tiistai 25. syyskuuta 2012

Lakanoita lapsille ja muuta kivaa Hemtexistä

Käväisin eilen lounastunnilla nopeasti Hemtexissä ja sieltähän löytyikin useampi kiva juttu ostettavaksi.

Tähän pussilakanasettiin ihastuin täysillä.


Vielä aivan liian iso lasten peittoihin, mutta toimii kivasti myös sänkypeittona.


Poika jonka kanssa vieteltiin sairaspäivää kotona ei malttanut pysyä peiton autoista erossa :)


Kuviot muistuttavat aikalailla Sandbergin talot-tapettia, joka meiltä löytyy nykyisen asunnon leikkihuoneesta vihreänä. Ei siis ihme että lakanakin kolahti!


Olisin mielellään ostanut kaksi, mutta Jumbon alepöydästä ei enää löytynyt kuin tämä yksi.


Alepöydästä tarttui -50%:lla mukaan myös nykyiseen peittoon sopiva pussilakana. Autoja vähän räväkämmillä väreillä. Ihana tämäkin. Niitä sinne vielä jäi. Mukana tuli myös sopiva makuupussi uudelle suosikkipehmolle (vaippapakettien kylkiäisenä saatu Lenni Lokinppoikanen). ;D




Se mitä varten kauppaan alunperin menin, löytyi myös. Se ei vaan ole kotona joten kuva lainattu Hemtexin sivuilta. Nouseva kuume vaati peittoa ja koska meidän toimistossa on muutenkin AINA jäätävän kylmä, päätin että sellaisen sinne ostan jos löydän niin kivan että sen voi joskus hyödyntää kotonakin. Tärppäsikin kunnolla - tykästyin tähänkin kovasti.


Liikeketju tukee nyt myös tee-se-itse-puuhastelijoita ja on ottanut valikoimiinsa erilaisia lankoja, kankaita, puikkoja, nappeja yms. Valmiita ohjeitakin löytyy. Bambuiset pyöröpuikot otin testiin kun maksoivat 2,95 ja sopivat hyvin mun käyttöön! Muutama jättinappikin oli pakko ostaa. Luulin jo vieroittautuneeni kokonaan neulomisesta virkkauksen vuoksi, mutta näköjään se lähti taas hyvin sujumaan.
Syksy.

16 kommenttia:

  1. Kivat lakanat! Pidän myös kovasti tapetista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voinut jättää taakseni, oli niin ihanat :) Tuo tapetti onkin sellainen jota tästä asunnosta jää kaipaamaan jos ei uuteen kuitenkaan viitsi samaa laittaa.

      Poista
  2. Huiput nuo lakanat. Harmi, että meillä kaapit pursuilevat lakanoista ja pyyhkeistä enkä millään pysty perustelemaan itselleni noille tarvetta. :oP Kävin viimeviikolla myös Hemtexissä ihastelemassa noita tee-se-itse juttuja, mutta sain puhuttua itseni niistäkin pois. En ole neulonut kahteen vuoteen, en ole uskaltanut aloittaa sen jälkeen kun fyssari tuon harrastuksen minulta kielsi... :o/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut sama juttu pitkään. Monet ihanat lakanat on jääneet ostamatta kun ei niille varsinaista tarvetta ole pystynyt perustelemaan. Näitä en nyt vaan millään voinut jättää, nää oli niin meille tehdyt :)

      Auts, ei sitä kyllä auta lähteä uhmaamaan jos fyssari kieltää ja kädet huutaa tuskasta. Voi hitsi, kurja juttu jos neulomisesta kumminkin tykkäät :-/

      Poista
  3. Ja hienosti onnistuu neulomien pyöröpuikoilla:) Harjoittelitko langanpätkällä? Noita nappeja mäkin olen käyny ihastelemassa, mutta en sit raaskinu millään. Ne on tosi kauniit! Tuleekos tuosta nuttunen? :)

    Ja ompas kivat lakanat, noi valkoiset! Onko ne ihan normikokoiset vai isompaan lastenpeittoon? (siis sähän voit näppärästi pienentää sen;)

    Kiva posti!


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin onnistuu. En mä tajua mikä solmu mulla oikein oli päässä. Ihan nolo... En edes harjoitellut kun lähdin vaan tekemään ja tajusin vasta viiden sentin jälkeen että ei kai tässä mitään oo =) Nuttunenhan siitä, jos vaan maltan loppuun asti kutoa. Nyt on ainakin vielä intoa! Napit oli aika tyyriit, mutta ostin nyt tuon yhden paketin itseasiassa vasta tänään ja käytin siihen sen -25% alennuksen minkä saa tällä viikolla aina valitsemastaan tuotteesta ;D

      Lakanat on ihan normikokoiset. Mietin sitä että pienentäisin. Tai tekisin parikin peittoa (toinen puoli on harmaalla pohjalla valkoiset kuviot. Tai vaikka verhot. Tai tyynyjä. Jääköön siis toistaiseksi ihan vaan noin kunnes on selvät sävelet. Siksi pitäisikin löytää vielä toinen setti niin saisi alkaa pilkkomaan huoletta!

      Poista
  4. Ihanat lakanat olet löytänyt. Munkin itseasiassa pitäisi ostaa uusia, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Meillekin kotiutui Lenni Lokinpoikanen, mutta toistaiseksi ei ole päätynyt vielä sänkykaveriksi...missä lie sohvan alla piileskelee;)

    Syksy sai täälläkin neulontainnostuksen sen verran heräämään, että aloin neuloa kaulahuivia Novitan Frillasta...voi tosin olla, että ilmat on jo turhan kylmät kun saan sen valmiiksi. Meillä pienet eivät ole kovinkaan innostuneet äidin käsitöistä tällä hetkellä ja keksivät ties mitä esteitä sille. Paranemisia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä ihanat :) Ja tuolla oli muitakin ihania, ihan omaan käyttöön, mutta niitä en nyt pystynyt perustelemaan kun lakanoita meillä jokseenkin tarpeeksi on... Meidän pitäisi saada toinen Lenni, taistelevat nyt tuosta molemmat ja kumpikin haluaisi sen illalla viereen. Mut meillä ei olekaan mitään riepurakkautta vaan suosikit vaihtuu aina lennosta. Hyvä ja huono.

      Meillä E on käsitöistä vähän liiankin innoissaan - haluaisi itse koko ajan tekemään. Tänään ilmoitti neulovansa itselleen villatakin =) Muistan vaan liian elävästi sen kun annoin kudekerän kesällä "virkattavaksi" (sormin) ja sitä kerää sitten aikani selvittelin... Kiitos samoin!

      Poista
  5. EIKÄ...APUUUVA mikä himo tuli noihin lakanoihin, ja toi makuupussi, IHANA!!! Ja lenni lokinpoikanen, söpö <3

    Mun on pakko mennäkkin huomenna hemtexille, kerran etsin noita jättinappeja yhtä neuletta varten :) Mummut neuloo pojille iiiihanat simppelit neuletakit, ja niitä varten tarvii isoja nappeja, olikin niin sopivaan saumaan tää posti, koska huomenna meen idikseen ja siellä on hemtex :) Jes, kiitos :) oliko muuten minkä hintaisia nappeja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nuo on kyllä superihanat lakanat. En voi kuin suositella tutustumaan tarkemmin ;)Ja Lennit löytyy (ainakin) cittarin vaippaostastolta!

      Napit oli aika tyyriit, kolme kappaletta 9.95. Mä käytin niihin ainakin täällä myymälässä olleen -25% alen, niin sitten ei jäänyt kuin 2,5eur/nappi. Nyt sit meinaan että kolme nappia saa riittää meidän villatakkiin, jos ne laittaa vaan siihen yläosaan ja jättää alaosan avoimeksi :)

      Poista
  6. Hei meiltä löytyy samat lakanat! Oli pakko kesällä ostaa ne vaikkei tarvetta olekaan vielä pitkään aikaan :) Ellei sitten omaan peittoon nappaa niitä käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli tosiaan sellaiset että pakko ostaa vaikkei suoraa tarvetta ole. Oi kun vielä löytäisin sen toisen, niin sitten voisikin miettiä että ottaisi suoraan omaan käyttöön kun itse niistä kerta tykkään :)

      Poista
  7. Noi ekat pussilakanat ovat todella kauniit. Supertyylikkäät, mutta kuitenkin lapsekkaat!

    Ihastuin tuohon Lenniin Cittarissa. Harmitti, kun just oltiin ostettu vaippoja eikä siis tarvetta ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just sellaiset! :)

      Eiköhän niitä vaippoja kulu sellaiseen tahtiin että ehditte vielä Lenninkin hakea jos on halua ;)

      Poista
  8. Vautsi vau mikä säkä käynyt lakana hankintojen kanssa! Lakanoita sitä on meilläkin tarpeeksi, mutta ei estä mielitekoja...

    Mistä nuo todellatodella ihanat aakkos magneetit ovat peräisin? Näyttävät Vilan (ihana merkki) magneeteilta, jotka ovat ainakin Ombrelliinosta loppu. Olisivatpa ihana vaihtoehto tavan muovisille aakkos magneeteille. Hauska idea myös tuo lastenhuoneen magneettinen seinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi kyllä säkä, olin tosi iloinen kun näihin törmäsin =)

      Oikein bongailit. Nuo on just ne Vilacin magneetit Ombrelliinosta. :) Ne on tosi ihanat! Etsiskelin viime talvena pitkään sopivia kun olin jossain nähnyt muutakin kuin perusmuovisia, mutta olikin hankala tehtävä kun en mitään merkkejä tiennyt. Lopulta löytyi useamikin kiva mallisto, mutta melkein kaikki kaikkialla loppu. Näitä sitten onneksi vielä silloin oli ja ne sain meille kotiutettua. Muutama on vähän kärsinyt kun poika on onnistunut ne suuhunsa joskus vauvana saamaan, paperipinta ei kestä vettä... ;D Toivottavasti noita vielä tulee niin saatte teillekin! Djecolla oli muistaakseni myös ihania kun silloin googlettelin - olisko niitä tullut jo jonnekin taas?

      Magneettitaulu oli ideana parempi kuin toteutus. Kun tilasin tuota magneettitarraa niin luulin että se tulee yhtenä kappaleena kun netissä mitat sen mukaan annettiin. Kahdesta palasta tehtynä se on vähän outo omaan silmään kokonaisena, mutta lapset tykkää :) Pitää tehdä parempi versio uuteen kotiin!

      Poista