maanantai 15. huhtikuuta 2013

Paikka selvä, mistä lamppu?

Tuohon sohvan sivuseinälle, siihen samalle johon tulisi se tapettikin (tai tätä nykyä taidan sittenkin olla ensi alkuun marssimassa maalikauppaan), pitäisi saada valaisin. Sohva menee niin lähelle seinää, että meillä olemassa oleva jalkalamppu ei sinne väliin mahdu. Tykkään kyllä kovasti tuosta valon kajosta jonka tällä hetkellä nurkassa lattialla oleva pöytävalaisin tuo, mutta sen valossa ei kyllä lueta tai kudota yhtään mitään... Valinta siis seinälamppujen joukosta.


Musta, yksinkertainen, ajaton - siinä pääkriteerit. Koska se on asunnon keskeisellä paikalla ja siten aina silmissä, saa se olla myös erikoisen kaunis. Etsiskelin netistä vaihtoehtoja, ja niitä löytyikin taas lähes ärsyttävän monta hienoa. Valitse näistä sitten...

House Doctorilta löytyi useampikin kohtuuhintainen vaihtoehto

Ykköskuvan putkimallille voisin löytää meiltä muunkin sopivan kohteen. Siitä muuten näytti olevan Room21:ssä nyt jonkinmoinen tarjouskampanja menossa. Kolmosen sisäpuolen kuparipinta houkuttelee juuri nyt kovasti.

Ikean PS2012 olisi edullinen ja mukavan simppeli


Ja sitten näitä vähän tyyriimpiä:

Bolia Stretch ArmLa Lampe Gras 222


La LampeGras 213


Artemide Tolomeo


Lampgustafin Stanfordin saattaisi  ehkä (?) saada joskus Ellokselta alekoodilla, silloin kun myös merkkituotteet saa aleen mukaan. Varjostimen malli on minusta kaunein näistä kaikista!


Kaikki kymmenen kandidaattia vielä yhdessä kollaasissa. Tänään kolmen kärkeen taitaa minulla nousta kollaasin numerot 5,6 & 8. Löytyikö suosikkia tai tiedätkö jonkun vielä paremman?


18 kommenttia:

 1. Ykkösestä tuli ekana mieleen vaan yks juttu, se on vaarallinen, ainakin lapsitaloudessa. Jos siis on sellaisella korkeudella että siihen yltää. Masentava näkökohta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis noista isoista kuvista ykkönen, tuo putkenpätkä? Niin se voi olla, siksipä ei sitä olohuoneeseen, mutta muualla voisi toimia.

   Poista
 2. Kutonen tai kasi:) mutta mitenhän toi kutosen sisäpinnan väri vaikuttaa itse valon väriin? Ei varmaan mitenkään...ehkä. Kasi on mulla keikkunit ostoskorissa monesti,mutta ärsyttää kun siihen ei saa niitä alekoodeja käytettyä...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä meinasit siihen seinään maalailla?

   Poista
  2. Tuolla sohvan takana loistaa meidän vanha kuparilamppu. Hieman kellertävä valo, mutta ei minusta häiritsevä. Varsinkin kun siinä ei siis ole mitään erikoiskirkasta/valkoista lamppua. Tuo kasi on ihan superkaunis. Mä en vaan osaa ostaa Ellokselta mitään ilman alennuksia... Jaksaakohan sellaista superalea kuinka kauan odotella...

   Siihen tapettipostaukseen kirjoitinkin sun vastaukseen, että sitä liukuväriä ajattelin kokeilla vaikka varmasti vaikeaa onkin :)

   Poista
  3. No aivan joo. Ruiskulla vai telalla? Onpas mielenkiintosta... Palkkaan sut pizzapalkalla meillekkin:D

   Poista
  4. Telalla mä ajattelin. Löysin jonkun saksankielisen blogin jossa oli saanut sen niin onnistumaan, tosin se ohjeiden tulkinta jäi vähän vajavaiseksi... Mut saa tuohon meidän kompressoriin ruiskunkin, joten periaatteessa vois koittaa sitäkin. Heh, palkkio kuulostaa ihan hyvältä, mutta katotaan nyt ensin onko lopputulos sellainen jota kehtaat katsoa edes kyläpaikassa ;DD

   Poista
 3. Ennen kun olin avannut edes koko postia, mietin mielessäni yhtä lamppua. YKKÖSTÄ! Se on vaan niiiiin ihana, meillekkin jonnekkin tulossa uudessa kodissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ykkönen isoissa kuvissa vai tuossa kollaasissa? Nää on vähän huonosti ristiriitaisesti noissa...

   Poista
  2. Aijoo en tajunnu tota kollaasia edes kattoo ;) eli isoissa kuvissa. Toi ensimmäinen kaikista siis :)

   Poista
 4. Voi ei, kehtaanko edes sanoa...katsomatta valmistajia, Ikea päätyi mun lemppariksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut sehän on ihan parasta! Helposti saatavilla eikä köyhdytä lompakkoa liikaa :) Sinne munkin valinnat useimmiten osuu, siis ihan jo ulkonäön perusteella, mutta nyt tässä tapauksessa luulen että ostetaan joku muu, vaikka tuo Ikeankin on tosi kiva! :)

   Poista
 5. Flos 265 on mun suosikki. Ostin se meille ja olemme tykänneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinkin tuon lampun juuri jossain ja mietin mikä se on. Nyt sain nimen :) Hieno lamppu!

   Poista
 6. Hienon kollaasin oot tehnyt! Minulla myös suunnitelmissa joku samantyyppinen valaisin, mutta mikä :D sama ongelma on täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Eikö ookin vaikee valinta kun on niin paljon hienoja!? Mut kai se pitää uskoa että se oikea tulee lopulta napattua :)

   Poista