tiistai 30. heinäkuuta 2013

Keittiö on valmis

Noin sanoisin kovin mielelläni, mutta ei se ihan valmis ole vieläkään. Puoliseinän päällyslevy puuttuu (ei olla vieläkään keksitty mitä siihen laittaisi?), päädyn viimeistely uupuu, uunipeltilaatikon etusarja on asentamatta samoin kuin sokkelilaatikko uunin alle. Vaan kyllä se tästä, pikkuhiljaa palaset loksahtelee paikoilleen. Ette usko kuinka monta kertaa olen siivonnut keittiön ja ottanut siitä kuvasarjan!! Aina siinä on kumminkin ollut jotain mikä tökkii tai ollaan heti perään tehty sinne tai sen läheisyyteen joku uudistus (lattia, seinien maalaus, portaikko, ruokatilan ikkunoiden listoitus, kodarin oven kiinnitys, uudet ylävalot jne jne), jonka olenkin halunnut saada samaan settin mukaan. Ja sitten se on taas jäänyt. Nyt totesin että blogissa, jonka tageissa on 28 keittiötunnistetta, pitäisi varmaan olla joku kunnon kuva keittiöstä itsestään... Joten näillä mennään, vaikka ihan valmista ei olekaan!




Keittiön runko tehtiin siis vuosi sitten elokuussa. Päädyttiin Ikeaan sen edullisuuden sekä helpon muokattavuuden vuoksi (ovien vaihto jne). Jälkimmäisen kanssa mentiin vähän metsään, kun Ikea poisti juuri Faktum-mallistonsa ja toi tilalle Methodin. Hieman otti päähän tuon uutisen myötä, mutta onneksi pinnat valittiin mahdollisimman ajattomiksi, joten tuskinpa tuosta työtasoja kummempaa tekekään mieli pitkään aikaan vaihtaa. Ovet ovat vetimettömät Årstat, uuden malliston Noddsta näyttää kutakuinkin identtiselle. Keittiön pienen koon vuoksi, haluttiin pinnoista mahdollisimman eleettömät ja rauhalliset, joten laatikostotkin ovat ehjien ovien takana. Uuni, liesi, tiskikone ja mikro ovat myös Ikeasta. Pitkään metsästetty liesituuletin on Lapetekin. Lisää säilytystilaa saatiin asentamalla ruokapöydän päälle valkoinen bestå-kaappi (sitä ei ole tainnut vielä kukaan vieraista huomata ilman erillistä mainintaa) sekä vitriinikaapista. Enempään en ole kokenut tarvetta. Pakasterasiat joutavat ihan hyvin olemaan autotallissa. Työtaso on Bauhausista (arctic pine). Valkoiset Pukkilan laatat ovat kokoa 10x30cm.


Entisessä keittiössä hella oli nykyistä mustaa seinää vasten ja keittiö siis U-mallinen. Vasemman laidan päädyssä oli kattoon asti yltävä seinä ja se oli yhtä kaappia lyhyempi kuin nykyisin. Entinen keittiö tuntui minusta aivan liian pieneltä ja se olikin suurin syy miksi vastustelin pitkään Puistolaan muuttoa. En uskonut että siitä voidaan saada toimiva, tilava ja meidän tarpeisiin sopiva. Senkin uhalla, että kaappitila väheni neljän yläkaapin verran, haluttiin keittiöön, ja koko alakertaan, mahdollisimman paljon tilantuntua, avaruutta ja valoa! Siinä onnistuttiin mielestämme täydellisesti purkamalla vasemman reunan seinä, sekä katkaisemalla käytävään päin oleva seinä puoliksi. Näin valo pääsee kulkemaan keittiön ja olohuoneen puolelle kodinhoitohuoneesta ja eteisestä asti. Harmikseni en löytänyt kunnon ennen-kuvia, minulta näyttää kadonneen kaikki 2011-2012 kuvat (toivokaa että se ei ole totta!!)... Nämä pari on poimittu blogin alkutaipaleelta.

Itse pidän hurjasti:
Välitilan juoksevasta laatoituksesta
Liesituulettimesta ja erityisesti sen valtaisasta valaisutehosta.
Ylipäätään valaisun toimivuudesta.
Puoliseinästä ja sen tuomasta avaruudesta.
Mustasta seinästä
Uten silosta (vaikka se sitä roinaa niin kerääkin, tai juuri sen vuoksi).
Ruokapöydän päällä olevasta bestå-kaapista.
Isosta tiskialtaasta.
Lasiovisesta pyrolyysiuunista.
Hyvin hiljaisesta tiskikoneesta.
Koko asuntoon valituista Schneider Electricin Exxact valokatkaisimista ja pistorasioista.
Ikkunalaudalla olevista yrttiviljelmistä.
Käyttömukavuudesta.








74 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta :)! Tuo Uten silo uppoaa kätevästi tuohon mustaan seinään, en olisi sitä ensikatsomalta/ilman mainintaa edes huomannut.

    Hyviä muutoksia olette tehneet vanhaan. Ei niitä kaappeja niin hurjasti tarvi, kun toiminnot ovat oikeilla paikoilla ja hyvin suunniteltu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juuli! Mietin jossain vaiheessa että katoaakohan Uten silo jopa liikaa, jos laittaa mustan mustalle, mutta se on just hyvä noin. Varsinkin luonnossa sen erottaa juuri sopivasti :)

      Nyt sen huomaa että tosiaan vähemmilläkin kaapeilla pärjää. Tuleepahan mietittyä todella tarkkaan mitä lisätäytettä sinne voi ostaa ;D

      Poista
  2. Aivan ihana! Tuosta liesituulettimesta ja Uten Silosta haaveilen itsekin. Ehkä tuo Uten Silo vähän helpompi toteuttaa. Rahat vain puuttuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No joo, liesituulettimen vaihto on vähän isompi projekti. Sellainen juttu tuli remontista mieleen, että kun liesituuletin ostettiin, mies oli sitä mieltä että sen nostamiseen ja asentamiseen tarvitsee vähintään pari kaveria. Kun se oli tuossa lattialla puoli vuotta seissyt, oli sitten yksi remppapäivä vaan tempaissut sen syliinsä ja yksinään asentanut. Että voi senkin tehdä sitten lopulta pikana kun tarpeeksi "innostuu" ;D Uten silo olis nyt taas nest.co.uk:ssa tarjouksessa - sieltä mäkin tuon hyvin kokemuksin tilasin...

      Poista
    2. Just, jäis tekemättä ;)! No tulipahan sekin homma sitten hoidettua. Voi ei, en olis ehkä halunnut tietää tuollaista tarjouspaikkaa. Nyt pitäis pihistellä, jotta sitten elokuun lopussa vois Köpiksessä vähän revitellä. Taidan silti käydä "ihan vain kurkkaamassa" :). Kiitti vinkistä!

      Poista
    3. Jep, onneksi en ollut näkemässä! Uups, sorry... ;) Oi mahtavuus mikä reissu teillä on edessä! Me oltiin vuosi sitten keväällä ja haluaisin koko ajan uudestaan. Me ei oltu kuin yksi kokonainen päivä, eikä ehditty mitään tavanomaisesta turistipäivästä poikkeavaa.

      Poista
  3. Kivalta näyttää teidän keittiö! Voin kuvitella, että valkoinen lattia on lapsiperheen keittiössä aika armoton... :-D Mutta kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Lyde! Mä itseasiassa voin vain suositella valkoista lattiaa! Tykkään siitä että kaikki näkyy heti, niin tulee samantien pyyhittyä eikä mikään jää nurkkaan pinttymään. Tummat roskat toki näkyy helposti ja välillä ärsyttää kun en todellakaan jaksa joka päivä imuroida, mutta pölylle tää on armollinen ;)

      Poista
  4. Vau!! En voi sanoa muuta kuin ihana! Näyttää valoisalta ja toimivalta kokonaisuudelta.

    T: ex-naapuri Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Milloinkas tuutte luonnossa katsomaan? Jos teillä ei oo huomenna ap ohjelmaa, niin laita viestiä! :)

      Poista
  5. Ihanalta näyttää <3 ootte kyllä mestareita!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lara <3 Tähän muutokseen ollaan kyllä tosi tyytyväisiä :)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Tästä valoisuudesta tykkään tässä kaikkein eniten!

      Poista
  7. Ihanan keittiön olette saanut aikaan! Musta seinä tuo kivan säväyksen muuten valkoiseen keittiöön. (Meille tulee myös mustaa :) ) Onko teidän vetolaatikko kaapit minkä levyisiä? Entäs allas, en nyt hoksannut oliko tuossa jo sen merkki mainittuna, kun jäin ihailemaan kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonsku! Musta seinä on kyllä kiva. Tuo hyvää kontrastia, vaikka noin pieni seinä onkin. Hyvä valinta teilläkin! :) Nuo laatikostot on 50cm. Ihan hyvin vetävät tavaraa sisäänsä, ei valittamista. Altaasta en tosiaan näköjään muistanutkaan mainita. Se sekä hana on myös Ikeasta. Molemmat näyttäisivät edelleen olevan valikoimissa, eli allas Bredskär (56cm leveä) ja hana Ringskär. Eilen olin ihan haltioissani kun ison marjaämpärinkin sain siellä helposti tiskattua :) Hanaa olin alkuun vaihtamassa, kun se pärskytti ympäriinsä, mutta näköjään oikea ranneliike on löytynyt kun itsellä se ihan hyvin jo toimii - vierailla ongelmat jatkuu...

      Poista
  8. Onpa kyllä mukavan näköinen ja kompakti keittiö. Hienosti olette onnistuneet.
    Extrahyvä oivallus toi ruokapöydän yllä majaileva kaappitsydeemi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Maya! Kompakti tämä tosiaan on, mutta onneksi se riittää vaikka alkuun niin skeptinen olinkin :) Yläkaappin olen itsekin erityisen tyytyväinen, tulipa tuokin tila tehokkaasti hyödynnettyä!

      Poista
  9. Se on ihana! Valoisa, kaunis yhdistelmä valkoista, mustaa ja ripaus puuta ja nuo kaikki kivat pienet yksityiskohdat - tykkään kovasti!:-)

    VastaaPoista
  10. Niin kaunista ja valoisaa! Hienoa työtä olette tehneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Perla! Tämä on kyllä mun suosikkikohde koko remontissa, ja hyvä niin kun on niin keskeisellä paikalla ettei koko alakerrasta voisi tykätä jos ei keittiö miellyttäisi :)

      Poista
  11. Tosi onnistunut lopputulos! Valoisa ja selkeä, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  12. IHANA keittiö! Ja vitsit miten valoisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tulee luonnonvaloa nyt periaatteessa melkein kuudesta suunnasta, se on kyllä ihanaa! Kiitos Krisse :)

      Poista
  13. Vautsi-vau, mikä muutos! Uten Silo on myös minun yksi lemppareista. Meillä se toimii tällä hetkellä lähinnä laskujen läpimenopaikkana ja koirankakkapussitelineenä, huoh ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aikalailla valoa ja toimivuutta saatiin lisää. Hih, Uten silosta on moneksi ;D Musta tuntuu että meillä sinne kertyy vaan kyniä, kyniä ja vielä kerran kyniä, mistä niitäkin löytyy aina vaan lisää!?

      Poista
  14. Ihan mielettömän kaunista. <3
    Ja mistä te lähdittekään liikkeelle, niin toi on kyllä huippusuoritus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tässä tuli aika monta mietintä hetkeä vietettyä ennenkuin tässä oltiin. Ja vielä siinä vaiheessa kun alettiin vetää vanhoja seiniä alas tuli muutoksia, kun ei putket taipuneetkaan niinkuin toivottiin. Kompromissienkin kautta voittoon :)

      Poista
  15. Hienosti olette saaneet pienen tilan hyödynnettyä. Meillä on nyt mahdollisuus suunnitella keittiö ihan sellaiseksi, kun halutaan ja yllättäen ne halut vain koko ajan kasvaa. Kohta on pakko vaan päättää seinien mitat ja sillä sitten mennään. Aika pitkällä suunnitelmat jo onkin, nyt vain pohdin kahvikoneita ja muita hömpötyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tää toimii nyt kivasti, vaikka pienenlainen onkin :) Kiitos! Voi mä voin kuvitella miten siellä toivelista kasvaa! Mäkin olisin halunnut vaikka mitä mikä ei tänne ollut mahdollista. Nyt olen kyllä tyytyväinen, ettei ole liikaa mitään jemmapaikkoja vaan kaikki mitä on, on oikeasti käytössä :)

      Poista
  16. Voi vinde, miten upea toteutus. Valtava urakka, ja kyllä jo kohta voit sanoa, että valmista on. Ihania ja käytännöllisiä ratkaisuja! Mun piti oikein metsästää sitä Bestå -kaappia, onko se oikeasti tuo tuolla katon rajassa? En oikein pysty edelleenkään sanomaan, joten erittäin hyvin saatu istutettua kokonaisuuteen eikä mitenkään pomppaa silmille. Hieno keksintö! ONNITTELUT suorituksesta, se oli (ja on siis edelleen) loistava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Sä sen tiedät mitä töitä nää vanhojen uusimiset teettää! Juu, siellä se Bestå lymyää :) Kävi tuuri, kun idean putkahdettua kaappi sattui olemaan mitoiltaankin tuonne ihan just eikä melkein, ettei tarvinnut alkaa sen enempää haeskelemaan tai teettämään.

      Poista
  17. Kaunis! Mieheni näki sivusilmällä kun ihastelin kuvia ja hän totesi aika ykskantaan, "no tuossa on hyvännäköinen keittiö". Pointsit kotiin myös häneltä. Tuo IKEAn Faktum - Metod temppu saattaa kyllä nostattaa pari harmaata hattaraa muidenkin päiden päälle. Minä olen yrittänyt pyöritellä noita uusia meille sopimaan, mutta vielä ei ole asettunut. No, en kyllä ihan tosissani ole edes yrittänyt, kun kauan sitten otetut mitat ovat unohtuneet uudesta suunnitteluohjelmastaki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Kiitos teille molemmille :) Siis todella tympeä tuo muutos, kun mitat on just vähän erit, ettei vahingossakaan voi uusia osia (ainakaan ovia tms) hyödyntämään näihin vanhoihin. Onneksi ei otettu mitään rajumpia ovia, mitä niitäkin hetki mietittiin just sillä että saahan ne sitten nopeasti ja melko edullisesti vaihdettua. Siinäpä sitten oltaisiin turkoosien luukkujen kanssa naimisissa... ;D

      Poista
  18. Aivan ihana keittiö. Puoliseinä oli mainio ajatus. Ei kyllä kuvistakaan tajunnut heti ilman mainintaa, että ruokapöydän yllä on kaappi. Kaunista on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Puoliseinä toimii tässä kyllä ihan loistavasti. Vielä kun saisi sen jollain päällystettyä, niin tulisi valmista :) Tuo osoittautuikin varsinaiseksi piilokaapiksi, vaikka on kuitenkin niin näkösällä kuin voi olla :)

      Poista
  19. Aivan ihana keittiö -hieno muutos!

    VastaaPoista
  20. Ihan mahtava! Musta lokerikko, mustalla seinällä näyttää tosi hyvältä! Puoliväliseinään, keittiöjakkaran taakse vois sopia liitutaulumaali.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Niin vois muuten sopiakin! Meillä on vaan nyt musta seinä myös eteisessä ja yläkerran aulassa, joten pitää ehkä koittaa ainakin hetki rajoittaa mustan kanssa ettei ala kyllästyttää... :)

      Poista
  21. Tuli hieno kööki, kerrassaan! Ja toimivuus se on totisesti kaiken a ja o, sitä viihtyy paljon paremmin arkiaskareissa kun kaikki sujuu. Ja on vielä kaunistakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä köökissä on ilokseen kokkaillut. Kiva tunne oli se, kun huomasi muutettua, että hei me onnistuttiin! :) Kiitos!

      Poista
  22. Upea lopputulos! Mä niin tiedän miltä tossa hetkessä tuntuu :D
    Meillä samat kaapistot ja on oltu tosi tyytyväisiä (ja sama pikkuharmi, et ovia ei sit vaihdellakaan, jos mieli muuttuu).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sä sen tiedät tosiaan! Kävin kurkkimassa teidän keittiön ja onpas ihan mahtava!! Smurffimuovivaihe oli aika raju, meillä sitä kesti vielä reilusti yli puoli vuotta ;) Kiitos!!

      Poista
    2. Joo. Kaikki tietää, että mä en oo sinisen ystävä (paitsi turkoosin ja petroolin), niin voit uskoa ne ilmeet kera varovaisen kysymyksen: "Ai...tuliko teille sininen keittiö?!?"

      Poista
    3. Siinä on tosiaan varmasti aseteltu sanoja varovasti ihmetellen! Meilläkin kerkisi joku jo luulla että nämä ovet on oikeasti turkoosit, kun ne muovit oli niin pitkään paikoillaan ;D

      Poista
  23. Hei vitsit miten ihana blogi ja talo sulla on! Jään kyllä vakkarilukijaksi! :)

    VastaaPoista
  24. Ihana! Tykkään tosi paljon tuosta, että musta seinä on tosiaan musta kaikkineen ja valkoinen taas valkoinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! En ollutkaan ajatellut että valkoinen seinä on valkoinen, mutta onhan se tosiaan kaikkinensa niin (toiveissa olisi joskus vaihtaa vielä tuo mikrokin samanlaiseen valkoiseen kuin uuni ;D). Tykkään kyllä itsekin noista kovasti :)

      Poista
  25. Tosi upealta näyttää, niin kodikas fiilis tulee näistä kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sini! Varmasti oli paljolti keittiön ansiota, että tämä talo tuntui heti kodilta kun muutettiin, vaikka muuten tämä oli vielä täysi remonttityömaa :)

      Poista
  26. tuo smedsin jääkaappi ihana, mut vieres olevan vitriinin poistaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän ettei SMEG ja viereinen vitriini ole ihan täydellinen yhdistelmä, mutta mihinkäs sinä sitten laittaisit nuo astiat jotka vitriinissä ovat?

      Poista
  27. Tosi hyvälle näyttää! Ihanan valoisa, avara ja ajaton, juuri niin kuin olitte suunnitelleetkin. Mun suosikkeja on tuo puoliseinä ja välitilan laatoitus :) Ja mikä idea tuo yläkaappi ruokapöydän yllä, wau! En minäkään sitä huomannut, ennen kuin siitä luin eli tosi hyvin sopii kokonaisuuteen. Itse en ole vitriinien ystävä (muuten kuin muiden kodeissa, meillä se ei vaan toimisi), mutta kyllähän tuollainen lasinen hyllykkö varmasti lisää tilantuntua ja avaruutta ihan eri tavalla kuin umpiovinen. Ihan mielettömän työn olette keittiörempassa(kin) tehneet, mutta kyllä kannatti!

    -Silla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silla! Kiva kuulla, että näkyy muidenkin silmiin niinkuin on itse ajatellut :) Mä en myöskään aiemmin ole vitriineille lämmennyt, mutta tänne se tuntui lopulta ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Periaatteessa olisin halunnut avohyllyt, mutta noiden kahden täystuhon kanssa niille hyllyille ei olisi sitten voinut pistää mitään muovikippoa kummoisempaa... ;)

      Poista
  28. Melkoisen muutoksen on teidän keittiö kokenut. Ihanat ikkunat teillä ruokailutilassa. Ja tykkään tuosta Ikean vitriinistä. Olen itsekin ihaillut sitä Ikeassa, mutta kun ei ole tarvetta, niin kauppaan on jäänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokatilan ikkunat on kyllä kivat kun tuovat niin reilusti valoa kolmesta eri suunnasta. Ennen en vitriiniestä niin välittänyt, mutta nyt tykkään tosi paljon kun sinne saa kaikki kauniit astiat näkyville niin muistaa niitä käyttääkin :) Kiitos Saana!

      Poista
  29. Aivan ihana! Tätä keittiöpostausta olenkin innolla jo odotellut! Toi välitilan laatoitus on minusta tosi kiva, samoin musta seinä Uten siloineen. ;) ja tosi kekseliästä toi ruokapöydän yläpuolinen kaappi, ei todellakaan pistä silmään sieltä. Ja Smegeissä on sitä jotain!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän venyi joo tän postaaminen... Mut parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan ;) Kiitos Laika!

      Poista
  30. Kodikasta! Kivasti antavat kontrastia tuo musta seinä ja Smeg :). Kyllä teillä on ollut urakka, huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä tekemistä riitti, ja riittää edelleen. Onneksi jo loppusuoralla :) Kiitos Ane!

      Poista
  31. Tosi kivalta näyttää! Pikkasen oon kateellinen tuosta mustasta Uten Silosta. Meiltä löytyy valkoinen ja vaihtaisin sen niin mielelläni mustaan.

    Munkin pitäis saada aikaiseksi kuvata meidän keittiö blogiin. Ollaan pari viikkoa jo asuttu, mutta melkein joka päivä täällä ravaa jotain ukkoa vielä hoitamassa tekemättömiä töitä. Pieni kaaos on siis jatkuvaa ja vähentää järjestelyintoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs iski synttärikiireet, kun en ole ehtinyt vastailemaankaan.

      Kiitos! Voisin veikata että kyllästys menee ohi, ja valkoinenkin alkaa näyttää tääs hyvältä. Sekin on niin kiva :)

      Ooh, odotan innolla teidän keittiökuvia. Se on varmasti upea!

      Poista
  32. Onpa onnistunut muutos!
    Tosi kodikas ja kaunis keittiö.

    VastaaPoista
  33. Aivan mieletön! Ei olisi aluksi vuosi sitten uskonut, että lopputulos voisi olla näin upea, pohja kun ei paljoa antanut odottaa. Tässä teidän kodissa kyllä käy toteen sanonta, että hiljaa hyvä (paras) tulee :) Vielä kerran, aivan mieletön, koko talo ja teidän aikaansaannokset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei kiitos Suvi! En mäkään uskonut moneen vuoteen, että keittiöstä saisi meidän tarpeisiin toimivaa. Onneksi lopulta päätettiin ottaa haaste, ja talo, vastaan ja saatiin keittiöstä juuri niin hyvä kuin on tarpeellista :) Nyt kun vaan saisi kaikki viimeistelyt tehtyä, niin osaisi itsekin alkaa nauttia siitä mitä on. Hitaasti, hitaasti, mutta toivotaan että niin siitä tosiaan hyvä tulee :)

      Poista
  34. Ihana keittiö teillä <3 juuri tuollaiset sekalaiset keittiön tuolit ovat myös minun mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Noilla tuoleilla saa kyllä kivaa ilmettä ja rosoa, muuten niin valkoiseen ympäristöön :)

      Poista
  35. Hei mitkä tasot ikealta valitsitte? ja onko ollut hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, tasot on Bauhausista, arctic pine laminaatti. On olleet hyvät!

      Poista