keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kässänopen painajainen

Mä en tiennyt mitään tästä monia villinneestä takkihuumasta ennen tätä syksyä ja Hannan takkia, mutta sitten kun sen näin niin menoahan se oli. Kotipalapelin Rillan tallettaman ohjeen mukaan kudoin siis Kässänopen painajaisen meillekin koossa 110cm. Yksiväriseen en taipunut kun kaapissa oli sopivasti jämälankoja yhteensopivissa väreissä joten tein omanlaiseni. Napit napsin miehen vanhasta villakangastakista ja piilotin logot "huput" päälle virkkaamalla. Tykkään itse kovasti. Tytärkin muuten, mutta on kuulemma kuuma. Pakkasta siis odotellaan :)






Tämä oli kivan helppo projekti, vaikkakin huppua tehdessä meinasi jo alkaa vähän puuduttaa. Onneksi seuraavan saa tehdä pienemmässä koossa pikkuveljeä varten ;)

Edit. Hmmm, kylläpä blogger muuntaa nää kuvat hurjan siniseksi, ei nää mun fileissa näytä yhtään tältä... Pohja siis perusharmaa, hihat graffitinharmaat.

20 kommenttia:

  1. mulla on sama takki puikoilla ja teen sitä novitan nostalgia langasta. minkäskokoinen tuo malli on ja teitkö siis koon 110 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takki on koossa 110 ja tyttö n.100cm mutta tosi pitkäkätinen, joten ei tässä kauheasti ektraa edes ole.

      Poista
  2. Meillekin on just työn alla sama takki:) roopen takkia oltiin eilen sovittamassa mummilla, ja artun takki valmistuu kovaa kyytiä toisen mummun hyppysissä:) toi on niiiiin ihana takki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kiva kun on niin helppo ja silti hienon näköinen :) Näytähän sit minkälaiset teille tulee!

      Poista
  3. Tuli kiva!
    No ei kyllä se pienempi olis mennykkään...Mutta ei noilla tytöillä nyt NOIN paljon sitä kokoeroa oo, joten ihan nopeesti pääteltynä sullon tiukka käsiala ja mulla löysä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Pitäis joskus verrata tuota käsialaa. Senkö takia mulla aina kaikki on vähän pientä vaikka kuinka valkkaa isomman koon tehtäväksi... Mut ei nää mun työt kyllä kiristäkään.

      Poista
  4. Hieno takki tuli ja tosi kivat napit olit keksinyt. Tuon nappi-ideanhan voisin vaikka kopioida H:n takkiin, joka toivottavasti valmistuu tämän talven aikana koossa 92. Ihan kohta pitäisi ensimmäinen ja isoin eli takakappale valmistua, jos vaan vähän malttaa ja saa olla puikoissa. Löysin kyllä kirjastosta mielenkiintoisen, historian professorin kirjoittaman kirjan Eva Braunista, joten kilpailua olisi äidin lyhyistä omista hetkistä. Mutta onneksi on ainakin opeja lähellä, kun tulee taas aika konsultoida villatakin vaiheissa. Kyllä villa lämmittää ja jos vain ehtisin, tekisin myös I:lle samanmoisen tai sitten aloitan sen ensi talvea varten joskus. Silloin kyllä vaan saattavat koot loppua kesken ja pitää soveltaa, kun ohje taitaa olla kokoon 110 asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Nuo napit on musta itsestäni ihanan näköiset, mutta eihän ne käytännölliset ole jos niitä haluaa aukoa. Meillä takki on enemmäkin kuin villapaita, ei avata kuin tuota ylintä. Niin meillä mennään melkein kaikkien nappivaatteiden kanssa ;D

      Jos teet paksummasta langasta kuin 7-veljestä, niin sit voit rauhassa tehdä vielä noita kokoja käyttäen :)

      Poista
  5. Oi kun kiva! Ja vaikuttais niin helpolta, että tämmöinenkin käsityötunnilla kyllä ihan lapasennäköiset lapaset aikaan saanut (ja niitä lapasia edelleen käyttävä), mutta sittenmmin taitonsa unohtanut, osaisi tuon tehdä. Mulla olis tuolla myös säkillinen Seitsemän veljeksen jämiä vuosien (tai vuosikymmenten) takaa. Jos mä siis nyt aloittaisin tuon koossa 110 cm, niin saisinkohan mä sen valmiiksi siihen mennessä, kun se olis tytölle sopiva? Täytyy pohtia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kyllä ja voin suositella kokeilemaan :)

      Kannattaa kyllä ehkä valita sellainen koko missä riittää motivaatiota viedä se loppuun samantien - eli vaikka ensimmäisiä kunnon pakkasia silmällä pitäen. Muuten se voi olla että ensi talvena pyörittelet takakappaletta ja mietit että mikähän tästä piti tulla ;D

      Poista
  6. Todella upea takki! Harmaan ja hennon keltaisen sävyt sointuvat todella kauniisti yhteen. Napit ovat piste tai siis pisteet iin päälle :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Sä sanoit sen mitä olen itsekin miettinyt :)

      Poista
  7. Aivan mielettömän suloinen takki, vau!! :) Rakastan noita nappeja, ne todella kruunaa tuon ilmeen. Vaiks on tuo keltainen huppukin ihan täydellinen...

    Hienoo Petra! Tätä lisää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon Anniina! Keltainen tuntuu tällä hetkellä piristävän kaiken, sitä siis viljelen :)

      Nyt kyllä aika paljon neulotuttaa, joten voipi olla että jotain muutakin tässä vielä valmistuu ;)

      Poista
  8. Takista tuli todella upea ja napit tekevätsiitä täydellisen!

    Mä vaan ihmettelen kuinka sä jaksat ja ennätät tehdä käsitöitä, vaikka päivität blogejakin paljon tiheemmin kuin minä. Onkohan sun vuorokaudessa enemmän tunteja kuin mulla? ;)

    Laitoin mummolle linkin ohjeeseen. Vinkkasin takkien olevan kivoja vaikka pukinkonttiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu kovasti <3

      Onhan mulla varmaan niitä tunteja aika paljon kun unta saa sen viis tuntia... Ei ole kyllä oma valinta vaan sen pienimmän pöhköpään, mutta pitää sit yrittää ottaa hyöty irti sen mitä voi ;)

      Toivottavasti mummo innostuu neulomaan, olis nää niin kivat myös teidän tytöillä!

      Poista
  9. Voi ihanuus. Munkin mielestä nuo napit on ihan loistavat! Miten mulla ei yhtään riitä energia enää käsitöihin. Sulla taitaa olla paremmat vitamiinit kuin mulla... Ehkä jotain automatkaa varten voisi taas ostaa lankaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Heh, just muistin että mun vitamiinit on edelleen pussissa jossain tuntemattomassa sijoituspaikassa - ehkä siinä selitys ;DD Automatka on kyllä ihan paras aika tehdä vaikka mitä, kannatan ajatusta!

      Poista
  10. Aivan mielettömän hieno, juuri täydelliset värikkäin olet valinnut. Uskaltaiskohan sitä itsekin kokeilla tuota ohjetta, siitä voi olla 15 vuotta kun olen viimeksi kutonut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIITOS! Kyllä mä tätä ohjetta uskaltaisin kannustaa kokeilemaan. Ohje oli selkeä ja tosiaan pelkillä oikeilla silmukoilla selviää. Kavennuksiin ja napinläpiin löytyy hyviä neuvoja sieltä ohjeen lopussa olevasta linkistä. Ei muuta kuin lankoja etsimään :)

      Poista