sunnuntai 18. marraskuuta 2012

DIY joulukalenteri

Vielä ehtii askartelemaan jos haluaa tehdä oman joulukalenterin. Tässä olisi hyvin helppo mutta mukavan näköinen malli.


Tarvitset: 
24 paperipussia
24 puista pyykkipoikaa
kuvioteippejä
Printatut numerot, jos et kirjoita tai vaikka leimaa itse
Liimaa
Narua


Numerot printtasin täältä


Pussit ostin Tiimarista ja teipit ovat Teippitarhasta, Ikeasta sekä Claes Ohlsonilta.


Parasta itsetehdyssä kalenterissa on, että saa itse päättää millä lisää omistamansa krääsän määrää tai mitä suuhunsa laittaa. Mulla on sisällön suhteen vielä vähän suunnitelmat auki, mutta joihinkin sujautan ainakin joululaulukortteja lorupussin tyyliin, jostain löytyy rusinoita, jostain purkkaa ja jostain varmasti suklaatakin. Jouluaattona pussista voisi löytyä vaikka Carsin pikkuautoista Luigi&Guido joita on kyselty. Ajattelin myös koittaa pönkittää lapsen uskoa laittamalla johonkin seuraavan päivän pussiin jotain mistä on juuri ollut puhetta "kylläpä se tonttu on tarkkaan kuunnellut" ;D Meillä kalenterin avaajat ovat 1,5- & 3-vuotiaita.


Heitelkääs lisäideoita pussien täytteeksi!



34 kommenttia:

  1. Mä ostin sellaisen joulukalenteri-lipaston, tai siis ööh. No missä voi avata pikkulaatikoita. Koska arvaan, etten tänäkään vuonna saisi askarreltua kalenteria itse. Tähän sun ideaan olisin kyllä ehkä jo mäkin pystynyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipasto kuulostaakin tosi kivalta! Mäkin kattelin fasulla jotain sellaisia, mutta sitten totesin että ei meillä ole tilaa sellaista säilytellä seuraavaa joulua varten. Joo, tämä onnistuu ihan varmasti keneltä vaan vaikka ei olisi askarrellut ikinä - tai no, saksia pitää osata käyttää ;D

      Poista
  2. Ihan mielettömän hieno!
    Meillä oli viime vuonna vähän samantyyppiset kalenterit tytöillä ja tänä vuonna tuli tilaus samanlaisille.
    Viimeksi väsäsin itse "pussukat" jotkat ripustettiin nauhaan mut nämä valmiit pussithan on ihan tosi kätevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on tosiaan tällainen hyvin, hyvin helppo versio jossa ei tarvitse tehdä yhtään mitään ylimääräistä :)

      Poista
  3. Voi hyvänen aika miten sievä! Tyylikkäät värit ja ihana kokonaisuus. Tuo pyykkipoikien teippaus näyttää erityisen makealta idealta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Itsekin tykkään noista pyykkipojista tosi paljon!

      Poista
    2. Tasapuolisuuden nimissä 3v:n mielestä nuo punaiset ovat pyykkityttöjä ;)

      Poista
  4. EIKÄ KUINKA HIIIIENO!!! :) Sä oot taitava!!! :) Meillä on perus suklaakalenteri (autot missä on joku kellokin...?), PaaPii & Aamulehden kuvakalenteri, ja sit löytyis aikasemmalta vuodelta sellanen mihin voi ite keksiä lahjat, mutta taitaa jäädä tänä vuonna käyttämättä...onhan noita kertyny muutenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Heh, no tässä ei kauheasti taitoa tarvittu, mut joskus aina idistää :) Teil onkin monta, siinä riittää aamuksi kivaa puuhaa. PaaPiin kalenteria en olekaan nähnyt, pitää googlata!

      Poista
  5. NO hei, tulipa hieno! Mä voisin kans tuon askarrella, mutta vaikeuksia teettää ne pussien sisällöt. Laitatko tuplaten pussiin tavarat, vai onnistuuko teillä oman vuoron odottaminen seuraavaan päivään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Tää oli tosi nopsa toteuttaa, suosittelen! Ja jos sunkin pyykkipoikapussissa on 20kpl niin älä turhaan osta kahta pakettia, täältä löytyy puuttuvat ;)

      Mä luulen että aamut on mukavampia kaikkien kannalta jos pistän pusseihin tuplat. E ehkä jo ymmärtäisi tuon vuorottelun, mutta luulen että V:lle joutuis sit kuitenkin kaivamaan kaapista jotain jos ei pussista saisi...

      Poista
  6. Todella kaunis kalenteri. Ihana kun jotkut jaksavat panostaa!
    Me ei olla hankittu vielä mitään kalenteria. Ostetaan varmaan vaan joku perus suklaakalenteri.

    Muakin kiinnostaa se kuinka pussien sisällöt jaetaan lapsukaisille. Vuoroitellen vai miten? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä se mun panostus varmaan jouluaskarteluiden osalta sitten onkin :)

      Varmaan meidän on pakko laittaa tuplat sinne pussiin, ei V vielä tajua vuorottelusta yhtään mitään vaan vetää hurjat kilarit jos ei saa samaa kuin sisko...

      Poista
  7. Tosi hieno! Tykkään!!

    Meillä ei vielä tänä vuonna joulukalenteria tarvita, mutta ensi vuonna siitä pn varmasti iloa. Hoo on jo tilannut kummitädiltään ensi jouluksi kankaasta tehdyn ikikalenterin. Toivottavasti toive toteutuu ja en joudu itse mitään väsäämään. Mä en yhtään oo käsityöihmisiä, vaikka kyllä haluaisin olla.

    Sisältöideoista. Miten olisi tarrat? Mun veljenpoika oli innokas tarrailija joskus kolmevuotiaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!

      Tarrat mulla olikin joskus mielessä mutta kerkisin jo unohtaa. Kiitti muistutuksesta, ovat varmasti mieluisia!

      Kivaa kun on tuollainen kummitäti joka osaa tehdä :)

      Poista
  8. IHANA! Olisikohan mulla aikaa askarrella...hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Tän tekee kyllä nopsaan! Ja meillä ainakin jopa lasten kanssa kun antoi niille oman teippirullan ja pari pyykkipoikaa niin pysyivät pitkään tyytyväisinä ;)

      Poista
  9. Tosi kiva idea, tykkään. Muutenkin blogisi on superhauska ja inspiroiva. :)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana idea ja todella kaunis joulukalenteri! :) Meillä on Punaisen ristin perinteinen kuvakalenteri, mutta olisi hauska askarrella jokin tämäntyylinen vielä sen lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ainahan niitä kalentereita voi jokunen olla :) Tuli muuten mieleen että meilläkin on viime vuodelta vielä yksi Myyrä-kalenteri (niitä oli silloin kaksi) kokonaan availematta, joten pitää yrittää etsiä se tähän lisähuvitukseksi.

      Poista
  11. Meillä on ollut joulukalenterin täytteenä (yksi teema per vuosi):
    - tarroja (ensin tarrakirja ja pusseista tuli tarroja kirjaa varten)
    - jääkaappimagneetteja
    - lorukortteja
    - dominopelin palasia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollainen kantava teemakin olisi kiva! Mietinkin jossain vaiheessa lego/dublopaketin ostamista ja niiden jakamista mutta päädyin nyt tänä vuonna vielä tällaiseen sekametelisoppaan. Ehkä ensi vuonna sitten yhden teeman kera :)

      Poista
  12. Ylläri-ideoita:
    -kivat piparimuotit tai piparinmuotoinen kortti, jossa on lupaus, että illalla leivotaan pipareita
    -valmiiksi leikattuja erivärisiä ja muotoisia paperinpaloja, joista saa liimailla oman taideteoksen (vaikka punaisia ja vihreitä kolmioita tonttulakeiksi ja kuusenoksiksi jne.)
    -sorminuket
    -adjektiivitarina, johon ainakin kolmevuotias voisi jo opastuksella keksiä adjektiiveja, yhteinen lukuhetki ilahduttaisi pienempääkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas nämä kaikki tosi hyviä ideoita, kiitos! Piparinleivonta on ainakin ehdottomasti otettava mukaan ja tuo askartelu jos vaan saan aikaiseksi esivalmistella.

      Poista
  13. Kivalta näyttää tuo pussikalenteri idea, kauniin näköinen. Kiva tuo asia itsetehdyssä kalenterissä että saa itse päättää pussien sisällön. Mieleeni tuli tikkarit, tarrat, kiiltokuvat, pikkuautot, pinnit pampilat yms. Riippuu tietysti paljon siitä minkä ikäisiä lapsia teillä asuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna. Mukavia pikkujuttuja, joita varmaankin tulee pusseihin sujautettua! Tekstissä mainitsinkin että lapset ovat 1,5 ja 3v, joten just nämä pienet asiat jaksaa varmasti vielä ilahduttaa :)

      Poista
  14. Kyllä on hieno! Ja ihanasti yksinkertainen, niin ne parhaat jutut usein ovat, toteutettavissa ilman stressiä.

    Meillä on hullu pampula kausi, ainakin tytön joulukalenteri aarteet on ratkaistu :-D. Meillä on käytössä peritty kankainen "kesto joulukalenteri" mutta tuo sinun tekemä on niin hauska, että tuli ihan inspis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yksinkertaisuus on monesti paras. Itse meinaan aina sortua lisäämään vielä vähän tätä tai tuota, onneksi tässä maltoin mieleni :)

      Munkin pitäis löytää jotain kivoja pompuloita, olis varmaan mieleisiä nyt kun lopultakin hiuksia saa laittaa kiinnikin. Sit pitäis vaan keksiä pikkuveljelle jotain muuta siihen. Mulle tuli jossain vaiheessa mieleen, että on meilläkin itseasiassa joku kankainen versio olemassa. Mutta kun inspiraatio iski niin kaikki vanhat unohtui... Pitäkää välivuosi :)

      Poista