keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Marimekkoa lastenhuoneeseen

Piti vain käväistä Marimekon sivuilla varmistamassa se kangas mitä olen ajatellut lastenhuoneen verhoksi. No tietäähän sen mitä siitä seuraa. Valinnan vaikeus, kun sopivia kandidaatteja olikin taas ihan liikaa.

Alkuperäinen ajatus oli tämä Räsymatto


Sen pariksi toiseen ikkunaan keltainen Lokki.


Mutta sitten yllättäin myös värikäs Räsymatto näytti houkuttelevalta


ja Lappuliisa.


Ryijykin olisi ihana (ilman violettia - en tiedä mikä siinä nyt tökkii)


kuten myös Pikku jätski


sekä Merimerkki (tässä jos olisi vähän keltaista mukana, niin en enää miettisi).


Kulkueestakin tykkään.


Pöh. Pitääkin taas miettiä pitkään ja hartaasti. Huoneessa on itseasiassa 9 ikkunaa. Ehkä pitääkin verhottaa kaikki, vaikka suunnittelin vain kahta, hah. Ajattelin kurkkia myös sopivia valaisimia, mutta se saa nyt jäädä seuraavaan kertaan. Päässä pörisee (flunssa ei helpota ajatustoimintaa). Työhuoneen kalusteisiin ja järjestykseen sain tänään kuitenkin lopultakin kantavan idean. Siitä olen tosi iloinen, kun sekin on pöristellyt tässä jo useamman viikon.

30 kommenttia:

 1. Tuo lokki on mun suosikki! Pikkujätskikin on kiva ja raikas. Sitä kaavailin vanhaan kotiin jossakin vaiheessa. Tyyny ajaa nyt verhon asemaa ja riittää sitä kuosia...

  Heh. Mulle taas kelpais kaikki violetti just nyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokki olis tosi hieno! Tuohon huoneeseen vaan haluaisin sen pariksi jotain muutakin, se ei toimi noihin pikkuikkunoihin yksinään kun on niin iso kuvio.

   Mulle tulee varmasti vielä violettikausi. Oli se joskus niin iso suosikki. Nyt vaan vielä liian lähellä - ja varsinkin tuohon Ryijy-kankaaseen ei musta jotenkin sovi. En osaa edes perustella :)

   Poista
  2. Tuleeko suoria verhoja vai jotenkin samaan tyyliin kuin vanhassa kodissa laskosverhoina? Jos siihen erkkerin kohille laittais vaan yhden pitkän katseenvangitsijaksi?

   p.s. Ystikset on ensviikolla, sieltä vois saada jotakin näistä

   Poista
  3. Erkkeriin ei ensimmäisenä mitään. Jos jotain niin sitten tosiaan yksi pitkä on varmaan ainut oikea vaihtoehto. Siinä on vaan tosi vähän tilaa katon ja ikkunankarmien kohdalla, että voi olla että mietin vaan jotain viirivirtystä tms kun sälekaihtimet on. Pitkiä suoria ei saa kunnolla mihinkään. Nyt haluisin ehkä ihan oikean laskosverhon, jos vaan raaskin ostaa niin paljon kangasta... Jos pääset huomenna mukaan pistäytymään, niin voit pohtia luonnossa :)

   Hei ootko menossa ysmyihin ja pääsiskö kyytiin? Muuten saatat saada vaan ostoslistan ;)

   Poista
 2. Yhdeksän?? No siinä on sitten ikkunaa :)

  Mun mielestä sun eka vaihtoehto kestää pisimpään aikaa - siis ajalla tarkoitan nyt lasten kasvamista. Uskon, että kelpaa isommillekin. :)

  (Tuli tästä mieleen meidän eskarilaisen (pojan) ikuinen lempiväri, kirkkaan punainen, mitä olisi halunnut huoneen täyteen silloin viisivuotiaana, kun taloa suunniteltiin. Nyt lempparivärit ovat tyyliin musta ja sininen - mut ei ainakaan se punainen - eli oon aika tyytyväinen, kun uskalsin tämän ennustaa, enkä suostunut laittamaan huonetta punaiseksi...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä riittää noita ikkunoita. Yksi erkkeri joka tuottaa 6. Aika haastava verhojen kannalta, vaikka valon puolesta en moiti :)

   Mä olen aina ollut kausiverhojen kannattaja. Oon vaihtanut niitä pari kertaa vuodessa ja valitettavasti yleensä aina uusiin... Marimekon kohdalla niin ei kyllä ole tarkoitus toimia. Mutta vähän pelkään että menee liian musta-valko-harmaa-keltaiseksi noiden verhojen kanssa kun muitakin ihania värejä on niin paljon. Mä vähän ajattelin että nuo moniväriset olisivat tavallaan varmemmat. Jos keltainen kausi menee ohi, niin monivärisissä on kuitenkin muutakin tarjolla...

   Poista
  2. Mullahan ei ole koskaan ollut kausiverhoja :) Samat on ikkunassa, kunnes menevät vaihtoon kokonaan. Olen huomannut kyllästyväni helposti kirkkaan värisiin asiohin, mutta poikkeuksena puhtaat perusvärit eivät kyllästytä samalla tapaa, ainakaan yksittäin esiintyvinä. Ja verhoissa tykkään/jaksan katsella mahdollisimman yksinkertaisia värityksiä ja kuviointia (lue: yksivärinen rocks... ;)). Eiks ollutkin "kiinnostava" analyysi ;)

   Poista
  3. Pakkohan ne olis olla aikalailla yksiväriset jos ei aio vaihdella. Meillekin on viime vuosina kotiutunut melko basic malleja, edellisessä kodissa ei tainnut olohuoneen verhot vaihtua kuin kerran ;) Lastenhuoneeseen nyt tuntuu että haluaisin verhoihin vähän väriä kun muuten on mustavalkoinen, mutta onhan noissa leluissakin väriä kerrakseen... Pohdinta jatkuu :)

   Niin ja on musta aina kiinnostavaa kuulla ajatukset sisustusvalintojen takana! =)

   Poista
 3. Nyt sulla onkin pulma ratkottavana, monta on nimittäin ihanaa vaihtoehtoa. :)
  Mun pitääkin ihan vinkata sulle Modernisti Kodikkaan, Kertun blogista, hänellä oli myös lastenhuoneessa samanlainen ongelma jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on aika iso pulma! Mutta kaikki vaihtoehdot on niin hienoja, että ei kai tässä voi ihan metsään mennä millään ;)

   Olen Kertun blogia aina säännöllisen epäsäännöllisesti kurkkinut ja tiedän lastenhuoneen. Se kuppikangas (en juuri muista nimeä) on ihana, mutta meille ei tuonne voi täysipitkiä verhoja laittaa ja se kangas vaatii mun makuun sen.

   Poista
 4. Lappuliisa on ihanin, kulkue vähän pelottava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkue pitäisi ehdottomasti ensin tarkistuttaa lapsilla ja kysyä mitä mieltä ovat. Voi tosiaan olla pelottava, mutta kun tarkemmin katsoo, niin kaikki hahmothan vaan hymyilee :)

   Lappuliisassa on tosi herkulliset värit!

   Poista
 5. Niin ymmärrän sun valinnan vaikeutta! Ihania! Mun suosikit taitaa olla Kulkue, värikäs räsymatto ja jätski. Ääh, ei pysty valkkaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookin vaikeeta kun alkaa tarkemmin pohtimaan! Kaikissa vaihtoehdoissa on jotain joka houkuttaa :)

   Poista
 6. Mä kannatan myös alkuperäistä ideaa pitkäikäisyyden vuoksi. Mulla on ollut pitkään Marimekko burnout mutta nyt ne taas näyttää kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon Liisalle kirjoitinkin, miksi mun kohdalla alkuperäinen ei välttämättä olisi pitkäikäisin vaikka neutraalein onkin... :) Mulla meni myös monta vuotta kun en Marimekosta suuremmin välittänyt, mutta nyt olen ihastunut täysillä.

   Poista
 7. Mun suosikit on Kulkue, värikäs Räsymatto, merimerkit ja pikkujätski :) Mä itekkin noita neljää pyörittelen, lisäks vielä haluisin jotain kippis-kuosista. Oi niitä ihania kankaita on niiiiin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kippiskin on ihana, mutta meille en näe sitä lastenhuoneeseen. Muualle kyllä :) Kangasvaihtoehtojakin on kyllä ihan liikaa, kuten niitä tapettejakin. Kai se on uskottava että lopulta joku natsaa täydellisesti ;)

   Poista
 8. Millä mallilla ajattelit verhot tehdä? Kuinka iso pinta-ala kangasta tulee per verho? Ajattelin, et miten mikäkin kuosi pääsee oikeuksiinsa. Kauniita ja raikkaita ovat kaikki! Itse tuppaan kyllästyä kovin värikirjoon aika nopeasti. Meidän mustaa lappuliisaa keittiön pöydän vahakankaana en aina kauaa jaksa kerralla katsella. Nyt just silmää miellyttää eniten lapsia ajatellen Merimerkki tai pikkujätski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika tuota kellonaikaa... Toivottavasti ensi yönä eri meno! Mut näistä verhoistahan me jo juteltiinkin, joten en jaksa kirjoittaa ;) Se on totta että liian värikkäät alkaa helposti kyllästyttää, pitää nyt pohtia pari päivää ennenkuin ryntään kauppaan :)

   Poista
 9. Toi Lokki on ihana (ihanin,just tällä hetkellä). Itselleni sitä kuolaan! ;)

  Sulla on kyllä valinnan vaikeus, niin monta hienoa kangasta. Ehkä se sieltä aikanaan kirkastuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokki on hieno! Siinä on vaan niin iso kuvio, että en tiedä pääsisikö meillä tuossa kohtaa oikeuksiinsa. Pohtimista riittää, mutta kai se tässä joku päivä :)

   Poista
 10. Kulkue, Lokki ja Räsymatto ovat minun suosikkini. Tuota ihanan keltaita Lokkia ei meillä vielä olekaan...tahtoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tosi upeita! Aaah, miten voikin olla näin paljon hyviä! :)

   Poista
 11. Näitä kuvia katsellessa huomasin yhtäkkiä, että hupsista, meiltähän löytyy noi kaikki kankaat Merimerkkiä lukuunottamatta. Marimekko-frikki olen:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau!! Ehkä meidän sit pitäis ottaa Merimerkki ;) En mä ole kyllä oikeasti vielä päässyt ratkaisuun, nää on kaikki niin hienoja!

   Poista
 12. Oothan huomannut, että Marimekossa on ensi viikolla ystävämyynti? Kankaitakin saattais olla tarjolla vähän huokemapaan hintaan? Sitten ainakin voisi hankkia vaikka vähän useampaankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuli ilmoitus sähköpostiin mut on se hyvä että ystäväkin huolehtii :) Siellä olis kyllä ihana päästä käymään. Tänään kun junailin keskustaan niin seuravalla pysäkillä vähän harmitti kun ehditte jo muuttamaan, olisit muuten niiiin lähellä :)

   Poista
 13. kiva blogi ja kaunis koti teille tulossa :)

  VastaaPoista