sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Lahjontaa







Viime vuonna tehtailin koreja ja mattoja yli oman tarpeen, mutta tänä vuonna ei ole virkkauskärpänen niin kovasti puraissut. En itseasiassa muista olenko tehnyt yhtään koria (saatikka mattoa) ennen näitä. Jostain se inspis nyt kuitenkin iski, ja sitten kun vauhtiin pääsin, niin tekaisin kolme. Pitkän tauon jälkeen kun reippaasti koukutti yhteen putkeen niin johan alkoi käsivarressa tuntumaan. Hyvää treeniä tuo on! Pitäisi opetella toisellakin kädellä ;D

Raitakori meni ystävälle joka täytti pyöreitä. Muuten ei tule ystävien synttäreitä enää kummemin lahjottua, mutta tokihan nää jonkun-kympin juhlat on aina poikkeus! Ajattelin että korille nyt aina löytyy käyttöä: shampanja-astia, sukkakori, kosmetiikkasäilytin, keksipurkki, leipäkori, juhlahattu...you name it! Sisään sujautin vuoden viiniksi 2012 valitun puolikkaan pullon shampanjaa sekä vaahtokarkkeja.

Lahja vietiin yllärinä ystävän ovelle matkalla Joensuuhun. Autossa koukku sitten taas uudestaan käteen ja tuliaisten tekoon. Kaksi koria ehti näppärästi matkan aikana, tulipahan sekin ajo hyödynnettyä. Tädit saivat korien kera kotona leivottuja jätticookieita.


Edit: raitakoriin otin silmukkamäärät Molla Millsin Virkkuri-kirjasta niin säästyin laskemiselta. Vihreät korit syntyivät omasta päästä vanhoja tekemisiä muistellen.

18 kommenttia:

  1. Mulla on ollu varmaan vuoden päivät kaapissa virkkaustarpeet. En vaan oo saanut aikaiseksi aloittaa. Toi raidallinen kori on ihana. Ei ehkä synny ensikertalaiselta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kannattaa koittaa jotain muuta ensin ennenkuin alkaa noita kuvioita tekemään. Vaikka ei se juuri sen kummempaa ole, pitää vaan katsoa missä toinen lanka kulkee ja laskea silmukoita. Yksiväristä senkun vaan puskee kunnes tuntuu että kokoa / korkeutta on tarpeeksi :)

      Kiitos!

      Poista
  2. Ihania, varsinkin tuo ekan kuvan vinoraita iski meikäläiseen! Itse tehdyt lahjat on niin ihania, pitäis itsekin kunnostautua sillä saralla - tosin siis ei käsitöitä mun tapauksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olis kiva antaa aina jotain itsetehtyä, mutta a) monien kohdalla ei kehtaa, kun tuntuu että lahja olisi todennäköisesti vaan riesa b) en ehdi kun yleensä muistan juhlat / aloitan tekemisen liian viime tippaan ;D

      Pakko puolustaa noita vihreitä sillä, että ne on kuvassa lytistettynä tuulilasin alle, ei siis annettaessa enää noin kippurassa :)

      Poista
  3. Todella hienot! Voikun osais/sais aikaiseksi. Luulen kuitenkin että enemmän mun juttu olisi kuin kutominen, siitä saan vain langat solmuun ja ketutuksen aikaiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi! Mun mielestä virkkaus on helpompaa kun on vaan yksi liikkuva osa ja sen voi ottaa helposti mukaan minne vaan (kuten autoon) ilman että tarttee pelätä puikkojen / silmukoiden tippuvan =)

      Poista
  4. Aivan ihastuttavat korit :-) Ja niin moni käyttöiset :-) Ihana idea!

    Uutena lukijana menossa mukana :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Seija! Korit on kyllä hyviä säilyttimiä, kelpaavat moneen hommaan :)

      Kiva kun löysit tänne, lämpimästi tervetuloa!

      Poista
  5. Kylläpäs niistä tuli hienoja. Erityisesti ihastuin noihin mustavalkoisiin. Oot sä taitava!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ane! Ei nää niin vaikeita oo kuin miltä ensisilmäyksellä saattaa vaikuttaa :) Raidallinen on itseasiassa tummansinivalkoinen mulla, Mollan kirjassa mustavalkoinen :)

      Poista
  6. Joku taas mättää kun en meinaa saada kommenttia jätettyä. Nyt yritän puhelimella ajomatkan ratoksi.

    Ihania lahjoja! Varmasti on saajat olleet moisista mielissään! Tuli itsekkin virkkailtua viime kesänä niin että meinas tulla sormeen koukun mentävä kolo;) Keksit pitääkin painaa muistiin kun tulee pikkutuliaisten tarve...

    Tuota kirjaa voisin tarkemmin selata, jos vaikka kässäilyinto palaisi vielä hän vuoden puolella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku näissä aina välillä on kun ei vaan kommentointi toimi vaikka kuinka yrittää. Onneksi ei täällä ainakaan tietääkseni, ole kenelläkään ollut vielä pysyvä ongelma!

      Kyllä vaikutti saajat olevan ilahtuneita, kyllähän se lämmittää :) Keksejä on helppo tehdä ja pakata mukaan, jonkun kerran olen aiemminkin harrastanut samanmoista lahjontaa. Nää nimenomaiset oli superherkkua, ja varsinaisia kaloripommeja - hyviä lahjoja ;DD On tulossa Patikseen pian tai tarkoitus olisi ainakin. Jos ei kuulu, niin löytyy tarvittaessa meillä olevasta kirjastakin :)

      Virkkuri oli just hyvä tässä. Vaikka noita osaa tehdä ilmankin, niin kynnys aloittaa putosi minimiin, kun oli kaikki valmiiksi laskettuna. Ei tarvinnut purkaa silmukan silmukkaa:)

      Poista
  7. Näyttääpä hyvälle! Itse kokeilin trikookudetta juuri ensimmäistä kertaa ja sen työstäminen oli kyllä hauskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kiki! Niin kliseiseltä kuin kuulostaakin, niin virkkaukseen on todella helppo jäädä koukkuun ;) Ja nimenomaan kuteista tehdessä, kun työ edistyy niin mukavan nopeaa tahtia! Nuo vihreät tein nyt poppanakuteista. Aika mukavaa sekin, kun kude ei joustanut yhtään vaan työ pysyi tosi jämäkkänä.

      Poista
    2. Minunkin pitää hankkia sitä poppanakudetta. Olen nyt tekemässä toista mattoa siitä samasta trikookuteesta, kun yhdestä vyyhdestä on kahteen vessanmattoon. Seuraavaksi ajattelin hankkia jotain toista väriä ja kokeilla korien tekemistä.

      Poista
    3. Ontelokude kude on myös hyvää ja jämäkkää :) Se on vaan paljon karkeampaa, sormet tulee alkuun kipeiksi.

      Poista
  8. Hihhih, juhlahattu :D Ihania ovat, varsinkin tuo ensimmäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ois hyvä? Ainakin muut tulis hilpeälle juhlatuulelle kun tuo päässä kemuihin astelisi ;D Kiitos Elli!

      Poista