lauantai 10. marraskuuta 2012

Keittiön ehostusta

Nykyinen keittiö kaipasi jonkinlaista piristystä. Beigepohjainen laskosverho ei enää miellyttänyt niin söpö kuin se pastellisävyisine kahvikuppeineen olikin. Oikeastaan muutoksen laukaisivat Ikean tarjottimet (joiden suunnittelen pysyvän esillä joulun jälkeenkin, mutta eihän sitä tiedä miten paha puna-allergia silloin iskee), koska ne eivät käyneet vanhaan verhoon lainkaan. Kesällä ostamani marilaukun kiva hintalappu, jonka olen jättänyt keittiöön roikkumaan, ohjasi kulkuni Marimekkoon ja sieltä mukaan tarttui ennestään tuntematon kattila-kangas. Kangas on ihania kuvioita pullollaan ja vaikka yleensä en pidä noin isoista esittävistä jutuista kankaissa, niin keittiöön tämä nimenomainen kuosi istuu kuin nenä päähän. Kappa-mallikaan ei ole kuulunut suosikkeihin, mutta tämä kangas sitä tuntui tähän tilaan vaativan.










Sagaformin pannunalunen on myös uusi. Edellinen puinen kärähti Le Creusetin alle, joten nyt vähän järeämpää käyttöön. Puukehyksiin on upotettu paksu ja painava keraaminen laatta, jonka kuviot ihastuttivat ensinäkemältä. 

Esittelyssä myös tädin ompelemat maailman parhaat patakintaat, joiden kanssa ei ole tarvinnut pelätä edes lievää sormien kuumentumista. 

Mitään muuta vikaa näissä uusissa "asusteissa" ei ole kuin se, että nyt keittiön alkuperäiset vaniljanväriset kaapinovet näyttävät entistä keltaisimmilta ja kaakelit tunkkaisemmilta puhtaanvalkoisen verhon rinnalla. Mahtaiskohan ovien vaihto ja kaakelinmaalaus nostaa asunnon myyntiarvoa ja mahtaiskohan sitä enää tuon toisen rempan rinnalla jaksaa alkaa tekemään... 

10 kommenttia:

  1. kivoja uusia juttuja :) mäkin mietin keittiöö kun nyt alkaa kohta olla olkkari siinä pisteessä missä haluan... keittiö ei sovi pian yhteen sen kanssa;) mut toisaalta tykkään siitä vielä vaikkei niin täysin ookkaan enää sitä mitä haluan (siis kaapit ja kaakelit ei tod. mutta niin isoon remppaan meillä ei nyt oo mahiksia...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mä laskeskelin Ikean sivuilla että ovien vaihtaminen maksais 200-400eur, riippuen ottaisko ihan sen halvimman vai sitten saman mikä laitettiin Puistolaankin. Ei siis kovin paha. Ja siis tuossa on mukana yksi laatikosto joka kustantaisi satasen kun ei ne etusarjat suoraan käy noihin meidän olemassa oleviin. Mietiskellään :)

      Poista
  2. Nätti tuli. Ja tuo suoranmallinen kappa sopii ainakin mun mielestä tuohon oikein hyvin. Sagaformin pannunalunen on myös nätti, ne kahvipurkit aina aika-ajoin kummittelee mielessä, mutta ei nyt hetkeen tarvii moisia.

    Mut jos ne vaniljan sävyt onkin sen ostajan mieleen? Eli mä en ainakaan jaksas alkaa säätää niitä uuteen uskoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuosta pannunalusesta tykkään kovasti, nätti ja hyvin toimiva.

      Noissa ovissa mietityttää se, että värisävyn lisäksi ne on todella kulahtaneet. Eli jos oviin sijoittaisi 2-400eur, niin saisiko sillä aikaan sen että ostaja ei miettisi että kohta pitää tehdä keittiöremppa. Ja siinä voipi olla aika iso ero tarjousta tehdessä...

      Poista
  3. Tuo kattila kangas on kiva.

    Olen samaa mieltä Hannan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykästyin siihen todella, kuviot on tosi kivat!

      Ovien värisävy ei olisi ainut syy vaihtoon vaan niiden kunto. Tuohon Hannalle vastasinkin tarkemmin. Mutta pitää pohtia mihin tässä päätyy.

      Poista
  4. Onpa tosi kaunis kappa!
    Mä niin ymmärrän sua. Mullakin on jotain hassuja, "ehdottomia" nou-nou -periaatteita joidenkin sisustusasioiden suhteen, mutta periaatteet ovat valmiita romukoppaan heti jos vain löytyy jotain kaunista. Vaikkapa just kappaverhot - ei, ei ikinä, paitsi kyllä ehdottomasti jos löytäisin noin kaunista kangasta :D Taaaiii kattoplafondit - hyi yäk, ysärijuttuja, ei ikinä! Paitsi kun löysin valkoiset, laskoskankaasta tehdyt tosi särmät ja ihanat plafondit, niin jees pliis. Nyt niitä on katossa ja paketissa odottamassa uutta kotia.

    Sulla on tosi kaunis, selkeä ja linjava oma tyyli sisustaa. Sä osaat nähdä hienosti kokonaisuuksia ja pienten juttujen merkitykset niiden sisällä. Oot huisin inspiroiva jos en oo ennen tullut maininneeksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne sanoo että ei pidä koskaan sanoa ei koskaan - pakko kai se on uskoa ;D Tuo plafondi kuulostaakin tosi hienolle ja jännälle! Laitathan siitä/niistä joskus kuvia esille!?

      Sä vedit mut nyt ihan sanattomaksi. Vau. Kiitos ihana ♥

      Poista