maanantai 15. lokakuuta 2012

Lempiastiani

Onnen helmiä -blogin Janika haastoi minut esittelemään lempiastiani.Ymmärsin sen nyt niin, että suosikkini niistä mitä kaapista löytyy, ei niitä haaveita mitä ehkä haluaisin joskus omistaa. Kiva haaste, johon mielelläni tartuin. Tässä niitä nyt olisi:

Etsiskeltiin pitkään meille sopivaa valkoista astiastoa, joka olisi yksinkertainen mutta jossa on sitä jotain ja joka sopii sekä arkeen että juhlaan. Halusin oikean astiaston oikealta merkiltä, mutta kuinkas sitten kävikään. Joku ehdotti meille vuosi sitten Ikean Skyniä ja kun ne nähtiin päätös oli selvä. Tosi ihana, laadukas sarja ja täyttää kaikki kriteerit. En vaihtaisi pois. Meiltä löytyy myös isot tarjoiluastiat jotka jäivät pois kuvasta.


Kahvikupit ja pikkulautaset ovat Iittalan Egot. Kahvikuppeina nämä ovat täydelliset. Aikoinaan meillä oli myös saman sarjan isot teekupit, mutta niiden kahvat eivät kertakaikkiaan kestäneet täyden mukin painoa vaan napsahtelivat poikki ja niitä ei ole enää kuin yksi jäljellä.


Kun peruspohja on valkoinen niin siihen voi sitten yhdistellä mitä vaan väripilkkuja.

Lasten astioissa suosikkeja ovat mustavalkoiset Seikkailu-muumit ja sitten nämä Marimekon karkuteillä lautanen ja kippo. Näitä pitäisi kyllä saada toinenkin setti.


Lahjaksi saadut Marimekon Hyvässä seurassa siirtolapuutarhakipot ovat suloiset.


Iittalan mustat Teema kulhot ja mustavalkoiset paratiisikulhot ovat ihan parhaita aamumyslille ja iltarahkalle. Sopivat myös muuhun kattaukseen valkoisten terävöittämiseen.


Lasisto on meidän kompastuskivi, mieleisiä ei ole vielä löytynyt. Laseja toki on kaappi täynnä, mutta en voi niitä lempiastioikseni nimetä. Paitsi nämä Iittalan glögilasit (joiden malliakaan en enää muista?). Voi että mua harmittaa kun en aikoinaan tajunnut että on poistuva malli. Meillä on niitä vain nämä kaksi ja vähintään kuusi haluaisin ehdottomasti. Jos näette näitä jossain niin muistakaa vinkata (tai jos on kirpparilla niin ostakaa pois talteen :))!


Blossan tämän vuoden glögipullo on minusta hieno. Ja niin myös nämä Ikean joulumalliston tarjottimet.

Minä haluaisin nähdä minkälaisia lempiastioita löytyy teiltä?:
Huitulan koti
Kahden kerroksen väki
Kohti kotisaarta
Kotiolotila
Saaristohuvila

16 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! Tämä tulikin mitä parhaimpaan aikaan, koska juuri kotimme astiatilannetta olenkin lähipäivinä mietiskellyt:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun innostuit! Ja sattuipa sitten hyvään saumaan :)

      Poista
  2. Hianoja astioita teillä! :) Ikean Skyn on mulle uusi tuttavuus, muut tuttuja, mutta ei löydy meidän kaapista, vaikka tykkäänkin kovasti. :)

    Kiva vastata haasteeseen, mutta hetken joutuu odottamaan, koska ne lemppari astiat ovat vielä pakkauksissa... Pian toivottavasti pääsen niitä taas käyttämään - ja kuvailemaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kuten kävi ilmi niin mäkin tykkään :) Skyniä ei mun mielestä ole pahemmin markkinoitu. Ehkä yritetään pitää vähän parempana astiastona..? Tai en vaan ole huomannut. Tykkään tosi paljon tuosta loivasti aaltoilevasta muodosta joka tuo sitä pientä vaihtelua mutta ei hypi silmille.

      Tosi kiva jos joskus sitten jotain vilautat kunhan olette päässeet asettumaan :)

      Poista
  3. Kiitos haasteesta. :)
    Teillä on kyllä kauniita astioita! Iittalan Egot ovat mun kestosuosikit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noihin Egon kahvikuppeihin ei vaan voi kyllästyä, edes 12 vuotta niiden käyttöä ei ole auttanut ;D

      Poista
  4. Siis voi ihanuus, mitä astioita sinulta löytyykään <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanien lisäksi on myös muita, jotka odottavat uudessa kodissa autotalliin pääsyä ja ajan kaunistamista ;)

      Poista
  5. Onpas kivoja astioita! Muistan, kun pohdit noita astiajuttuja:) Tuo Syn on tosi kaunis, ihana tausta melkein mille vaan. Itse en ole sitä aiemmin huomannutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Siitä onkin aika tasan tarkkaan vuosi kun asiaa ääneen pähkäilin. Ja onneksi tein niin, sillä enpä tiedä olisinko muuten noita Skynejä hoksannut :)

      Poista
  6. Done! :) http://saaristohuvila.wordpress.com/2012/10/17/lempiastiat/

    VastaaPoista
  7. Voih, vähän nyt haastetta haasteen perään, mutta en loukkaannu jos et halua osallistua. Eli laitoin sulle lempiASIOItani-haasteen blogiini ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aah, nimi menee tosiaan läheltä näissä haasteissa :) Kiitos haasteesta! En lupaa, mutta yritän - kiinnostava meemi tuokin.

      Poista
  8. Ihania astioita ja kiitos haasteesta. Voivoivoi miten nuo Marimekon karkulaiset kutkuttaa! Näin ne kaverilla lastenhuoneen verhoina ja siitä asti olen kuolannut niiden perään... ihanat astioinakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo karkulais-jutut on tosi symppiksiä. Mä haluaisin toisen lautassetin lisäksi myös salkun :)

      Poista