sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Sauna on valmis!


Saatiin sauna viikolla valmiiksi ja hetihän se piti ensimmäiset löylytkin lämmittää! Kyllä oli makoisaa istua uudessa saunassa ja nauttia pehmoisista löylyistä. Onnistunut remontti loppujen lopuksi.

Saunan remppamiehien kanssa oli vähän säätämistä loppuviimeistelyn kanssa. Sähkäri vetäisi lämpöanturin pintavetona panelien päälle, ja peitti piuhan 25cm listan pätkiä päälle ruuvaten. Toinen ukko sai onneksi vedon panelien alle, mutta reiäthän sinne seinään jäi... Selkänojan asensivat saunaan pyytämättä ja siitä sitten toinen sarja lisäreikiä paneliin kun se poistettiin. Eivät onneksi silmään paista, mutta harmittaahan tuo. Kerran asennetut lauteet jouduttiin itse purkamaan ja myöhemmin uudelleen asentamaan kun liukuovifirma unohti sanoa että ne ei saisi olla paikoillaan kun ovi tullaan asentamaan. Oveakin siis asennettiin tuon vuoksi kahteen eri otteeseen.

Sauna on pieni, mutta tuplakokoinen alkuperäiseen verrattuna. Sulautettiin seinän takaa pieni vaatehuone saunaan mukaan ja saatiin kaivattua lisätilaa. Nyt tuossa kylpee ihan hyvin 3-4 jos tarvis on. Alunperin haluttiin täysin mustavalkoinen sauna: valkoiset kaakelit seinään ja mustat lauteet. Kaakeliajatus kariutui siihen, että niiden laitto olisi pienentänyt saunaa entisestään alle tarvittavien seinämateriaalien vuoksi. Sen jälkeen sormipanelit oltaisin haluttu pystyyn, mutta niissä sama juttu: olisi tarvittu lisäkoolit poikittain ja taas olisi koko pienentynyt. Nyt kyllä tykkään näistä näin, joten ei jäänyt harmittamaan, ja kyllähän puun lämpö saunaan sopii. Seinät siis haapaista sormipaneelia ja lauteet 12cm leveää lämpökäsiteltyä haapaa. 

Vielä vähän mietitään että valkaistaisiinko seiniä saunavahalla, mutta ehkä odotetaan siihen kunnes alkavat kellastumaan ja uudistetaan sitten. Nuo alkuperäiset ikkunat mua vähän vielä kiusaa, kun en tuota ruskeaa tuonne haluaisi, mutta en oikein tiedä mitä niille tekisi. Saunavahalla niitä saisi vaan tummemmaksi, ei vaaleammaksi. Olisiko musta ihan outo..? Jos on ideoita niin heitelkää!


Kiuas on digitaalisella ohjauspaneelilla varustettu Harvian Kivi. Täysin valkoinen kiuas oli alunperin ajatuksissa, mutta lopulta ratkaisi koko ja hinta. Ohjauspaneelilla varustetut valkoiset olivat liian kalliita tai liian isoja.


Liukuovi on tähän tilaan ihan ässä! Säästää hurjasti tilaa eikä avaudu kiinni pönttöön. Tämän kanssa saatiin oviaukko venytettyä 90cm leveäksi joka osaltaan lisää tilantuntua ja valonvirtausta. Saunassa ei vielä ole minkäänlaista valoa, eikä sitä taida sinne tarvitakaan. Metrin leveä, oven korkuinen pala karkaistua lasia maksoi melkoisesti, mutta tämä satsaus kannatti.



24 kommenttia:

  1. Tosi kiva tuli. Onko tuo sormipaneeli haapaa, kun on niin nätin värinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykätään kyllä itsekin :) Sormipaneelit on haapaa.

      Poista
  2. Nätti se on!

    Ei ois musta ikkuna outo. Mutta ei tuo ruskeakaan hassumpi oo... Mut miks sillä valkosella supilla ei tuota saa valkoisemmaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Tänään tuossa mietiskelin että vois ne tosiaan mustaksi laittaa ja ehkäpä jossain vaiheessa lauteetkin. Menivät aika punaiseksi parafiini käsittelyn jälkeen... Se supi on läpikuultavaa, joten tuo ruskea paistaisi läpi. Vaalenisi ehkä, mutta en mä kyllä vaaleanruskeaakaan halua.

      Profiilisekoilua olen harrastanut minäkin ;)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi kiva, onneksi keksittiin tuo vaihtoehto kaiken veivaamisen jälkeen :)

      Poista
  4. Hyvä tuli. Kaunista. Paneli ja ovi ovat ihanat.

    Meillä on saunan ikkunanpuitteet laitettu saunavahalla mustaksi.
    Itse ainakin tykkään, tulee mieleen savusaunan luukku.
    Meillä on tosin samalla käsitelty mustaksi lauteetkin.
    Täältä voi kurkata.
    https://lh6.googleusercontent.com/-q0lr6bmqLJI/TXd6Q6FvfqI/AAAAAAAAAL8/UjRt_B8XrMQ/s1600/IMG_0677KH.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paneli ja ovi on omatkin suosikit tuolla :)

      Hyvältä näyttää teillä mustat pokat. Ja ollaan myös mietitty että lauteet voisi edelleen jossain vaiheessa mustata, joten sitten olis ainakin superhyvä pari. Olin peilin kautta näkevinäni saman kiukaankin..? :)

      Poista
  5. Nätti sauna :) Saanko kysyä mistä laudeliina on? Se on ihana!

    VastaaPoista
  6. Anonyymille (tämä ei nyt jostain syystä anna mun vastata suoraan kommenttiin) kiitos!

    Laudeliina on Prismasta sitä niiden omaa House-sarjaa. Olisko muissakin s-ryhmän kaupoissa..? Tosi kiva minustakin, ja vielä edullinenkin moneen muuhun verrattuna :)

    VastaaPoista
  7. Ihana:) Nuo sormipaneelit näyttää tosi kivoilta perinteiseen paneeliin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sari :) Nuo sormipaneelit on kyllä tosi nätit.

      Poista
  8. Kiva sauna :)
    Kiulu jäi kyllä mietityttämään... Mistä tuollaisen voisi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se on Rento-kiulu. Niitä on mun mielestä aika hyvin noissa isoissa marketeissa ja rautakaupoissa, värivalikoima vaan vaihtelee. Ja se vaihtelee myös onko sanka niinkuin meillä vai sellainen suora kahva.

      Poista
  9. Jopa kelpaa saunoa :)

    Valo voi tietysti hämätä, mutta ei nuo ikkunanpielet pahalta näytä noinkaan - tuovat vain häivähdyksen lämpöä. Mutta jos lauteet muuttuu mustiksi, niin sitten ilman muuta ikkunanpielet samaan sävyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kelpaa :) tuli jo toinenkin kerta testattua ihan rauhassa, eikä ollut huono.

      Mun mielestä luonnossa nuo karmit saa panelit kellertämään. Mutta kyllä niitä nyt jonkun aikaa kestää ihan hyvin näin :)

      Poista
  10. Saunan liukuovi on todella kiva :)
    Voitko vinkata mistä hankitte oven?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykätään ovesta tosi paljon :) Tämä on tilattu mittojen mukaan Lasistamosta.

      Poista
  11. Hei! Kiitos loistavasta blogista! Löysin tänne tänään ja tässä on ilta kulunut mukavasti blogia lueskellessa :) Meillä on aika vastaava remontti edessä, nyt vasta suunnitteilla, ja täältä on löytynyt hurjasti hyödyllistä asiaa!

    Jäi kiinnostamaan, että mihin hintaan saitte loppujen lopuksi tämän kylppäriremontin? Löytyikö hyvä firma tekijäksi ja uskaltaisitko suositella? Vinkit hyvistä tekijöistä kiinnostavat kovasti, kun oma remontti on kokonaan edessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Silja! Yritänpäs uudestaan. Automatkalla näpytin kännykällä pitkän vastauksen, joka sitten katosi jonnekin katvealueilla...

      Kiitos kivasta kommentista!! Mukava kuulla että olet täällä viihtynyt ja vinkkejä löytänyt :)

      Kylppäri maksoi lopulta 27t, josta työn osuus n.15t putkareineen ja sähkäreineen. Nyt huomaan että en olekaan tainnut muistaa allaskalusteista tai pöntöstä sen tarkemmin postailla. Remonttiin sisältyi myös kuumavesivaraaja asennuksineen. Liukuovilasi tilattiin erikseen ja se tuohon tulee vielä päälle( 1,5t). Perustöihin ollaan oikein tyytyväisiä sekä aikataulun pitävyyteen. Remppa alkoi viikkoa ennen kuin mikä oltiin asetettu deadlineksi ja valmistui niinkuin pitikin pieniä korjaustöitä lukuunottamatta. Viimeistely ei ollut ihan priimaa kuten tekstissäkin kirjoitin, mutta sen verran pieniä juttuja, että vaikka rempan valmistuttua kihisin aika paljonkin, niin eipä nuo ole sen jälkeen silmiin osuneet. Jos kiinnostaa edelleen niin voin tarkemmin vastata sähköpostiin :)

      Itse löysin ihan vasta äskettäin sellaisen facebook-ryhmän kuin Raksakimppa Uusimaa. Siellä tuntuu puskaradio tiedottavan tekijöistä niin hyvässä kuin pahassa. Kannattaa tutustua jos ei ole ennestään tuttu ja näillä main asutte.

      Tervetuloa uudelleen ja tsemppiä remppaan!!

      Poista
  12. Kiitos, kiva kuulla faktatietoa toteutuneista kustannuksista pk-seudulla. Aika kova kokonaishinta, mutta kyllä lopputuloskin on upea! Meillä on vähän tiukempi budjetti, saa nähdä riittääkö vai joudutaanko venymään :)

    Kyselen lähempänä ehkä lisää noista tekijöistä sähköpostitse, kun suunnitelmat ja aikataulut meillä tarkentuvat. Kiitos myös fb-vinkistä, osuu kyllä kohdalleen, remonttikohteemme on Espoossa.

    VastaaPoista
  13. Ihanalta näyttää. Minulla haaveissa tuommoinen saunan lasiseinä sekä lasiovi. Saa nähdä, josko pientä remonttia saataisiin tehtyä loppuvuodesta. Nyt sauna on aivan perinteinen, melko vanhanaikainen. Kauniit nuo laudeliinat.
    https://www.suihkutilat.fi/tuotteet/saunan-valiseinat-ja-ovet/lue-lisaa

    VastaaPoista