torstai 16. toukokuuta 2013

Kuparinhohdetta ruokatilaan /// DIY




Tässä on reilu kuukausi elelty alakerrassa niin että iltaisin ainoana valonlähteenä on ollut telkkari ja liesituuletin mutta nyt saatiin siihen muutos. Ruokatilaan haaveilin jos jonkinlaista kuparivalaisinta, mutta melko tyyriitä tuppaavat useimmat olemaan. Form follows function-blogin Tuija postaili spreijaamistaan lampunkannoista jo jonkin aikaa sitten, ja siitä se idea lähti kypsymään. Äitini metsästi pyynnöstä kirpparilta vanhan lampunvarjostimen josta revin kankaat pois ja Clas Ohlsonilta ostin kangasjohdon kantoineen. Kantaan ja varjostimeen Mastonin kuparisprayta ja hyvin edulinen kuparivalaisin oli valmis. Polttimon voisi vielä joskus vaihtaa nätimpikantaiseen, mutta tämä menee ihan hyvin nyt alkuun. Bonuksena vielä aamupäivällä kivat varjot olohuoneeseen. Tuli tosi kiva, tykkään paljon.



21 kommenttia:

  1. Kaunis tuli, aina kadehdin teitä tee se itse ihmisiä, kun minulta ei synny mitään uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saija! Jos jostain haluat aloittaa DIY-taipaleesi, niin tätä voin kyllä helppoudessa suositella. Kunhan osoittaa spray-purkkia oikeaan suuntaan ;)

      Poista
  2. Tosi kiva! Onko tuo lamppu kirkas? Olis kiva nähdä valot päällä valaisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä nimenomainen polttimo (15w 2700lumen) on kirkas, ehkä vähän liikaakin kun ei ole häikäisysuojaa. Voin kyllä yrittää kuvaa ottaa jos siitä jotakin selviäisi :) Luulen kyllä että vähän himmeämpään vaihdetaan, kun ei tässä ole niin suurta valon tarvetta (ainakaan kesällä)

      Poista
  3. Vau miten hieno! Ihan kauheita vieroitusoireita kun ei oo ehtinyt väsäileen mitään. Mutta kiva ihailla muiden aikaansaannoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Joanna! Mä niin tiedän tuon tunteen silloin kun ite ei pääse mitään kivaa tekemään. Mut sä varmaan keksit taas jotain superihanaa, kunhan jälleen aika antaa myöten :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä ei niin kauheita taitoja vaatinut, mutta kivaa oli puuhastella :)

      Poista
  5. Kiva tuli, isolla pop-polttimollakin voisi olla hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sellainen yksinkertainen iso voisi käydäkin. Koitin ennen ripustamista meidän eteisen kuviollisella polttimolla ja se ei toiminut, meni viivat liikaa sekaisin. Pitää testata vielä :)

      Poista
  6. TOSI KIVA!!! ...justiinsa eilen kattelin mummilan vintillä tollasta hökkyrää... pitäsköhän napata se kotiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tästä tykkään itekin. Ilman muuta kotiin ja mieluisan spray-maalin ostoon jos ei mummilla ole käyttöä! :)

      Poista
  7. Älyttömän kiva idea! Paljon tyylikkäämpi kuin valmislamppu. Ja tottta tosiaan, kaupan päälle vielä sielukkaan näköiset varjotkin! Vau :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos! Tämä oli kyllä onnistunut tuunaus :) Nuo varjot näyttää luonnossa vielä paljon kivemmilta kuin kuvassa.

    VastaaPoista
  9. Onpa veikeä! Ainut asia mikä mietityttää, on mistä löytää aina sopivan "kauniin" lampun näihin valaisimiin, missä poltin on näkyvissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Löytyi ratkaisu joka tyydyttää ainakin minua. Yritän postata tänä iltana tai viimeistään huomenna kuvien kera :)

      Poista