perjantai 3. toukokuuta 2013

Uusi lattia

Saatiin viime viikonloppuna naksuteltua alakertaan uusi parketti paikoilleen. Fiilis on hyvä, lattia on ihana. Valinta osui lopulta Ellettin valkomattalakattuun, kevytharjattuun tammi silk whiteen ja tyytyväisiä ollaan. Tykkään kovasti lattian kevyestä kirjavuudesta, elävästä ja paikoitellen karkeasta pinnasta. Ja kyllä se puu vaan ihanalta tuntuu jalan alta. Pari viikkoa graniitin kanssa tuntui omituiselta kun on koko ikänsä tallustellut parketilla. Eteisen kulmalla pilkottaa vielä vanhaa lattiaa. Aika paljon asunnon yleisilme kirkastui uuden lattian myötä. Eteisenkin graniitti menee peittoon kunhan ehditään, sinne tosin jotain muuta kuin parkettia. Joku päivä vielä ne listatkin paikoilleen, mutta niillä ei juuri nyt ole kiire.


Tänä viikonloppuna on edessä kummallisen paljon Bestån kokoamista taloudeksi johon ei pitänyt tulla lainkaan Beståaa... Ikean 20% alekampanja vauhditti kummasti päätöksen tekoa ;)

20 kommenttia:

 1. Juu-u, hyvältä näyttää:) Minkälaiset listat tulee>?

  Mitä meinasitte Betåsta?

  Meillä menee huominen ihan muuhun kun remonttiin (HCR) , mut ehkä ihan hyvä niin. Tauko paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän sen tiedät :) Listoista ei vielä aavistustakaan. Kuten sanoin, niillä ei nyt ole kiire, ei jotenkin jaksa keskittyä...

   Bestå-tehdas sai aikaiseksi kaikkea mahdollista. Nyt löytyy aikaisemman seinäkaapin lisäksi tv-tasoa, korkeaa hyllyä ja työpöytää. Tuntuupahan kämmenessä että tuli taas ruuvattua, huh.

   Onneks google ties heti mikä on HCR, mulla ei ollut aavistustakaan ;D Mukavaa päivää ja tsemppiä osallistujalle! Taukoa odotellaan myös täällä innolla, milloin se sitten onkaan.

   Poista
 2. Lattia näyttää todella hyvältä. Ja ah, tuo liukuväriseinä! SE ON IHAN MIELETÖN! Vitsi, kun meillä ei ole (ainakaan vielä) sellaiselle paikkaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos!! Seinäkin pääsi taas paremmin oikeuksiinsa uuden lattian rinnalla :) Nyt vaan kaikkia seiniä syynämään "sillä silmällä" josko sieltä sittenkin löytyisi sopiva kohta :)

   Poista
 3. Nappivalinta tuo lattia ja tuo seinä toimii hyvin sen kanssa.

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis lattia, tuollaisesta sävystä haaveilen itsekin sitten sinne tulevaan kotiin, kun se joskus saadaan rakennettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kaunis. Olikin ykkössuosikin jälkeen ainut jota edes harkittiin (ykkönen löytyi viime kesänä, mutta sen valmistus oli tänä aikana lopetettu - ei tosin edes harmita kun tämä on niin nätti :))
   Teillä onkin edessä paljon suunnittelua. Voin kuvitella miten se sulta sujuu :)

   Poista
 5. Hyvältä näytää, ja rimmaa kauniisti mahtiseinän kanssa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän itsekin yhdistelmästä kovasti. Kiitos :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, on se kyllä. Asentaessa vähän jännitti, että miten tämä kirjavuus toimii kokonaisuutena (joissain laudoissa on tosi isot värierot) - ja sehän toimii :)

   Poista
 7. Oi miten kaunis lattia! <3 Kyllä puu on aina puuta, niin hyvä ja lämmin jalan alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Nyt kun saatiin vähän työhuoneenkin lattiaa kaivettua laatikoiden alta esiin, niin näyttää & tuntuu aina vaan paremmalta :)

   Poista
 8. Voi vitsit miten upea lattia! Ja tuo seinä! Ihan mahtavasti sopivat yhteen, kyllä uskomattoman paljon modernisoituu asunnon ilme teidän remppaamisen myötä. Me pistettiin nyt sohva tilaukseen mittojen mukaan moduuleista rakennettuna. Vähän kyllä jännittää, että miltä se sitten näyttää, ei varmasti ainakaan niin modernilta, kuin mitä alunperin haaveilin. Mutta pakko kai se on parisuhteessa tehdä kompromisseja, joihin kyllä tosi paljon nyt kieltämättä vaikutti sekin, että tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon istumapaikkoja pieneen olkkariin.

  - Silla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silla, kiva kuulla taas! Kyllähän täällä aika paljon muuttuu uudempaan suuntaan :) Tällä hetkellä mulla joku ahdistus, mikään ei näytä toteutettuna siltä miltä omassa päässä... No tuo lattia ja seinä joo, mutta niiden lisäksi. Kompromissit on pakollisia, ainakin meillä myös, eihän siitä mihinkään pääse. Mutta voin sanoa, että just tuota lopputulemaa helpottaisi aika paljon jos olkkarin voisi suunnitella ilman kajareita& vahvistinta ja työhuoneen ilman pöytäkonetta... ;) Moduulisohva on varmasti hyvä ratkaisu pidemmän päälle kun voi sitten muokkailla jos tilanteet / tilat muuttuu. Olisi varmaan tullut meillekin, jos olisi löytynyt joku versio jonka osaset ovat tarpeeksi pieniä. Ei paljon moduulit auta, jos niitä ei silti saa kuin kaksi mahtumaan samaan huoneeseen ;)

   Poista
 9. Tosi kivannäköinen lattia. Ja toi vika kuva, huh heijaa... Toi seinä!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko ettei sullekaan olisi jäänyt ikävä vanhaa? :) Kiitos, kiitos <3

   Poista