä. Kiitti :)

   Poista
 8. Wau! :) ihastuin tohon viiriin heti, ja olin kysymssä mistä sitä saa... No arvatenkin ei mistään :D no entäs noi laskosverhojen reunat, miten sä ne oot tehnyt?? Aivan ihanat!!! Huone näyttää muutenkin niin helmeltä,en malta odottaa sitä päivää kun me saadaan se uusi koti, ja poikien lelut jakaantuu yhdestä kopista kahteen, on niin paljon visioita mitä tuossa nykyisessä pikkuhuoneessa ei voi toteuttaa! Teillä näyttää ihanan raikkaalta!!! Mä niin teen hesan reissun ja tuun kylään! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lara! Siis nuo rullaverhojen piparkakkukuviot? Piirsin ensin marimekon pyöreällä kulholla ympyröitä mustaan/valkoiseen kontaktimuoviin ja leikkasin irti. Sitten ympyrät puoliksi. Ja sitten vaan liimasin riviin :) Kivaa jälkeä helposti!

   Teeppä se ja tule, täällä odotellaan :)

   Poista
 9. Nuo rullaverhojen tuunaus oli todella onnistunut! Hyvä sinä!! Muutenkin tykkään kaikista noista yksityiskohdista, joita silmä jää oikein tuijottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli helppo tuunaus josta tulikin tosi kiva :) Kiitos! Hei ihana kuulla! Huoneessa on kyllä nyt ihan mukava viettää itsekin aikaa ja katsella että mitäs täällä olikaan :)

   Poista
 10. Mä en kestä, niin ihanasti sisustettu teidän lastenhuone! mistä olet löytänyt kaikki viirit ja muut - onko tarroja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitos Heidi :) Tuon puolipalloviirin lipaston ovessa, pingviinin sateenvarjoineen, pandat ja rullaverhojen piparireunat olen kaikki leikellyt mustasta tai valkoisesta kontaktimuovista. Helpolla kivoja yksityiskohtia :)

   Poista
 11. Kauniissa huoneessa oli kiva leikkiä - kiitos viimeisistä :)

  VastaaPoista
 12. No ihanalta näyttää!!! Ja please tell me, että tää on stailattu näkymä teiän lastenhuoneesta... ;) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kun meidän pikkupiltit leikkii aina tosi siivosti ja laittaa heti leikin jälkeen tavarat paikoilleen, niin että huoneessa on aina se näkymä mistä äiti tykkää. Hah, NOT!! Joo, kuvat piti ottaa aika kiireellä siivouksen jälkeen kun lapset oli pihalla ;D Mutta sen verran hyvin tuolla on nyt tuota säilytystilaa, että aika nopsaan sen kaaoksen nykyisin saa raivattua laatikoihin ja kaapin ovien taa jemmaan kun siltä tuntuu (lue minä saan - lapset ei seuraa esimerkkiä yrityksestä huolimatta). Siitä tykkään :)

   Kiitos Liisa!

   Poista