maanantai 13. tammikuuta 2014

VALOA OLOHUONEESEEN + TAMPERE-HUHUILU




Pakko kuvata pimeässä, kun ei koskaan ole päivänvalon aikaan kotosalla. Sitten sitä huomaa tietokoneen ruudulta, että kuvauskohdehan on ihan pölyssä, mutta menköön! Olohuone on ollut tässä kuosissa noin kuukauden päivät. Ikean Ranarp valaisin oli ostolistalla pitkään, mutta koskaan sitä ei kaupasta saanut. Kerran jo innoissani kannoin väärän värisen kotiin, kun oli oikeanmallinen paketti ja nolona kiikutin sen muutamaa päivää myöhemmin takaisin. Vaan lopulta sain lamppuni ja kyllä se on hyvä!

Pinosta löysin ihania koivunrunkoa mallaavia pillejä, ja niistä kyhäsin nopeasti (liian) paksusta nyöristä timantin. Kiva näinkin, mutta isompaan työhön pitää vaihtaa langanlaatua, niin ei jää välit noin tursottamaan.

Ruudullinen aakkostyyny on niinkin ihmeellisestä sisustuskaupasta kuin Jumbon Prisma! Harmaan sävyiset happy lightsitkin tuli ostettua, kun olivat niin sopivasti hollilla Jumbon Seven Artissa.

P.S. Keskiviikkona olen ihan itsekseni illan Tampereella. Olisko vinkkejä ja ideoita mitä tehdä pakkasta uhmaten, vai vetäydynkö vain suosiolla hotelliin armaan tietokoneeni kanssa? ;)

38 kommenttia:

  1. Voi kun mulla olis vapaa niin lähtisin sun oppaaks tampereelle, mutta äh oon töissä :( kannattaa käydä laukontorin kirppiksellä (radio kirppis), design boulevardilla (vieressä myös kuopus!), ja sit siinä pikkukakkosen puiston ja stockmannin välissä on sellanen ihana kauppa minkä nimen kyllä tiedän mutta tuli totaalinen black out :D kivaa tre-päivää!

    kivalta näyttää olohuoneessakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa mahtavaa kun olisikin juuri osunut vapaa! Mutta kiitos loistovinkeistä! Nuo onkin joskus ollut mielessä mutta sitten unohtunut :)

      Poista
  2. Näyttää todella hyvältä! Ja voi että, mä tykkää tuosta teidän seinästä! Se on yksi kauneimmista, ehdottomasti♥ Ja valaisin on kyllä nätti myös!!!

    VastaaPoista
  3. Kaunista, kerta kaikkisen kaunista! Jotain tuohon tyyliin (ja sävyyn) maalattua seinää tykkäisin maalata meidän keittiöön. Saako näitä tarkkoja värejä udella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! Olipa kiva kuulla susta täällä taas <3 En muistais muuten, mut onneks on blogi :) maalit ja ohjeet löytyy viime huhtikuulta. Kiitan linkittää, mut en ehkä kännykällä osaa. Jos ei toimi niin palaan illalla asiaanhttp://villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/04/diy-liukuvarimaalattu-seina.html?m=0

      Poista
  4. Onpa kiva timanttiI Viivin tavoin ihastelin myös seinää. Tosi kaunis.
    Mistä tuo korituolissa oleva tyyny on? Jostakin syystä juuei tuo kuosi viehättää nyt kovasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :)

      Tyynyn painoin itse perunalla :) Valkoisen tyynyliinan löysin edullisesti Ikeasta. Täällä projektista tarkemmin: http://www.villaharakanpesa.blogspot.fi/2013/08/diy-perunalla-painetut-risti-tyynyt.html

      Poista
  5. Hyviä kuvia pimeydestä huolimatta! Lamppu on kiva siinä omalla paikallaan. En mä mitää pölyjä ois tajunnu, likaisen näytön piikkiin vaan. (ja se on tosi likainen!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Nyt on vaan tehnyt niin mieli päästä päivällä kuvaamaan, kun on ollut ihanan valoisaa! :) Mulla myös likainen näyttö, ja silti osu pöly silmään ;)

      Poista
  6. Riippuu missä hotellisi on, mutta suositella voin Gastropub Nordic tai Tuulensuu, jos syömistä miettii. Tamperehan on myös teatterikaupunki, joten tsekkaappa ohjelmisto kaupungin teatterista ja Siperiasta. Erityisesti Palatsi on tuottanut hyviä musiikkiteatteita (menuineen). Taiteesta kiinnostuneen kannattaa ehdottomasti tutustua Sara Hildenin museoon, jossa on tällä hetkellä viimeisiä päiviä Ellen Gallagherin näyttely. Intendentti siellä tietää mitä museoon tuo! Sitten on vielä kauppahalli, jos miettii tunnelmien kalastelua ja tuoretta ruokaa. Myös tuomiokirkko on katsomisen arvoinen kohde, yksi maan kauneimmista kirkoista. Mutta ehdoton paikka syödä munkkeja on Pyynikin näkötornin kahvila, sinne menisin ite, jos ei mikään näistä em. kiinnosta. Nona Ps. Parasta mustaamakkaraa saa Laukontorin kioskista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi kun et ole enää siellä, olisit voinut lähteä kaveriksi!! Yksinäni olen aika huono teatteriin tai kunnon ravintolaan lähtemään... Jospa saan huomenna tsempattua, kun vinkit on tosi hyviä! Tai sitten pitää värvätä tuo hubby sinne kohtsillään uudestaan viikonloppukeikalle ;) Mustanmakkaran makuun en ole yrityksistä huolimatta vielä päässyt, mutta enpä ole muuta koittanut ennenkään kuin mitä on ollut hotellissa tarjolla. Ehkä pitäisi antaa kunnon makkaralle mahdollisuus :)

      Poista
    2. Ja siis iso kiitos hyvistä vinkeistä!

      Poista
  7. Siis tuo korituolin tyynyn kuosi viehättää juuri nyt. Pahoittelen olematonta oikeinkirjoitusta:D

    VastaaPoista
  8. Suosittelen Domdomia (Aleksis Kivenkadulla)- samaisella kadulla myös Kerä ja Sisustus ID, Putiikki rannalla ja sisustus live with me, kirpputori Tarinaa (Laukontorilla)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, nuohan on tosiaan kaikki Tampereella! Oi voi... ;D
      Kiitos muistutuksesta!

      Poista
  9. Jos ehdit käy syömässä Hella ja Huone- ravintolassa. Ja Finlayssonin tehtaanmyymälässä on aina jotain kivaa pientä. Samalla voit kävellä ja ihailla sen alueen puistoa ja arkkitehtuuria. Tai sisustusliike Live with me, aleksis kivenkatu 30 ja vieressä nrossa 28 ID. Jos haluat syödä makeaa, niin pistäydy ojakatu 2 vohvelikahvilassa- saa sieltä suolaistakin! Nauti päivästä! Tanja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Finlaysonin alueen puistossa kävinkin pari vuotta sitten kesälomamatkalla. Hitsi kun siellä onkin paljon noita houkuttelevia sisustusliikkeitä, mitähän tästä vielä tulee... Onneksi mulla ei ole kuin muutama tunti aikaa työpäivän jälkeen ;) Ravintola-vinkki korvan takana, siitä olen kuullut ennenkin kehuja, kuten myös vohvelikahvilasta. Kiitos!

      Poista
  10. Prismassa on välillä löytöjä! Mitä ajattelin haluta tehdö ke-iltana? Mä käyn yleensä treeneissä, kun saa nauttia hotelli-illasta vieraassa kaupungissa. Saa itelleenkin uutta treeni-intoa, kun käy välilä kokeilemassa eri paikkoja.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on, mä olen nyt sieltä useamman kerran löytänyt jotain tosi kivaa!
      Mä ehkä toivoin, että olisin saanut pariksi tunniksi seuraa kaupungille tai syömään, mutta kaikki vanhat kaverit ovat muuttaneet sieltä pois. Ja arki-iltana kaikilla omat kiireet. Mä en oikein sali-ihminen ole, mutta kävelyä voisin kyllä hyvin siellä harrastaa (muutenkin kuin kaupasta toiseen pomppimalla) :)

      Poista
    2. En mäkään ole sali-ihminen siinä mielessä, mutta mun "sali" on RSP täällä ja Move Treella. Lähepä joskus testimään vaikka mun kaa! Toivottavasti löydät seuraa ja sulla on kiva ilta!

      -Paula

      Poista
    3. Muistanpas tän tarjouksen, jos joskus ollaan samassa kaupungissa yhtää aikaa :)
      Kiitos! eiköhän ihan vaan oma pieni hengähdyshetkikin ole varsin nautinnollista tähän saumaan :)

      Poista
  11. Mä en nyt kyllä oo ihan varma, mutta jos vielä kovin usein näen jossain tuon Ikean Ranarpin, niin saatan ehkä ihastua enemmän ja haluta sen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sulla on nyt tuollainen tunne, niin siinä voi kyllä ihan hyvin käydä juuri noin ;) Mun mielestä tosi kaunis ja käytännöllinen valaisin (myös se pöytämalli ja nipsullinen - jälkimmäinen meillä on myös), jossa on ihania yksityiskohtia!

      Poista
  12. Kivan näköinen kokonaisuus! Ja tuo seinä on kyllä upee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ane! Mä olin välillä seinään kyllästynyt, mutta nyt tykkään kyllä taas täysillä :)

      Poista
  13. Tuo valaisin on niin hieno! Minulla ollut se myös kiikarissa jonkun aikaa, toivottavasti sitä on liikkeessä kun lähden hakemaan! Ja minulla on myös just samanlainen pouf :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihastuin tuohon valaisimeen heti ensinäkemältä, eikä ihastus ole laantunut yhtään! Toivottavasti saat omasi vähemmillä ikea-reissuilla kuin minä! ;)
      Ja tuo pouf on myös niin <3

      Poista
  14. Hyvältä näyttää - pölyistä viis! Oon kyllä pienesti kade niille, jotka pääsee kuvaamaan luonnonvalossa..aina pimeessä ellei viikonloppuna kerkee. Noh, se on nyt näin keskellä talvee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä ettei pölyt haittaa näkymää ;) Joo, nyt sitä huomaa miten hyvät olot oli bloggaajana kun oli vielä lasten kanssa kotona. Päiväuniaikaanhan (kun nukkuivat samaan aikaan) ehti vaikka mitä :) Nyt on jo ollut niin ihanan valoisia päiviä, eikä töistä lähtiessäkään enää pilkkopimeää, että ei tässä enää kauaa onneksi mene kun valoa riittää meidänkin kuviin!

      Poista
  15. Todella, todella kaunista! Teillä on kyllä ihana koti!

    Upea seinä! Todella hienosti toteutettu. Ja tuo matto.. ja tyynyt.. ja valaisin. Kaikki on <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Marjukka! Sä jätät aina niin ihania kommentteja <3

      Poista
  16. Tuo seinä,niin kaunis että tahtoo omaankin kotiin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä oon oikeestaan vasta äskettäin alkanut taas tuosta tykkäämään. Ensin rasitti maalausvirheet (joita ei varmaan muut nähneet, kun en mäkään enää kuin muistelemalla), sitten toivoin valkoista. Just nyt en vaihtais mihinkään :)

      Poista
  17. Mä niin tykkään edellen tuosta teidän seinästä! Valaisin korostaa kivasti. Teillä on niin ihanan seesteinen tunnelma aina, miten ihmeessä saat homman toimimaan pienten lasten kanssa? Meillä odottaa jo koululaisen+kavereiden vaatepino barrikadina ovella kun tulen töistä, hyvä että pääsen edes sisälle... Vähän on muutenkin tuo tilapäiskodin siivoaminen jäänyt heikoille kantimille, auts!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mä aina välillä mietin, että olus pitänyt pysyä alkuperäissuunnitelmassa ja maslata tuo harmaan sävyillä, mut just nyt tykkään kyllä tästä :)

      Ja tuohon seesteisyyteen... Se mitä on selän takana ei näy kuvassa. Jos tuut joskys yllätysvisiitille, niin ne ihan samat pyykkivuoret ja villakoirat on täälläkin vastassa. Tai ehkä pahemmatkin, kun siivousaika menee näihin kuviin ; D

      Poista
  18. Tuota lamppua olen niin kuolannut ja lähes nappasin sen meille viime ikean reissulta mut ajattelin et mies haluaa kans nähdä sen :) olis kuulemma luottanut minuun. Pitää päästä vielä hieman hiplaamaan lamppua :) ja mikä ihana perunalla painettu tyyny, mennyt multa ohi. Ihana idea ja kaunis toteutus ♡ ja tuo seinä on kyllä aivan ihana!!!

    VastaaPoista