lauantai 6. lokakuuta 2012

Design näkyvyyttä pimeyteen

Kun eilen marssin pimeässä, tihkusateessa harvinaisiin iltamenoihin mustassa takissani, mustissa housuissa ja mustissa saappaissa, tuli mieleen että heijastin voisi olla paikallaan. Eipä nuo autot tuntuneet minua kovin hyvin huomaavaan, tuskin lainkaan.


Mulle tulee edelleenkin heijastimista mieleen lähinnä Postipankin possut, KOP:n oravat ja SYPin maapallot jotka sitten hakaneulalla roikkuivat hihassa kaikkina lapsuuden talvina. Toki muita vaihtoehtoja on ollut tarjolla jo vuosia, mutta ei vaan ole tullut mitään mieluisaa hankittua. Aina ne sitten lopulta ovat vaan unohduksissa taskun uumenissa eikä niistä paljon apua silloin ole.


Lapsille hankitut Ängry Böördsit eivät henkilökohtaisella tasolla oikein puhutelleet, joten ilahduinpa kun kirjakaupassa huomasin kassan vieressä tarjolla jotain ihan muuta, noiden AB-killuttimien lisäksi.


Design heijastin - design reflector. Tämän verran tuplakuplaa ilostuttaa minua, vaikka muuten en suuri fani olekaan. Heijastin on vielä kauniin ketjun päässä ja siinä on näppärä lukko jolla heijastin kiinnitetään vaikka vetoketjuun. Tätä ei tarvitse taskuun laittaa päivälläkään, tykkään kovasti. Ja mikä tärkeintä, nyt minäkin näyn taas pimeässä, edes vähän paremmin.

18 kommenttia:

  1. Sama hankinta pitäisi tehdä. Kyllä sitä lasten heijastimista huolehtii, mutta oma aina jää. Tuo versio olisi ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just niin, lapsille kyllä mutta itselle ei. Ja kuka niissä mustissa vaatteissa (joissa ei ole valmiiksi heijastinnauhoja) kulkee... Mä olin niin iloinen kun tämä tuli noin vahingossa juuri oikealla hetkellä vastaan :) Myös Puppy oli tarjolla.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää. Pitäisi itsekin aktivoitua taas heijastinten suhteen, mutta vielä ei ole saanut aikaiseksi.

    Kiva, että olet päässyt iltaa viettämään:) Se on varmaan tullut tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt taitais olla hyvä aika - hitsi miten nää illat ja aamut taas onkin pimentyneet! Mä jo odotan maaliskuuta ja piteneviä iltoja ;)

      Tuli tosiaan tarpeeseen pieni ulkoistaminen. Pitäis meidänkin taas joskus sopia porukalla jotain!

      Poista
  3. Olenkin viime talvesta asti haaveillut Tuplakupla-heijastimesta. Pitäisi ihan aikuisten oikeasti hankkia, kyllä näillä pimeyksillä se on tarpeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai näitä on ollut jo ennenkin? Hyvinpä olen seuraillut ;) No mutta, onneksi sentään tätä talvea vasten! Nyt kun olen lopultakin saanut itselleni heijastimen hankittua, niin suosittelen sullekin. Kyllähän ne pimeästä tien pientareelle tupsahtavat mustat jalankulkijat autossa istuessa aina vähän säikäyttää.

      Poista
  4. Mä ostin viime vuonna Aarnion Poni-heijastimen, joka oli samanlaisen ketjun päässä. Ja hävitin sen... Ketju ilmeisesti tarttunut johonkin (kun on niin pitkä) ja ketju heijastimineen jäänyt siihen paikkaan. Pidäpä huolta omastasi! :)

    Pitää tosiaan hommata uudet heijastimet itselle sekä lastenvaunuihin. Itse kuljen aina mustissa tai harmaissa vaatteissa ja vaunutkin on mustat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tosiaan yrittää varoa ettei heijastin jää matkan päälle! Kyllä harmittais. Tuo ketju tuossa on ulkonäöllisesti musta just parasta, mutta ei se varmaan mitään venytystä kestä jos johonkin jää kiinni.

      Minkäköhän takia kaikissa vaunuissa ei ole heijastimia vakiona, jotenkin tuntuu että se olisi aika hyvä asia. Myös Etelä-tai Keski-Euroopassa mistä osa näistä rattaista tulee, kun onhan sielläkin pimeät illat... Nyt kipin kapin heijastin kauppaan :)

      Poista
  5. Eipä oo kans tullut paljon heijastimia ajateltua... Mä en noille Aarnion jutuille syty, mutta Aarikalla oli kans kivoja klipsillä kiinnitettäviä (mm. lumihiutale, kukka, pupu, kissa...). <selllaista pohdin kummitytölle sekä itselleni..

    Onko Blingon leggarit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuossa heijastimessa hienointa onkin juuri tuo ketju ja lukko, siitä tulee tosi kiva korufiilis :) Ne Aarikan heijastinosat on nättejä, eiäk niissäkään tosiaan enää mitään hakaneuloja ole.

      En mä ole taas edes muistanut koko Blingon kuvastoa katsoa kun ei kellään tutulla ole kutsuja ollut. Ai sielläkin olis tällaiset, kelpais kyllä mulle... Harmi kun kukaan ei täällä niistä sen enempää innostunut, ja itse en kyllä nyt jaksa / pysty kutsuja järkkäämään. Nää on hennesiltä, ihanan pehmeät, mutta tuskin niillä koko talvea viiletellään muualla kuin kotona sitten lopuksi.

      Poista
    2. Blingolla on samanlaiset legarit, trikoopaidat ja pipot aikuisille ja lapsille. Noi leggarit+paita vois olla kivat vaikka tumman mekon alla :)

      Niitähän voi tilata ilman kutsujakin ;)

      Poista
  6. Onpas kivannäköinen heijastin! Minulla on sinulle haaste blogissani onnenhelmi.blogspot.fi, olisi mukavaa jos haluat vastata siihen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos! Kävinkin jo nopsaan kurkkaamassa, näytti kivalta. Palaan vielä kommentoimaan paremmalla aikaa :)

      Poista
  7. Todella kaunis heijastin. Täällä ainakin alkaa olla jo aika pimeää iltaisin, joten hyvä on olla heijastin heilumassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin heijastimia tarvitsee jo täälläkin. Aina sen vaan tajuaa vasta siinä vaiheessa kun on JO pimeää... ;)

      Poista
  8. Tyylikäs heijastin! Tuplakuplaa parhaimmillaan vähän uudemmassa asussa... lamppunahan se on tosi tosi suosittu, joskus ihan naurattaa kun ei juurikaan näe kerrostaloa jonka jossain ikkunassa ei tuplakuplaa olisi. Tuo heijastin on kyllä tosi kiva helmi ketjuineen!

    Samoissa mietteissä täällä, itsekin suunnitellut heijastin postausta. Viime vuonna keksin Vanhan joulumyyjäisistä ihanan tähti heijastimen, mutta se pistelee ikävästi roikkuessaan laukun renkaassa. Nyt bongasin tosi hauskan uutuuden, nimittäin kirjain heijastimet. Tilaukseen lähti, Saintex heijastinkaupasta, mutta niitä saa kuulema myös Suomalaisesta kirjakaupsta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en mä sitä lamppuna haluaisi, mutta tässä heijastimessa tykkään kovasti :)

      Kirjainheijastimet kuulostaa huipuilta! Jään odottamaan postausta. Suomalaisesta mäkin omani ostin, mutta siinä ei kyllä ollut muuta kuin näitä, jotain perhosia tms ja sitten niitä änkkäreitä. Olisko olleet eri paikassa tai sitten tuossa myymälässä ei vaan ollut.

      Poista