maanantai 6. tammikuuta 2014

KODINHOITOHUONEEN LOPPUSILAUS




Pukki toi myös Kaunisteen ihanan kalenterijulisteen

 


Hyvää kuluvaa vuotta kaikille! Täälläkin ihan voimissaan ollaan, mutta jonkinlainen bloggausblokki iski. Aiheita olis jokunen, ja kuviakin otettuna, mutta sitten kun pitäisi istahtaa koneen ääreen niin aina keksin jotain ihan muuta tekemistä. Tämä  joulusta alkanut arki, vapaa, arki, vapaa, arki, vapaa sotkee myös kuvioita, varsinkin kun lapset ovat olleet kaksi viikkoa lomalla ja lumen puutteesta, päiväunettomuudesta, voimistuvasta uhmasta yms hermona. Ihan mielellään otetaan normaali arki päiväkoteineen taas huomenna vastaan!

Joulupukki oli ihana ja kuuli toiveeni kunnon jalustasta kameraa varten. Toimitus tosin venyi ja sain sen vasta nyt viikonloppuna käsiini. Aika paljon joutuu noita säätöjä opettelemaan, ettei kuvaaminen tuntuisi niin työläältä kuin ensitestillä, mutta kyllähän tuo kuviin uudenlaista laatua tuo, kunhan pääsen kapineen kanssa sinuiksi. Uuden salamankin sain ja valkotasapainokortteja, joten mieluisaa opiskeltavaa riittää. 

Testauskuviin pääsi nyt kodinhoitohuoneen loppusilaus. Ei ole täydellisiä kuvia, mutta parempia kuin ennen tuossa tilassa. Kuvat napsin illalla, kun ulkona oli jo täysin pimeää. Jos haluaa vertailla, niin ensimmäinen kuva on otettu ISO-arvolla 10(täysi mahdottomuus ilman jalustaa) ja viimeinen on ilman jalustaa (jollain ihan muulla arvolla). Muut jotain siltä väliltä, testejä kuten sanottu. Tyhjälle seinälle ostin Normann Copenhagenin ihanat Sticks-naulakot tammen värisenä. Oven pieleen sain itselleni apupisteen hiustenlaittoa ja meikkausta varten, Annon peilin ja Ikean kärryn avulla. Pinosta ostetuissa emalikipoissa säilyy punpulit ja hiuslenkit ojennuksessa. Mukavia katseenkiinnittäjiä, joista kaikista nautin ohikulkiessani. Eikä ole laattojenkaan ihastus laantunut, joten erittäin tyytäväinen olen kaikkinensa tuohon viimeiseksi uusittuun tilaan!

Blogiin on nyt alkanut sadella anonyymien mainostajien linkkispämmejä. Onko mitään muuta keinoa päästä niistä eroon, kuin laittaa kommentteihin sanavahvistus "todista ettet ole robotti"? Voi ärsytys sentään.

28 kommenttia:

  1. Ihana kodari, mitä muuta vois olettakkaan ;) <3 tosi kivat noi naulakot!!! Ah mikä sisustushimo iskee aina sun blogista, mutta mitääään en saa aikaseks!! :D hyvää uutta vuotta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos! Kyllä mä ite voisin olettaa paljon muutakin ;) Mutta ihana kuulla että tulee inspistä, sekin riittää mulle usein, että tulee vaan se into, vaikkei mitään tapahtuiskaan :) Kiitos samoin!!! <3

      Poista
  2. On noissa kameransäädöissä ja jalan käytössä aina omat opettelunsa. Itsekin sain tosiaan pukilta jalustan sekä uuden objektiivin ja hetki meni, että niiden kanssa alkoi kuvailu sujumaan. Nyt en enää jalustaa pois antaisi:D

    Teillä on niin ihana kodinhoitohuone!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säätämistä tosiaan riittää! Pitää yrittää nyt tosissaan perehtyä, niin osaisi ottaa noista vehkeistä kaiken irti. Nyt on vielä vähän liian paljon säkän varassa.

      Kiitos Viivi!

      Poista
  3. Kauniita yksityiskohtia teidän kodinhoitohuoneessa. Mistä tuo muovimatto on? Onko Ikean? Olen etsinyt kauan laadukasta tarpeeksi pitkää muovimattoa eteiseen.. tuppaavat olemaan vähän hintavia vaan.

    Mulla on ihan sama.. blogiin on alkanut tulla noita englanninkielisiä robottimainoksia. Mulla on blogin kommeneista tilaus sähköpostiin. Näkyvät vain sähköpostissa, että moisia on tullut, mutta blogspot on jotenkin suodattanut ne loppujenlopuksi pois. Eivät siis päädy blogiin asti.
    Itse en tahtoisi laittaa tuota sanavahvistusta, kun ovat työläitä sitten kommenttien jättäjille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, matto on Ikean. Tuo on aika heppoinen, vähän liian kevyt mun makuun, ei meinaa pysyä millään paikoillaan. Kodarissa menee ihan ok, mutta aiemmin eteisessä meni hermo. Jos jotain laittaa alle jarruksi, niin sitten varmaan. Meillä on nyt eteisessä Elloksen raidallinen muovimatto, josta tykkään tosi paljon. Laadullisesti aika lähellä Pappelinaa, mikä meillä oli edellisessä asunnossa (möin just pois melkein uudenveroisena), mutta hinta huomattavasti alhaisempi varsinkin aleprosenttien kanssa. Siellä on muitakin kivoja kuoseja :)

      Ei mullakaan suurin osa noista tule blogiin asti, mutta ihan jo ne meilitkin tympii kun sitten joutuu kumminkin tarkistamaan, että eihän ole blogissa asti. Sanavahvistus on kyllä tosi tylsä. En mäkään jaksa varsinkaan kännykällä kommentoida, jos jossain sellainen on käytössä...

      Poista
  4. Samaa saamattomuutta oman blogin suhteen täälläkin. Tai siis en jaksa edes konetta päivän aikana esille kaivaa, kamerasta ei edes viitti puhua. Jos vaikka sen jalustan hommaisi ensitöikseen...tai odottelee niitä keväthankien loistoa ja valoa! :D

    Samaa anojen mainoskommenttien kiusaamista mullekkin tuli. Laitoin nyt kommenttiasetuksiin niin, että vain rekisteröityneet voivat jättää kommentin. Ja on auttanut noihin spämmeihin. Mullakin ne oli bloggeri kyllä suodattanut roskapostiksi, mutta ärsyttävää silti...

    Nii ja kodinhoitohuoneessa näyttää oikein viihtyisältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tuo jatkuva sade alkaa latistaa tunnelmaa ihan kaikilla osa-alueilla... Toivotaan, että viikonlopuksi ennustetut lumet todella tulee!! Jalustan kanssa saa ainakin aikaa tuhraantumaan, ennenkuin sitä osaa käyttää. Hyvät on säädöt, mutta kun ei osaa ja muista mistä mikäkin vääntyy, niin ehtii taustajoukot hermostumaan... Mut kyllä se siitä vielä =)

      Tuota voiskin koittaa, että rajais anot kokonaan pois, vaikka monta kivaakin kommentoijaa jää sitten pois. Mut ainahan voi rekisteröityä. Ei ne mullakaan onneksi blogiin asti julkaistu, mutta meilissäkin ärsyttää ja kun joku on päässyt läpi, niin pitää sit käydä ne kumminkin tarkistamassa...

      Kiitos, kyllähän se virkistää, että pyykkipinojenkin välissä voi viihtyä paremmin ;)

      Poista
  5. Sama ärsyttää täällä, tosin yksi on tainnut päästä blogiin saakka, muut suodattuu sentään roskapostiin. Mielenkiinnolla jään odottamaan vinkkejä siis itsekin. Minäkin sain jalustan syksyllä ja en kyllä antaisi enää pois, vaikka alkuun mietin, että miten sen aina jaksaa säätää asentoonsa. Mutta rutiiniksihan tuo on jo muuttunut. Nyt sitten uutta objektiivia haaveilen, joulupukki sen ensin meinasi tuoda, mutta sitten ryhtyi kitsastelemaan tulevan lomamatkamme tajuttuaan ja päätti olla antamatta mitään :D.

    Ihana muutos teidän kodarissa ja onpa vaan freesit nuo naulakot, ei ookaan vielä pistänyt silmään muualla :)! Meillä olisi myös pienimuotoiselle kodarin muutokselle tilaus ja suunnitelmakin, nyt vain puuttuu rahat ja toteuttaja :)

    Mukavaa alkanutta vuotta sinne Puistolaan! Oli ilo tavata viime vuonna, ehkäpä tänä vuonna uudestaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siihen taida kauheasti muita apuja olla, kuin tuo Hannan ehdottama anojen ulosrajaaminen, vaikka koskeekin sitten myös mukavia lukijoita. Mullakin on 2 viestiä tullut blogiin asti, joten pakko aina tarkistaa nuo sähköpostit ja sekös nyppii...

      Tuota odotan, että voin sanoa jalustan kanssa säätämisen muuttuvan rutiiniksi! Mutta kiva kuulla, että niin voi käydä melko piankin :) Jos siinä onkin tarkoituksena, että sieltä lomamatkalta löytyy se toivottu objektiivi ;)

      Kiitos paljon Hanna ja samoin sinne! Kiitos, niin oli <3 Toivottavasti tavataan uudestaan :)

      Poista
    2. Blogipäiväähän oli taas tiedossa, en vaan ole vielä varma osallistumisesta.. katsotaan keväämmällä.

      Joo ja kävi meillä tosiaan mielessä, että voisi niitä objektiiveja Espanjasta katsoa, vielä kun osaisi päättää, millainen pitäisi hankkia. Vaihtoehtoja on enemmän kuin ymmärrystä riittää :)

      Poista
  6. Mä niin tykkään noista naulakoista! Ja koko kodarista, tietysti, mutta naulakot ovat ihan piste iin päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin ihastuin heti kun ekan kerran näin. Meni vaan hetki, että löytyi niille se täydellinen paikka. Kodariin ei kaappien myötä tarvittukaan enää lisää säilytystilaa, joten sinne nämä sitten päätyivät :)

      Poista
  7. Voi ku upeat naulakot! Ja muutenkin kivan näköistä on :)

    VastaaPoista

  8. Tosi hyvältä näyttää! Sen verran haluaisin sanoa, että nuo naulakot eivät kestä kosteutta. Meillä on niitä pari kappaletta ja käytetty treenivaatteiden/pyyhkeiden kuivatuspaikkana noin pari kuukautta, ja ne ovat nyt jo ihan halkeilleet ja pinta mennyt huonoksi. En tiedä mutta tuli mieleen että auttaisikohan vahaus tms. pintakäsittely? Tuollaisenaan menevät kyllä pilalle :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkistä! Pitääpä olla tarkkana! Tuo tila on periaatteessa kuiva, ja tähän mennessä on ripustettu niihin vain kuivia juttuja tai henkareille, mutta tulee niin varmasti koneesta joskus jotain märkääkn tökättyä. Meillä olikin mielessä, että ne voisi vetää samalla vahalla kuin pöytätason kaapistojen välissä, joten pitää nyt pistää toteutukseen aikeen sijaan! Tosi harmi, että teillä ne noin menivät! Koititko reklamoida? Kun ei niissä kumminkaan mitään varoitusta asiasta ole, niin pitäisi mun mielestä pidempään kestää, vaikka puuta ovatkin.

      Poista
  9. Hyvältä näyttää!

    Mulla on ollut jalusta jo pari vuotta, mutta siinä on käynyt niin että se hetki kun kuvan ehtisi ottaa on niin lyhyt, että eipä tule jalustaa haettua ja säädettyä... No, ehkä joskus koittaa taas sekin päivä kun aikaa on enemmän ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Tuota mä just pelkään, että hermostus iskee jos en pian saa säätöjä kohdalleen. Pitää intensiivisesti nyt pari viikkoa yrittää, jos se siitä rutinoituisi :)

      Poista
  10. Ihanat naulakot!
    En tiedä mitä asetuksia sulla jo on, mutta jos mainostajat laittavat kommentteja vanhoihin postauksiin niin silloin voi laittaa asetuksista, että sun pitää erikseen hyväksyä kommentit, jotka tulevat esim 7 päivää vanhoihin postauksiin. Jos taas ovat uudempia niin kannattaa tietenkin merkitä nämä tulevat kommentit spammiksi niin eivät uudelleen ainakaan pysty lähettämään kommentteja tänne suoraan. Mulla noi toimii, mutta mulle tuleekin kommentteja ylipäänsä vain vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei mulla noita onneksi paljon julkaistu blogiin asti, mutta sähköpostiin niitä tulee ihan liikaa. Pitää tarkistella noita asetuksia, jos ne saisi suoraan roskapostiin, eikä aina hyppis silmille :)

      Poista
  11. Teidän kodinhoitohuone on kyllä todella ihana! Ei mitään perussettiä, vaan omaperäinen ja tyylikäs. Tykkään kovasti! <3

    Inhottavia kyllä tuollaiset spämmit! Inhottava on myös se sanavahvistus, kun niistä ei ainakaan tämä ihminen meinaa saada selvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Haluttiin tuonne vähän jotain tunnelmaa valkoisten laattojen vastapainoksi, jos se vaikka tekisi pyykin lonaamisesta mielekkäämpää ;)

      Joo, sanavahvistusta välttelen viimeiseen asti, kun en itsekään niistä missään tykkää!

      Poista
  12. Hyvältä näyttää, ihanan tilavalta ja valoisalta! Ja nuo Sticksit on kyllä mainiot, keksin äskettäin että pukuhuoneen seinä kaipaa naulakoita, olin varma että ne on Dotsit, mutta noista tikuista taisi tulla just mainio vastus! ;)

    -piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kuvakulma hämää, ei se oikeasti ole isotila. Kaapit ja pesutorni on ihan tuossa vastapäätä. Mutta nyt kun saatiin funktiot kohdilleen, niin toimii ja riittää hyvin :)

      Aah, tuo on aina paha kun varman rinnalle rynnii jotain muuta. Dotsit on ihanat! Meilläkin ne oli pohdinnassa, mutta nää voitti ;) Löytyy myös mustana!

      Poista
  13. Hei! Uskomattoman hienot naulakot olet valinnut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, munkin mielestä tämä oli oiva valinta :)

      Poista
  14. Ihania ja inspiroivia kuvia! Kaunis koti! Jäänkin ehdottomasti lukijaksi :) Tervetuloa vastavierailulle blogiini: http://mintttu8.blogspot.fi/

    VastaaPoista