perjantai 2. elokuuta 2013

Ikäkriisiä, sadonkorjuuta & juhlavalmistelujaMeidän iso-pieni täytti eilen jo neljä vuotta! Edellisellä viikolla podettiin ikäkriisiä. Tyttö purskahteli itkuun milloin mistäkin ja lopulta sai puserrettua ulos, että "minä en halua olla iso tyttö". Voi kulta pieni, ei sun vielä tarvitsekaan, ei pitkään aikaan! Tähän asti hän on itse toitottanut olevansa iso tyttö, mutta nyt meillä on taas pieni tyttö. Sopii meille <3

Synttäriaamuna ilo oli suuri, kun paketista kuoriutui iso Spiderman ja sille sopivat kalusteet. Herra Hämiskin näytti tykkäävän uudesta blogimatostaan ;D Toivottavasti alakerran perinteisempää porukkaa ei ala liikaa jänskättää...

Itse koin hieman paska-mutsi fiiliksiä siitä, että lapset aloittivat uudessa päiväkodissa juuri tyttären syntymäpäivänä. Olo huojentui kun pyöräkärryyn pakkautuessaan tyttö hihkui jee ja poika jippii uuteen päiväkotiin pääsystä. Viimeistään illalla olo oli varma oikeasti päätöksestä päiväkodin valinnan suhteen, kun tytär pyysi kotiin hakiessa että "tuothan äiti meidät tänne aina uudestaan!?".

Synttäreitä juhlitaan huomenna ja valmistelut ovat käynnissä. Pieni tyttö keräsi itse kirsikat puusta kakkuhilloon (2/3 puun sadosta kerkisi mennä kirjaimellisesti harakoille) ja sekoitti kakkutaikinankin. Nyt pitäisi jostain löytää leipomismotivaatio, niin sais vieraat vähän jotain muutakin kuin kakkua ja pahvi-/teippikoristeita.

21 kommenttia:

 1. Meillä on oltu niin isoa tyttöä muuten, mutta yksi päivä itku kurkussa tuumasi, että "Minä en äiti ikinä halua kasvaa aikuiseksi!".

  Ja mitä!? Joko noita nukkekodinkalusteita saa Suomen Ikeasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kasvaminen on hankalaa. Ollako iso vaiko pieni. Onneksi siihen aikuisuuteen on vielä kauan!

   Jo vain, ainakin Vantaan Ikeasta löytyi pari päivää sitten :)

   Poista
  2. Ah, mahtavaa!! Ollaan niin noiden tarpeessa ;), täytyypäs laittaa viikonlopun ikessnmenijöille ostoslistaa. Kiitti, tää oli päivän paras ostosvinkki!

   Poista
  3. Olepas hyvä vaan! Näitä yllättäviä tarpeita aina ilmaantuu ;)

   Poista
 2. Oletko sä itse tehnryt nuo "ikeakalusteet" vai ostanut jostain? Ihan superit! Meillä on tytön nukkekodissa meitsin tekemät pahviset ja muutaman leikin jälkeen ovat aikamoisessa kunnossa, pitäis hommata jotkut uudet....

  Ihanaa synttäriä tyttöselle ja toivotaan, että ikäkriisi menee ohi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sentään onneksi joutunut itse tekemään, vaikka olishan se voinut olla kivaakin askartelua :) Nuo on uutuustuotteita, ihan siis Ikeasta löytyy. Tuo koko pakkaus oli n.13eur. Tosi kivat kyllä!

   Kiitoksia, välitän onnittelut! Kovin pienenä tuo ikä jo alkaa ahdistaa... ;)

   Poista
 3. Oi miten hienot kalusteet! Ja hurjasti onnea 4 -vuotiaalle! :) Meillä asustaa tyttö, joka pääsääntöisesti ilmoittaa olevansa "iso". Ainoastaan silloin, kun tekee mieli rattaisiin istumaan ilmoittaa hän olevansa "pieni" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä tosi kivat kalusteet. Jos ei spidermanin koko sano mitään, niin sellaiset barbie-kokoiset ;) Kiitos! Siellä ollaankin varsinaisia taktikkoja jo ;)

   Poista
 4. Paljon onnea pienokaiselle, sekä äidille! Oli niin kivasti kirjoitettu juttu, että ihan hymyilin täällä toimiston kylmyydessä, kelmeän keinovalon hämyssä. Mukavia juhlia ja mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä puolestasi sait minut hymyilemään tällä lämpöisellä kommentilla, kiitos Kiki! Hyvää viikonloppua myös teille :)

   Poista
 5. Vau! Onnea ihanalle pienelle tytölle. Meilläkin juhlitaan sunnuntaina ja poika myös kärsii ikäkriisistä. Synttäreistä ei saa puhua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä näitä nykylapsia vaivaa, kun jo 3-4-vuotiaana pitää alkaa kriiseilemään (ja meillä pikkuveli ei halunnut täyttää edes 2) ;DD Kiitos ! Onnea myös sinne ja hauskoja juhlia!!

   Poista
 6. onnea pienelle tytölle, meillä ollaan kans välillä iso tyttö ja välillä vauva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessika! Taitaa kuulua olennaisesti tähän ikään, ettei oikein tiedä minkä kokoinen olisi :)

   Poista
 7. Onnea nelivuotiaalle ja mukavia synttärikemuja!
  Hihi, luin postauksen kännykällä ja ensinäkemältä kuvia hämyisellä näytöllä tihrustaessani katoin, että onpa iso hämähäkkimies, ihan ihmisen kokoinen nukke:-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!
   Hahaa, joo, meillä asuu täällä sellainen ison miehen kokoinen spiderman ja sohvakin vaihdettiin pinkiksi =D

   Poista
 8. Sydämelliset onnittelut neljävuotiaalle ♥

  Ompas kivoja nuo nukkekodin kalusteet. Kävin heti kurkkimassa Ikean sivuilta josko olisi nähnyt lisää kuvia, mutta ei vielä löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Satu <3

   Nuo on tosiaan kivoja. Tuossa ne kaikki kalusteet näkyykin, nuo oli kaikki yhdessä pakkauksessa enkä ainakaan vielä toisenlaisia nähnyt.

   Poista
 9. Voi pienen ikäkriisiä! Onnea hänelle 4-vuotis syntymäpäivän johdosta! Ja ihanalta näyttää teidän keittiö edellisessä postauksessa,wou!! Tuli kyl kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika liikkis, onneksi on jo selätetty :) Kiitos paljon sekä onnitteluista, että keittiökehuista!

   Poista