torstai 7. kesäkuuta 2012

Meille myös - vai eikö sittenkään...

Ajatukset ja ideat vain sinkoilee päässä ja aiheuttaa sekä innostusta että epävarmuutta.
Sisustuslehdet, -kirjat, ja -blogit ovat suurkulutuksessa. 
"Tää ois ihana, tää ois ihan täydellinen, tääkin on kiva" 
"Tämmöistä ei ainakaan, ihan kauhee, hei tässä se näyttääkin ihan kivalta"
"Se pakkopakkojuttu on tässä, ja täälläkin ja siis vielä täällä, kaks kertaa. Johan tähän kyllästyy, ei siis sittenkään meille?"Yksi asia josta olin aiemmin varma oli se että meille tulee korkeakiiltovalkoinen keittiö. Mieluiten Kvikin Mano-ovilla. Ensimmäinen vihlaisu mielessä kävi kun suunnittelija sanoi kysyttäessä että kyseinen ovimalli on ollut huippusuosittu jo noin kahdeksan vuotta. Tuli mieleen, että ollaanko taas tämän perisyntimme äärellä, eli kun jotain katselee tarpeeksi kauan sen haluaa itselleen ja sitten kun sen lopulta saa onkin siihen jo totaalikyllästynyt.

Sain ystävältä lainaan pari sisustuskirjaa ja kyseiset ovet vilahtelivat siellä pariin kertaan. Ostin eilen kolme sisustuslehteä ja ne samat ovet näkyvät siellä jokaisessa, yhdessä julkaisussa jopa kahdessa eri unelmakodissa. Samat ovet ovat monessa blogissa joita olen lähiaikoina alkanut seuraamaan. Lopputulos; ei, meille ei voi tulla niitä Mano-ovia. Ne on nyt liian nähty. Edelleen todella kauniit, mutta nyt kun mielessä edes himpun verran kävi tämä kyllästymisajatus niin ei me taideta uskaltaa. Korkeakiiltovalkoiset muuten todennäköisesti, mutta sitten taas toisaalta harmaa ja mustakin on alkanut kiinnostaa... Ei kaikki, ei tosiaan, mutta osa, ehkä, tai sitten ei.


Kuva

Toinen meille haaveiltu juttu ovat nämä Eamesin DSW tuolit.
Ja eikö nuo samat kirjat ja lehdet ja blogit ole täynnä myöskin niitä. Vielä enemmän kuin noita keittiönkaapinovia. Siellä ja täällä ja tuolla. Kauniit ja ilmavat ja ihanat ja täydelliset. Mutta ehkä niitä on nyt parin päivän aikana tullut nähtyä liikaa. Mies sen sanoi; jos nuo olisivat olleet meillä valmiina, ei se niiden lehdissä esiintyminen olisi haitannut, mutta juuri nyt niiden hankkiminen on henkisesti vaikeaa.


Kuva

Kolmas juttu on SMEGin jääkaappi. Siitä on puhuttu jo vuosia miten huippujuttu se olisi. Nyt meillä olisi sille ehkä (huom EHKÄ) täydellinen sijoituspaikkakin. Varmaankin korkeakiiltomusta, vaikka kyllä nuo herkkuväritkin aika hurjasti houkuttaisi. Mutta kuten ystävä huomautti, kesä tekee osansa tälle väri-ihastukselle. "Jouluna sä sanot sille kirkkaankeltaiselle yök" - no ihan varmasti niin! Mutta - arvaatte jo varmaan  - eikö nuo samaiset julkaisut ole täynnä myöskin SMEGejä.Meidän maku näyttää tällä hetkellä olevan näiden asioiden kanssa tyyliaallonharjalla. Ja se ei meidän ajattelumalliin ole hyvä asia. Sitä kumminkin hakee jotain persoonallista otetta siihen asuntoonsa ja kun näitä näkee näin monessa paikkaa ei se ajatus noista tunnu enää juuri millään lailla toivottavalta. Onhan nämä esineet tosi hienoja, on siis vain luonnollista että niin monet muutkin ovat niitä halunneet asuntoihinsa. Mutta mitä enemmän niitä näkee, sen enemmän oma innostus haalenee. Mietintä ja etsiskely siis jatkuu. Tekisi melkein mieli jättää lehdet ja blogit lukematta ettei ihan kaikkea suunniteltua täytyisi jättää pois. Mutta eihän sitä voi noinkaan ajatella. Kun tässä ei itse mikään huonekalusuunnittelija ole, niin kaikkihan nuo on aiemmin keksitty. Ja joku niitä on kotiinsa ostanut. Ja on todella ihana nähdä miten ne oikeasti sujahtavat ympäristöönsä ja auttavat muodostamaan kauniin kodin jollekin toiselle. Meidän alkuperäiset ajatukset vaan elävät ja muokkautuvat koko ajan. Ja mistäpä muualta niitä uusia ideoita tuleekaan kuin juuri noista samoista lehdistä ja blogeista - poimitaan vain eri palat kuin aiemmin. Tai sitten just nämä ;D

Muita kauniita paljon nähtyjä toiveita (?)
Linkit vievät kuvalähteisiin
String hyllyt (musta string pocket meiltä jo löytyykin)

11 kommenttia:

 1. Mä rakastan noita tuoleja!!! kovasti haaveilen tuosta valkoisesta, mutta ei se meille mihinkään sovi tai mahdu joten ihaillaan lehdissä ja muualla sitten:)

  VastaaPoista
 2. Nuo tuolit on ihan mielettömän kauniit! Ihan vaan jo yksikin olisi hieno - ellei nyt olisi näitä typeriä estoja ;D

  VastaaPoista
 3. Meillä on muutamia noista jutuista ollut jo vuosia, hankittu/laitettu hankintalistalle ennen kuin olin lukenut yhtäkään sisustusblogia koskaan. Mutta just se et jos nyt hankkisi niin voi olla etten. Vaikka ei ole tarvetta olla mitenkään erikoinen, niin ei kuitenkaan tusinatavarakaan. Tolomeon lamput on syksyn ostoslistalla, tuntuu et se buumi niiden suhteen on pikkaisen laantunut, niin voi hankkia kun ne edelleen miellyttää omaa silmää.

  Meillä oli edellisessä kodissa valkoiset korkeakiiltoiset ovet keittiössä ja ne olin laittamassa tännekin; keittiömyyjä kuitenkin rupesi puhumaan matta/maalatunvalkoisen puolesta, olisi kuulemma lapsiperheessä helpompi. Jne. No otettiin ja olen tykännyt ja jostain kun vuos sitten(?) luin et korkeakiiltoinen on niin out niin melkeen nauratti. En mene sisustuksessa minkään muodin mukaan, mutta jostain syystä&yhtään tahtomatta aina pikkaisen edellä sitä suurta buumia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä olen noita monesti sun postauksissa ihastellut. Sulla on ollut taito hyppysissä kun olet niitä valinnut! Annahan nyt sit kuulua että mitä pitää hankkia seuraavaksi? ;D Mua vähän harmittaa noiden tuolien, Smegin ja kiiltovalkoisten ovien kanssa se että meille tuli tää sisustusmahdollisuus vasta nyt. Siis kun nyt on noita henk.koht estoja niiden hankkimiseen vaikka niistä olen pitkään haaveillut. Eihän se toki mikään syy ole olla ostamatta, joutuu vaan harkitsemaan monelta kantilta entistä tarkemmin :)

   Niinhän ne väittää että se korkeakiiltoinen on out, mut kummasti sitä vieläkin menee hurjia määriä. Toki massat (mukaan lukien me) kulkee aina vähän perässä. Mut en kyllä ala johtotähdeksikään ainakaan Glorian kodissa esitellyn keittiömessukeittiön kanssa jossa osa kaapeista on puuta, osa kirkkaan keltaista ja seinä sähkönsininen. Voi apua!

   Poista
 4. Tuo toivelista näyttää tutulta! Tuota naulakkoa oon vaan miettiny, että raaskiiko sitä naulakkona käyttääkään kun sitten se ei enää näytä niin kivalta. Siis sieltä tavararöykkiön alta;D Componibilistä tykkään ja toinen meille vielä hankitaan kunhan saan tilaa sille. Noita hyllyjä, JOO. Ja tuo liitutaulu meillä jo onkin, ei vaan noin isona :) Ja tuo jääkaappikin...

  Siinäpä se sisustamisen taito onkin, että oma koti ei ala näyttämään kenenkään muun kodilta vaikka sieltä niitä samoja juttuja löytyykin. Ja eihän tosiaan noi desingklassikot olisi klassikoita, ellei niistä ihmiset olisi vuosikymmeniä ostaneet. Noi tuolit on nähty joo, mutta lehdissä ja blogeissa... Mutta ainakaan mun kavereissa, tuttavissa eikä sukulaisissa oon ketään kenellä ois ne :) Yleisempää on se Askon kerman ja puun värinen ruokailuryhmä tai jääkaappina Elektrolux tai Whirlpool! Hankkikaa ne tuolit, niin pääsisin minäkin sellaselle istahtamaan :D Meilläkin on tuo paljon parjattu ja ihasteltu "blogimatto", joka on KAIKILLA. Mutta ei yhelläkään mun kaverilla tai tutulla... eli ei kaikilla kuitenkaan eikä niin niin nähty... :)

  Kyllähän nämä sisutamisjutut liikkuu sykleittäin, 70-80-luvun muotia oli ruskean ja keltaisen voimakkaat sävyt. Eli retroa. Kaikilla oli samaa. Nyt ollaan minimalistisessa tyylissä ja romuromanttista tyyliä on paljon myös. Aina joku juttu on muodissa. Tämä päivänä ihmiset sisustaa enempi omia kotejaan ja on kiinnostuneita asiasta. Miehetkin. Paljon myös vaikuttaa minkätyylisiä lehtiä ja nettisaitteja lukee, että mitkä asiat niistä pomppaa esille... Tehkää sellainen koti, missä teillä on hyvä olla <3

  Mulla on ostoslistalla tämä:http://www.nest.co.uk/product/vitra-uten-silo. Säästelen pennosia, ja ehkä joskus sen vielä saan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö mikä ongelma tässä on? Se että nyt meidän ystävillä ei ole näitä juttuja, mutta sitten ehkä kohta meillä molemmilla ;D Pitää jakaa tuo lista puoliksi, heh. Ei vaan, niinhän se on että sillä se pitää kotinsa sisustaa mikä omaa silmää miellyttää ja mikä tuntuu nimenomaan kotoisalta! Ihan sama missä lehdissä tai blogeissa niitä juttuja on tai ei ole. Se "blogimatto" on kyllä hassu konsepti, mut sitähän se on. Oikeesti jokapaikassa! Mut niin kivan näköinen ja moneen tilaan sopiva! Ja teillä se tosiaan on ainoana jossa sitä pääsee lattiallakiin ihastelemaan :)

   Ah, tuo lokerikko on ihana! Mäkin sitä tässä joku päivä ihastelin ja pohdin mihin se menis. Mulla ehkä loppujen lopuksi menis hermo siihen kaaokseen mikä siinä väistämättä olisi, mutta tiedän jo nyt että kadehdin sitä sitten teidän seinässä =)

   Poista
  2. Ai niin, tuossa naulakossa tosiaan olis se ongelma että siihen ei ehkä raaskis kaikkia perusrojuja lastata. Pitäis joka kerta stailata uudestaan kun on vieraita tulossa ;D

   Poista
 5. Mulle kävi Tolomeo Megan kanssa just silleen, että kyllästyin siihen heti melkein kun sen hankin. Ostin sen 3-4 vuotta sitten ja vasta sen jälkeen tajusin, että se löytyy jokaisesta sisustuslehdestä. Smegin jääkaappi mulla oli edellisessä asunnossa, jossa sitä katselin melkein kymmenen vuotta. Lopulta olin iloinen, että pääsin siitä eroon.

  Eamsin DSW-tuoleja mulla on yksi ns. työtuolina ja siitä kyllä edelleen tykkään ihan hirveesti vaikka sitäkin näkyy joka paikassa. Että ota sitten selvää miten mieli toimii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommentti oli sekä lohduttava että pelottava. Hauska kuulla että on muitakin joiden maku muuttuu koko ajan ja siten joskus superihanat jutut ovatkin myöhemmin niitä mistä pitää hankkiutua eroon. Pelottavaa tässä on se, että siis myöskään klassikot eivät saa armoa tän muuttuvan maun suhteen... Varmistaa vain sen että näitä tiettyjä elementtejä on pakko jättää ostamatta jos yhtään arveluttaa vaikka ne joskus ovat olleet niitä superhaaveita!

   Kävinkin heti vakoilemassa sun asuntokuvia ja en ihmettele että tuoli edelleen miellyttää sen työpöydän yhteydessä. Muutenkin nykyinen asuntosi on niin ihana että en ihmettele yhtään myöskään sitä että ihan mitkä vaan kompromissit tulevan asunnon suhteen eivät olleet mahdollisia ;D

   Kiva kun löysit tänne, tervetuloa!

   Poista
  2. No, niinhän se tuntuu olevan, että mieli muuttuu! Toisaalta luulen, että jos joku klassikkohuonekalu alkaa kyllästyttää sen varastoon laittaminen pariksi vuodeksi voi tehdä hyvää. Sitten kun sen taas ottaa esiin niin se voikin miellyttää silmää. Ja ainahan vaihtoehtona on myyminen, pitänevät kai aika hyvin arvonsa.

   Kiva kun kävit vastavierailulla! Palataan! :)

   Poista
  3. Sehän noissa klassikoissa tosiaan on, että ne voi myydä ja niistä saa vielä jotain takaisinkin. Iso varasto olisi hyvä juttu kierron kannalta, mutta valitettavasti sitä ei taida löytyä uudestakaan talosta. Toisaalta mua kyllä myös ahdistaa sellainen ajattelu että joku juttu jonka ostan olisi meillä ikuisesti, joten pitää mennä vain tämän hetken maun mukaan ja sitten surutta luopua kun kyllästyy.

   Poista