lauantai 27. heinäkuuta 2013

Pilkutusta - lampunvarjostin





 Pilkkukuume näyttää valtaavan alaa. My second hand life-blogin Maijun ja Pisaroita-blogin Hannan paikkateippitapetit ihastuttivat kovasti, mutta huvittivat myös ajoituksen suhteen, kun sain juuri oman loman alusta asti odottaneen pilkkuprojektini toteutettua. Pilkkuja, pilkkuja, pilkkuja - mikäs sen somempaa :) 

Tästä riisipaperivalaisimesta piti alunperin tulla origamivalaisin paperikirpuilla päällystettynä, mutta se olisi kasvattanut valaisimen kokoa aivan liian suureksi meidän pikkuruiseen makuuhuoneeseen. Lyijykynän kumipäällä töpötetyt pilkut syntyivätkin huomattavasti nopeammin ja tykkään noista vähän rosoisista jäljistä tosi paljon. Nyt ei tarvitsekaan kuin keksiä uusiokäyttö n. parille sadalle paperikirpulle, jotka jo kerkisin väkertää... ;) Makkarin sisustaminen junnaa muuten paikoillaan, mutta on meillä nyt sentään valo!



Edit: Tämä on muuten tämän blogin 200. postaus, ja melkein yhtä monta on teitä lukijoitakin.
 Kiitos kun olette ♥

22 kommenttia:

  1. Ihana tuli tuolla kumipäällä! Sopii kivasti makkariin. Valkoisen kertakäyttöliinan pilkuttaminen samalla tekniikalla on ollu mielessä, mutta on vaan jäänyt juhlavalmisteluissa jalkoihin se idea... Ehkä loppuvuoden juhlahuumaan kerkeis, jos nyt alottas;)

    Makkari näyttää mun mielestä tosi kivalta noin. Yksinkertainen on nättiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä just oiva makkarilamppu :) Liinanhan noin saisi tosiaan myös. Eipä tullut mieleen, just tilasin pari päivää sitten valmiiksi pilkullisen ;) Kuvissa tuo jotenkin onnistuu näyttämään paremmalta kuin luonnossa. Ehkä kun ei osunut ne lattialla lojuvat vaatepinot ruutuun eikä listanpaikatkaan samalla tavalla paista kai kuin mulle... Seinän värikin on väärä, siis tuo harmaa. Ja muualla on vasta läpikuultava pohjamaali. Säilytysjuttuja, listat ja maalit, siinäpä se sitten varmaan onkin. Aika simppelinä saa pysyä :)

      Se sun taulu on ollut mielessä. Pitää koittaa!

      Poista
    2. Siis munKIN mielestä oiva makkariin. Ja kiitti kommentista :)

      Poista
  2. Onpa hauska ja helppo (?) idea :) Täytyykin pistää korvan taakse tämä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska ja helppo, kyllä! Vähän enemmän pilkkuja siihen piti töpöttää kuin alunperin arvelin, mutta ei se silti kovin pitkään vienyt :) Kiitos!

      Poista
  3. Tosi kiva idea, tykkään ja paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tän lyijykynänkumitöpötyksen bongasin joskus jostain ihanasta blogista (muistaakseni siellä värjättiin paitaa..?), vaan nyt en millään sitä löydä. Lamppuun pilkut sopii kyllä ihanasti. Kiitti :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Nyt voisi sanoa, että makkarin valoa kannatti odottaa melkein 4kk ;) Kiitos!

      Poista
  5. Kiva tuli tästäkin pilkkujutusta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilkut piristää päivää (ja toivottavasti rauhoittavat unille ;)) Kiitos Juuli!

      Poista
  6. Kylläpäs teidän makkari näyttää ihanalta ja lampusta tuli tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia :) Itselle paistaa nuo keskeneräisyydet (puuttuvat listat, maalit ja säilytyspenkit/naulakot tms) niin pahasti silmään, että en oikein vielä näe sitä ihanuutta... Mutta ihan hyvä alkuasetelma :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos! Jos vaan paikka löytyy niin suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  8. Kiitti vinkistä, lastenhuoneen riisipaperivarjostimen pilkutus on ollut mielessä jo pitkän aikaa, ja nyt tuli kaipaamani vinkki toteutukseen :) ps. PDL-paketti on saapunut, ilmoittelen kun ollaan taas kotona niin katsotaan milloin ehdin tuomaan sun jutskat (varmaan joku päivä loman aikana ajellaan siellä suunnassa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosi kiva että oli hyödyksi! :)

      Tulipas sekin nopsaan! Ens ma-ke ollaan vielä päivisinkin tavoitettavissa, sitten siirrytään pääosin taas ilta- ja viikonloppukotoiluun... Mut pihalta toki noita jemmoja löytyy mihin voi postia jättää jos ei muuten osu ajat yksiin ;)

      Poista
  9. Todella super hauska idea! Ja onnea 200 postaukselle, kiitos että olet jakanut näitä vinkkejä kanssamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentistasi! Näiden vuoksi tänne mielellään jotain aina postailee :)

      Poista
  10. Hienohan siitä tuliki! Paperikirppuja tosiaannitse taittelin tauluksi tms. ja se oli mukavan näköinen komiulotteinen pinta. Toki paperi näyttää vielä kauniimmalta kun siitä loistaa alo läpi. Mienkin itse asentavani pienen ledivalosarjan sen taakse.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Noista kirpuista tehdyt taulut on hienoja! Musta vaan tuntuu että nuo mun on ehkä liian pieniä siihen = liian lättänä lopputulos. Mutta testaamallahan se selviää :) Loistoidea tuo ledien laittaminen taulun taakse, silloin pääsee tosiaan paperi ja taitokset oikeuksiinsa!

      Poista