torstai 9. toukokuuta 2013

Japanin tunnelmissa

Kylläpä tänään osasi olla säätiedotukset ihanasti väärässä! Tai ainakin meille luvattiin sadetta, mutta iltapäivällä saatiin olla täydessä helteessä. Jopa niin, että niskan ja hartioiden käräytyskin onnistui... Aamulla oli kuitenkin vielä sateista ja mietittiin että mitähän sitä tekisi kun ei remppa napannut. Lapset heräsivät tapansa mukaan ennen kuutta, ei sen väliä onko vapaapäivä vai, joten kun kaikki menopaikat aukenevat vasta aikaisintaan klo10 se on meille jo ihan liian myöhäistä. Muistui mieleen Viherpajan japanilainen puutarha jossa on viimeksi käyty joskus useampi vuosi sitten, joten päätettiin lähteä visiitille kun se aukesi jo klo9.


Kirsikkapuiden kukinta oli jo lähestulkoon ohi, mutta aivan ihana tunnelma tuolla puutarhassa on. Lapset riemuitsivat suuresta karppilaumasta, joille näytti olevan uusia tulokkaitakin juuri syntymässä... Lammessa on kuulemma myös paljon sammakoita, mutta niitä ei onnistuttu bongaamaan. Kauniisti toteutettu puutarha, joka sai taas haaveilemaan omasta japanilaisesta. Pidän kyllä myös rehevästä kukkapellosta, joten ehkäpä jos etupihan pitäisi sellaisena kuin se on, mutta takapihalle rakentaisi ajan kanssa pikkuhiljaa oman japanilaisen rauhan tyyssijan..? Juurikin upouuden trampoliinin viereen, heh.

Mutta jos jotain pientä edullista (vapaaehtoinen kalanruokintamaksu) tekemistä kaipaa, niin voin suositella tuolla piipahtamista. Varsinkin jos on muutakin puutarha-asiaa. Meillekin pari kukkasta tarttui mukaan omaa pihamaata piristämään :)


Puutarhakuvat kännykällä

10 kommenttia:

 1. Me käytiin tuolla aina ala-asteella luokkaretkillä :)
  Pitääkin ottaa tuo retkikohteeksi, sen verran ihania kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin sulle sitten tuttu jo pitkän ajan takaa :) Parhaimmillaanhan se on kun kirsikkapuut kukkii mutta kaunis muutenkin. Sinne vaan jos lähellä on :)

   Poista
 2. Ompas upea puutarha! En ole tuollaiesta ennen kuullutkaan, mutta tahtoisin kyllä käydä.

  Äitini sai tänään aivan upeita hortensioita. Haluisin sellaisia meillekin, mutta en tiedä osaisinko pitää ne hengissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunista tuolla on. Ei ehkä teiltä asti päiväretkikohteeksi riitä aihetta, mutta ehdottomasti jos muuten täällä päin pyöritte ja pientä piipahdusta kaipaatte :)

   Mä olen parina kesänä onnistunut hortensian kanssa, joten uskalsin jälleen koittaa. Täällä sen voisi kukinnon jälkeen laittaa maahankin ja katsoa nouseeko ensi vuonna uudestaan :) Mitään ihmeitä en ole tehnyt, kastellut vaan kun on alkanut näyttää kuivalta ;)

   Poista
 3. Näyttääpä ihanan satumaiselta paikalta! Kaunista! Mitenhän sitä muistaisi tuonne mennä kun tekemistä kaivattaisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä sellainen pieni "salainen puutarha". Kyselet sit vaan että mihis sitä pitikään mennä, niin mäkin voin koittaa muistella ;)

   Poista
 4. Ai, jai... Kyllä tuolla on taas saatu feng ja shui kohdilleen. ;)
  Toi paikka on niin rakas mulle. Voisin muuttaa siihen pienen majaan siellä.
  Tollainen tekee oikein hyvää rempan keskellä! Hyvä, että irrottauduitte. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä saatiin kyllä! Niin tunnelmallinen paikka että. Aivan ihana. Itsekseen olisi vierähtänyt hyvä tovi vain fiilistellen, lasten kanssa oli vähän hätäistä ;)
   Näitä pikairtiottopaikkoja tarvitsisi kyllä listata enemmänkin, niin tulisi tosiaan lähdettyä edes hetkeksi!

   Poista
 5. sattumalta törmäsin blogiini ja näin tämän postauksen. Kiitos. Kuva missä on ruutuovet saa minut haukkomaan henkeä, koska jotain tuollaista on tulossa meidän uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos, ihana että löysit! Kävin kurkkimassa, ja teidän kodista on varmasti tulossa upea. Tervetuloa uudelleen :)

   Poista