lauantai 15. syyskuuta 2012

Habitaren tunnelmia

Päästiin tänään miehen kanssa kahdestaan Habitareen. Oli ihana rauhassa katsella tämän hetken sisustustarjontaa luonnossa, vaikka ei siellä paljonkaan mitään uutta ja ajatuksia mullistavaa tullut eteen. Parasta koko messuissa oli mun mielestä se, että paikalla olivat nimenomaan tuotteiden esittelijät, eivät niinkään myyjät, joten kaikesta sai niin paljon tietoa kuin halusi ilman perusteluja siitä miksi ei juuri nyt osta... Tuttuja yritettiin (tai minä yritin ja mies löysi vahingossa) bongailla mutta aika mahdotontahan se ilman mitään etukäteen sovittua aikaa ja paikkaa tuolla väentungoksessa on. Järkkärikaulaisia messuilijoita katselessa väkisinkin mietti että minkähän blogin takaa tuokin henkilö on - vaikka kai sitä muutkin kun blogistit kuvaavat digijärkkäreillä, hah. Minä en edes ottanut järkkäriä mukaan kannettavaksi, joten kuvasaldo on tosi pieni, suppea ja kännykkälaatuinen.

Aikamatka -erikoisnäyttely oli tosi kiva. Todettiin että meidän tarjoiluastiat ja maljakot on niin ysäriä kuin olla voi, kaikki löytyivät 90-luvun vitriineistä. Yksi syy lisää siihen päätökseen että ne ovat muutossa menossa ensi alkuun suoraan varastoon! ;D Tämä ilmankostutin oli ihana taas nähdä 60-luvun osiossa. Meillä oli punainen (80-luvulla). Onko ketään kenelle tämä ei olisi tuttu? Eikös näitä ollut jokaisen nurkissa puhisemassa? Kaatopaikoilleko nekin ovat kaikki kadonneet..?


Mies aina naureskelee kun kerron asioista joita jäi mökille (vanhempani möivät sen jo aikaa sitten irtaimistoineen, kuten se meillekin aikoinaan ostettiin) niinkuin vanhemmalle polvelle rajan takaiseen Karjalaan. Tänään taas yksi juttu siihen listaan: 70-luvun nojatuolit tällä villaisella raitakankaalla (hieman eri mallisena kuitenkin)! Niitä mä en tosin kaipaa tippakaan, montaa muuta aarretta kyllä...


Trash Desing- erikoisnäyttely oli myös tosi kiinnostava. Olevinaan napsin pari muutakin kuvaa, mutta eipä niitä puhelimesta löytynyt. Onneksi sentään tämä ihana kettukaappi, jossa puunoksasta tehty vaatetanko.


Huonekalujen taustalevyistä tehdyt "pitsiverhot" olivat jännät. Kuva on huono, Kotilon blogissa näkyvät paljon paremmin. 


Eniten meitä kiinnostavaksi esineeksi nousi Pedron AWA sohva. Siinä löytyisi monia ominaisuuksia jotka meillä on uuden sohvan kanssa hakusessa, kuten helppo muunneltavuus, pieni koko, kotimaisuus ja tietenkin hyvä ulkonäkö. Nahkasohva meillä kuitenkin on ollut ensisijaisesti mielessä, joten vielä joutuu vähän harkitsemaan. Ehkä se on tämä, ehkä ei. Melkein täydellinen.


Kuva: Pedro


Tämä Hakolan sohvapöytä olisi niin hauska pienten lasten kanssa, ja muutenkin! Hieman kalliimpi ja hienompi vaihtoehto Ikean pallonsiirtelylelulle ;) 

Kuva: Hakola

Estonian Design House, tai Eesti Disaini Maja, oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Mm. takaseinällä näkyvä puolipallon muotoinen hylly ja lasten kalusteet näyttivät luonnossa tosi kivoille.

Kuva: Estonian Design House

Jotain ostoksiakin tehtiin, mutta niistä ehkä omassa postauksessaan.

Jos jäi kiinostamaan mitä muuta siellä messuilla oli, niin huomennahan sinne vielä pääsee!


Te jotka ette ole käyneet, arvaatteko mitä nämä ovat?

6 kommenttia:

 1. Mä olen menossa messuille huomenna! Odotan innolla, pystyn mitä luultavimmin keskittymään inspiroitumaan viime vuotista paremmin (olin silloin tosi kipuinen selkäni kanssa ja messuilta jatkuikin sairaalapäivystyksessä). Olisko noi viimeisen kuvan jutut jotain taitettavia istuimia tai pöytiä? :o

  VastaaPoista
 2. Tosi kivaa Habitare-päivää! Sun viimevuotinen kokemus kuulostaaa painajaiselta, toivottavasti nyt tosiaan pystyt nauttimaan täysillä kaikesta tarjonnasta :)

  Oikein arvasit, tuolejahan ne. Aika hauskannäköisiä väripilkkuja johonkin julkiseen tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin pystyn nauttimaan paremmin! Tokihan paljon jaloilla olo käy selän päälle, mutta pitää muistaa levätä tarpeeksi välillä ja vaikka koeistuskella tuoleja. ;D

   Poista
 3. Siellä ois ollu kaikkee katseltavaa tosiaan. Onneksi muut tarjoilevat messupaloja, niin ei niin pahasti harmita kun ei nyt tänä vuonna päässyt mukaan. Kiitos siis :)

  Hih, meillä oli kotona tollanen ilmankostutin ja muisteloissa ihan jatkuvasti kun sisko sen kanssa sai aika pahat palovammat. Noita ihastuttavia sohvia oli niin meillä kotona kuin mummolassakin. Eikä oo mullakaan ikävä!

  To pitsiverho näyttää tosi hauskalta! Tuo sohvakin on nätti, saitteko hintaa selville?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että tästä oli jotain iloa :) Olihan siellä vaikka mitä, mutta ei tosiaan paljon mitään mitä ei lehdissä ja blogeissa olisi jo moneen kertaan näytetty.

   Oi kauhee, niin ei nuo varmaan mitään lapsiturvallsia vekottimia siihen aikaan olleet. Ihan hyvä siis vaan ettei ole säästynyt ;)

   Sohvasta sanoivat että 2500-3000. Eli ei ihan ilmainen Ikean hintoihin tottuneelle... Mutta siitä saisi tuunattua ihan oman näköisensä, kun noita kangasvaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon.

   Poista
 4. Me kaivettiin tuo juuri samainen ufo anoppilan varastosta pari vuotta sitten. On vielä ihan sama keltainen kuin messuilla! Puhdistettiin se ja nyt se kostuttaa talvisin ilmaa makkarissa. :)

  VastaaPoista