torstai 8. elokuuta 2013

Miehelle elintärkeät laitteet piilottava TV-taso ja sen jalat

Tästä lähdettiin
Tähän tultiin

Muistatte ehkä kun helmikuussa mietin mistä meille löytyisi sopiva tv-taso. Vaatimuksena alle 135cm leveys, vetoisuus sopiva vahvistimelle, etukaiuttimille, DVD-soittimille/pleikkarille, digiboksille, kaukosäätimille sekä kasalle DVD-levyjä. Ja edullinen hinta. Ja plussaa sellaisesta korkeudesta, että sivukaiutin jää mahdollisimman vähälle huomiolle. JA se on jotain muuta kuin Ikean bestå (koska sitä löytyy muutamankin ystävän olohuoneesta parinsadan blogistin lisäksi). No, arvata saattaa tuon viimeisen kommentin jälkeen, että mikäs muu se sitten olisikaan kuin Bestå. Valinnan kyseisen tason hyväksi ratkaisi keväällä Ikean valikoimiin tulleet uppleva-kaiutinovet, eli että saatiin myös etukaiutin siistin suojan taakse piiloon, ilman että se suuremmin vaikuttaa tehoon. Kaikki vaatimukset toteutuivat lopulta paremmin kuin osasin toivoakaan. Uskokaa pois, välillä koin epätoivon hetkiä ja suunnittelin jo salaa hankkiutuvani miehen kaiuttimista ja vahvistimesta eroon... Sivukaiutin ei ole täydellinen näkymättömyytensä suhteen, mutta tarpeeksi hyvä. Ei ole häirinnyt, ja siihen pyrin.

Halusin tasoon jalat. Jostain syystä olin ehdottomasti sitä mieltä että haluan tason korotettuna. Matalassa hyllyssä ei muuten ollut mitään vikaa, paitsi että alalaatikot eivät maton edessä avautuneet kunnolla. Ja olin jotenkin jumittunut ajatukseen jaloista. Täydellisiä jalkoja ei löytynyt, joten piti vähän tuunailla. Ei noissa valkoisissa alkuperäisissäkään varsinaista vikaa ollut, mutta mielessä oli muuta. Hiottiin valkoiset maalit pois ja teippasin DC-fixillä kolmiot piristeeksi. Puun sävy on kaunis, kolmioista en ole ihan varma. Mutta olkoot nyt ainakin vähän aikaa, nehän saa revittyä hetkessä irti kun alkaa liikaa kyllästyttää. 

Tiedättekö sen tunteen kun olet ihan varma, että olet ottanut kuvan jostain. Muistat missä olet seisonut, muistat ketä oli kotona, miten tilanne eteni. Selaat pari tuhatta kuvaa ja toteat että ei löydy, ei. Ja sitten ainut kuva, missä kuvauskohde on edes etäisesti taustalla, on tämä:


No, siellä se tv-taso siis olla möllöttää taustalla ilman jalkojaan. Koittakaa jättää kaikki muu huomioimatta. Onnistuu varmasti...

Taustalla oleva tiiliseinä alkoi sitten tökkimään jo nyt. Sen verran aikaa sen kunnostamiseen käytettiin että saa nyt vielä jatkaa oloaan. TV:n yläpuolelle olen suunnitellut jonkinmoista kuvakollaasia (tiiliä peittämään). Tuleeko mieleen mitään kivaa n.A4 kokoista poikittain olevaa printtiä? Minusta tuntuu että kaikki ovat aina pystysuunnassa.

32 kommenttia:

 1. OMG, se on vihdoin täällä :D Siis tv-taso. :)Muistan kyllä, että sitä et-sit-tiin... ;)

  Ei printtiä tuu mieleen, mutta mites tapettitaulu tai kehystetty kangas isona alas, jopa lattialle asti?

  Kolmiot jaloissa on hauskat, tykkään. :) En ole varma mittasuhteista, kun on kyse vain kuvista, mutta mun silmään näyttää, että ilman jalkoja oli kuitenkin parempi, siis matalampana?? Tämä tuli nyt täysin suodattamattomana, spontaanina mielipiteenä ja tosiaan, voin olla väärässäkin, kun vain kuvan perusteella kommentoin. :)

  VastaaPoista
 2. Joo-o, lopultakin täällä :) Nuo jalat tuo nyt olevinaan sitä 50-luvun henkeä mitä olisin halunnut sillä ihan aidolla senkillä tms. Ja pakottava tarve niille on tuo DVD-säilytys, joista suuri osa on lasten ja se että laatikot ei kunnolla auenneet lattiaa pitkin mattoa vasten vei hermot... Voi olla (tod näk) että toisessa elämäntilanteessa jättäisin itsekin jalat pois, mutta just nyt maton kanssa se ei ole mahdollista. Mutta parastahan tässä onkin just tuo muunneltavuus, vois vaikka joka päivä tehdä jotain muuta ;D

  Tapettia siihen on yhteen tauluun jo tulossa :) Mulla on mielessä kollaasi 4-6 taulua. Yhden vähintään pitäisi olla poikittain, ja siihen en ole vielä keksinyt mitään järkevää, vaikka muutkin vielä varmasti elää: ennen ja jälkeen toteutuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. :) Jotenkin jo kommentoidessa aavistelin, että joku syy niille jaloille on, mutta kommentoin kuitenkin. No, ehkä toisella kertaa tämän tyyppisestä mu-tu-kommentoinnista on hyötyäkin. :)

   Aaah, sulla on jo kollaasin aineksia tiedossa! No silti ehdotan, että joku tapetti voisi olla kiva poikittainkin. :) Mulla on kans kollaasiseinä mietinnäåssä yläkertaan... Odottaa inspiraation iskemistä!! :D

   Poista
  2. "Tän tyyppisestä" kommentoinnista on aina hyötyä, kiitos vaan! Sitä alkaa miettä taas sen oman laatikkonsa ulkopuolelta ja pohtii uutta mattoa& järjestystä ja että taso voiskin olla eri päin niin ei matto haittais;) Voi olla että jää näin tai voi olla olematta.

   "Lainatapetti"on tulossa pystyyn eikä voi olla poikittain. Jäikös teiltä sopivaa palaa sitä cows parsleytä, voisin olla kiinnostunut? ;D Kollaasit on niin hienoja onnistuessaan, mutta kyllä ne usein pohtimistakin vaatii.

   Poista
  3. No kiva. :) Joskus itse-sensuuri iskee/meinaa iskeä... Jos sitä on, niin saat ilman muuta, täytyy tsekata! Laitan sulle fb-viestiä. :)

   Poista
 3. Aivan ihana blogi sulla! Eksyin tänne, kun etsiskelin remontti-blogia tulevaa urakkaa varten. Huomasin olevani yhtä hymyä selaillessani sivua alaspäin, kirjotat tosi kivasti! :)

  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vau, kiitos kivasta kommentista! Tästä on hyvä jatkaa hymyillen uuteen päivään :) Lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 4. Hahhaa, ihana toi viimeinen kuva! :) Entäs jos lyhentäisit noita jalkoja esim. puolet? SIlloin taso ei olisi ihan noin korkealla ja laatikotkin vielä aukeaisivat..? Sit taas ei välttämättä mahdu imuroimaan alta.. Tällaista pohdintaa täältä suunnalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, just tyypillinen ennen-kuva... Onneksi nuo poskien päällysteet ei siirtyneet tv-tasoon ;D Tuotakin voisi miettiä, pitää mallailla! Kiitti ideasta :) Meidän edellinen taso oli tosin vain vähän irti lattiasta ja silloin vannoin, että joko kunnon jalat tai ei jalkoja ollenkaan. Se alle jumiutunut pölyn määrä oli järkyttävä...

   Poista
 5. Taso näyttää hyvin toimivalta kokonaisuudelta. Jos meillä ei olisi omassa kodissa menossa jo kolmas tv-taso, alkaisin harkita sen vaihtamista! Erityisesti kaipaisin tilaa noille dvd:ille, joita on kertynyt jo ihmeen paljon ihan huomaamatta.

  Tuo viimeinen kuva on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei multa kyllä moitittavaa tuosta toimivuudesta löydy :) Miten mulla on jäänyt ihan huomaamatta teidän tv-tasojen vaihtelut? Siis kolmas jo nykyisessä asunnossa? DVD:t vie kyllä tilaa, ja niitä tosiaan kertyy. Me päätettiin pari vuotta sitten, että ei osteta enää mitään muuta kuin lastenleffoja - ja silti niitäkin on laatikot täynnä...

   Hih, todistettavasti tomaattikastike on maistunut! Vai olikohan sen kanssa vaan kiva läträtä... ;D

   Poista
  2. Heh. Ne kaksi ensimmäistä oli tosi lyhytikäisiä ;) Eka tuli vanhasta kodista muuton mukana (sitä tuskin ehdit nähdäkään) ja toinen oli tummaa puuta, mistä halusikin eroon... Mies ei ihan heti anna vaihtaa nykyistä, kun lupasin sen olevan lähes ikuinen;)

   Poista
 6. Mä tykkään noista jaloista hurjasti, tekee tv-tasosta keveämmän ja ei-niin-beståmaisen. Ja mätsää paremmin siihen vitriiniinkin. Mutta tarroista puolestaan voisin luopua vaikka saman tien ;)

  Meillä on edelleen koko asunnon isoin (ja tietysti kokonaan valkoinen) seinä ilman taulua/tauluja. Seinustalla on järkyn iso sohva, joten seinälläkin pitäisi olla jotain isoa. Kaikki tapetit/kankaat/printit olen yrittänyt käydä läpi, mutta mieluista ja tarpeeksi isoa ei löydy. Tai jos löytyykin, niin se ei sitten sovi sohvan väritykseen, joka on hmm... kauniisti sanottuna hieman vanhanaikainen (ristiin rastiin kudottua mustaa, valkoista ja ruskean sävyjä). Mutta sohvankaan vaihto ei ole ajankohtainen vielä hetkeen, koska sohvan väritys ja materiaali on niiiiin armollinen kahden pienen lapsen perheessä. Eikä se tyhjä seinä omaan silmään enää niin paljon pistä, mutta vieraat varmaan ihmettelee moista minimalismia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla oli mielessä noita tehdessä, että poistaisivat sen beståmaisuuden. Se sitten vissiin onnistui :) Alunperin aattelin että olis petsattu jalat saman väriseksi kuin vitriinissä, mutta ei tuohon hätään samaa sävyä löytynyt ja luulen että ne toisenkin jalat menee vielä maaliin pois ruskeasta... Ja luulenpa, että tarrat lähtee kunhan kotiin taas pääsen ;)

   Jostain kankaasta sellaisen ison taulun varmasti helpoiten saisi toteutettua. Sä olet varmaan Vallilan valikoimat jo kahlannut läpi..? Niissä on musta paljon kivoja tauluiksi sopiva. Meilläkin on yksi, tosin tällä hetkellä autotallin ovea koristamassa ;)

   Poista
  2. Olen juu Vallilan vaihtoehdot tsekannut, aina vaan löytyy joku "vika" kaikista kankaista: liian esittävä, liian kukkaisa, liian kaupunkimainen, liian metsäisä tai vaikka liian graafinen. Tuolla alempana Sillan esittelemä printti olis tosi hieno, mutta siinäkin koko on ihan liian mini. Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt vanhoja sukutilalta löytyneitä taulukehyksiä mustaksi maalattuna. Sinne sisälle sit vaikka tytön piirtämä tikku-ukko tai pelkkä tyhjää kuten Hannakin jo ehdotti :)

   Poista
  3. Joo, noissa on se vaara että kyllästyy sitten liian nopeasti.

   Kuulostais hyvältä kehykset teillekin :) Täällä http://www.bolia.com/sv-se/sortiment/accessoarer/bilder-och-ramar on mun mielestä parikin kivaa kollaasi-ideaa: toinen mustista kehyksistä, toinen puisista. Siis ihan se miten nuo raamit on aseteltu. (ne tulee siinä yläosan slideshowssa kun klikkailee eteenpäin). Onko ne teidän kehykset siis sellaisia vanhanaikaisia, krumeluurisia? Ne oliskin mustana varmaan tosi makeet :)

   Poista
  4. Sellaiset krumeluurit juu, tosin niitä on vaan yhdet isot. Pitäisköhän käydä hakee maalia ja ottaa viikonlopulle projekti, kun kesäkelitkään ei taida enää helliä...?

   Poista
  5. Nyt munkin alkoi tehdä just tuollaisia kehyksiä mieli! :) Pistä vaan maalauspaja pystyyn!

   Poista
 7. Kiva idea tuo jalkojen tuunaus!

  Mä tykkään kanssa, että kalusteilla on jalat. Pääsee tosiaan imurillakin alle :)

  Jos et saa peitettyä, niin korosta? Maalaa vaikka tiilien saumat eri värillä :) Kuten huomaat, mulla on ilmeisesti jokin pakkomielle saumojen maalaukseen... Nykykodissa ei ole kuin yksi kaksivärinen tiilimuuri, mutta yhdessä vanhassa kämpässä maalasin koko pikkuvessan kaakelinvälykset, sekä seinistä että lattiasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) tosin taidan tänään un-tuunata ;) Jotenkin ne jalat tuo luonnetta, ei ole vaan laatikot lattialla, vaikka ei siinäkään mitään vikaa ole.

   Tuossa seinässä oli ennen maalausta harmaat saumat ja en mä tykännyt siitäkään. Meillä. Ei se tosin viimeistelty malli ollut, kun tasoitemassaa vaan, mutta kumminkin. Pitää nyt vielä yrittää katella tuota noin, kun ei muutakaan jaksa tehdä. Ehkä siitä oppii taas tykkäämään ;)

   Poista
 8. Tuota viimeistä kuvaa ei voi hymyilemättä katsoa :DD

  Hyvin on siellä ovien takana piilossa kaikki pelit ja pensselit:) Nuo jalat on kivat puun värisenä...

  Mäkin ehkä haluaisin jonkunmoiset jalat tuohon meidän tv-tason alle ja ehkä myös tuon ison kaapin. Mutta valmiina ei ole sopivia, joten ajattelin että nikkaroituttaisin samantyyppisen jalkahomman kuin siinä teidän vitriinissä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vaakasuuntaisia printtejä on mahotonta löytää. Tai ainakaan mun kohalle ei oo oikein sattunu sopivia. Ootko jo kaikki lahjapaprut käyttäny?:) Tai sit kehys vaakaan ja kortti sisälle pystyyn...Tai hei, tyhjät kehykset vaakaan! Mitä sitä kuvia laittamaan...

   Poista
  2. Sori, tuleepas nyt monta viestiä...Mut siis ne tyhjät kehykset ilman sitä taustaa siis oli ajatuksissa .)

   Poista
  3. Hahaa, kunnon tykitystä =)

   Tuo kuva on kyllä niin hassu. Ja jotenkin vielä erityisesti tässä tarkoituksessa: tv-tason esittelyssä ;D

   Mä muuten kyselin kesällä J:ltä että innostuiskos tekemään samanlaista häkkyrää tähän kuin vitriinissä, mutta ei inspiroitunut. Pitää ehkä vielä patistella, kun se sitoisi nuo kalusteet hyvin yhteen. Ja se häkkyrä on kiva. Mut siitä ruskeesta en taas tykkää. Tarttis päästä maalikauppaan...

   Mikä siinä onkin ettei kukaan halua taiteilla vaakasuuntaan? Ehkä siitä joskus vielä nousee taas trendi ja ei mitään muuta saakaan - perinteisiä merimaalauksia ;) Joutsenet on tällä hetkellä siellä seinällä teipattuna, mutta ei ne tuohon kohtaan käy, ainakaan niin isona. Muita kivoja papereita mulla ei olekaan kuin raitaa ja salmiakkia, mutta nekään ei nyt tuohon iske. Mut tyhjät kehykset ei olis ainakaan alkuun ihan hassut, kiitti! Tai sit vois käyttää tuota Tarun ideaa ja korostaa tiilien saumat niiden kehysten kohdalta. Hmm, mietintä jatkuu :)

   Poista
  4. Hei, jos saat J:n innostumaan nikkaroinnista niin sehän voi näppärästi samalla hyvällä havaitulla kaavalla tehä toisenkin? :))

   MInkä värisen meinasit siitä ruskeesta jalasta tehä?

   Poista
  5. No jos sen saa alunperin innostumaan, niin kyllä niitä sitten varmasti parikin tulee :) (hyvä lupailla toisen puolesta ;D) Mutta jotenkin tuntuu, että ihan heti ei ole tuohon hommaan ryhtymässä...

   Varmaan se jalka olis tuossa vitriinissä sitten musta. Jos se sitten "harmaannuttaisi" noita ovia pois rusehtavan beigestä...

   Poista
 9. Bestå oli myös meidän valinta, monestakin syystä, mutta yksi oli juurikin nuo uppleva - kaiutinovet. Ja minä halusin meille jalat, että saa kunnolla siivottua alta, vaikka olisi kai siinä voinut ulkonäöllisetkin syyt olla taustalla :D

  A4-kokoista printtiä en äkkiseltään muista poikittaisena, mutta mites olisi tämä perobasta saatava A3-kokoinen sisustustaulu http://www.peroba.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=2272 ?

  - Silla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teillä ollut samat mietinnät ja valinnat :) Tuossa vaan on hinta-laatu-käytännöllisyys niin hyvässä paketissa, että vaikea on muuta voittajaa löytää.

   Hei, tuo näyttääkin tosi, tosi kivalta, kiitos! Pitää vaan nyt illalla tarkasti mittailla että onko sitten liian iso kun suunnitelmiin olen hahmotellut tosiaan tuon n.A4... Tuo seinän pätkä ei ole koolla pilattu kuten kuvasta näkyy :)

   Poista
 10. Heitän kuvakollaasin teemaksi muksujen kuvia/perhepotretteja..? Sopisi mainiosti tiilisenää pehmentämään..vaikka sitten mustavalkoisena jos värillinen ei iske. Ideaa? :) Ja niin kiva lukea noita siun Diy juttuja,itse olen niiden tekemisen suhteen nykyään niin viitsimätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ideaa :) Tuo on vaan ylipäätään aika pimeä nurkka, joten pelkään että väkisinkin tummahkot kuvat pimentävät seinää entisestään. Lähinnä olen siis miettinyt valkopohjaisia printtejä yms. Mutta kyllä sinne yksi valokuvakin voisi hyvin sopia joukkoon :)
   Aah, kiitti! Saa nähdä viekö syksy multakin mehut ylimääräiseltä puuhastelulta.

   Poista
 11. Äh, itselläkin oli kauhea ongelma uutta tv-tasoa hommatessa, kun miehen vahvistin ja kaiuttimet ja dvd-soitin ja digiboksi ja vaikka mitkä kaikki piti mahtua tasolle.
  Mutta sain kuin sainkin nätin tason, mies sai lelunsa esille ja molemmat on tyytyväisiä. Tosin en vieläkään oikein ymmärrä miksi pitää olla VIISI kaukosäädintä kahvipöydällä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvelinkin, että tuskin olen yksin ongelmani kanssa miehen laitteiden vuoksi :) Kiva että teillekin löytyi hyvä ratkaisu! Mihin tasoon te päädyitte?
   Kaukosäätimien määrä on ihan mahdoton, sama viisi taitaa meilläkin pyöriä. Niille tuli nyt tuo oma avohylly tuohon tason keskelle, ja yllättävän hyvin kaket on sinne tiensä viimeistään aamulla ilta-tv:n tuijottelun jälkeen löytäneet.

   Poista