lauantai 13. heinäkuuta 2013

Asuntomessut Hyvinkää 2013

Käytiin eilen miehen kanssa kahdestaan asuntomessuilla. Nämä olivat yhdeksännet yhdessä kolutut asuntomessut vuodesta 2000 alkaen. Ei siis ihan joka vuosi, mutta aikamoisena kesäperinteenä tätä voi meillä jo pitää. Hyvinkäälle lähdettiin vähän skeptisin mielin. Etukäteen kahlattu Deko-lehti / messuluettelo ei kuvien perusteella messuilta paljon mielenkiintoista luvannut, mutta ei nyt maltettu jättää välistäkään. Hyvä niin, sillä messut yllättivät todella positiivisesti! Mitään uutta ja ihmeellisen erikoista messut eivät tarjonneet, mutta miljöö oli todella viihtyisä, alue hyvin suunniteltu ja terassit kutsuvia. Täällä toisten pihojen&talojen keskellä asuessa sitä kadehtii ikkunasta avautuvaa peltomaisemaa tai terassilta suoraa pääsyä metsään - silti lähellä kaupunkia! Sisustusten osalta uskaltaisin väittää että messutaloista löytyy jokaiselle jotain miellyttävää. Skandinaavista raikkautta, minimalismia, maalaisromatiikkaa, perinteistä valko-beigeä, rock'n rollia...  Hauskaa ja todella erilaista asumista esittelivät merkonttiin tehty kaksio sekä Aalto yliopiston puinen yhden hengen talo. 

Pari huomiota. Yhdessä talossa (en tullut ottaneeksi kuvaa, joten en muista numeroa) mietin ihan ääneen miehelle, että miten onkin osassa kohteissa tehty ehkä liiankin yksinkertaisia, nähtyjä ja tylsiäkin kylpyhuoneita. Hetki hiljaa ja alkoi naurattaa. Aikalailla identtiset seinä- sekä lattialaatat, suihku ja saunanväritys löytyy omasta kylppäristä =D Tykkään kyllä paljon, mutta ei se selkeästi mikään näyttelykohde ole ;) Toisen kerran pisti hymyilyttämään kun yhdessä valko-beigessä talossa josta itse harpottiin läpi niin nopeasti kuin päästiin, takana joku huokaili miten voikin olla kaunista ja toisessa vastaavassa kuului "lopultakin jotain todella upeaa". Kuten sanoin, jokaiselle jotakin :)


Me kiersimme messut väärään suuntaan ja tuntui että loppua kohden (eli alkupään numeroita) mielenkiinto vähentyi. Jos suoraan sanon, niin minusta Designtaloja oli jokunen liikaa, meille kerkisi tulla sellainen fiilis että "ai taas yksi Hailuoto"... Jos siis haluaa nähdä mielenkiintoisimmat kohteet (tämä on tietysti taas makuasia mikä on kenenkin mielestä paras) virkeänä, kannattaa tehdä kierros väärään suuntaan. Kierrettiin kohteita melko reippaaseen tahtiin, mutta yhdellä hodaritauolla pidennettynä aikaa saatiin menemään aikalailla tasan kolme tuntia. Messubusseissa pääsi turistitunnelmaan kun Hyvinkään kaupunki oli palkannut autoihin kesätyöntekijät kertoilemaan kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä. Kiva idea ja hyvin hyödynnetty tilaisuus kaupungilta.

Piti tehdä ihan pikapikapostaus niistä vähistä kuvista mitä asuntomessuilla otin, mutta on tässä koneen edessä tullut nökötettyä jo jokunen tovi. Kuvia tulikin yllättävän paljon vaikka läheskään joka kohteessa en kameraa ylös nostanut. Siitäkin huolimatta yhdellä postauksella mennään (viime vuonna tein 7 ;D). Minua kiinnostaneita yksityiskohtia, olkaa hyvät.Etukäteen hehkutettu Maja oli mielenkiintoinen kohde. Upea toki, mutta ei sellainen mihin itse haluaisin asumaan. Liian pelkistetty ja liian putkimainen että viihtyisin. Mutta jos se jollain tuttavalla olisi, niin mielellään kävisin kylässä ihastelemassa :) Kodinhoitohuoneen ovella kävi sellainen kuhina, että en saanut kunnollista kuvaa otettua. Harmi, sillä siitä sain hyvän idean meille. Kannattaa siis käydä muiden blogeissa vilkaisemassa jos ei ole messuille menossa.

Passiivikivitalo Skaalasta kiva idea portaiden alle. Kiskoihin kiinnitetyt Muunton hyllyköt.


Kohde 27. Keväällä Vepsäläisessa ihastuttanut betonikalusto näytti edelleen hyvältä.


Kohde 28
Samantyyppistä katetta on suunniteltu meillä talon ja autotallin väliinKohde 29, helposti talviteloille laitettava kesämökki? ;)


Kohde 30


Kohde 31, Honka Lumi

Ulkoa rapattu hirsitalo oli kaunis. Terveydellisiltä ominaisuuksiltaan hirsitalot kiinnostavat minua kovasti, mutta tähän asti ulkonäkö on ollut vastaan. Sisäseinien hirret toivat kyllä minulle edelleen liikaa mökkifiilistä, vaikka kalustus ja pohja olikin moderni. Talon mielenkiintoinen yksityiskohta oli puiseen saunaan tehty suihku. Puu on lehtikuusta, joka siis kestää kosteuden hyvin ja harmaantuu vanhetessaan. Silti pakko ihmetellä ratkaisua käytännössä. Onko kiva käydä suihkussa "näyttämöllä" kun toiset istuvat vielä lauteilla? Ja miten löylyjen käy kun suihku käynnistetään? 
Kohde 24, Basso-kivitalo ei  yllättänyt, mutta oli silti sisustuksellisesti oma suosikkini. Tuntisin oloni kotoisaksi. Messuilla oli useassa talossa betonilattioita, mutta tämä kiinnitti meidän huomion kauniilla elävällä pinnallaan. 
Kohde 21
Kohde 20
Helena Karihtalan suunnitelmassa oli hivenen liikaa sinistä ja erityisesti violettia meidän makuun. Jokaikisessä huoneessa.Kuutionmallisesta Omatalo Maisemasta oli hienot maisemat kahteen suuntaan.


Kohde 17


Kohde 16
Terassilta metsään <3 (terassilaudat olivat kyllä tosi huonot, näyttivät keräävän kaiken lian)


15 Passiivitalo Lumikki, täältäkin löytyi monta minua miellyttävää huonetta
1a Piiri House
Mietittiin että näistä voisi saada hauskan kesämökin vierasmajoineen ja varastoineen kun laittaisi tosiaan useamman piiriin.Kohteesta 2 löytyi täsmälleen samat lauteet kuin meillä. Kohde 6
Tätä mr Perswallin tapettia mietin meille yhtenä vaihtoehtona edelliseen asuntoon. Kivalta se näytti nyt luonnossakin.Kohde 8 


Kierroksen päätteeksi käytiin vielä koeajamassa sähköauto kun oli siinä messuportilla niin sopivasti hollilla eikä ollut kiire mihinkään. Hiljainenhan se oli kuin mikä. Sopisi mulle, kun mua alkaa aina jänskättää jos kierrokset nousee kovasti ulisemaan ;)Miltäs vaikutti messukierros? Oletko itse menossa? Tai jos kävit jo, niin näitkö samoja juttuja? ;D

29 kommenttia:

 1. Olen menossa piiitkästä aikaa, kun työnantaja järjestää retken. :) Viimeksi olen käynyt asuntomessuilla Tuusulassa, joten viimeisten vuosien messutarjontaa on tullut seurattua lähinnä blogeista. Kiitos virtuaalikierroksesta! Kyllä näissä blogien katsauksissa tulee jokaisessa nähtyä jotain uutta ja eri kulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin tosiaan jokunen vuosi vierähtänyt edellisestä käynnistä. Mukavaa messureissua!! Kiva kuulla taas pitkästä aikaa :)

   Poista
 2. Kivoja poimintoja messuilta. Suihkun olen nähnyt ennenkin saunassa, ja muutaman kerran jopa käynyt saunomassa sellaisessa saunassa jossa on suihku samassa tilassa. Kokemuksena mukava, samalla voi olla löylyissä kun toinen on suihkussa. Suihkussa ei kerkeä kylmä tulla vaikka suihkun katkaisee hetkeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No se on kyllä hyvä pointti että ei pääse jäähtymään suihkun jälkeen :) Edelleen tosin epäilen että tuntisin oloni hieman epämukavaksi lauteiden edessä suihkuillessa. Siis jos ajattelee että olisi vieraat kylässä saunomassa. Ei meillä kyllä koskaan ole, joten eipä siitä suurta ongelmaa muodostuisi ;D

   Poista
 3. En vielä tiedä jaksanko lähteä messuille, siksi on kiva lukea näitä postauksia ja katsella kuvia asuntomessuilta :). Helpompaa tehdä kierros näin tietokoneella :D :D. Mut toisaalta työni puolesta ois järkevää käydäkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se kuume nousee ;) Tai sitten tulee olo että kaikki on jo nähty. Kyllähän näistä kuvista kaikenkattavan kuvan saa, kun niitä useista blogeista bongailee. Jotkut asiat päätyvät kaikkien kuviin, mutta aina joku näkee jotain mitä toinen ei :)

   Poista
 4. Kyllä tekisi mieli mennä, kun ei ole kovin pitkä matkakaan. Ja aina sieltä jotain ideoita tarttuu, vaikka sitten sinne "seuraavaan taloon"... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tosiaan pitkä matka tänä vuonna. Kannattaa pistäytyä jos niin haluttaa! Se alue oli tosi kiva, eikä sitä saa kuviin vangittua :) Ai jaahas, siellä suunnitellaan jo uutta taloa? Niinhän sitä kai aina... ;)

   Poista
 5. Harmi kun ei törmätty, mekin oltiin eilen messuilla. Passiivikivitalo Skaala ja Honka Lumi ovat meidän kavereiden taloja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olitte? Voi harmi, hitsi kun ei tullut puheeksi, olisi ollut kiva nähdä piiiitkästä aikaa!! Mahtoi olla jännä käydä kavereilla kylässä "parin" muun kanssa ilman että isäntäväki on kotona :) Kivoja taloja molemmat! Sähän voitkin sitten joskus raportoida miten se sauna/suihku toimii ;D Siellä varmaan aika kiivaasti odotetaan että messut loppuisivat ja pääsisi lopultakin muuttamaan uuteen kotiin? Miks te muuten ette rakentaneet messutaloa - tuliko ajatus uudesta vasta myöhemmin?

   Poista
  2. Ollaan rakennettu yksi talon kaupungin tontille ja näissä on ihan hurjasti rajoituksia. Siis ihan aidan väristä saakka kaikki on määritelty. Messualueella rajoituksia on vielä enemmän. Aluen on myös meidän näkökulmasta vähän väärällä puolella kaupunkia, ollaan totuttu asumaan tässä parin kilometrin päässä keskustasta. Meillä on siis tällä kertaa ihan yksityiseltä ostettu tontti. Suunnitelmat etenee, heinäkuun loppuun mennessä pitäisi tulla arkkitehdiltä ekat luonnokset. Musta tiilitalo mustalla saumalla, se on jo päätetty, mutta saas nähdä mitä arkkari on keksinyt. :) Kunhan tää arki normalisoituu muuton jälkeen, alan varmaan pitää raksablogia. Syksyllä kaatuu puut, keväällä sitten alkaa varsinainen rakentaminen.

   Useampi rakentaja sanoi, että on tosi hassua kun saa kaiken valmiiksi ja sitten joutuu odottamaan kuukauden, että pääsee muuttamaan. Ja kun talon saa, sinne saattaa joutua sitten tekemään pieniä korjauksia, paikkamaalausta tms. kun tietysti talot kuluvat messujen aikana.

   Poista
  3. No joo, tuo on kyllä varmasti totta eikä sovi sellaiselle jolla on selkeät omat näkemykset. Sama se on tässä meidän alueella. Ei auta alkaa haluta rapata taloa minkään muun väriseksi kun alueen värikoodin on keltainen, valkoinen tai keltavalkoinen. Naapuri kyllä veti viime kesänä talonsa mintuksi. Olisko unohtanut kysyä lupaa vai onko säännöt sitten 25 vuodessa muuttuneet? Pitäis varmaan selvittää jos alkaa joku muu väri kiinnostamaan. Musta tiilitalo mustilla piti ihan kuvagooglettaa, niitä niin harvoin näkee! Muistahan linkata kun alat raksablogin, täällä seurataan mielenkiinnolla :)

   Se on kyllä ikävä että joutuu heti vähän remppaamaan kun messut on ohi. Yksillä messuilla muistan kuinka jonkun talon puurappuset oli jo ihan kuluneet, hiontaa vailla, kun eivät olleet suojanneet niitä mitenkään. Saakohan rakentajat messuilta mitään kompensaatiota noihin korjauksiin..?

   Poista
 6. Me ei nyt tänä vuonna jakseta lähteä matkaan, ihaillaan vaan muiden kuvia! Kivoja kuvia olet napsinu!

  Muistatko messuluettolosta tms. että onko nuo Lumikin matot Tikaun? Ihania raitoja. Samoin kuin ekojen kuvien olohuoneen matto on upea!

  Helena Karihtalan sisustus miellytti ainakin sohvien värityksen osalta mun silmää ja makua. Mutta liika on liikaa ja keittiössä se ei oikein iske. Violetit sohvat muuten neutraalissa ympäristössä voisi toimiakkin. Veikkaan, että violetti on seuraava keltainen. Pieninä määrinä hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis häh. Kirjoitin äsken kommentin ja se tuli näkyviin. Sitten kun vastasin Iisalle se katosi? Onneksi oli silti sähköpostissa niin ei tarvitse uudestaan runoilla. Omituista...

   Te ette ole vielä päässeet asuntomessuhuumaan mukaan ;) Viime vuoden messut oli paljon tylsemmät kuin nämä. Mutta eri blogien kuvista näkee kyllä varmasti olennaisen :)

   Oli mun mielestä Tikaun matot. On kyllä tosi ihanat! Ja just noin että kaksi vähän eri leveyksillä rintarinnan. Se Majan matto on mahtava. Mutta sellaiseen ei taida meidän oma budjetti yltää vielä vuosiin.

   Tuo sohvaryhmä on ihan jees. Kuvasta rajasin tehokkaasti kaikki ärsykkeet pois. Jos katsot Dekon messuluettelon sivua 20, näet mihin violettiin ne on yhdistetty kolmannen nojatuolin, tv-tason ja eteisen peilin kanssa. Ja vieressä sitten makkarit joissa räikeää violettia myös. Tälleen yksinään toimii, mutta siellä tosiaan (mulle ja erityisesti J:lle) oli noita värejä ihan liikaa. Kuten jo joskus sanoinkin, mulla on edelleen pienoinen violettiähky vuosien takaa. Ehkä se tästä taas lämpenee kun tarpeeksi tuijottelee. Vois yksi tyyny tuossa sohvalla meidän olkkarin seinän kanssa toimiakin ;D

   Poista
 7. Kiitos tästä! Ei tosiaan olla tänä vuonna menossa, joten näitä on tosi kiva lukea :) Hauska myös seurailla mitä kukakin on laittanut merkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä vaan :) Musta on myös hauska katsoa toisten postauksia aiheesta. Kyllä niistä aina löytyy jotain mitä ei itse ole messuilla huomannutkaan!

   Poista
 8. Aijai, mieli tekis niin kovasti mennä käymään, mutta taitaa jäädä kuitenkin tänä(kin) vuonna :/ Ihania sisustuksia... tosin tulee vaan ahdistus omaa katsoessa että voi mikä sekasotku meillä vallitseekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkeepä noita kuvissakin tärkeimmät :) Ja en kyllä pysty uskomaan että teillä olisi sekasortoa tai sitten on tapahtunut jotain kummia tässä välissä kun ei ole teille enää nähnyt! ;)

   Poista
 9. Kiitos esittelystä ja hienoista kuvista! Me ollaan menossa ja eniten tällä hetkellä ehkä kiinnostaa kokonaisuutena tuo Bassokivitalo, meille kun tulee sellainen. Tosin erilaiset pinnat ja sisustusratkaisut aina houkuttelee paikalle muutenkin:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tulee vai? Vau, ehkä alkoi vähän vihertää... ;D Hieno juttu, ei ihme että kiinnostaa erityisen paljon! Aina tuolla jotain ideoita saa ja just ne pinnat näyttää kumminkin erilaiselta luonnossa kuin kuvissa! :)

   Poista
 10. Kiitos messukatselmuksesta.
  En aikonut mennä, mutta kun olen lueskellut messulehtiä ja blogeissa vilahtaneita esittelyitä alkoi sisustusvarvasta kutittamaan. Jos kerkeän, menen ennen loman päättymistä.

  Itteä kiehtoo mm. Dekon maja ja Aaltolaisten Piiri-talo.
  Vautsi tuo Basso-talon katto, kontrastit kunniaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se helposti menee, alkaakin kummasti houkuttaa kun tarpeeksi rummutetaan ;)

   Maja ja Piiri-talo oli molemmat kiva nähdä luonnossa! Mielenkiintoista ja erilaista, joihin tuskin ainakaan kovin usein muuten normioloissa törmää.

   Nimenomaan kontrastia tuosta katosta! Oli kyllä jännä lisäys taloon :)

   Poista
 11. Ihan mieletön kuvapläjäys!
  Ja erityiskiitos noista "puhekuplista", nostit tavallaan asioita esille niillä.
  Kiitoskiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että puhekuplistakin oli jotain hyötyä :) Itsestä olisi monta kertaa ollut kiva kuulla mitä kuvaaja on tietyssä kuvassa nimenomaan katsonut, joten päätin sitten muutamaan huomioida omat silmäni ;)
   Olepas hyvä ja kiitos!

   Poista
 12. Satutko tietämään, kenen suunnittelema tai mistä noita "pupun jäljet hangella" -mattoja saa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on VM-Carpetin muotoon leikattuja mattoja. Niitä on paljon muitakin jälkiä ja kuvioita. Saa ilmeisesti myös oman maun mukaan tilattua. Hinnasta en kyllä tiedä yhtään. Just tuo pupu valkoisena on musta ihana, kun siitä tosiaan tulee hankeen jätettyjen jälkien fiilis :)

   Poista
  2. Kiitos paljon! Meillä ei oo aikoihin ollut mattoja, mutta nyt tykästyin tohon tosi kovasti :) Pitää varmaan heti laittaa kyselyä tonne VM-Carpetille!

   Poista
 13. En ole käynyt vielä Hyvinkään asuntomessuilla, ja hieman on sellainen fiilis, että en taida mennäkään, vaikka lähellä onkin. Deko-lehti ei todellakaan luvannut mitään uutta ja kivaa minun makuun, ja mieskin totesi Dekon kuvia katsellessa, että eipä taida olla tarvetta mennä. Avotakassa näin pari mielenkiintoisempaa kuvaa, joten nähtäväksi jää, tuleeko messuilla käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tuolla oli parasta antia se alue ja isot katetut terassit. Aikaisemmilla messuilla on ihmetelty postimerkkipihoja ja saunasta näkymiä toisten olohuoneisiin - niitä ei täällä onneksi ollut yhtään. Sisustuksista saa varmasti kattavan kuvan kun noiden lehtien lisäksi muutaman blogin selaa ;D

   Poista