torstai 1. marraskuuta 2012

Lapsille uudet sängyt

Meillä ei nykyisin nukuta paljonkaan. Aamut alkavat aina (koko syksyn aikana kahta poikkeusta lukuunottamatta – tai kolmea jos lasketaan mukaan yksi vieläkin aikaisempi) klo 4-5.20. Viime yö oli aikamoinen pohjanoteeraus kun valvottiin myös yöllä. Itse nukuin lopulta klo 22-24 ja 02-04 yhteensä neljä tuntia, lapset saivat vähän enemmän kun menivät tietenkin aikaisemmin nukkumaan.

Öisin on ollut hyvin aikaa miettiä mm.uusia nukkumajärjestelyjä Puistolaa varten (pakko tästä valvomisestakin on jotain positiivista löytää :)). Lapset tulevat majoittumaan keskenään samaan huoneeseen, mutta välimatka sänkyjen välillä on isompi kuin nykyään. Se toivottavasti riittää pitämään isosiskon unessa vaikka pikkuveli hihhuloisikin. Alunperin ajateltiin että isosiskolle olisi hyvä ratkaisu parvisänky niin että lattiatilaa jäisi mahdollisimman paljon leikkejä varten. Kerrossänky ei houkuta ja kaksi parvea samassa huoneessa taas tuntuu tosi oudolta joten pikkuveljelle piti miettiä jotain muuta.

Törmäsin sattumalta Bopitaan, jolta löytyisi täydelliset ratkaisut molemmille.

Mix&Match Timo-sänky pikkuveljelle, kolmella mustalla säilytyslaatikolla (laatikoihin löytyy todella paljon värivaihtoehtoja, mutta halutaan jotain joka pysyy ajattomana koska sängyn mitat ovat 90x200cm). Plussaa tavallista korkeammasta mitoituksesta!



Isosiskolle Combiflexin tämä versio, jossa on esiin vedettävä kaverisänky, joka toimii myös säilytyslaatikkona, ja kaksi matalaa säilytyslaatikkoa. Tämä on sentin korkeampi kuin tuo Timo. Ei jää lattiatilaa, mutta tuon kaverisängyn olettaisin olevan joku päivä vielä kovassakin huudossa. Combiflexista voi erilaisilla lisäpaloilla tehdä myös kerrossängyn, parvisängyn, katossängyn...vähän mitä nyt sattuu keksimään.



Mun mielestä nämä vaikuttaa kumpikin täydelliseltä, ja luulenpa että tilaukseen lähtevät vaikka hintaakin löytyy. Nyt vaan pitäisi tietää että toisivatko nämä helpotuksen öihin jo nyt, vai odotetaanko siihen hetkeen että muutetaan..? 
Onko Bopita teille tuttu ennestään?

15 kommenttia:

  1. Ompa kivan näköset! Ja varsinkin nuo säilytyslaatikot on sellaset mitä kaipailisin meillekkin. Ja kyllähän nekin tavallaan lisää lattiatilaa kun saa lelut yms. sinne säilöön eikä tartte niin paljon erillisiä hyllyjä...
    Hyvä löytö! Pitää pitää mielessä nämä kun on ajankohtaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykästyin näihin ihan tosi paljon. Sitä säilytystilaa kun ei voi lastenhuoneessa olla liikaa, niin sen suhteen nämä olisi ihan täydelliset. Ja totta tuo mitä sanoit, että vaikka lattiatilaa ei tule sillä että voi mennä sängyn alle leikkimään, niin leluille ja muulle tilpehöörille löytyy sitten nopea paikka pois lattialta!

      Poista
  2. Ihania sänkyjä molemmat!!! sä tartutit muhun nyt sänkykuumeen, mutta meille tarvitaan olosuhteiden pakosta seuraavaks kerrossänky...ellei unelmien kotia löydy ennen kun roope muuttaa artun kans samaan huoneeseen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta alemmasta combiflexistahan saa myös aluslaatikollisen kerrossängyn. Siellä Bopitan sivuilla on kuvia vaikka mistä eri kombinaatioista. Kerrossänky on kyllä sellainen tilansäästäjä, että eihän sen parempaa pieneen huoneeseen ole! Meillä on tuo lastenhuone yhdistetty, eli kahdesta pienestä huoneesta on poistettu seinä aikoinaan välistä, niin voidaan harkita muutakin :)

      Poista
  3. Näyttää tosi kivoilta! Nuo on juuri sellaisia, mitä olen ajatellut joskus meidänkin lapsille hankkia, kunhan muuttavat eri huoneisiin. Varsinkin tuo vierasvuode alkoi houkuttelemaan, vaikka lähinnä säilytystilaa aina ajattelin tarvittavan. Tällä hetkellä nuo ei toimisi, kun ei mitenkään saada mahtumaan kahta isoa sänkyä samaan huoneeseen. Ehkä muutaman vuoden päästä...

    Jaksamista öihin! Ja toki päiviinkin. En oikeesti tiedä mitä tekisin, jos meillä ei yöllä nukuttaisi. Kai siitä jollakin keinolla selviäisi...pakkohan se on. Tuo nuo teidän yöeläjät joku viikonloppu meille leikkimään, niin saat itse nukkua päiväunet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo vierasvuode systeemi on sellainen että en ole missään ennen nähnyt. Onhan toki niitä vuodevaatelaatikoita joihin sen saa tehtyä, mutta tässä tulee vielä vähän ekstraa. Ja varasängyn voi silti käyttää myös säilytykseen välipohjalevujen (jotka tulee mukana) avulla :) Mutta tarviiko molemmat sen vai vaan toinen - vielä tässä on vähän poohdittavaa ;)

      Kiitos! Kun osaiskin nukkua päikkäreitä niin toisin heti! =) Just nyt on paljon parempi fiilis kun nää nukkui viime yönä seiskasta viiteen. Aika hyvin meille. Pitääkin alkaa kokeilemaan jos yö venyy myös toistesta päästä aina kun mennään aiemmin nukkumaan...

      Poista
  4. Hei, tuo jälkimmäinen saattaisi olla ratkaisu tovin kestäneisiin pähkäilyihini! En nyt jaksanut seikkailla puhelimella tuolla sivulla, missäköhän hintaluokassa pyöritään? Awaroomilla on kiva sänky ja alulaatikko (toiseksi sängyksi) mutta turhan tyyris.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tää taida edullisempi olla kuin Awaroominkaan sänky. Tuo on noin tonnin luokkaa Lastenhuoneessa. Kyllä se vähän kirpaisee kun meilläkin on lastenhuoneet tähän asti kalustettu pelkällä Ikealla, mutta jotenkin nyt tuntuu että nuo tarjoaa aika paljon hintaansa nähden.

      Poista
    2. Tai siis hintansa lisäksi... ;)

      Poista
  5. Voi hitsiläinen noita teidän öitä, varmaan ehtii hyvin miettiä sänky ratkaisuja. On nuo lapset vaan, milloinkohan ne alkaa nukkumaan kuin ihmiset? Teininä? :-D. Tosi fiksun näköinen sänky systeemi tuo, jossa on kolme yllättävän korkeahkoa säilytyslaatikkoa. Niihinhän saa varmasti vaikkas mitä sisään. Minä halusin aina lapsena tosi paljon parvea, oikein hinkusin, mietin mimmoinen ihana pesä se olisi... kun aikuisena sain parven, ei se sitten ollutkaan niin kiva. Mutta petaus hommat hoitui helposti, mistä plussaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on onneksi kaksi parempaa yötä takana. Tai no, herätys klo 5, mutta ilman väliherätyksiä :) Sitten teininä mennään varmaan toiseen ääripäähän eikä herätä ennen iltapäivää. Ei sovi kyllä sekään mun luonteenlaadulle ;)

      Samat parvihaaveet oli mullakin! Vieläkään en ole sitä saanut, joten ehkä siksi se tytölle niin houkuttaisi... Näissä olisi molemmissa vähän kompromissia, kun eivät ole katonrajaa lähelläkään mutta kumminkin tavallista korkeammalla "turvassa".

      Poista
  6. Ihan uusi tuttavuus tämä! Mutta kivan ja toimivan näköisiä. :)

    Toivottavasti teillä alkaisivat yöt paranemaan/pitenemään!! Meidän neiti oli kuulemma kaverisynttäreillä todennut, että "Huomenna muutamme TONTILLE ja sitten minä saan oman huoneen ja J ei enää häiritse minun nukkumistani!".... Hehhehhee... Kyllä se on tämä nuorineiti joka terrorisoi isoveljeä, jos joku... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä nämä vaikuttaa nimenomaan toimivilta, ja ovat kivan näköisiä :)

      Nyt on kaksi parempaa yötä takana *kop, kop*, toivotaan että suuntaus jatkuu! Hah, näillä pienillä taitaa tosiaan hämärtyä miksi ja kenen toimesta valvotaan ja mistä se väsymys johtuu... ;)

      Poista
  7. Mä optimistisesti ajattelen, että noi sängyt ihan varmasti saisi teidän lapset nukkumaan! Meidän keskimmäinen on nähnyt hirveästi pahoja unia + saanut järkkyjä keskiyön uhmakohtauksia viime viikot, olet useampana yönä ollut mielessä kun olen hammasta purren yrittänyt pysyä tyynenä, vaikka silmissä vilisee ja päässä surisee univajeen takia. Meillä on myös sänkypohdinnat edessä kun järjestelyt menee uusiksi uudessa talossa. Nyt meillä on kolme unipuuta, kaksi pojilla kerrossänkynä ja yksi kuopuksella jatkettavana. Noilla pärjätään toistaiseksi ja sitten uuteen taloon mietitään uudet jutut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luuletko? Kun mullakin se ajatus tuolla päässä jatkuvasti pyörii... Voisko se olla vaan sängyistä kiinni. Jos ei se toimisikaan niin olisi varmaan aika pettynyt olo - mutta kyllä sekin harmittaisi jos ostetaan vasta puolen vuoden päästä ja ekasta yöstä lähtien olis pitkät unet ;DD Keskellä yötä herääminen ja sen takia valvominen on pahinta!! Aamuherätykset vielä jotenkin menee kun on kerran siihen tottunut, vaikka väsyttääkin koko ajan.

      Milläs aikataululla te muuten alatte rakentamaan?

      Poista